• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amniyosentez sonucu trizomi 18

Aynen bende %100 emin olamadı drda belki bişey yoktur demişti doğunda netleşti canı sağolsun sağlık problemleri olmasın 💕benim 1:50 çıkmıştı risk sizde ki oran neydi Rabbim büyük gönlünüze göre sağlıkla alın kucağınıza
Aminn inşallah herşey Rabbim den ama anne demesini derdini anlatmasını çok istiyorum 😔

Konu sahibi Allah sana yardım etsin canım benim kararın Allah'ım merhametiyle muamele etsin.. sana senin ve bebeğin için en hayırlı ve en doğru kararları aldırsın dilerim ki yükünü hafifletsin. Kalbini ruhunu kimse incitmesin bu süreçte dilerim ki.. ne denir ne söylenir bilmiyorum Allah'ım acılarını unutursun ummadığın zaman sevindirsin hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin o kadar duygulandım ki anlatamam..

Son düzenleme:
Konu sahibi Allah sana yardım etsin canım benim kararın Allah'ım merhametiyle muamele etsin.. sana senin ve bebeğin için en hayırlı ve en doğru kararları aldırsın dilerim ki yükünü hafifletsin. Kalbini ruhunu kimse incitmesin bu süreçte dilerim ki.. ne denir ne söylenir bilmiyorum Allah'ım acılarını unutursun ummadığın zaman sevindirsin hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin o kadar duygulandım ki anlatamam..
İnanın okurken gözlerim doldu Allah razı olsun. Çok zor bi durumdayım çok sıkışık bir yanım deli gibi bebeğimi istiyor diğer yanım olacakları düşünüp korkuyor amniyosentez net sonuç diyorlar tanı çok ağır herşeyi Allah bilir ama bebeğim bunu kaldırabilir mi bilmiyorum bu acıyı görmek beni ve eşimi çok üzer bunu biliyorum. Çevremde çoğu kişi bize de şöyle böyle denmişti ama sağlıklı oldu diyorlar bizimki tahmin üzerine değil direkt bebeğin hücresine bakıldı diyorum amaaan nolacak bekleyin doğumu diyorlar ama ben benim eşim ve bebeğim için en doğru kararı vereceğimi düşünüyorum Allah sonrası için pişmanlık vermesin inşallah sağlıklı hayırlı bir evladım olur sağolun gerçekten.

Merhaba yıllardır girip okuyan ama yeni üye olan biri olarak fikrinizi nacizane almak istedim 1 yılı aşkın süredir evliyim hevesle çocuk istiyorduk bende eşimde sonrası doktora gidip pkos olduğumu öğrendim ve ilk aşama klomen+ovitrelle kullandım o ay olumsuzdu sonraki ay hayırlı haberi aldım evimizde bayram havası hakim herşey güzeldi 2li tarama testine kadar 2li tarama ve cinsiyet için mutlu gittiğimiz hastaneden ağlayarak çıktık ense kalınlığı 10mm üzerinde ve ciddi bi rahatsızlık var direkt amniyosentez önerdiler kabul ettik ön sonuca göre trizomi 18 çıktı şuan kalbi atıyor fakat doktorlar sonlandırma sizin ve bebek için daha iyi olan diyorlar
amniyosentez sonucuna rağmen sağlıklı gebelik geçirip doğum yapan var mı? Şuan detaylı sonucu bekliyoruz sonrası sonlandırma olacak bu beni üzüyor atan bir kalbi durdurmak fikri çok yıprattı fakat doktorlar da henüz 13 haftalık daha fazla bağlanma diyor.

Ben açıkçası bu testi bilmiyorum. Hamileyken ilgilenmemiştim hiç bir test ve şeker yüklemesi bile yaptırmadım sadece cinsiyeti bildim ve her ay kontrol sonrası doğum... ben test neden yaptırmadım dr çok ısrar etti yaptır çünkü ilk defa epilepsi tanısı koyulmuş ve hamile kalmıştım hastalık hakkında birşey bilmiyordum etkiler diyen dr olmuştu korktum korkudan yaptırmadım birşey çıksa bebeği aldırır mıyım diye sordum kendime. O yüzden hiç bir testi yaptırmadım.. Benim halam da 45 yaşında hamile kalmıştı mecburi olarak test yapıldı ve doğacak çocuk özürlü dendi aldırmadı ve sağlıklı bir oğlu oldu. Bir arkadaşıma da özürlü çocuk denildi 9 ay üzüldü üzüldü ve sağlıklı çocuğu oldu. Ben 2 li 3 lü tarama yaptiripta sağlıklı denileni hiç duymadım..

Bahsettiğiniz şey ne bilmiyorum ama eğer sağlıklı değilse aldırırım diyorsanız tabi ki sizin kararınız. Ama kimsenin garantisi yok hayatta.. Rabbimden duam isteğim arzum sağlıkla kucağına al yavrunu..

Merhaba canim bilmiyordum simdi netten arastirdim edward sendromu denilen bir rahatsizlikmis cok üzüldüm ama sana tavsiyem sen bir annesin ve her zaman annelik ic gudunu kullanip ona gore hareket etmelisin acele etme okudugum üzere elinde sonunda bu bebek yasamini yitirecegi yaziyor bu rahatsizlikta olanlarin ama buna sen son verme Rabbim bu hayatta bizleere oule mucizeler cikartiyor ki birak düşecegi varsa kendi düşsün desem de olmayacak çünkü sen o süreçte bile bile aci cekecek ve alisacaksin, birak aldir gitsin desemde sen buna sebep olduğun icin belki duzelirdi diye aklinda kalacak. Demem o ki kim ne derse desin bol bol dua edip Rabbim den sana yol gostermesini iste ve karari kendin ver

İnanın okurken gözlerim doldu Allah razı olsun. Çok zor bi durumdayım çok sıkışık bir yanım deli gibi bebeğimi istiyor diğer yanım olacakları düşünüp korkuyor amniyosentez net sonuç diyorlar tanı çok ağır herşeyi Allah bilir ama bebeğim bunu kaldırabilir mi bilmiyorum bu acıyı görmek beni ve eşimi çok üzer bunu biliyorum. Çevremde çoğu kişi bize de şöyle böyle denmişti ama sağlıklı oldu diyorlar bizimki tahmin üzerine değil direkt bebeğin hücresine bakıldı diyorum amaaan nolacak bekleyin doğumu diyorlar ama ben benim eşim ve bebeğim için en doğru kararı vereceğimi düşünüyorum Allah sonrası için pişmanlık vermesin inşallah sağlıklı hayırlı bir evladım olur sağolun gerçekten.
Bize de şöyle denmişti diyenlerin ağzının üstüne bi tane çarpasim geliyor onlar bir virüs her hamileye diyorlar. Doktor ultrasonda bisi görmüştür sonra ikili test. Sonrası temizdir onu seninle bir tutar bana da bole dendi der ama sağlıklı der o cahiller bitmez.doktorun sana her seyi dogru anlatir onlar degil. Onlar her şeyi çok bilir sen onlara anlatma dinleme bile onlarla konuşmak bu süreçte çok daha yıpratıcı.o çok bilmislerin hic biri amniyosentez yatırmamıştır ama sorsan bi arkadaşımın arkadasi yaptirmistir derler bitmez onlarin hikayeleri. Sen onları düşünüp kendini daha fazla üzme lütfen. Eşin ve kendini dinle. Inşallah en doğru en hayırlı kararı aldırsın Allah. Bu konuda sana şunu yap demek kimsenin haddi değil bence
ALLAH yardım etsin doğru ve hayırlı olan kararı aldırsın dilerim ki.

Keske daha erken ogrenebilseydiniz ama yine de dogumdan sonra ogrenmekten iyidir sizinki de, ve lutfen bu durumu anlamayacak insanlarin elestirilerini dikkate almayin, gebeliğin bir nedenle sonlandirilmasiyla, dogmus bir bebeğin ölümünün beklenmesi kiyaslanamaz bile, Allah bu durumu yasayan herkese sabır versin...
Bebeğe bağlandıktan sonra öğrenmek kötü oldu yoksa doğurup ölmesini beklemek elbette daha zordur bizimle aynı anda hastanede olan bir bayan bebeğim doğmuyor diye 41. Haftasında hastaneye getirmişler bebek doğdu ama ölüydü o annenin feryatları daha kötüydü.. Rabbim tüm annelere merhamet etsin çok zormuş insan yaşamadan bilemiyor.. benim ve benim gibi bu durumu yaşayan anneleri eleştirenlere cevap veresim gelmedi hiç zaten inanın çünkü o kadar canım yandı ki kendimi birilerine açıklayacak gücüm dahi yok.. çünkü ilerisi daha zor günlerdi bunu da biliyorum.. desteğiniz için teşekkürler..

Siz kimseyi dinlemeyin en doğru kararı eşinizle birlikte vereceginizden eminim.. Biz de bu süreci yaşarken haddi olsun olmasın herkesin bir fikri vardı herkesin bir tanıdığının başına gelmiş ama bebek sağlıklı doğmuştu ama kabak gibi ortada amniyosentez tanı testi sonucu vardı ve profesör %1 sağlıklı olma şansı yok dedi..güçlü olun biliyorum insan kıyamıyor gele ilerledikçe daha da bağlanıyorsun benim 19+4 olmuştu ve o sabah karnım da pıt pıt ilk hareketlerini duyup ağlaya ağlaya gittim hastaneye.. 26 saat lik o süreçte verilen sancılar değil de kalbim acıyordu çünkü artık anne gibi hissediyordum ben😔 vakit geçtikçe daha çok bağlanıyorsun..

Allahım evladınızın yardımcısı sizin yardımcınız olsun şuan 13 haftalık hamileyim herşeyi düşünüyorum doğru kararı vermeye çalışıyorum doktorlar amniyosentez net sonuç diyor çok sıkışık bir durum Allah razı olsun yazınız için 🙏
Ben anlamadım 13 Haftalik hamileyim yazmışsınız amniyosentez mı oldunuz? Amniyosentez 15 den sonra oluyor ben yanlış.mi anladim yazdıklarınızı acaba

Ben anlamadım 13 Haftalik hamileyim yazmışsınız amniyosentez mı oldunuz? Amniyosentez 15 den sonra oluyor ben yanlış.mi anladim yazdıklarınızı acaba
Ense kalınlığı 10mm üzendeydi ve kafası dahil karnı sırtı ödem sarmıştı doktorlar direkt amniyosenteze yönlendirdiler o anki psikoloji ile amniyosentez oldum ilk gebeliğim ve çok bilgisi olan biri değildim açıkçası ama ultrason görüntüsü bile bir kaç doktoru korkuttu problem var ciddi anlamda diyorlar

Siz kimseyi dinlemeyin en doğru kararı eşinizle birlikte vereceginizden eminim.. Biz de bu süreci yaşarken haddi olsun olmasın herkesin bir fikri vardı herkesin bir tanıdığının başına gelmiş ama bebek sağlıklı doğmuştu ama kabak gibi ortada amniyosentez tanı testi sonucu vardı ve profesör %1 sağlıklı olma şansı yok dedi..güçlü olun biliyorum insan kıyamıyor gele ilerledikçe daha da bağlanıyorsun benim 19+4 olmuştu ve o sabah karnım da pıt pıt ilk hareketlerini duyup ağlaya ağlaya gittim hastaneye.. 26 saat lik o süreçte verilen sancılar değil de kalbim acıyordu çünkü artık anne gibi hissediyordum ben😔 vakit geçtikçe daha çok bağlanıyorsun..
Allah yardımcınız olsun Rabbim içinizi ferahlatsın inanın bende ondan korkuyorum büyürse hareketlerini hissedersem tekme atarsa nasıl vazgeçerim en iyisi şuan vereceğim karar Allahım kimseyi bu durumda bırakmasın inşallah Allah razı olsun 🙏

Ense kalınlığı 10mm üzendeydi ve kafası dahil karnı sırtı ödem sarmıştı doktorlar direkt amniyosenteze yönlendirdiler o anki psikoloji ile amniyosentez oldum ilk gebeliğim ve çok bilgisi olan biri değildim açıkçası ama ultrason görüntüsü bile bir kaç doktoru korkuttu problem var ciddi anlamda diyorlar
Anladım bi an anlayamadim. Erken yaptılar demek ki risk görünce.. Allah yardimcin olsun inşallah hakkınızda hayırlısı ne ise o olsun dilerim ki.

@benkeyfimvekahyasi
Isde bekledigim, yazmak isteyipte bir turlu firsat bulamadigimdan oturu yazamadigim yorum. Biz kainatin ve herseyin sahibi Allah u Tealadan dahami merhametliyiz ki dogunca aci cekecegine simdiden yasamina son verelim diyerek cumleye baslayabiliuoruz. Lutfen buraya herkese acik bir paylasim yapiliyorsa herkesin ozgur iradesinede saygi duyulmalı herkes kendince fikrini kirmadan dokmeden soyleyebilmeli. Buarada kimsede konu sahibesini incitecek yada kararini yargilayigi bir yorum yapmadi. Bir arkadas yazmisda anlamayacak kisilerin yorumunu dikkate almayin diye cok sasirdim. RABBIM yardimcisi olsun arkadasimizin cok zor bir karar artik kendisi vericek kararini imtihan dunyasindayiz kimin ne ile imtihan olacaginin kararinida biz veremiyoruz 😔
Çok doğru yazmışsınız. Çok merhametli bir Rabbimiz var binlerce kez şükür🤲

Forumu doğru düzgün kullanmayı bilmiyorum, fakat aldırmaması yönünde yorumda bulunan arkadaşlardan mesajımı gören olursa cevaplayabilir mi? Yanlış anlamayın eleştiri olarak sormuyorum, ben zaten çok pişman olduğumu yazmıştım, bebeğim kendisi patlayarak mı ölmeliydi? zaten iki yerinden çatlamıştı, ben kendimi daha fazla acıdan kurtararak bencillik mi ettim? üzülürüm diye düşünmeyin, gerçek düşüncelerinizi öğrenmek istiyorum. Konu sahibesi siz de hakkınızı helal edin şuraya iliştim ben yine
Öncelikle çok geçmiş olsun. Rabbim sabırlar versin. Zaten boyle bı anomali olan hamilelikleri yakın takipte tutuyorlar. Yani benimki öyleydi her muayenemde de bana bı zararı olup olmadığının teyidini alıyordum. Şükür bana bı zararı olmadı ve hamileligime devam ettim . Dinimiz gereği de "Anne hayatı tehlikedeyse bebeği aldırmak caiz olur" eğer size bir zararı dokunmuyorsa ki sizin durumunuzda tehlikeye girmiş anladığım kadariyla .. Rabbim açınızı dindirsin inşallah.

Bende başka dr gittim oda bşey olacağını sanmıyorum demişti ama sizin bu msjınızı görünce üzüldüm ben 22 yaşındayım kombine riskim 279 çıktı ikili testim 172 çıktı 😣
İkili üçlü testler tam tanı için yapılmıyor olasılık belirtiyor olmayabilirde hayırlısı olsun sonucu yazarsanız sevinirim
Aminn inşallah herşey Rabbim den ama anne demesini derdini anlatmasını çok istiyorum 😔
Çoğu konuşuyor bunları düşünmeyin iyi bir eğitim önemli olan

Back