Yaşadığınız durum için üzüldüm. Herkesin bir imtihanı oluyor. Kimisinin çocuğu farklı rahatsızlıklarla doğuyor, kimisinin sağlıklı çocuğu bir anda engelli olabiliyor, kimisinin el bebek gül bebek büyüttüğü yavrusu hayırsız evlat oluyor. Trizomi 18 bebeklerin büyük bir kısmı doğar doğmaz vefat ediyor. Bir anne vardı yabancı. Bebeğin Edward sendromu olduğunu öğrendiği halde doğurmuştu ve ilk gün bebek ölmüştü. O da sütlerini biriktirip bağışlamıştı. Yüksek ihtimalle zaten bebek yaşamayacak karnınızda kalbi duracak belki, canlı olarak doğarsa belki en fazla 1 yaşına kadar yaşayacak. Vereceğiniz karar çok zor bir anne olarak o kadar iyi anlıyorum ki. Sanırım ben bu kararı veremezdim yaşayacağı son dakikaya kadar her şeyin kendi akışında ilerlemesini isterdim. Sağlıklı doğma ihtimali %0 bile olsa ben gebeliği sonlandırmak istemezdim heralde her şeyin bir sebebi olduğuna inanırım. Heralde diyorum çünkü bunu annelik duygularımla söylüyorum, başıma gelmeden sizin durumunuzu psikolojinizi anlamam imkansız. Allah yardımcımız olsun inşallah kendiniz ve bebeğiniz için en hayırlı kararı verirsiniz