- 10 Ocak 2014
- 1.542
- 2.686
- 333
- Konu Sahibi crocus7919
-
- #9.661
Merhaba bir doktor tanıdığımız tavsiye etti. Amh düşük olduğu için çok kısa sürede rapor da çıkarttılar.Merhaba,
Tavsiye üzerine mi koç a gittiniz.
Merhaba,Merhabalar
Benim de amh değerim 0.06 çıktı. 30 yaşındayım ve 9 aylık evliyim. Doğal yollarla hamile kalma şansım yok mu?
Regl kendinizmi oluyonuz yoksa ilaçlami oluyosunuzMerhaba arkadaşlar benim de amh değerim 0.23 çıktı. Koç Üniversitesi Hastanesinde tüp bebek tedavisi görüyorum. Geçtiğimiz ay sadece 1 tane yumurtam geliştiği ve kan değerlerim gerilediği için 6. günümde tedavim iptal edildi. Üstüne hemen covid geçirdim. Aralık sonu tedaviye tekrar başladım. Günlük fostimon 150 2 doz kullanıyorum. Bugün 7. günüm 4 tane gelişmekte olan yumurtam var. Erken çatlamasın diye cetrotide başladım. Durumum bu şekilde ilerliyor. Bir gelişme olursa yazarım.
Reglim hep düzenlidir zamanında oluyorum. Sadece miktarında azalma vardı. Ama son 2 aydır ilk 2 gün yoğun oluyorum. 3 gün sürüyor.Regl kendinizmi oluyonuz yoksa ilaçlami oluyosunuz
Benimde normaldi 5 gün sürerdi 003 amh buarada ben sogan kuru yaptim 70 gün regl olamadim bu ay bugün yarın olmam lazım biraz streslendim hala regl gecikmesinde aklım ondan sorayim ddmReglim hep düzenlidir zamanında oluyorum. Sadece miktarında azalma vardı. Ama son 2 aydır ilk 2 gün yoğun oluyorum. 3 gün sürüyor.
Ben de ilk amh değerimi öğrendiğim zaman bir de polip var denildi. Operasyonu beklerken stresten benim de 2 aya yakın reglim gecikmişti. Stres maalesef kötü etkiliyor. Siz tüp bebek tedavisi görüyor musunuz?Benimde normaldi 5 gün sürerdi 003 amh buarada ben sogan kuru yaptim 70 gün regl olamadim bu ay bugün yarın olmam lazım biraz streslendim hala regl gecikmesinde aklım ondan sorayim ddm
Tatlıda görcem iğneler ilaçlar artık ne nasıl oluyorsa şuan regl bekliyozBen de ilk amh değerimi öğrendiğim zaman bir de polip var denildi. Operasyonu beklerken stresten benim de 2 aya yakın reglim gecikmişti. Stres maalesef kötü etkiliyor. Siz tüp bebek tedavisi görüyor musunuz?
Benim de aynen böyle olmuştu adet günüm 5 ten 3 e düşmüştü ve miktarda azalma olmuştu sanırım en önemli belirtisi bu rezerv azlığınınReglim hep düzenlidir zamanında oluyorum. Sadece miktarında azalma vardı. Ama son 2 aydır ilk 2 gün yoğun oluyorum. 3 gün sürüyor.
Maalesef öyle...benimde 5 gün süren reglim zamanla 3 güne düştü. Pek önemsemedim. Çünkü ailemde erken menopoza giren hiç kimse yok. Annem 54 yaşında kanaması çok oluyor devamlı kansız düşüyor diye menopoza girmek için 1 senedir ilaç kullanıyor. Benim teyzem 40 yaşında ikinci çocuğuna istediği an doğal yolla hamile kaldı. Anneannem, babaannem geç yaşlarda menopoza girmiş. Ben geçen sene polip aldırdım. Sonraki kontrolde doktoruma "çocuk düşünüyorum yumurtalıklar ultrasonda nasıl görünüyor "diye sordum. Baktı "gayet iyi durumdalar" dedi. Devamlı gittiğim doktora en son ağustos ayında smear aldırdım. Yumurtalıkların durumunu sordum "iyi görünüyor" dedi. Sonra ekim de eşimin memleketi Kayseri'ye gitmiştik. Orada ara kanama şikayetiyle doktora gittim. Ultrasonla muayene ederken doktor "yumurtalıklarını iyi görmedim. Hiç amh testi yaptırdın mı" dedi. Ben de hayır dedim. Mutlaka baktır dedi. Orada yaptırdım maalesef 0.23 çıktı. Direkt vakit kaybetmeden tüp bebek dedi. Sanki bütün dünya başıma yıkıldı. O doktora gitmesem belki çok sonra öğrenecektim.Benim de aynen böyle olmuştu adet günüm 5 ten 3 e düşmüştü ve miktarda azalma olmuştu sanırım en önemli belirtisi bu rezerv azlığının
Aynen benim yaşadıklarım diyebilirim benim de annem 52 yaşında hala adet görür ailemde hiç yok erken menopoz. 2 yıl çocuk düşünmedik sonra kontrole gittiğimde bir iki doktor problem yok çok iyisin dedi. 6 ay olmayınca başka bir doktora gittim o doktor yumurtaların 40 yaşında bir kadınınki gibi dedi ve amh bakıldı ve 0.64 çıktı bana da acele et dediler ama ben 1 sene sindirmeye ve vücudumu tüp bebeğe hazırlamayı bekledimbu arada da doktor arayışına girdim, Ankara da Hulusi hocaya gittim o bana çok umut verdi sağolsun yatıştırdı ve senin çocuk değil çocukların olur dert etme dedi. 1 sene sonra tüp bebek yaptırdım ve kızımı kucağıma aldım ilk denemede. Ve kızım 2yaşındayken ikinci kızıma doğal yoldan hamile kaldım hiç beklemediğim anda ve şu an 2 aylık çok şükür. Yani Hulusi hoca haklı çıktı içine vesvese düşürme arkadaşım, kafanı ruhunu rahatlat bizim hastalığımızda en önemli etken moral.Maalesef öyle...benimde 5 gün süren reglim zamanla 3 güne düştü. Pek önemsemedim. Çünkü ailemde erken menopoza giren hiç kimse yok. Annem 54 yaşında kanaması çok oluyor devamlı kansız düşüyor diye menopoza girmek için 1 senedir ilaç kullanıyor. Benim teyzem 40 yaşında ikinci çocuğuna istediği an doğal yolla hamile kaldı. Anneannem, babaannem geç yaşlarda menopoza girmiş. Ben geçen sene polip aldırdım. Sonraki kontrolde doktoruma "çocuk düşünüyorum yumurtalıklar ultrasonda nasıl görünüyor "diye sordum. Baktı "gayet iyi durumdalar" dedi. Devamlı gittiğim doktora en son ağustos ayında smear aldırdım. Yumurtalıkların durumunu sordum "iyi görünüyor" dedi. Sonra ekim de eşimin memleketi Kayseri'ye gitmiştik. Orada ara kanama şikayetiyle doktora gittim. Ultrasonla muayene ederken doktor "yumurtalıklarını iyi görmedim. Hiç amh testi yaptırdın mı" dedi. Ben de hayır dedim. Mutlaka baktır dedi. Orada yaptırdım maalesef 0.23 çıktı. Direkt vakit kaybetmeden tüp bebek dedi. Sanki bütün dünya başıma yıkıldı. O doktora gitmesem belki çok sonra öğrenecektim.
Allah kızlarınıza sağlıklı, uzun ömürler versin. Yumurtalık rezervim düşük olduğu için bugün tedavinin 10. günü 4 yumurtam var. Bunların içinde sadece 2 tanesi olgunlaşmış. Diğer ikisi dün 8mm ölçüldü. Onlarla ilgili doktor pek ümit verici konuşmadı. Morali yüksek tutmak önemli ama 2 yumurtayla şansımın çok az olduğunu biliyorum. İster istemez moralim bozuluyor.Aynen benim yaşadıklarım diyebilirim benim de annem 52 yaşında hala adet görür ailemde hiç yok erken menopoz. 2 yıl çocuk düşünmedik sonra kontrole gittiğimde bir iki doktor problem yok çok iyisin dedi. 6 ay olmayınca başka bir doktora gittim o doktor yumurtaların 40 yaşında bir kadınınki gibi dedi ve amh bakıldı ve 0.64 çıktı bana da acele et dediler ama ben 1 sene sindirmeye ve vücudumu tüp bebeğe hazırlamayı bekledimbu arada da doktor arayışına girdim, Ankara da Hulusi hocaya gittim o bana çok umut verdi sağolsun yatıştırdı ve senin çocuk değil çocukların olur dert etme dedi. 1 sene sonra tüp bebek yaptırdım ve kızımı kucağıma aldım ilk denemede. Ve kızım 2yaşındayken ikinci kızıma doğal yoldan hamile kaldım hiç beklemediğim anda ve şu an 2 aylık çok şükür. Yani Hulusi hoca haklı çıktı içine vesvese düşürme arkadaşım, kafanı ruhunu rahatlat bizim hastalığımızda en önemli etken moral.
O hiç belli olmaz ben tek embriyo ile gebe kalmıştım. 1 tane bile olsa umut hep vardır moralinizi hep yüksek tutun.Allah kızlarınıza sağlıklı, uzun ömürler versin. Yumurtalık rezervim düşük olduğu için bugün tedavinin 10. günü 4 yumurtam var. Bunların içinde sadece 2 tanesi olgunlaşmış. Diğer ikisi dün 8mm ölçüldü. Onlarla ilgili doktor pek ümit verici konuşmadı. Morali yüksek tutmak önemli ama 2 yumurtayla şansımın çok az olduğunu biliyorum. İster istemez moralim bozuluyor.
Aynen olacağına inanıp dua edelim yeter Allahını izniyleIyi akşamlar arkadaşlar. 5 sene boyunca bu sayfayı bu forumları okuyup hem hüzünlendim hem umutlandım. Ben 4 düşük sonrası tüp bebeğe başladım. Görünürde hiçbir sorun yoktu,testler temizdi. Amh 0,15 cıktı şok oldum. Onca iğneye rağmen önce 2 yumurta toplandı 1 embriyo oldu. Daha sonra 4 yumurta toplandı yine 1 embriyo oldu. 3. Gün donduruldu ikisi de. Transfer olacağım zaman embriyonun birisi çözüldü. Ben zaten embriyom az nolur 3. Gün olarak transfer yapın desem de doktorum 5. Güne kadar götürdü ve çok şükür şu an kızım kucağımda. 1 olsun bizim olsun:)
Bugün yumurta toplama işlemine girdim ama maalesef ikisi de boş çıktı. Ikinci regl olduğumda tekrar deneyeceğiz. Ama çok ağladım moral sıfırO hiç belli olmaz ben tek embriyo ile gebe kalmıştım. 1 tane bile olsa umut hep vardır moralinizi hep yüksek tutun.
canım takviye kullanıyormusunBugün yumurta toplama işlemine girdim ama maalesef ikisi de boş çıktı. Ikinci regl olduğumda tekrar deneyeceğiz. Ama çok ağladım moral sıfır
Teşekkür ederim hiçbirini kullanmıyorum. İşe yarayacaksa tabi ki kullanırım. Sadece propolis, supradyn ve d vitamini kullanıyorum.canım takviye kullanıyormusun
selenyum
omega 3
qenzim q10
teatrıo ve lugol solüsyon mutlaka öneririm
selenyum özellikle hem erkek hem kadın için doğurganlığı olumlu anlamda arttıran bir takviyeTeşekkür ederim hiçbirini kullanmıyorum. İşe yarayacaksa tabi ki kullanırım. Sadece propolis, supradyn ve d vitamini kullanıyorum.
Teşekkür ederim alıp kullanacağım.selenyum özellikle hem erkek hem kadın için doğurganlığı olumlu anlamda arttıran bir takviye
yumurta sayısı çoğalmaz ama kalitesine çok çok faydası var bu yazdıklarımın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?