- Konu Sahibi crocus7919
- #8.621
Bende sordum onu doktora bana dedı ki amh tek basına bır gosterge degıl fsh lh prolaktın e2 hepsıne bakılmalı... hatta amh yumurta rezervını gosterdgnı fsh bu yumurtaların kalitesnı gosterıyo dedı. Sonra burda baktım amhı cok iyi olup e2 si kotu olanlar yıne kalamıyo yıne amh ı iyi prolaktını yuksek kalamıyo.. tek basına amh degerlendırme acısından bakılmamalı bence.. mesela amh ı dusuk olup o ay fsh degerı ıyıdır yanı yumurta kalitesi iyidir ve hamıle kalınır gıbı diye dusunuyorumBende 30 yaşındayım ilk korunmasız ilişkimde hamile kaldım oda barsak ameliyatı geçirmiştim küçükken o tüplerde yapışıklık yapmış olabilir dediler çünkü ilk gebeliğim dış gebelikle sonuçlandı. Bunun için 3 tane doktora gittim biri prof biri doçentti. Bana erken menopoz riskin vr dedi ama ailemizde hiç yok ve amh çok düşük 0.4 çıktı. Ben bu amh la ilk gece nasıl hamile kaldım dedim doktora oda tam bişey diyemedi. Sonra 3 ay dene gel tedaviye başlayalım dedi de korona ortalıkta gezerken korkuyorum vel hasıl yoğun araştırmalarım ingilizce makale okumalarım sonıcunda amh değerinin kantitatif yani sayısal bir değer olduğu kalitatif olarak değerlendirilmiyeceğini öğrendim. Yani sizin az yumurta rezerveniz olur evet ama bu kalitesiz olduğu döllenmeyeceği anlamına gelmez. Ayrıca yakıın arkadaşımın değeri 0.02 idi hiç şansın yok dediler kendiliğinden hamile kaldı pozitif olun stres yapmayın.