• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

AMH 0.01 OLANLAR NE KADAR SÜREDE MENOPOZA GİRDİKLERİ HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR Mİ?

gsah

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2020
4
1
36
37
Herkese merhabalar, o kadar çok yazışma var ki ama bu konunun detayları hiç yok... 32 yaşında 4 sene önce rutin bir kontrolde doktorum folikül sayımın yaşıma göre az bulduğunu söyleyerek amh testi bakmak istedi ve sonrasında sonuç tabiki iç açıcı değildi. Test sonucum 0.13 geldi. 1 kez bile denememişlen ertesi gün kendimi tüp bebek merkezine bulmuştum...ve sonrasında herkesin malumu 2 kez yumurta topladık 5 ay gibi bir sürede ve dondurduk. Sonrasında biraz bekleyelim derken doğal yolla bir gebelik yaşadım fakat kese boş çıktı ve düşsün diye ilaç kullandım bu seferde evde kan kaybından bayıldım ve kese tam düşmediği için kürtaj olmak zorunda kaldım. Bu travmayı atlattıktan sonra iki kez transfer oldum ve 2. transferimde şubat 2023 yılında kızımı kucağıma aldım şükürler olsun. Doğumdan 6 ay sonra bir hamilelik daha yaşadım ancak yolk sac olması gerekenden çok büyük olduğu için doktorum sonlandırdı. Kızım 15 aylık iken bir gebelik daha yaşadım. Ancak bu kez hiç hazır olmdığım bir andı, yumurtlama zamanım olmamasına rağmen gebe kaldım..ama sonra 9. haftada onu da kaybettik. Bu sefer tekrar gebe kalmak istedim. Ama işler yolunda gitmedi ve amh 0.01 geldi... Eylülden beri 1 yumurta dahi toplayamadık.. ve son ayda fsh 54 geldi ve yumurta görülmedi. Pazartesi günü maslak acıbadem de prp ve eksozom denedik. Şimdi sonucu bekliyorum...
Şu an 36 yaşındayım. Amh 0.01 olduktan ne kadar süre sonra menopoza girdiniz? Benzer bir süreç yaşayan sürecini paylaşabilir mi?

Yazınız bana umut oldu benimde yaşım 31 amh 0.03 normal yolla gebelik hiç olmadı 3 yıldır tedavi sürecindeyiz yani normal yolla gebelik içinde umut var o zaman bana hep imkansız geliyor ovulasyon testleri denedim onunla takip olmasına rağmen olmadı sanırım vakti saati var bazı şeylerin bu süreçte beslenme vs. Olarak birşey yapmış mıydınız

O zaman hiç bir şey yapmamıştım ama şu an her şeyi yapıyorum :) Sizin ne zamandan beri amh 0.03?
Şu an Q10, omega 3, DHEA kullanıyorum ve akdeniz usulü beslenmeye çalısıyorum.

Yazınız bana umut oldu benimde yaşım 31 amh 0.03 normal yolla gebelik hiç olmadı 3 yıldır tedavi sürecindeyiz yani normal yolla gebelik içinde umut var o zaman bana hep imkansız geliyor ovulasyon testleri denedim onunla takip olmasına rağmen olmadı sanırım vakti saati var bazı şeylerin bu süreçte beslenme vs. Olarak birşey yapmış mıydınız
Ben amh 0.07 ilehamile kaldım fsh ım da yüksekdi hiç umudunuz bozmayınbir çok dr tüp bebekle bile şansın az derken bir dr sağlıklı beslenme dedi ama çok katı bir beslenme. Gluten kesinlikle yok, şunun tadına bakayım bir taneden birşey olmaz yok. Omepa q10 , follatro (içinde d vit folic acid , iyot , b12 var bunların hepsi şart zaten) kullandım birşeyler daha kullanmıştım sanki hatırlamıyorum , clife kullandım ,akdeniz diyeti beslendim sebze salata et gibi bir süre sonra alışıyorsunuz tahılları bakliyatları bile azalttım her gün 45 dakika yürüyüş artı bazı günler pilates yaptım ama emeklerime değdi çok zor bir süreç ama umudunuzu kaybetmeyin. Bir de şu çok önemli bugün yaptıklarınız üç ay ile 6 ay sınrası yumurtasını etkiliyor. Yani insanlar o altın yumurtayı bulmaya çalışıyor . Bugün yaptığınız herşey 3 ila 6 ay arasındaki yumurtaları etkiliyor. 3 yıl bir çok şey denemişsinizdir diye tahmin ediyorum bu dediklerimi denemediyseniz tavsiye ederim

Şekeri de kestim ve en önemlisi kahveyi kestim kaffein yumurtalık düşmanı ve her fincan kahve hormonları ayrı bozuyor onu yazmayı unutmuşum

çok kıymetli bilgiler için çok çok teşekkür ederim. kaç yaşındasınız ve en önemli soru menopoza girdiniz mi?
Evet zaten biz erken menopoz hastaları için beslenme uzun dönem için de çok gerekli...

37 yaşındayım oğlum 2 yaşında , 9 ay da hamilelik sürecini eklersek yaşadıklarım 34 yaşındaydı. Doğum yaptıktan sonra depremden çok etkilendim çok kötü beslendim kendime hiç iyi bakmadım ama herşey yolundaydı adetlerim çok düzenliydi derken adetim birden gelmedi 22 gündür bekliyorum. Ben de Ocak 1 itibari ile tekrar sıkı diyete girip kendimi spora verdim herşeyi kullanıyorum artı arı sütü ve kestane balı organik Eğriçayır. 3 ay sonra gidip tekrar baktıracağım ama ben inanıyorum değerlerimin düzeleceğini çünkü 3 sene önce de fsh ım düşmüş ve amhımı da yükseltmiştim tüm değerlerim 2,3 kat iyileşmişti. Biz vucudumuza çok iyi davranırsak o da inanın bize çok iyi davranıyor

Şu an ki güncel değer 0.04 . O zaman da 0.07 den 0.18 e çıkmıştı daha sonra da hamilelik süreci geçirmiştim

Back