Arkadaşlar merhaba ben de tüp bebek öncesi hidrosalpenks ameliyatı olacağım yani tek tüpüm alınacak ya da bağlanacak duruma göre çok korkuyorum panik atağım da var ameliyattan sonra çok gaz oluyormuş diye duydum gaz bana çarpıntı yapıyor zaten normalde ne yapacağım bilmiyorum panik atağım azacak diye çok korkuyorum lütfen bildiklerinizi anlatın
Canım çok teşekkür ederim içimi rahatlattın sana da çok geçmiş olsun ameliyattan önce ne gibi tetkikler yapılıyor acaba bir de ben şu an yumurta uyarıcı ilaç kullanıyorum önce yumurtalarım toplanacak ameliyattan önce sonra ameliyat olacağım o ilaçlar kalp atımında düzensizlik yapar mi hiç kullandın mıMerhaba canım ben 2018 de ameliyat oldum sağ tüp alındı sol tüp temiz çıktı çok şükür..
Bende hiç gaz sorunu omuz ağrısı olmadı..
Kendini korkutma lütfen..
Kişiden kişiye değişir...
Benim idrar yolu enfeksiyonu oldu...
Oda sonda dan olmuş..
Ben ameliyatı oldum o gün akşamı eve geldim korkulacak hiç bir şey yok.. bi an önce ameliyatını ol hidrosalpenks illeti bize zarar veriyor.. sormak istediğin biseyler varsa bekliyorum sorularını.. ?
Canım çok teşekkür ederim içimi rahatlattın sana da çok geçmiş olsun ameliyattan önce ne gibi tetkikler yapılıyor acaba bir de ben şu an yumurta uyarıcı ilaç kullanıyorum önce yumurtalarım toplanacak ameliyattan önce sonra ameliyat olacağım o ilaçlar kalp atımında düzensizlik yapar mi hiç kullandın mı
Sağol canım ya ameliyattan önce hangi tetkikler yapıldı sana acabaHayır hiç bişey yapmaz gönlünü ferah tut canım... kalp le ritimle ilgisi olmaz rahat ol..
Bende aynı yollardan geçtim..
Ilk baş tüp bebek tedavisi ile yumurtalar toplandı hatta ilk tüp bebek deneyelim dedi doktor hidrosalpenks varken denedi tabiki negatif oldu.. yumurtalar toplandıktan sonra laparoskopi ameliyatı oldum bende...
Bende aşırı panikli bir insanım ve hiç bir sorun yaşamadım..
Doktora gidince bile tansiyonum fırlar benim öyle panik yaparım... ameliyattan hiç bir şey anlamayacaksın uyandiginda da rahat olacaksın.. hiç korkun olmasın...
Sağol canım ya ameliyattan önce hangi tetkikler yapıldı sana acaba
Tamam canım çok teşekkür ederim inşallah ben de sorunsuz hallederim şu yumurtalar bir toplansa da iğneler mahvettiKan alınıp hormonlara fln baktılar canım...
(Amh. Fsh.. lh.. vs vs)
Ve hsg... zaten ordada sağda şişlik vardı hidrosalpenks vardı...
Herşey yoluna girecek allahın izniyle merak etme allah yardım ediyor.. öyle gelip geçiyor ki o günler.. Rabbim hepimizin sonunu güzel etsin inşallah canım...Tamam canım çok teşekkür ederim inşallah ben de sorunsuz hallederim şu yumurtalar bir toplansa da iğneler mahvetti
Amin canım inşallah Allah tüm şifa bekleyenlere şifa versin inşallahHerşey yoluna girecek allahın izniyle merak etme allah yardım ediyor.. öyle gelip geçiyor ki o günler.. Rabbim hepimizin sonunu güzel etsin inşallah canım...
Merhaba arkadaşlar..
4 yıldır cocuk istiyoruz bi zamana kadar sebebsiz infertilite diyen doktorlar şuan hidrosalpenks var dedi sag tüp de..
Salı günü sağ tüp alınacak..
2 aydır bu ameliyatı bekliyorum bi kere de ertelendi...
Bu salı adetim geldi normalde o zamana biter diye erteletmedimm bi kez daha..
7ci gün oluyor ve benim adetim genelde 6 gün sürer..
Yinede cok sıkıntıdayım.. ya bitmezse ya ameliyatı bi kere daha iptal ederlerse..
Laparoskopi yaptıranlar yorumlarınıza ihtiyacım var lütfen..
Öncelikle gecmis olsun. Benimde bu nedenle sag tüpümü aldilar. Ameliyattan önce iki tüpümü birden aldirmak icin doktor beni iki saat ikna etmeye calisti fakat sol tüpüm saglam oldugundan ben izin vermedim. Nitekim sadece sag tüpümü aldilar. Ameliyattan iki hafta sonra kontrolümde hersey gayet normaldi. Sol tüple normal yolla hamile kalirsin dediler fakat 3 ay gecti hala birsey yoktu. Bende yine tüp bebege karar verdim ve muayeneye gittigimde sol tüpümünde su toplamaya basladigini söylediler. Öyleki sivi rahime damliyor ve her sabah kalktigimda sanki altima isemisim gibi picamam islak oluyordu. Bende bunu normal akinti saniyordum. Meger sivi damlatiyormus. Sivi yogun oldugu icin islaniyormusum. Demem o ki ameliyattan sonra sık sık tahlil yaptirman gerek. Cünkü en ufak bi enfeksiyon yada iltihap olustugunda diger tüpünde tikanabilir. Bu da sivi dolmasina sebep oluyor.
Teşekkürler bilgin için canım.. senin sebebi bellimi hidrosalpenks neden olmuş?
Enfeksiyon yüzünden mi?
Benim küçükken geçirdiğim sağ tarafta ameliyat yüzünden olmuş... enfeksiyon nedeniyle olanların diğer tarafta da risk devam ediyor dedi doktor bana.. ama her ihtimale karşı tekrar bakılacak...
Aaa demek ki bende de ondan oluyor ıslaklık çok teşekkürlerÖncelikle gecmis olsun. Benimde bu nedenle sag tüpümü aldilar. Ameliyattan önce iki tüpümü birden aldirmak icin doktor beni iki saat ikna etmeye calisti fakat sol tüpüm saglam oldugundan ben izin vermedim. Nitekim sadece sag tüpümü aldilar. Ameliyattan iki hafta sonra kontrolümde hersey gayet normaldi. Sol tüple normal yolla hamile kalirsin dediler fakat 3 ay gecti hala birsey yoktu. Bende yine tüp bebege karar verdim ve muayeneye gittigimde sol tüpümünde su toplamaya basladigini söylediler. Öyleki sivi rahime damliyor ve her sabah kalktigimda sanki altima isemisim gibi picamam islak oluyordu. Bende bunu normal akinti saniyordum. Meger sivi damlatiyormus. Sivi yogun oldugu icin islaniyormusum. Demem o ki ameliyattan sonra sık sık tahlil yaptirman gerek. Cünkü en ufak bi enfeksiyon yada iltihap olustugunda diger tüpünde tikanabilir. Bu da sivi dolmasina sebep oluyor.
Canım sakin ol..korkulacak hiç bir şey yok..Kizlar beni rahatlatın ne olur ben cuma günü laparoskopi olacağım buyuk ihtimal iki tupum de alınacak yarın anestezi doktoru ile görüşmem var ne yapacak bana anestezi doktoru acaba ya panik atakliyim ben hastane ortamında çok kötü oluyorum offff ne olur anlatin bir swyler
Benimde sol tupum tikaliydi alınması lazımdı ve alındı.. Ameliyattanda korkulacak birsey yok canım bir kaç günde kendine geliyorsun..
Kuzum 6 7 sene oldu ameliyat olalı tam hatırlamıyorum ama açılacak gibi değil demişlerdi bana.. Tüp bebek tedavisine engel değil ama hamilelik olursa tupteki sıvı bebeğe zarar verebilir dediler onun için ameliyat oldum.. Çok şükür ameliyattan birkaç ay sonra tedavim olumlu sonuç verdi 5 yaşında oğlum var, şimdi ikinci hamileliğim ikiz gözüküyor.. Darısı size ve tüm isteyenlerin başına olsun inşallahSizinde hidrosalpenks miydi? Şuan da hamilesiniz allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah.. bizlere de umut oluyorsunuz hikayenizi kısa anlatabilir misiniz rıca etsem?
Kuzum 6 7 sene oldu ameliyat olalı tam hatırlamıyorum ama açılacak gibi değil demişlerdi bana.. Tüp bebek tedavisine engel değil ama hamilelik olursa tupteki sıvı bebeğe zarar verebilir dediler onun için ameliyat oldum.. Çok şükür ameliyattan birkaç ay sonra tedavim olumlu sonuç verdi 5 yaşında oğlum var, şimdi ikinci hamileliğim ikiz gözüküyor.. Darısı size ve tüm isteyenlerin başına olsun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?