arkadaşlar bende terleme sorunu biraz daha fazlalaştı bununla birlikte elimde şişmeler ve morarmalar oluyo bu beni çok rahatsız edince doktora gittim ve doktor bunun aşırı terlemeden olduğunu ameliyat olmam gerektiğini söyledi.küçük bi operasyonmuş koltuk altından girerek yapıolarmış bu işlemi ve birdaha terlemiomuşsun...ama bazı kişilerden duyduğuma görede eldeki terlemeyi kesince başka yerlerden(ayak,koltukaltı..)terlemeye başlıomuşsun sizce ne yapmalıyım?yardımcı olursanız sevinirim...
bir an önce bi çaresini buluruz umarm dediğin gibi insanın kendine ne güveni kalıyo nede sosyal hayatı ancak evde oturuyorm mecbur kalmadıkça çıkmıyorm yani bi bakıma toplumdan soyutluyorz kendimizi...ailemin ben bundan rahatsızlık duyduğumu belirttiğimde dalga geçer gibi ne olacakki demeside cabası tabi insanı ayrı bi strese sokuyor...
ben birde güzel sanatlarda okudum...çizdiğim resimlerin terden silinmesi, kağıdın yırtılması kimseyle tokalaşamam vs..eve ağlayarak döndüğümü bilirim... insanların el sıkıştıktan sonra ellerini iğrenir gibi üstlerine sürmeside cabası... bu konuda ailem çok destek oldu bana... 1997 senesinde babam amerikadan iyontoforez (sanırım böyle yazılıyor:) aleti getirmişti o biraz idare etti ellere kısa süre akım veriyor... ama yok gerçekten ameliyattan başka çaresi yok bunun... hayatımda ilk defa ameliyat sonrası açık ayakkabı giyebildim :) çünkü ellerim terlediğinde ayaklarımda aynı anda başlıyordu...
merhaba,
sorununu anlayabiliyorum bende küçüklüğümden beri aynı sorunu çektim... araştırmalarım sonucu bu ameliyatı buldum ve 2006 senesinde oldum... kolay bir ameliyat dedikleri gibi koltuk altından ufak kesilerle yapılıyor yaklaşık 1 saat sürdü genel anestezi altında. şu an hiç olmadığım kadar rahatım inan .. iyi ki yaptırmısım. bana da başka yerden sempatik terleme başlayabılır ama bu sadece %10 luk bır kesımde olur dedıler eger olursa tekrar amelıyatla takılan klıpslerı cıkartırız dedıler... bunu göze aldım açıkçası...kesınlıkle oyle bır terleme olmadı su an tek sorun ellerım cok cabuk kuruyup çatlayabılıryor sık sık krem kullanıyorum oda geçiyor.. bence ol..hatta ıstersen(istanbuldaysan) sana hastanenın ısmını doktoruda verebılırım... emeklı sandığına tabiysen bır kısmını karsılıyor zaten cok pahalı bır amelıyatta degıl...
sizin adınıza gerçekten sevindim çünkü gerçekten insanın psikolojisi bozuluyor...yalnız ben doktora gittiğimde klips falan takacaklarını değilde sempatik sinirler baskı yaptığı için onları alacaklarını söylediler aynı şey değil sanırım peki sizin ameliyattan sonra ağrı veya tekrar hafifte olsa terleme falan oldumu??bu ameliyatı gerçekten olmak istiyorum bir an önce kurtulmak istiyorm çünkü şimdiden teşekkürler
yeter ki terlemeyeyim ömür boyu kremle yaşamaya razıyım... ben malatyadayım ama yinede doktorunuzun ismini ve hastenenin adını verirseniz bi görüşüp ona göre karar verebilirim bide tam olarak ne kadar maliyeti bu ameliyatın bilgi verirseniz sevinirim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?