Ameliyat sonrası burunun üstünde sert çıkıntı ve kemerli görünüm

patisserieyumyum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2015
3.235
4.628
Herkese Merhaba. 28 gün önce septorinoplasti ameliyatı oldum. Eski burnum gerçekten kötüydü kemik eğriliği vardı uzundu kemerliydi beğenmiyordum sol taraftan nefeste alamıyordum araştırarak ve tavsiyeyle bulduğum doktora gittim istediklerimi söyledim oda yapacaklarını söyledi ameliyatı oldum. 10. günde bant çıktıktan sonra ödemden anlaşılmıyordu ayrıca burnuma dokunmaya korktuğum için elleyip hissetmedim bile sonra yavaş yavaş ödem indikçe çıkıntı ve kemer görüntüsü daha çok belli olmaya başladı. Sağ tarafta çıkıntı çok fena elleyince bilye gibi kıkırdak geliyor sağa sola hareket ediyor ama çok sert orası kemik bildiğiniz.
Neyse doktorumla görüştüm yumuşak dokunun hemen inip oturduğunu ama kemiklerin oturmasının uzun zaman aldığını 6 ile 18 ay arasında bu çıkıntının ineceğini söyledi. Ben buranın ineceğini düşünmediğimi çok sert olduğunu söyledim. Kendiside bir ay sonra ufak bir müdahele ile düzeltirim fakat bu seferde 2 yıl sonra falan çok inerse burun çökebilir dedi. Şimdi size sormak istediğim siz olsanız beklermisiniz bir buçuk yıl çıkıntının inmesi için yoksa bir ay sonra ufak müdehale mi olursunuz. Müdaheleden kastı ne bilmiyorum lokal aneztesi ile törpülemi dolgumu veya genel aneztezi ile birşey mi. Pazartesi günü konuşucaz tekrar ve bir karar vericem. Bu arada tekrar müdahalede bulunması için iki aylık bir burun erken olmazmı yani bildiğim kadarıyla doktorlar en az 6 ay bekliyor.
Resimleri de ekliyorum her açıdan çok belli oluyor önden bile.

Benim doktorum o müdahale için 6 ay beklememi soylemisti. Son gecen kontrolumde iki ay masaj onerdi çok bastirarak yapmami soyledi. Yine geçmezse ufak bir mudahale ile duseltecekmis. Ne kadar olumlu bir sonuc olur artik orasi muamma. Şubata kadar o bolgete cok bastirip o kikirdagi otuetnaya calisicam.

Bence işlem yaptırmayın. Bende de bu problem ameliyattan 15 gün sonra oldu. Doktorum yanlardan baskı uygulayıp masaj yaptı ve o gün dümdüz oldu. Sonra ben yaptım masajı ve kemiğin üstü resmen nasırlaştı ve gün boyu kemer kısmı kıpkırmızı gezer oldum. 1 ay kontrolünde kendisi masaj kesinlikle yapma dedi. Çünkü biz masajı doğru uygulamazsak eğri kaynayabiliyor ve bir tarafta kemik yoğunlaşabiliyormuş ve masaja gerek de yokmuş. Kendi haline bırak, kemiğin altında kalan ödemler gittikçe kemer gördüğün kemik kıkırdakların üzerine inecek ve şişlik kalmayacak dedi. En geç kemikteki ödem geçiyormuş. Ayrıca 1 sene sonra geçmezse 5 dk da törpüleriz dedi. Ben de kafaya takmıyorum. Çünkü burun ucu, yüksekliği ve sırt kalınlığı muhteşem. Sizinki de çok güzel duruyor.

Merhaba bendede aynı böyle çıkıntı var. Bnm 5 ay 2 hafta oldu

Merhaba bende aynı sorunu yaşıom benim 1 ay 1 hafta oldu doktorum kıkırdak büyümesi olmus 3 ayın dolunca oraya törpü yapıcam dedi yani ne bilim 2 yıl sonra bence büyüyen kıkırdak erimez çökmez

Merhaba sizin ameliyatın üzerinden ne kadar geçti. Aynı durumdayız resmen sizinkide böyle kemerli duruyor mu. Yarın görüşücem doktorumla. Doktorunuz ne güzel açıklamış inşallah geçer ve kalmaz cikinti

Merhaba bende aynı sorunu yaşıom benim 1 ay 1 hafta oldu doktorum kıkırdak büyümesi olmus 3 ayın dolunca oraya törpü yapıcam dedi yani ne bilim 2 yıl sonra bence büyüyen kıkırdak erimez çökmez
Benim doktorumun kastettigi de torpu galiba iki ayi gecince yapacak galiba yarın konusucaz karar vericem yarın net olarak

Bence biraz bekleyin. Hem ameliyatınız henüz çok yeni tekrar benzet sürece girmek psikolojik olarak da zor. 4. Ayın sonunda eğer hiç bir değişiklik yoksa o zaman törpületebilirsiniz. Onun dışında burnunuz gayet hoş duruyor :)

Madem doğal ir süreç ne diye ufak bir müdahale yapıyor ki. Ameliyatımın ilk günlerinde benim de vardı. Doktor 1. ayda bastırdı bir de kortizon iğnesi yaptı. Şimdi dümdüz. Acele etmeyin.

Madem doğal ir süreç ne diye ufak bir müdahale yapıyor ki. Ameliyatımın ilk günlerinde benim de vardı. Doktor 1. ayda bastırdı bir de kortizon iğnesi yaptı. Şimdi dümdüz. Acele etmeyin.
Ya işte doktora söyledim dedi 3 ay dolunca sert masaj yapıcam geçmese törpü yapıcam ama bilmiom geçeceğini de sanmiyorum o kortizon iğnesini soracam

Kesinlikle psikolojik olarak zor aynı şeyleri bir daha yaşayacam düşüncesi korkutuyor

Ya işte doktora söyledim dedi 3 ay dolunca sert masaj yapıcam geçmese törpü yapıcam ama bilmiom geçeceğini de sanmiyorum o kortizon iğnesini soracam
Size masaj verdi mi doktorunuz saçma yani 3 ay dolunca neden sert bastıracak. Ben tekrar ameliyat oluyorum benim ameliyatım sırasında sıkıntı olmuş bu geçecek birşey değilmiş ocağın ortasında ameliyatım olacak iki ay dolunca

Bana dedi sakın dokunma masaj yapma bende anlamadım nasıl sert bastırarak geçecek hani oda ihtimal verdi belki dedi ama ben sanmıom geçeceğini çünkü ödem değil kıkırdak olduğu çok belli zaten kendisi de dedi şubat ortasında gel törpü yapıcam. Ama bana lokal anestezi ile bir burun deliğinden girip kesik atıp törpü yapıcak sonra da dikiş atıcak tampon yatış olmayacak küçük müdahale dedi sizde de böyle mi olacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…