Ameliyat olanların göğüs altı, göğüs çevresi ölçüsü ve protez büyüklükleri hakkında

Canım valla kafam çok karıştı ya.dr.bana silikon falan göstermedi.sadece dediki zaten gögüslerin küçük dğeil 80 beden falansın ama vucuduna göre küçük dedi.250cc koymamız yeterli südyen bedenine göre 90 beden olur güzelde duru dedi.ama ben ısrar etsem 300cc taksa yeterli olurmu birde benim kas üstü yuvarlak konulacak.

ben senin dr unu hiç anlamadım 80, 85, 90 vs denilen ölçüler göğüs altı ölçüsüdür, yani senin göğüs altı ölçün 80 ise bu ameliyat sonrasında değişmez.
a,b,c kup lar göğüs büyüklüğüdür. şimdi a kup isen ameliyat sonras b veya c olabilirsin..
yani ben pek güvenemedim druna ne yalan sölimm :/
ayrıca göğsün de küçük değilmiş 300 cc düşün bence

offf offfff ya bir an önce olsaydım.bütün tetkitler yapıldı.ama regl olacağım haftaya onu bekliyorum ay sonunada ameliyat olucam.silikonları dışardan alacağım.o yüzden dr.ameliyat esnasında deneme şansı yok malesef:KK43:((
batıncım bence ameliyatının ay sonuna kalması iyi olmuş her işte bir hayır vardır
en azından istediğin büyüklüğü tam olarak ifade edebilmek için zamanın var
nicleyatanın dediği gibi bencede istediğin büyüklükte fotoğrafla git
fotoğrafla gidenlerin hepsi ameliyat sonucundan memnun oldu, bende buna dahilim
ne istediğini en iyi bu şekilde anlatabilirsin bencede

bugün tekrar konuştum dr.dedim ben 300cc istiyorum.bakın üzülmek istemiyorum olmuşken biraz büyük olsun yaptırdığıma değsin dedim.oda dediki sen hiç merak etme 85d yada 90b onun küçüüğü olmayacak dedi.300cc diye bir şey yok
buna o şekilde karar veremezsin dio.hayırlısı bakalım.inşallah üzülmem

Tamam canım hayırlısı olsun
doktorunun bi bildiği vardır çok fazlada karışmamak gerekiyor bazen
inşallah istediğin gibi olur :)

z£yn€p;13198806 .!.:
Tamam canım hayırlısı olsun
doktorunun bi bildiği vardır çok fazlada karışmamak gerekiyor bazen
inşallah istediğin gibi olur :)

Sağol bitanem benim için dua edin.öpüyorum snei.iyileşip işe başlayınca yazarım. :a015:

Merhaba,
ben yeniyim daha burda, senin mesajlarini görünce inan öyle sevindimki, bana yardimci olursan cok daha mutlu olucam ve kararirimda da yardimci olucani düsünüyorum.
Cok arastirma yaptim iki senedir arastiriyorum. Almanyada cok pahali onun icin türkiyede yaptirmak istiyorum. Birde artik türkiyedeki doktorlarin bu alanda cok daha uzman olduklarinida duydum. Ben Dr. Ilker Manavbasi ile en son görüstüm sanirim onda karar vericem. Bende gögüs yapilacak basenden yag alinacak birde karin germe yapilacak. Üc ameliyati birden yapabilecegini söyledi.
Canim senin resimlerini görebilirsem cok iyi olur. Ben damla düsünüyodum ama senin yorumlarindan sonra yuvarlakmi olsun karar veremedim.
Acil cevab verebilirsen süper olur ben hemen arayip randevu almak ve yaptirmak istiyorum artik yetti gayri mafoldumbenÇok üzgünüm çoook.

Not: Zeynep sana özel attim bu mesaji ama sanirim daha özel atmaya hakkim yok mus bende burdan yayinladim.
Belkide baska arkadaslar da biseyler yazar diye düsündüm
Her bilgiye destege ihtiyacim varr "cok da korkuyorum"

Son düzenleme:
arkadaşlar ve sevgili zeynep merhaba..
sononda bugün bende büyüttüm:))
akşam saat 18 gibi evdeydim.
sanırım başarılı bir ameliyat oldu.sargı alınınca dahi iyi anlayacagım.
ama dikiş yerlerinde özellikle solda ağrılarım var.yatıp kalkmakta çok zorlanıyorum:KK43:(
2 saat öncede doktor kontrole geldi.kanama vs. varmı diye.herşeyin normal olduğunu söyledi..
umarım şu bir ay çabuk geçer, güzel gögüslerime kavuşurum..

Selamlarr gecmis olsun
Sizleri böyle duydukca inanin cesaretim artiyor.
Sende nasil yapildi kas altimi üstümü yuvarlakmi bilgilerini bekliyorus. Nerden koyuldu meme altimi ucumu koltuk altimi bunlari da merak ediyorum.
Hemen iyilesirsin insallah canim.

Kizzzlaarrr as önce randevu mu aldim 02.06.2010 da ucuyorum, 03.06.210 ameliyat oluyorummm.
Zeynepcigim canim sagolasin :)))
Herkesede burdan cok tesekür ederim özel bilgilerini burda paylasmalari beni kararimda bilgi edinmemde cok yardimci oldu.
Cok heyecanliyim cooook.opuyorumnanaktan

Benim icin dua edin kizlar insallah hersey iyi olur size bildiririm resimlerimide isteyene gönderirim önce ve sonraki halimi :)

Son düzenleme:
Kizzzlaarrr as önce randevu mu aldim 02.06.2010 da ucuyorum, 03.06.210 ameliyat oluyorummm.
Zeynepcigim canim sagolasin :)))
Herkesede burdan cok tesekür ederim özel bilgilerini burda paylasmalari beni kararimda bilgi edinmemde cok yardimci oldu.
Cok heyecanliyim cooook.opuyorumnanaktan

Benim icin dua edin kizlar insallah hersey iyi olur size bildiririm resimlerimide isteyene gönderirim önce ve sonraki halimi :)

canım karar vermene çok sevindim.Zeyneple temas kurmamda çok ii olmuş.ameliyat öncesi beni tek rahatlatan onun anlattıklarıydı ve gerçekten de dediği gibi oldu herşey.
ben 300 cc yuvarlak orta profil kasüstü gögüs altıkesisiyle ameliyat oldum.
ilk gittiğim doktor damla önermişti, ama en incelediklerim fotoğraflarda en güzel olan yuvarlaktı zaten sonradan gittiğim bütün doktorlarda yuvarlak önerdiler.
damla bir ara çok moda olmuş ama duruş olarak yuvarlak protezin yerini tutmamış.
hem damlada göğsün aşağıya doğru sarkması olası..o yüzden senden araştırma yapmadan karar verme bence..

en zoru kararı vermek ..sen bunu başarmışsın bundan sonra ne kadar güzel olacağını düşün sadece..bence bütün herşeye deger..insanın kendini güvenli, mutlu ve GÜZEL hissetmesi çok önemli...kolaylıkla olup bitecek herşey merak etme.
:lepi:

Merhabalar,
Benim ameliyatım salı günü saat 16 da başladı ve yaklaşık 3 saat sürdü.Kollarımı bağlayıp anestezi uzmanının iğne yapmasıyla bayılmışım.Beni uyandırdıklarında çok ağrım vardı hızlı hızlı bandajlarla sarıyorlardı bir yandan da çok üşüyordum.Sedye ile odama çıkardılar ve ağrı kesici iğne yapıldı. Fakat ilk gece gerçekten çok zor geçti ayağa kalkamadım.Sabah kahvaltıdan sonra ayağa kalkıp yürüyebildim.Kollarımı kıpırdatamıyordum.Öğleden sonra 15 de drenlerim çıkartıldı ve hastaneden taburcu oldum.Bugün sargılarım çıkartıldı ve sporcu sutyenini giydirdi doktorum.Kol hareketlerim biraz daha rahat yapabiliyorum ama ağrı ve şişlik devam ediyor.Hatta ameliyattan sonra değer miydi bunca acıya diye düşünmeden edemedim.Göğüs altı kesisi ile 260 cc. anotomik (damla) protez kas altına yerleştirildi.85 B cup sporcu sutyenim sımsıkı sarıyor.Büyüklüğünden memnunum hatta ödemin inmesini sabırsızlıkla bekliyorum,doğal bir görünüm tercih etmiştim çünkü.Zeynep özellikle sana ve diğer arkadaşlara paylaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum.Nicleyata sana da geçmiş olsun ...Tekrar görüşmek üzere ...Sevgilerle....

merhaba arkadaşlar ve zeynepçim bende büyüttüm ve geldin:) bugun 2 günüm ilk günüm biraz ağrılıydı ama bügün daha iyiyim bana 250cc takılacaktı fakat doktorum amelyatta pek begenmemiş ve 300 cc takıldı yuvarlak.şimdilik gözüme baya büyük geliyor ban cıkarıldı ve amelyat sonrası sütyeni takıldı bakalım zamanla nasıl olacak :KK66:

arkadaşalar ikinizede geçmiş olsun.
güzellik için çektimiz acılara bakın:))
konu estetik ve keyfi bir operasyon olduğundan eşime fazlada belli etmemeye çalışıyorum açıkçası...
ama sizin bandajlarınız neden böyle erken çıkarıldı ve çıkarılırken sporcu sütyenini giyerken ağrı olmadımı ??
birde arkadaşlar benim 5. gün olmasına rağmen sol göğsüm hala yatıp kalkışta çok sızlıyor..bu konuda benimle aynı duyguları paylaşan varmı..ne zaman geçecek bu acı..
aslında yatıp kalkmam dışında ve tabi ki hareketlerimin yavaşlığı dışında başka bir ağrım olmuyor ama bir komplikasyon olabilir diye de biraz korkuyorum açıkçası.Doktorum Cumadan ıstanbula gitti oyüzden de bandajlarımı açamadı daha..umarım bir sorun yoktur biraz korkuyorum :KK43:

arkadaşlar bugun 3 günüm agrılarım baya azaldı sadece kalkarken biraz sızım oluyor rahatlıkla yürüye biliyorum ,sacımı toplaya biliyorum hatta yarın işe ugramayı düşünüyorum yarın akşam üstüde kontrolüm var sadece gözüme biraz büyük ve ayrık gözüküyorlar fakat doktorum zamanla inip birbirlerine yaklaşıcağnı söylüyor birazda şu amelyat sonrası südyeni rahatsız ediyor sormak istediğniz bişey varsa bekliyorum...;opuyorumnanaktan)

Merhabalar,
Benim ameliyatım salı günü saat 16 da başladı ve yaklaşık 3 saat sürdü.Kollarımı bağlayıp anestezi uzmanının iğne yapmasıyla bayılmışım.Beni uyandırdıklarında çok ağrım vardı hızlı hızlı bandajlarla sarıyorlardı bir yandan da çok üşüyordum.Sedye ile odama çıkardılar ve ağrı kesici iğne yapıldı. Fakat ilk gece gerçekten çok zor geçti ayağa kalkamadım.Sabah kahvaltıdan sonra ayağa kalkıp yürüyebildim.Kollarımı kıpırdatamıyordum.Öğleden sonra 15 de drenlerim çıkartıldı ve hastaneden taburcu oldum.Bugün sargılarım çıkartıldı ve sporcu sutyenini giydirdi doktorum.Kol hareketlerim biraz daha rahat yapabiliyorum ama ağrı ve şişlik devam ediyor.Hatta ameliyattan sonra değer miydi bunca acıya diye düşünmeden edemedim.Göğüs altı kesisi ile 260 cc. anotomik (damla) protez kas altına yerleştirildi.85 B cup sporcu sutyenim sımsıkı sarıyor.Büyüklüğünden memnunum hatta ödemin inmesini sabırsızlıkla bekliyorum,doğal bir görünüm tercih etmiştim çünkü.Zeynep özellikle sana ve diğer arkadaşlara paylaşımlarından dolayı teşekkür ediyorum.Nicleyata sana da geçmiş olsun ...Tekrar görüşmek üzere ...Sevgilerle....

bende meme büyütme ameliyatı yaptırmaya karar verdim ve doktor arıyorum şuan doktorumu bulduğum an ertesi gün ameliyat olabilirim.boyum 1,70 kilom 61 göğüs altı 82 göğüs çevresi 90 ve göğüs büyüklüğüm bir limon un yarısı kadar küçük ve 29 yaşındayım bu siteyi günlerdi takip ediyorum sadece çevremde 1 kişi var meme büyültme ameliyatı olan oda yuvarlak ve kas altına koydurmuş bense damla istiyorum ama damla silikonun sürekli oynadığını sölemiş doktoru mesela her sabah belki yerine oturtman gerek silikonlarını demiş yani yerinden oynuyormuş.böle birşey var mı birde çocuk sahibi olma planım var ve süt kanallarına zarar vermemesi için kas altı idealmış doğrumu ? yardımcı olursanız çok sevinirim

X