Ameliyat olan/olacak arkadaşlar ve bilgileri

kizlar selam,
Ben de ameliyat oncesinde cok endiseliydim ve sadece 1 hafta izin alabilecegim icin 1 hafta sonra ise baslayabilir miyim, ne yaparim diye dusunuyordum. Sizlerin de bu tarz endiseleri oldugunu okudugum icin, kendi tecrubelerimi yazmak istedim. Ben pazartesi gunu ameliyat oldum ve su an gayet iyiyim. Elbette bazi hareketleri yaparken kas agrim oluyor ama pazartesi gayet rahat ise gidebilecegimi dusunuyorum, hatta araba bile kullanabilirim diye dusunuyorum(araba otomatik vites). Yalniz isin puf noktasi ameliyattan sonra ilk 2-3 gun iyi dinlenmek, bol bol uyumak sonraki gunler de bol bol hareket etmek, yurumek, hafif hafif kendi islerimizi yapmak. Tabi agir esya kaldirmiyoruz.. Cocuk kaldirmak ise isteseniz de yapamayacaginiz birsey malesef kaslariniz cok gucsuz oluyor... Bir de mutlaka ilk 5 gun size yardimci olacak birinin yaninizda olmasini tavsiye ederim. Ozellikle ilk 3 gun hem yatmak hem kalkmak birinin destegi olmadan neredeyse mumkun degil. Bir de her yattiginizda rahat hissetmiyorsunuz, surekli sirt ustu yattiginiz icin cok fena sirt agrisi oluyor ve en rahat pozisyonu alma icin birinin destegi gerekiyor, insan kendi kendine bir cm bile kipirdayamiyor. Ama 4. Gunden sonra yavas yavas kendiniz oturup kalkabiliyorsunuz, 5. Gun kendiniz zor da olsa yaip kalkabiliyorsunuz. Ben su an saclarimi bile rahatlikla toplayabiliyorum, kollar o seviyeye kadar kalkabiliyor, ustumu kendim gyip cikartabiliyorum..
Tabiki kisiden kisiye degisir iyilesme suresi ama sunu soyleyim ilk 2 gun inanin bana tuvalete gidince keni kenimi silemiyordum, annem siliyordu... O seviyeden su an ki rahatlamis halime 4-5 gunde geldim. O yuzden hic korkmayin, bu is oyle cok dusunulunce yapilacak is degil, anlik kararla yapmak lazim. Ama sunu da soyleyeyim ilk un ozellikle cok moral bozucu ve cok zor geciyor, ama guvenin bana hic moral bozmaya gerek yok sadece, yasadiklarinizin gecici oldugunu dusunun ve bir kac gun icinde herseyin duzelecegini dusunun.
Hepinize simdiden gecmis olsun
Sevgiler

tskler bnde ole dusunuyorum ilk gun braz skntili gbi dun aksam oldum bende ama tuvalete gidebliorum sadece pijamayi cekemiorum cok agrim yok allaha sukur doktor csrsamba ose baslarsin dedi:)

cok iyiyim allaha sukur 325 takmis 350 tasmis yanlardan 325 tam oldu dedi:)
hahah bir cc kardeşi daha hoşgeldin aramıza banada aynı senin gibi olmusdu 350 tasmıs 325 tam tıkk hayırlısı ve geçmiş olsun canım bundan sonrası sabır sevindim senin adına :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…