Cok eril bir bakis acisi olmus Cirilla, matilda maddi imkanlardan faydalaniyorsa karsiliginda da adamin pabuc gibi dilini, bitmek bilmeyen eleştirilerini cekiyor, surekli itip kakmalarini cekiyor.
Hakli oldugun noktayi da kabul ediyorum, dayanamiyorsa terk edecek, terk etmiyorsan bazi sorumluluklari da yerine getirmelisin elbette, buna eşe bakmak da dahil.
Acikcasi bu evlilik bitmis uzatmalari oynuyorlar, niye uzatıyorlar acikcasi bende anlamiyorum, zira onceki başlıklarında hep bunu konustuk.
Kaçtane ameliyat oldum bırak annemin gelmesini kimseye haber dahi vermedim kendime gelene kadar esimede tembih ettim asla kimseye soylemedim annemede sakın gelme dedim bana eşim baktı eşimede ben bakarım sonra kocam benden soğudu diye konu açiyorsun bazı seyleri çok abartıyorsun noluyor çocuk olunca sanki adamda çocukta sırtında olacak gecsin odasına yatsın ciddi sacmalamışsınKızlar biz kadınlar doğum yapınca genelde anne gelir kardeş gelir illa doğum olmasına gerek yok bir ameliyat geçirince herkes annesini istemez mi yaninda ? Ben eşimi annesine emanet etmek isteyerek çok normal bir talepte bulunduğumu düşünüyorum aslında
E bi önceki konusunda kocasına da sürekli zorla kendi isteklerini yaptırmaya çaliştığınıda yazmıştı bizde o senin çocuğun değil kocan adamı rahat bırak yazdık bu kişimi hiç sesini çıkaramiyormuş kocasınaSizin yaptığınız çıkarımın doğruluğu, yanlışlığı konusunda bir şey demiyorum. Konuya verdiği cevaplar normal değil. Herkes eski konuları bilip bağlantılı yorum yazmak zorunda da değil. Kocam iyi bakılsın, ille de annesi baksın, ben evde bakamam diye konu açıp, istediği cevapları alamayınca kocama siz bakın o zaman demesinden bahsediyorum. Buradan gayet kocasına da istediğini söyleyecek birine benziyor. Evde kocasından çekinip masa bile silemeyen bir kadın olduğunu sanmıyorum. Öyleyse de evde yapamadığını burada yapmaya çalışmasın o zaman.
Bu konuyu adam gelip buraya açsa bir ton laf ederdik adamaSizin evliliğiniz bitmiş ben size söyliym
Adam senin kocan yahu. Vallahi ben çok şaşırdım bu duruma.Kızlar merhaba şimdi olay şöyleki eşim haftaya küçük bir operasyon geçirecek merkez hastanede biz ise şuan ilçede oturuyoruz yani ulaşım için araba şart . 16 aylık kızım var ve ben araba henuz kullanamıyorum eşimin ailesi ile aynı sitede oturuyoruz çok da yakınız. Ben eşime refakatçi olamam çünkü kızımı hastaneye sokup onca mikrop ve virüs içinde bekletemem zaten prematüre olduğu için enfeksiyon en hassas konumuz. Eşim ameliyat olacağı zaman kuzeni duracak yanında ancak sonra ben birkaç gün için ailesinde kalmasını istiyorum çünkü ameliyat bölgesi yüz yani hem burun hem yanak kızım daha minik olduğu için vurabilir birşey firlatabilir ve yüzdeki bantları görünce cekmeye çalışabilir ayrıca bir süre ağır kaldırmamasi gerekecek eşimin yani uzanıp yatması lazım annesi hiç istemedi onlarda kalmasını ben de illa sizde kalsın dedim şuan eşim baya baya ortada kaldı sizce doğrusu nedir?
Valla bende anlamadım.E bi önceki konusunda kocasına da sürekli zorla kendi isteklerini yaptırmaya çaliştığınıda yazmıştı bizde o senin çocuğun değil kocan adamı rahat bırak yazdık bu kişimi hiç sesini çıkaramiyormuş kocasına
Genetik demek kiBenim annem de tuhaf hayatta bakmaz ben ameliyat olduğum da sakın bana gelme dedi doğumumda gitti yattı içeriye öyle bir ilginç yanı
Ev adamın da evi ama annesine gitmesini isteme gibi bir hakkı yok ki. Kayınvalidesinden yardım isteyebilirdi, yardımcı olması için, zaten yakın oturuyorlarmıs. Ameliyatı ayrı bir odada, yemeğini vermesi gibi bir süreçle geçecek türden anlamadıgım kadarıyla. Annesine ille de size gelsin demesi, kabul etmeyince haksız bulması manasız. Kimse onların evin içini bilemez ve bu isteği de aile için garip bulunmuştur muhtemelen.
Ben bile soğudum kadından.Kaçtane ameliyat oldum bırak annemin gelmesini kimseye haber dahi vermedim kendime gelene kadar esimede tembih ettim asla kimseye soylemedim annemede sakın gelme dedim bana eşim baktı eşimede ben bakarım sonra kocam benden soğudu diye konu açiyorsun bazı seyleri çok abartıyorsun noluyor çocuk olunca sanki adamda çocukta sırtında olacak gecsin odasına yatsın ciddi sacmalamışsın
Üstte başka bir yorumumda da yazdım. Ben konu sahibinin yazdıklarından bir sonuca varamadım. Evde kendine hareket alanı bırakmayan kocayla daha çok vakit geçirmek istiyor..Normal ve sevginin duzgunce yasandigi bir evlilikte zaten kimsenin aklina "eşime ameliyat olduktan sonra kim bakacak?" sorusunun gelecegini sanmıyorum Tahin, sen dusunur muydun?
Acikcasi anlattiklarini abartmiyor, gaza gelip adami iyice kotu bir karaktere dönüştürmuyorsa eger bu evlilik bitmis uzatmalari oynuyorlar.
CiRiLLA son mesajinda dogruyu demis ben onun yazdigini ozetleyim, ya bu deveyi gudeceksin, ya bu diyardan gideceksin, ancak bu hem matilda hem de esi icin gecerli, kadini surekli hor goruyor itip kakiyorsan bi zahmet ayril yani, sende adami eşin gibi goremiyor ve icinden bakmak gelmiyorsa ayrilmalisin matilda, bu isin baska caresi kalmamis ki?
Sana da bu konuda katiliyorum cirilla ama eril bakis acisi diye eleştirdiğim noktayi ust mesajimda aciklamamisim. Erkek hosgoru, guleryuz, yeri geldiginde bakim/ozbakim bekliyorsa es diye secip evlendigi kisiyi hor gormemeli, ben imkan sağlıyorum, doyuruyorum, eve para getiriyorumla bitmiyor bu isler, kadinin ev ici emegini de hice saymamak gerek (gerci eski konulara gore matilda'nin ev ici emegi de adamin okb'si sebebiyle pek yok)
Konuyu matilda ozelinde tartistigimiz icin aslinda anlasamiyoruz yoksa hepimiz, kadin ve erkeğin evlilik ici yukumluluk, sorumluluk ve görevleri konusunda hem fikirizdir eminim. Hem duygusal hem sosyal hem de maddi yukumlulukler eşlerin birbirlerini itip kakma ya da yok sayma, gerektiginde bakimini ustlenmeme gerekcesi olamaz elbette.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?