• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ameliyat olacak esime kim bakacak?

Ay yine bir ilki yaşattınız bana eşinize acım acım acıdım. Ana istemiyor, eş istemiyor.

Eşime ben bakarım zaten ne münasebet annesiyle yüz göz oldurayım diye düşünür hatta daha daha iyi bakarım ben olsam bu olaydan sonra. Ki sonunda benim elime kalacağını bilsin. Sizde adama elim kolum tutmasa bakacağım yokmuş benim alt metin mesajı vermişsiniz. Ne hoş.

Çocuğunuz bahane hemde büyük bahane. Babasını sargılı görünce zaten yaklaşamayacak ve bişeyler atmayı aklından geçiremeyecek çünkü olayı çözmeye çalışmakla meşgul olacak.( Not : Çocuğunuz yok dediğiniz kişilere ithafen 3,5 yaşında tek başına ikiz büyüten bir anneyim iki aynı fakat tamamen karakteri farklı çocuğa baktım.) Alıştığında da çocuğunuz yapmaz zaten. 6 ila 12 ay normalde burun iyileşme süreci adam tüm o süre boyunca anasında mı kalacak yani. Saçma saçmanın dik alası.

Eskiden sana belediye baksın derdik ilkokulda sizin adama onu demek istedim bir an en iğrencinden 🤦

Siz en iyisi bakmak istemiyorum diyin hadi aramızda kalacak söz 🤣🤣

Allah aşkınıza bu nasıl bir konu artık ya. Çocuğunuz var diye dünya mı duruyor. Adam 3 ay yatması gereken ciddi bir rahatsızlık geçirse ya da Allah korusun bir süre yatağa bağlı kalsa direkt kapıya atarsınız gibi siz adamı. Es kaza hamile kalsanız ne olacak mesela ya da 2.çoçuğu yaptığınızda birinciyi başkasına mı yollayacaksınız ilgilenemem diye. Adamı sırtınızda taşıyacak haliniz yok. Gitsin yatsın odasında kapısını kapatın alt tarafı günde 2 sefer yemek verirsiniz en fazla. Bu bu kadar olay haline gelecek bir konu mu ya. O çocuğumsa bu da eşim derim ben isterse dünyanın en yaramaz çocuğu olsun.

Cok eril bir bakis acisi olmus Cirilla, matilda maddi imkanlardan faydalaniyorsa karsiliginda da adamin pabuc gibi dilini, bitmek bilmeyen eleştirilerini cekiyor, surekli itip kakmalarini cekiyor.
Hakli oldugun noktayi da kabul ediyorum, dayanamiyorsa terk edecek, terk etmiyorsan bazi sorumluluklari da yerine getirmelisin elbette, buna eşe bakmak da dahil.
Acikcasi bu evlilik bitmis uzatmalari oynuyorlar, niye uzatıyorlar acikcasi bende anlamiyorum, zira onceki başlıklarında hep bunu konustuk.

Eril dişil meselesi degil bu. Aile evinde de baskiya maruz kalan kadin olsun erkek olsun ne diyoruz uzaklaş ayri eve çık, çalış, okulun bitsin. Cunku başka cozum yok. Baska insanlar sana maddi imkan, barinma vs sagliyorsa kurallara uymak, görevlerini yapmak zorundasin.

Bu demek degil ki ihtiyac gideren kaile uyesi digerine zorbalik yapar/normaldir. Hayir normalde yapmaz ama yaptigindan oradan ayrilmak kendi sorumlulugu yetişkin bir insan sonucta.
Ayrilmayarak evlilik sorumluluguna devam ediyorsa adami anasina iteleyemez. İtelerse de ayni şey kendisine de yapilir zaten paradan imkanlardan bagimsiz olarak.

Pes! Annesi bakmak isteseydi bile ne diye başka evde kalsın ki?

Bebeğiniz Bam Bam da eşinizi mi dövecek? Abartmayın.

Eşiniz felç de değildir, muhtemelen burun ameliyatıdır. Günde iki üç öğün yemek yiyecek. Altından bezini almayacaksınız, değil mi?

Kızlar biz kadınlar doğum yapınca genelde anne gelir kardeş gelir illa doğum olmasına gerek yok bir ameliyat geçirince herkes annesini istemez mi yaninda ? Ben eşimi annesine emanet etmek isteyerek çok normal bir talepte bulunduğumu düşünüyorum aslında
Kaçtane ameliyat oldum bırak annemin gelmesini kimseye haber dahi vermedim kendime gelene kadar esimede tembih ettim asla kimseye soylemedim annemede sakın gelme dedim bana eşim baktı eşimede ben bakarım sonra kocam benden soğudu diye konu açiyorsun bazı seyleri çok abartıyorsun noluyor çocuk olunca sanki adamda çocukta sırtında olacak gecsin odasına yatsın ciddi sacmalamışsın

Sizin yaptığınız çıkarımın doğruluğu, yanlışlığı konusunda bir şey demiyorum. Konuya verdiği cevaplar normal değil. Herkes eski konuları bilip bağlantılı yorum yazmak zorunda da değil. Kocam iyi bakılsın, ille de annesi baksın, ben evde bakamam diye konu açıp, istediği cevapları alamayınca kocama siz bakın o zaman demesinden bahsediyorum. Buradan gayet kocasına da istediğini söyleyecek birine benziyor. Evde kocasından çekinip masa bile silemeyen bir kadın olduğunu sanmıyorum. Öyleyse de evde yapamadığını burada yapmaya çalışmasın o zaman.
E bi önceki konusunda kocasına da sürekli zorla kendi isteklerini yaptırmaya çaliştığınıda yazmıştı bizde o senin çocuğun değil kocan adamı rahat bırak yazdık bu kişimi hiç sesini çıkaramiyormuş kocasına 🤔

Ay yapmayın çocuğunuz kadar eşinizde kıymetli. Düşmez kalkmaz bir Allah insanoğlu en zor anını asla unutmaz. Eşinizin kim bilir kalbi ne kadar kırılmıştır. Sizinde yarın ihtiyacınız olur . Ben eşimi özellikle kimseye vermezdim. Benden daha iyide kimse bakamaz. Onu yatak odasına bırakır gerekirse çocuğa baba işte derdim. Belliki çocuğunuz küçük uyku saatlerinde eşinizin yemeğini bakımını yaparsınız. Bir kaç gün sonra toparlanır. Neyse siz durumunuza göre bakın gene

Kızlar merhaba şimdi olay şöyleki eşim haftaya küçük bir operasyon geçirecek merkez hastanede biz ise şuan ilçede oturuyoruz yani ulaşım için araba şart . 16 aylık kızım var ve ben araba henuz kullanamıyorum eşimin ailesi ile aynı sitede oturuyoruz çok da yakınız. Ben eşime refakatçi olamam çünkü kızımı hastaneye sokup onca mikrop ve virüs içinde bekletemem zaten prematüre olduğu için enfeksiyon en hassas konumuz. Eşim ameliyat olacağı zaman kuzeni duracak yanında ancak sonra ben birkaç gün için ailesinde kalmasını istiyorum çünkü ameliyat bölgesi yüz yani hem burun hem yanak kızım daha minik olduğu için vurabilir birşey firlatabilir ve yüzdeki bantları görünce cekmeye çalışabilir ayrıca bir süre ağır kaldırmamasi gerekecek eşimin yani uzanıp yatması lazım annesi hiç istemedi onlarda kalmasını ben de illa sizde kalsın dedim şuan eşim baya baya ortada kaldı sizce doğrusu nedir?
Adam senin kocan yahu. Vallahi ben çok şaşırdım bu duruma.

E bi önceki konusunda kocasına da sürekli zorla kendi isteklerini yaptırmaya çaliştığınıda yazmıştı bizde o senin çocuğun değil kocan adamı rahat bırak yazdık bu kişimi hiç sesini çıkaramiyormuş kocasına 🤔
Valla bende anlamadım.
İlk konularından sonra koca gittikce kötü, yaşanmaz bir adama dönüştü.
Bu kadar kötü, takıntılı kocayla daha çok vakit geçiremediği içinde mutsuz kendisi üstelik.Sporu bile beraber yapmak istiyor ama ameliyat olunca evde dursun istemiyor.
Bu kadar cekilmez bir adamsa neden gittiği spora karışıp, benimle ortak bir şeyler yapmıyor diye dert ediyor bilemedim.

Ev adamın da evi ama annesine gitmesini isteme gibi bir hakkı yok ki. Kayınvalidesinden yardım isteyebilirdi, yardımcı olması için, zaten yakın oturuyorlarmıs. Ameliyatı ayrı bir odada, yemeğini vermesi gibi bir süreçle geçecek türden anlamadıgım kadarıyla. Annesine ille de size gelsin demesi, kabul etmeyince haksız bulması manasız. Kimse onların evin içini bilemez ve bu isteği de aile için garip bulunmuştur muhtemelen.

Normal ve sevginin duzgunce yasandigi bir evlilikte zaten kimsenin aklina "eşime ameliyat olduktan sonra kim bakacak?" sorusunun gelecegini sanmıyorum Tahin, sen dusunur muydun?

Acikcasi anlattiklarini abartmiyor, gaza gelip adami iyice kotu bir karaktere dönüştürmuyorsa eger bu evlilik bitmis uzatmalari oynuyorlar.

CiRiLLA CiRiLLA son mesajinda dogruyu demis ben onun yazdigini ozetleyim, ya bu deveyi gudeceksin, ya bu diyardan gideceksin, ancak bu hem matilda hem de esi icin gecerli, kadini surekli hor goruyor itip kakiyorsan bi zahmet ayril yani, sende adami eşin gibi goremiyor ve icinden bakmak gelmiyorsa ayrilmalisin matilda, bu isin baska caresi kalmamis ki?

Sana da bu konuda katiliyorum cirilla ama eril bakis acisi diye eleştirdiğim noktayi ust mesajimda aciklamamisim. Erkek hosgoru, guleryuz, yeri geldiginde bakim/ozbakim bekliyorsa es diye secip evlendigi kisiyi hor gormemeli, ben imkan sağlıyorum, doyuruyorum, eve para getiriyorumla bitmiyor bu isler, kadinin ev ici emegini de hice saymamak gerek (gerci eski konulara gore matilda'nin ev ici emegi de adamin okb'si sebebiyle pek yok)

Konuyu matilda ozelinde tartistigimiz icin aslinda anlasamiyoruz yoksa hepimiz, kadin ve erkeğin evlilik ici yukumluluk, sorumluluk ve görevleri konusunda hem fikirizdir eminim. Hem duygusal hem sosyal hem de maddi yukumlulukler eşlerin birbirlerini itip kakma ya da yok sayma, gerektiginde bakimini ustlenmeme gerekcesi olamaz elbette.

Eşim ameliyat olsa kimseye bırakamadım. Neden kendi evi varken annesinde kalsın, eşi varken annesi baksın. Eşiniz yatak odasında durur, bana annede kalma fikri çok mantıksız geldi.

Cocuk laftan anlayacak yasa gelmis oyuncak firlatma dersin firlatmaz ya da adam gider yatak odasinda takilir. Adami cok düşünüyormus gibi yazmışsın kimse de yememiş açıkça bakasim yok de ona gore cevap yazalim, senin bakima ihtiyacin olsa o da sana bakmaz bu durumda, annen de bakmiyormuş adamin eline kalirsin pişman olursun sonra..

Kaçtane ameliyat oldum bırak annemin gelmesini kimseye haber dahi vermedim kendime gelene kadar esimede tembih ettim asla kimseye soylemedim annemede sakın gelme dedim bana eşim baktı eşimede ben bakarım sonra kocam benden soğudu diye konu açiyorsun bazı seyleri çok abartıyorsun noluyor çocuk olunca sanki adamda çocukta sırtında olacak gecsin odasına yatsın ciddi sacmalamışsın
Ben bile soğudum kadından.

Not: Bebeklispor.

Normal ve sevginin duzgunce yasandigi bir evlilikte zaten kimsenin aklina "eşime ameliyat olduktan sonra kim bakacak?" sorusunun gelecegini sanmıyorum Tahin, sen dusunur muydun?

Acikcasi anlattiklarini abartmiyor, gaza gelip adami iyice kotu bir karaktere dönüştürmuyorsa eger bu evlilik bitmis uzatmalari oynuyorlar.

CiRiLLA CiRiLLA son mesajinda dogruyu demis ben onun yazdigini ozetleyim, ya bu deveyi gudeceksin, ya bu diyardan gideceksin, ancak bu hem matilda hem de esi icin gecerli, kadini surekli hor goruyor itip kakiyorsan bi zahmet ayril yani, sende adami eşin gibi goremiyor ve icinden bakmak gelmiyorsa ayrilmalisin matilda, bu isin baska caresi kalmamis ki?

Sana da bu konuda katiliyorum cirilla ama eril bakis acisi diye eleştirdiğim noktayi ust mesajimda aciklamamisim. Erkek hosgoru, guleryuz, yeri geldiginde bakim/ozbakim bekliyorsa es diye secip evlendigi kisiyi hor gormemeli, ben imkan sağlıyorum, doyuruyorum, eve para getiriyorumla bitmiyor bu isler, kadinin ev ici emegini de hice saymamak gerek (gerci eski konulara gore matilda'nin ev ici emegi de adamin okb'si sebebiyle pek yok)

Konuyu matilda ozelinde tartistigimiz icin aslinda anlasamiyoruz yoksa hepimiz, kadin ve erkeğin evlilik ici yukumluluk, sorumluluk ve görevleri konusunda hem fikirizdir eminim. Hem duygusal hem sosyal hem de maddi yukumlulukler eşlerin birbirlerini itip kakma ya da yok sayma, gerektiginde bakimini ustlenmeme gerekcesi olamaz elbette.
Üstte başka bir yorumumda da yazdım. Ben konu sahibinin yazdıklarından bir sonuca varamadım. Evde kendine hareket alanı bırakmayan kocayla daha çok vakit geçirmek istiyor..
Sporu da beraber yapalım, daha çok vakit geçirelim derdinde. Kaç defa konu açtı bununla ilgili. Öyle bir kocam olsa, arkadaşlarıyla yaptığı maç saatini fırsat bilirdim sanırım.
Bir yandan da ameliyat sonrası evde kalmasın diye çabalamış. Madem bu kadar tahammülü yok eşine niye beraber vakit geçirmek istemiyor diye dert yanıyor? Kendi kafası mı karışık yoksa bazı şeyler abartılıyor mu? Bilemedim.

Back