Amcamla yengemden çektiğimi kimseden çekmedim!

Disikanarya3441

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2019
5
1
1
30
25 yaşındayım psikologum ama maalesef bizim de her insan gibi içinden cıkamadığımız, konuşmak danışmak istediğimiz durumlar oluyor.
Babamlar iki kardeşti, babaannem hep bizimle kaldı ki babam vefat etmesine ragmen hala biz bakıyoruz alt katta oğlu olduğu halde yıllardır bir gün evinde kalamadı. Yengem ve amcamın etmediği kötülük kalmadı artık bize. Az çok beni en çok etkileyenler anlatıcam size.
Babam vefat etti 7 yıl önce, babamın mezarını tahtayla cevrelettirmiş 2 gün sonra geldi tahtanın parasını istemeye.
Babamın vefatı sonrası dükkanın kirasını ona emanet ettik bankada biriksin abim evlenince bölüşelim diye, evleneceği zaman paranın üstüne yattı ağza alınmıcak çirkinliklerle bütün mahalle şahit oldu.
Yıllardır yengem olacak o şerefsiz her olayda kapımıza dayandı etti annem olay cıkmasın korkusundan ses çıkaramadı ta ki ben büyüyene kadar.
Benim arkamdan defalarca or... adamlarla yatıp kalkıyor dedi sonra bir olayda kapımıza dayandı gene agzıma geleni saydım o dediklerinin hepsini duyuyorum bir kez daha agzından cıkarsa şikayet edicem seni or... sensin dedim ağzıma geleni saydım gönderdim.
Bizim arkamızdan sürekli konuştu, abime ve bana olmayan iftiralar attı. Şuan çocukları öyle serseri ki kızı dahi ne ağzını açıp tek kelime ediyor ne de ettiklerinin onlardan cıktıgının farkında.
Bir kere ağzımı acıp cocuklarıyla özellikle kızıyla ilgili bir şey demedim bütün sevgililerini ve yaptıgı yanlısları bildiğim halde ama onlar sürekli arkamdan attı tuttu.
En son olan olayı anlatıcam şimdi, her gece yüksek sesle sürekli şarkı acıyorlar kaç aydır. Sahurda bile bagıra bagıra sarkı söylüyor gerizekalı ogulları yanı kuzenim. Defalarca duvara vurup uyarmama rağmen dün gece aynı şekilde devam ettiler, duvara vurdum gene inadına devam etti calmaya. Hadi sabret dedim kendi kendime gece gece rezillik cıkmasın istedim ama dayanamadım aradım polisi ekip çağırdım. Abimde duydu hemen koşa koşa geldi kendi evinden, ordan hala bana şıllık diyor. Biz akrabayız gelip uyarsaydın ya öne diyor, neyin akrabasıyız biz Allah askına sokaktaki insan daha cok yanımızda oldu bizim. Bütün mahalle ayaga kalktı gecenin bir vakti bunların çirkefliği seviyesizliği yüzünden. Ordan beni tehdit ediyor dedim yiyorsa gel yukarı öyle konus ordan konusma bana ses cıkaramıyor. Aşağıdan ayrı amcam abimle dalaşıyor hatalarını anlıcaklarını kavga cıkarıyorlar orda ya rezillikleri asla bitmiyor asla. Geceden beri elim ayagım titriyor sinirden. Sıfır uykuyla işe geldim bugun.

Babaannem hasta oldu kaç ay yattı altından tuvaletine kadar aldık yıllarca her şeyini cektik ama o bile gidip onları savunuyor bize. Ömrü boyunca bir kez gidip oğlunda kalamadı gelini yeri geldi bıcakla kovdu yeri geldi kapıya attı ama gene onlardan kıymetlisi yok.

Aile apartmanı maalesef arsa tapusu oldugu icin evlerin tek tek tapusu olmadıgı içinde satamıyoruz artık delirmek üzereyim. Evimde huzur bulamıyorum bunlar yüzünden ve hacı hocayla ugrasan kişiler kaç kez evde muskalar bulduk. Ben üniversitede okurken kızı kıskanclıktan kıçını yırttı kaç kez duydum.

Bunlar ne kadar rezil insanlar neden bu kadar kötülükle dolu oldukları halde baslarına kötü bir şey gelmiyor. Düşünün yengem olcak kadınla annesi kardeşleri bile konusmuyor. Napacağımı şaşırdım artık, işe geliyorum ama aklım annemde hep. Şu yaşıma kadar kimseden nefret etmedim ölsün istemedim ama bunlar ölse gram gözyaşı dökmem.

İşe babaannenizi kapının önüne koymakla başlayın. Daha sonra ayrı eve çıkıp orayı kiraya verin. Ama eli sopalı bir aileye. Yada Suriyeli kalabalık bir aileye. Dinsizin hakkından imansız gelirmiş.
Çok çirkefler mahalle de biliyırdur kimin ne mal olduğunu onlar atıp tutsunlar boşverin. Bir gün elbet kapınıza gelecekler af için göreceksiniz.

Satılığa çıkartın herkes payını alsin siz de başka yerde ev alın. Bir laf var it'le dalaşacağima çalıyı dolaşırım aza çoğa bakmayın satin.

Ev bizim zaten iki daire bizim iki daire onların dükkanın kirası ortak sadece
O zaman polis çağırıp onları çıkarın.
Şikayet edip kendinizi yıpratmak yerine yapabileceğiniz bir çok şey var .
Onları çıkarmak veya dükkan kirasını alıp yeni eve çıkmak gibi ..
Şikayet ederek kendinizi yıpratmaktan başka bir şey yapamazsınız ben size çözüm odaklı olmayı öneriyorum

Bana kalsa yıllar önce yapardım bunu ama abim inat etti onlar yüzünden doğup büyüdüğümüz yerden mi gidicez gidicekse onlar gidicek diye. Bu sürecte en cok yıpranan ben ve annem oluyor. Annem her şeyi abime yansıtmıyor cünkü. Master yapmayı düşünüyordum bu yüzden erkek arkadaşıml evliliği erteliyordum artık evlenip gidiyim kurtulayım diyorum

Okumuş insansiniz. Dükkan kirası ortak olsa bile hukuki olarak yapılabilecek birşey vardır mutlaka. Bir avukata danisip halledebilirsiniz. Abiniz sanırım daha uzak oturuyor tek başına karar veremez sonuçta siz çekiyorsunuz kiraya verin evleri çıkın ne olacak. Babaanneniz de onları savunuyorsa git orada kal o zaman deyin olsun bitsin

Dukkan kirasini neden elaleme emanet ediyorsunuz? Alip bankaya koyacak kadar dusunemediniz mi yil olmus 2019. Herkesin parasi kendi cebinde durur,herkesin nazi kendi parasina gecer. Madem bir isiniz var alirsiniz ailenizi cikar gidersiniz o evden kendi evinizi tutarsiniz. Kimseye ölene kadar katlanma zorunlulugunuz yok

Ben olsam 2 evi de bol cocuklu ailelere kiralar annemi de alir kiraya giderdim. Dukkani da elden cikarmaya calisirdim. Payimizi satardim mesela. İlla ki vardir bir hukuki yolu. Arastirin.
Ha bu arada babaanneyi de kapinin onune koymustum coktan. Benim annem kimseyi cekmek zorunda degil su yasinda. Kimi savunuyosa onun kapisina gitsin.

Hep derim akraba deil AKBABA !! Allah korusjn sizi

Benzer durumları biz de yaşadık, üst katımızda amcamlar oturuyordu. Bir sürü olaylar , kavga gürültü vs. Ben de gürültüden uyuyamadığımı bilirim. Ama biz naptık? Başka yerden ev aldık, evimizi de Suriyeli bir aileye kiraya verdik. Çekirdek aile kalacak sanıyorduk, ama yaklaşık 20 kişi kalıyorlar

Bizimde benzer akrabamiz vardi ayni evde yaşadığımız. Allah rızası için çıkın o evden. O huzursuz gecen yıllarımız geri gelmiyor. Değmez. Siz ordan tasinsaniz onlar kazanmış olmayacak. Hayatınızdan komple çıkartın. Babaanneyi de onlara yada dairelerin birine birakin. Akilsizi

Ah canım ah... seni o kadar iyi anlıyorum ki.
Aynı şeyleri yaşadık hala da bitmedi yaşıyoruz. Bende bıktım evli olduğum halde amcalarımdan nefret ediyorum. Dedem Babannem de aynı. Aynı şekilde ölseler gram üzülmem. Bizde çok iğrenç şeyler yaşadık. Bende babamı kaybettim. Keşke yaşasaydı da bunlara maruz kalmasaydık diyorum. Babaanneniz onları savunuyorsa onlar baksın. Bu konuda net olun. Gerekirse evden kovun. Hiç kusura bakmasın kimse vicdansızca gelecek ama, siz yaşlı bir kadının eli ayağı olun, o ölen babanızın mezarını yaptırdığı İçin yetimlerden para isteyen oğlunu savunsun. Yok öyle bir dünya. Bakmayacaksınız. Ordan taşının kıt kanaat da geçinseniz huzurunuz olur

Böyle hayat mı geçer artık çare bulmaya bakın. O ev satılacak başka çareniz yok. Yapamıyorsanız evinizi kiraya verin oranın kirasıyla sizde kirada oturun. Canınıza yazık kuzum böyle çirkef insanlarla başedemezsiniz. Siz de çalışıyorsunuz nekadar güzel aklınız varsa paraya pula takılmayın annenizi kurtarın ordan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…