• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

amcam, babam, abim, sevgilim, annem... sorun bunlarda mı, yoksa bende mi?

kkubraa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2012
344
45
26
Eskişehir
arkadaşlar hikaye aslında çok uzun ama elimdne geldiğince özetlemeye çalışacağım. benim amcam tam bir dolandırıcıdır. yine birilerini dolandırmaya kalkmış ama ava giderken avlanmış. 17 milyar borcu varmış. bu borcu ödemek için babamdan para istiyor. babam da benim geleceğim, düğünüm ve hac parası için (kısacası gelecek hayalleri için) alınan altınları kimsenin rızası olmadan amcama vermek istiyor. ama biz istemiyoruz. çünkü amcamın bizim paramıza ihtiyacı yok. evi var, arabası var, birsürü hayvanı var... zaten ailemi yıllarca sömürdü. dedem ödenmemiş faturalarımızın parasını bile aldı elimizden. sonra da o parayı amcama verdi. dede- amca ortaklığıyla defalarca kez soyulduk.

annem haklı. kolundaki bilezikler amcama gitti. boynundaki altınlar amcama gitti. varı yoğu amcama gitti. şimdi sorun babama, annem için ''aç köpek'' diyor. daha neler neler diyor. benim annemin 30yıldır giydiği kıyafetleri var. ve kimseyi aç açık bırakacak kadar merhametsiz de değil. babam amcamı korumaya çalışıyor aklınca ama bizi hiç düşünmüyor.

ben seneye evlilik düşünüyorum. sevgilimle son günlerde sıkıntılarımız var. bu sorunları çözmeden babamla konuşmak istemiyorum ama babam o parayı amcama verirse nasıl evleicem bilmiyorum. annem bu akşam babama ''belki 6 ay içinde düğün yapacağız bunun altından naıl kalkacaksın?''dedi. babamda tık yok. bi de ben abime evlilik planlarım olduğunu, bu paranın bize lazım olduğunu söyleyince ''ne evliliği, ne meraklıymışsın, olma, sıkıysa evlen de görelim'' vs diye kalkıyor. bu arada 23 yaşımda atanamamış bir öğretmenim. kendisi evlendiğinde eşi 18indeydi...

sevgilime bunları anlatıyorum. anlayışsızlık yapıyor bazen. belki anlatmamalıyım blmiyorum ama ondan başka kimsem yok nerdeyse. ben bunlarla boğuşurken bana ufak tefek durumların triplerini atıyor. 30 yaşında kocaman adam. bilmiyorum, ondan destek beklemekte haksız mıyım? son günlerde birbirimiz için doğru insan olup olmadığımızı tartışmaktayız.

bu arada babam sinir hastası. annem de zor durumda kalınca sinir krizi geçiriyor. ben de geçiriyorum. yorumlarınızı bekliyorum.

ahhhh canımm valla suanki durumuna kendimi koydumda sinirden kafayı yerdim heralde :26: olan annenle sana oluyor basrollerde yine erkek yine erkek!!!! bu kadar anlayıssız duygusuz olmak zorundalarmı sevgilisi aynı babası abisi aynı bu nedir ya baban daha ne bekliyor amcanın yaptıgı onca seyden sonra sizin hakkınız olanı nasıl verebilir bu adama sizinde gunahınıza giriyor hani amcan gercekten anlattıgın gibi biri olmasa tamam dicem ama adamın evi arabası var hala milletin pesinde eh babanda vermeye niyetliya parayı iyice uzerine dusuyor..abinede sinir oldum he :47: lafa bak evlende goriyim nasıl bir bencillikdir bu ya.. sevgilinede aile sorunlarını anlatma en iyisi bile yarın oburgun basına cıkartır bunları boyle bir durumda takma kafana diyemiycem evin icinde yasanan seyler kayıtsız kalmak imkansız ama olabildigince uzak dur bu konulardan naparlarsa yapsınlar baban o parayı verdikten sonra acısını ceker zaten sizde evlilik dusunuyorsanız bir sekilde kredi vs alınır halledilir yani baska cozum gelmiyor aklıma annenizinde saglıgı bozuluyor boyle olunca siz onu telkin edin biraz

ortada sorumsuz bi baba, ne yapacağını bilemeyen bi anne,kuru muhalefet bi abi ve de bu durumlar karşısında net bi tavır sergilemeyen bi sevgili var..

bir de arada derede kalmış sen varsın..baban anlattığın gibiyse o parayı amcana verecektir.sevgilinin senin halini görüp destek olması gerekirken saçma sapan şeylere olay çıkarıyosa bu noktada seni gerçekten sevip sevmediği tartışmaya açılır..

ben de senin durumuna yakındım.babamın evlilik için doğru düzgün para verdiği yok, nişanlıma bu olaylardan dolayı çok sıkıntıya girdiğimi evliliği ben işe girip para biriktirinceye kadar ertelememiz gerektiğini söylediğimde bana söylediği şey ne lazımsa ben alırım sen yeter ki benle evlen demek oldu.hatta üstüne ben problem çıkarıp surat astım ama sonuna kdr alttan aldı..

bence ilk adım olarak babana evleneceğini ve o parayı vermemesi gerektiğini açıkça söyle.sonra da atanmayı beklemeden bi dersanede fln işe gir, boş oturma.sevgiline de tavrını netleştirmesi gerektiğini söyle.eğer o para giderse para biriktirmen gerektğini, onun evlilik için ne durumda olduğunu sor ve bu sürede seni destekleyeceğinden emin ol.

sana hala kem küm ediyosa da şu durumda vur tekmeyi gitsin bence.

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun zor bir durumda kalmışsınız.
Aslında haklısınız ama arkadaşlarında dediği gibi herkes kendini düşünüyor ve bu durumda hiçbir şey hallolmaz.
Abiniz afedersiniz ama dış kapının dış madalı ve üslubu çok çirkin.
Babanızın mizacını bilemiyorum ama hayatında biri olduğunu ve evlenmeyi düşündüğünü çıtlatsanız ne der ki? sonuçta der demez tanıştırmak zorunda değilsin.
Onlar tanışana kadar da sorunlarınız hallolur.
Bir de her ne kadar yalnız olduğunu düşünsen bile her olanı sevgiline anlatmamanı öneririm çünkü ileride karşına çıkabilir sevgilin abine kin duyabilir. Sonuçta siz bir ailesiniz küslüğünüz kırgınlığınız bir tatlı sözle güler yüzle geçebilir ama elin oğlu için böyle olmaz.

herkese yorumları için teşekkür ederim.
evet sevgilime anlatmamam gerekiyor kesinlikle haklısınız.
babamla sevgilim hakkında şu an konuşmak istemiyorum. çünkü sorunlarımız var. hallolur mu bilemem. bir şeyler netleşmeden babam öğrensin istemiyorum. ama annem 6 ay içinde düğün yapabileceğimizi aten söylemişti. yaşımın geldiğini de sürekli dile getiriyorum. ama zaten herkesin birbirine surat astığı bir ortam hakim. bütün oklar üzerime dönsün isttemiyorum. sevgilim olduğu öğrenilince evde ipler tamamen kopacak çünkü. yani şu an babama bunları açıklayamam.

Tamam baban haksız ama düğün için ona o kadar çok mu ihtiyacınız var.Benim bildiğim düğün masraflarının çoğu erkek tarafından karşılanır.Sevgilinin birikimi yok mu?Sen de atanamasan bile etüt merkezinde ya da dersanede çalışıp köşeye para atamaz mısın?Onu da geçtim 4 senelik üniversite mezunlarının ek üniversite hakkı var bu ek üniversitelerden birini daha iş hayatın garanti olsun diye okusaydın keşke.

Ben de öğretmenlik okuyorum ve öğretmenlik çok riskli,yıllarca atanamayan insanlar var.

Ve ben belli bir yaştan sonra insanın artık ailesinden para beklememesinden yanayım.Onların parası onların kararıdır diye düşünürüm.Babanın o parayı amcana vermesi saçmalık olur ama sonuçta onun ve annenin kararı olcak bu.

Evlenmek için kredi de çekebilirsiniz,bakabilirsiniz yani başınızın çaresine.Bu kadar üzülme bence böyle bir şeye.

Tamam baban haksız ama düğün için ona o kadar çok mu ihtiyacınız var.Benim bildiğim düğün masraflarının çoğu erkek tarafından karşılanır.Sevgilinin birikimi yok mu?Sen de atanamasan bile etüt merkezinde ya da dersanede çalışıp köşeye para atamaz mısın?Onu da geçtim 4 senelik üniversite mezunlarının ek üniversite hakkı var bu ek üniversitelerden birini daha iş hayatın garanti olsun diye okusaydın keşke.

Ben de öğretmenlik okuyorum ve öğretmenlik çok riskli,yıllarca atanamayan insanlar var.

Ve ben belli bir yaştan sonra insanın artık ailesinden para beklememesinden yanayım.Onların parası onların kararıdır diye düşünürüm.Babanın o parayı amcana vermesi saçmalık olur ama sonuçta onun ve annenin kararı olcak bu.

Evlenmek için kredi de çekebilirsiniz,bakabilirsiniz yani başınızın çaresine.Bu kadar üzülme bence böyle bir şeye.

madem öğretmenlik okuyorsun sana bilmediğin birkaç şeyden bahsedeyim. hayatta hiçbir şey planladığın gibi gitmez. üniversiteyi kazandığımda tek dileğim vardı, mezun olup bir iş bulunca kendi düğünümü kendim yapmak. ama kurallar düğün yapman için atanmayı beklemene izin vermiyor. çünkü atandıktan sonra evlenirsen ilk atandığın yerde 4 yıl çalışman gerekiyor. buna evlilik dahi çözüm olmuyor. çünkü artık eş durumu diye bir şey yok. yni ben atanmadan önce düğünümü yaparsam eşimle aynı evi paylaşabilicem. ama kendi düğünümü kendim yaparsam yani beklersem, eşimle 4 yıl ayrı yaşama zorunluluğum var. ayrıca dershaneler sadece yol ve yemek paranı karşılıyor. bazıları bunu bile yapmıyor. 5 yılın sonunda para kazanmaya başlıyorsun. sevgilim 7 yıldır dershanede matematik öğretmeni. şu an 1.250 tl maaşı var ve bunun en iyi günleri olduğunu söylüyor. yani sevgilimle sorunlarımızı halledebilirsek önümüzdeki atamalardan önce nikah kıymamız şart.bunun için fazlasıyla utanıyorum ama her halükarda babama muhtacım. aynı sorunlar seni de bekliyor canım...

Babanız kafasına koymuş,bu noktada birşey yapamayacakmışsınız gibi geliyor bana.Ailenizi ikna edemediyseniz bu noktadan sonra akışına bırakmaktan başka yapacak birşey yok gibi :26:

Ancak naçizane fikrim bunu öneri olarak da alabilirsiniz;
aileniz içindeki sorunları,özellikle bu kadar hassas konuları sevgilinizle paylaşmamanız.

Ondan başkası yok paylaşacak demişsiniz ama bu tip konularda en son paylaşacağınız kişi aslında o olmalı.
Sevgilinizi tanımıyoruz,nasıl bir karaktere sahiptir bilemeyiz ancak bunun yarını da var,evlendiğinizde aileniz ve eşiniz arasında kalabilirsiniz..

Bu günler geçer,ailenizle bu yaşadıklarınız tatlıya bağlanır fakat eşiniz bu anlattıklarınızı unutmayıp,her tartışmada bunu size karşı kullanabilir..
Kullanmayabilir de... ama yine de yarını düşünerek hareket etmekte fayda var :34:

En azından bundan sonra anlatmamanızı öneririm.

madem öğretmenlik okuyorsun sana bilmediğin birkaç şeyden bahsedeyim. hayatta hiçbir şey planladığın gibi gitmez. üniversiteyi kazandığımda tek dileğim vardı, mezun olup bir iş bulunca kendi düğünümü kendim yapmak. ama kurallar düğün yapman için atanmayı beklemene izin vermiyor. çünkü atandıktan sonra evlenirsen ilk atandığın yerde 4 yıl çalışman gerekiyor. buna evlilik dahi çözüm olmuyor. çünkü artık eş durumu diye bir şey yok. yni ben atanmadan önce düğünümü yaparsam eşimle aynı evi paylaşabilicem. ama kendi düğünümü kendim yaparsam yani beklersem, eşimle 4 yıl ayrı yaşama zorunluluğum var. ayrıca dershaneler sadece yol ve yemek paranı karşılıyor. bazıları bunu bile yapmıyor. 5 yılın sonunda para kazanmaya başlıyorsun. sevgilim 7 yıldır dershanede matematik öğretmeni. şu an 1.250 tl maaşı var ve bunun en iyi günleri olduğunu söylüyor. yani sevgilimle sorunlarımızı halledebilirsek önümüzdeki atamalardan önce nikah kıymamız şart.bunun için fazlasıyla utanıyorum ama her halükarda babama muhtacım. aynı sorunlar seni de bekliyor canım...

Ben şimdiden öğrenciyken çalışıp para biriktiriyorum bankada canım,geçen sene cafede garsonluk yapıyordum her ay tiplerle beraber 500 alıyordum part time çalışıp.İkinci dönem de etüt merkezi ve ya özel ders düşünüyorum benim branşımda öğrenci arkadaşlarım saati 40tlden ders veriyorlar.

Aileden para isteme konusunda biraz sorunlarım var benim,kendi başımın çaresine bakmayı seviyorum inşallah bakabilirim.Bi de hostesliklere başvurucam gelecek sene,en olmadı hostes olmayı düşünüyorum gereken kriterlere uyuyorum çünkü.

Evet hayatta bi çok şey planlandığı gibi gitmez ama sadece senin ailen değil sevgilinin de bir ailesi var,aileden hiç destek almayın demiyorum ki tabi ki alıcaksınız ama bence bir yaştan sonra insan ailesinin parasını nasıl harcadığına karışmamalı.Özel ders verebilirsin bence dersaneden daha güzel bir para alıyorsun o şekilde.Ayrıca evlilik için kredi de çekebilirsiniz.

Her şeyden önce sevgilinle sorunlarını çöz ondan sonra bence babanın çok desteği olmasa da bir şekilde evlenirsiniz.

Ben şimdiden öğrenciyken çalışıp para biriktiriyorum bankada canım,geçen sene cafede garsonluk yapıyordum her ay tiplerle beraber 500 alıyordum part time çalışıp.İkinci dönem de etüt merkezi ve ya özel ders düşünüyorum benim branşımda öğrenci arkadaşlarım saati 40tlden ders veriyorlar.

Aileden para isteme konusunda biraz sorunlarım var benim,kendi başımın çaresine bakmayı seviyorum inşallah bakabilirim.Bi de hostesliklere başvurucam gelecek sene,en olmadı hostes olmayı düşünüyorum gereken kriterlere uyuyorum çünkü.

Evet hayatta bi çok şey planlandığı gibi gitmez ama sadece senin ailen değil sevgilinin de bir ailesi var,aileden hiç destek almayın demiyorum ki tabi ki alıcaksınız ama bence bir yaştan sonra insan ailesinin parasını nasıl harcadığına karışmamalı.Özel ders verebilirsin bence dersaneden daha güzel bir para alıyorsun o şekilde.Ayrıca evlilik için kredi de çekebilirsiniz.

Her şeyden önce sevgilinle sorunlarını çöz ondan sonra bence babanın çok desteği olmasa da bir şekilde evlenirsiniz.

öğrenciyken ben de çalıştım garsonluk yaptım mezun olduktan sonra da ücretli öretmenlik yaptım. ayrıca türkçe öğretmeniyim özel ders bulamıyorum. her neyse. mevzuu parasızlıktan evlenememe korkusu değil. ben bu sene inşallah atanıcam. mevzuu babamın 23 yaşında evlilik çağında kızı varken ihtiyacı olmayan kardeşine para verme merağı...

öğrenciyken ben de çalıştım garsonluk yaptım mezun olduktan sonra da ücretli öretmenlik yaptım. ayrıca türkçe öğretmeniyim özel ders bulamıyorum. her neyse. mevzuu parasızlıktan evlenememe korkusu değil. ben bu sene inşallah atanıcam. mevzuu babamın 23 yaşında evlilik çağında kızı varken ihtiyacı olmayan kardeşine para verme merağı...

Evet tabi ki babanı haklı bulmuyorum zaten,hele de öyle bir insana para vermesi çok yanlış ama kendi parası işte,istediği gibi harcıyor baban da olsa.Bu arada ben de türkçe öğretmeni olacağım,arkadaşlarım 40 tlye ders veriyorlar internetten ilan verdiler.Fena para değil bence 4 öğrencin olsa hepsini haftada bir kere alsan 640 tl yapıyor ayda,ki bu minimum hali.Bence özel ders vermeyi düşün,dersaneden çok daha mantıklı.

Evet tabi ki babanı haklı bulmuyorum zaten,hele de öyle bir insana para vermesi çok yanlış ama kendi parası işte,istediği gibi harcıyor baban da olsa.Bu arada ben de türkçe öğretmeni olacağım,arkadaşlarım 40 tlye ders veriyorlar internetten ilan verdiler.Fena para değil bence 4 öğrencin olsa hepsini haftada bir kere alsan 640 tl yapıyor ayda,ki bu minimum hali.Bence özel ders vermeyi düşün,dersaneden çok daha mantıklı.

nerden nasıl öğrenci buluyorsunuz? öyle bir imkanım olursa çok sevinirim.

Back