Amaç ne yani görümcecim?

Seso35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2016
2.485
2.431
133
33
Nişanlımın ailesiyle gayet iyi anlaşırım şükür öyle bariz bir problem olmadı aramızda. Ben İzmirliyim hem kökünden hem de doğma büyüme. Haliyle buranın kültürünü, kafa yapısını benimsedim. Onlarsa daha muhafazakar bir şehirden ve hepsi tesettürlü. Bu benim için asla bir sorun arz etmedi çünkü benim annem de tesettürlü. Dar kafalı, bağnaz olunmadığı sürece kılık kıyafete takılmam. Ama onlar benimkine takıldı. İlk başta ses etmedim. Zaten bizzat bama bile söyledikleri de yoktu. Nişanlımla konuşuyorlardı. Ben anlıyordum. Her neyse biz nişanlımla bi şekilde ortayı bulduk kıyafet konusunda.
1 ay önce falan izmirdeydi kayınvalidemler görümcem falan nişan için. Biz de burada nişan alışverişine çıktık. Bilindik bi avm ye girdik ve oradaki mağazaları dolaşıyorduk. Ben beğendiğim kıyafetleri de bi yandan nişanlıma gösteriyordum ne kadar hoş falan diyerek. Görümcemse bana nerde kapalı elbise var onları gösteriyordu. Ben her seferinde niyetini farketsem de safa yatıp he diyip geçiyordum ya da benim tarzım değil diyordum. Daha sonrasında ablasının farklı bir mağazada işi vardı biz de o sırada benim kız kardeşim ve nişanlım baş başa kaldık. Norman sohbet ederken nişanlım bi anda biraz daha usturuplu kıyafetler mi baksan acaba dedi ve ben de o sırada kayış koptu. Çünkü begendıklerımı gösterirken gayet güler yüzle bakıp o da gayet hoş bulduğunu söylüyordu kıyafetleri. Ayrıca belirtmeyi unuttum. Ablasıyla nişanlımı bi ara fısır fısır kendı aralarında konuşurken yakaladım. Ve beni görünce direkt ablası nişanlımdan uzaklaştı ve konuyu kapatı. Ancak ben orda zaten yeterince rahatsız oldum. Her neyse erkek arkadaşım baş başa kaldığımız zaman ole bır teklifte bulununca ilk sorduğum şey bunu sana ablan mı söyletti dedim. Çünkü gizli konuşma hayra alamet değildi. Sorduğum soru karşısında sessiz kalınca birkaç daha direttim ve yemin etmesını ıstedım böyle olunca benımkı tabı döküldü. Ablam Seso çok açık bakıyor dünkü giydiği elbisede vücut hatlarını çok belli ediyordu falan deyince açtım ağzımı yumdum gözümü. Ve o an görümcemden direkt soğudum. Alışverişi bıraktık arabaya geçtik ve görümce kişisi de aradan arabaya geldi. Gerginliği hissedince noldu sıze falan dıye bı şaka yapmaya kalktı. Ne cevap verdim ne yüzüne baktım. Olayın kendısının nişanlımı kılık kıyafetimle alakalı yönlendirmeye doldurmaya çalışmasından kaynaklandıgını anlayınca tık sesi kesti. Ondan sonra akşamına yok başım ağrıyor midem bulanıyor Vs dıye tiplere girdi. Böyle olunca daha bı sınırleım bozuldu. Hem arkamdan iş çevirir gibi hareket ediyor hem de dramatize ederek yaptğını arada kaynatmaya çalışıyor. O günden sonra ne o benimle önceki gibi samimi ne de ben ona. Ben zaten buz gibi soğumuş vaziyetteyim. Yaptığına anlam veremedim. Resmen müdahale ederek kavga etmemize ve evde ki ortamında gerilmesine sebep oldu. Bide bir keresinde nişanlıma şortunu giy İzmir sıcak diyorum kız ordan çıkmış yok x onunla rahat edemez yok x bunu giymeeeez. Hep bi anası gibi takılıyor beni ayar ediyor. Neden böyle yapıyor Hayır aramızın bozulmasını mı istiyor ne istiyor anlamıyorum. Görümcesi olanlar bi aydınlatın nolurr kardeşlerini mi kıskanıyorlar da ondan mı böyle yapıyorlar hiç kıskanıyor gibi de gelmiyor bana. Anlayamadım ben bu insanı bundan sonra ona mesafem her daim gözle görülür bir biçimde olcak.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın okuyanlara teşekkür ederim şimdiden.

Benim annem eşimi kışkırtmaya çalışıyor. Çocuklu kadın niye kısa şort giymesine izin veriyorsun diye, eşim ona bile ben raava’nın kıyafetine karışamam kendi tercihi diyor. Müstakbel görümce fena belli ama erkek arkadaşınızda pek çabuk gaza geliyormuş.

Himmmm kaynana ne diyor bu duruma. Konu ile ilgili daha çok canım sikilaxaga benziyor. Onemli olan nişanlınin tutumu. Bu konuda tavrını kesin ve net köy. Yoksa evlendikten sonra çok basın ayıracak.

Eşinizin yanında promosyon olarak görümceyi de mi alıyorsunuz acaba?
Bu ne hadsizlik,adamın giyeceğinden tutun sizin ne almanıza kadar karışacak yüzü bulsa bulsa nişanlınızdan bulur.
Nişanlınızın yüzü yumuşak demekki,biraz söyleyin tepkisini koysun.
Sizde olabildiğince o fesat görümcenizle mesafenizi uzak tutun. Evinize bayağı bir burnunu sokacak gözüküyor.

Her neyse biz nişanlımla bi şekilde ortayı bulduk kıyafet konusunda.
belli ki ortayı bulamamışsınız

kavga etmemize ve evde ki ortamında gerilmesine sebep oldu.
kavgaya ve gerginliğe sebep olan aslında nişanlısının kıyafetine karışılmasına ses etmeyen basiretsiz nişanlınız değil mi?
ablasına cevabı verip sustursaydı kavga olmayacaktı sonuçta.

valla gorumcaniz gibi karisanini cok gordugumuz icin herhalde bana pek acayip gelmedi, elbette hos degil ama aliskiniz bu tiplere.

bana es adayiniz pek guvenilmez geldi, hadi kendi fikri olsa neyse de ablasi kulagina fisir fisir diyecek, sonra gelip size karisacak, hic hoslanmadim.

Ayrica sizi oyle gorup begenmemisler mi, bundan sonra sizin giyiminize yapilan tamamen saygisizliktir, konusmayarak cok iyi yapmissiniz. Ama hesabi sadece gorumceye kesmeyin.

Aynısını yüzüne söyledim ablanın ya da bir başkasının lafıyla gaza gelip beni şekillendirmeye kalkarsan külahları değişiriz diye net olarak konuştum. Yok o kötü miyetle demedi zart zurt falan dedi de ablan olduğu için sana art niyetli gelmeyebilir ama benım onunla arada kan bağım yok sana göründüğü gibi istekleri bana masumane görünmez bir daha asla karıştırtmıyorsun kımseyı dıye belirttim. Anlamış gibi oldu. İnşallah anlamıştır. Aslında çok sessiz sakın benım için yapılacakların en iyisini yapmaya çalışan bır kızdı. Sonradan öğrendim işte arkamdan sessiz sessiz düşünceli abla rollerıyle benımkını etkıleyıp Üstüme salıcak.. Ay yazarken sinirlerim bozuldu. Benden uzak Allaha yakın olsun..

Himmmm kaynana ne diyor bu duruma. Konu ile ilgili daha çok canım sikilaxaga benziyor. Onemli olan nişanlınin tutumu. Bu konuda tavrını kesin ve net köy. Yoksa evlendikten sonra çok basın ayıracak.
Net olarak tavrım ortada. Onlarla bu konuda Yüz göz olmuyorum. Benimkine söyledim. Ileri giderlerse onlarla da konuşurum ama bunu yapmakta istemiyorum. Sinirlendiğim zaman dilimin kemiği olmuyor çünkü

Ya aynısı söyledim aynısı. Fazlasını konuştum hatta o sinirle. Susturamadın mı ablanı diye. Of of yine bozuldu sinirlerim

İşte işte ben yeni yeni giriyorum bu işlerin içine. Benım güvenımı kırdı zaten bu konuda. O gün gözümün göresi gelmedi adamı.
Sadece ona kesmedim tabıı kı nısanlıma da verdım ayarı sen arkamda durup sustursaydın ablan gelip benimle alakalı sana konuşamazdı dıye

Ya aynısı söyledim aynısı. Fazlasını konuştum hatta o sinirle. Susturamadın mı ablanı diye. Of of yine bozuldu sinirlerim

ben size olacak olanı söyleyeyim. nişanlınız bu basiretsizlikle giderse her konuda aynı kavgaları edeceksiniz. 5 sene sonra çocuğunuz olacak, o da aynı muameleye maruz kalacak.

yani gorumcede cok niyet aramadim ben sahsen nedense,
simdi bana karistirtsalar, herkesin kiyafetine bir laf soylerim yani juri edasiyla,
marifet karistirmamakta

Bana da kapalı giyindiğim için görümcem ve annesi demediklerini bırakmadı eşim ben onun ne giyeceğine karışmam kimsede karışamaz istediğini giyer demesiyle kestiler seslerini hatta gelinliğimi beğenmediler son güne kadar baska aldırmak için uğraştılar ama eşim kimseyi karıştırmadı ve aramız hiç bozulmadı eşimle. Onların öyle cahillik yapması değil nişanlınızın sizi yönlendirmeye çalışması kabullenilemez bi problem. Sizi öyle beğendi nişanlandı o zmn baştan söyleseydi kaç yaşında insansınız

Evet kırmayı sert çıkmayı pek sevmeyen bi tip. Aklında kendisi subay. Askeri ortamda illa ki serttir ama bu gibi durumlarda aılemı kırmayı derken her seferinde benım kırılmaya sebep olacak sanırım

bazı görümceler böyle ne yazık ki 3 tane görümcem var örneğin ama içlerinden 1 tanesi evlenip gitmesine rağmen eşimin üzerinde hala otoritesini korumaya çalışıyor sizin ki de bu misal olmuş yani nişanlızın üzerinde ki otoritesini korumaya çalışıyor gibi geldi bana.

Evet kırmayı sert çıkmayı pek sevmeyen bi tip. Aklında kendisi subay. Askeri ortamda illa ki serttir ama bu gibi durumlarda aılemı kırmayı derken her seferinde benım kırılmaya sebep olacak sanırım
Sürekli kırılırsan bir süre sonra soğursun,en iyisi alıp karşına konuşmak.

Biraz da iyi niyetli düşünelim; belki de annesinin rahatsız olacagini düşünmüştür. Ya da evdekilerden dolayi sorun çıkacağını. Gorumceniz yani bunları düşünmüştür.
Ama siz tavrinizi net ortaya koymussunuz. Çok da iyi yapmissiniz. Nisanliniz muhtemelen daha sıkar sizin caninizi bu ve benzeri meselelerle. Siz yolunuzdan sasmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…