Nişanlımın ailesiyle gayet iyi anlaşırım şükür öyle bariz bir problem olmadı aramızda. Ben İzmirliyim hem kökünden hem de doğma büyüme. Haliyle buranın kültürünü, kafa yapısını benimsedim. Onlarsa daha muhafazakar bir şehirden ve hepsi tesettürlü. Bu benim için asla bir sorun arz etmedi çünkü benim annem de tesettürlü. Dar kafalı, bağnaz olunmadığı sürece kılık kıyafete takılmam. Ama onlar benimkine takıldı. İlk başta ses etmedim. Zaten bizzat bama bile söyledikleri de yoktu. Nişanlımla konuşuyorlardı. Ben anlıyordum. Her neyse biz nişanlımla bi şekilde ortayı bulduk kıyafet konusunda.
1 ay önce falan izmirdeydi kayınvalidemler görümcem falan nişan için. Biz de burada nişan alışverişine çıktık. Bilindik bi avm ye girdik ve oradaki mağazaları dolaşıyorduk. Ben beğendiğim kıyafetleri de bi yandan nişanlıma gösteriyordum ne kadar hoş falan diyerek. Görümcemse bana nerde kapalı elbise var onları gösteriyordu. Ben her seferinde niyetini farketsem de safa yatıp he diyip geçiyordum ya da benim tarzım değil diyordum. Daha sonrasında ablasının farklı bir mağazada işi vardı biz de o sırada benim kız kardeşim ve nişanlım baş başa kaldık. Norman sohbet ederken nişanlım bi anda biraz daha usturuplu kıyafetler mi baksan acaba dedi ve ben de o sırada kayış koptu. Çünkü begendıklerımı gösterirken gayet güler yüzle bakıp o da gayet hoş bulduğunu söylüyordu kıyafetleri. Ayrıca belirtmeyi unuttum. Ablasıyla nişanlımı bi ara fısır fısır kendı aralarında konuşurken yakaladım. Ve beni görünce direkt ablası nişanlımdan uzaklaştı ve konuyu kapatı. Ancak ben orda zaten yeterince rahatsız oldum. Her neyse erkek arkadaşım baş başa kaldığımız zaman ole bır teklifte bulununca ilk sorduğum şey bunu sana ablan mı söyletti dedim. Çünkü gizli konuşma hayra alamet değildi. Sorduğum soru karşısında sessiz kalınca birkaç daha direttim ve yemin etmesını ıstedım böyle olunca benımkı tabı döküldü. Ablam Seso çok açık bakıyor dünkü giydiği elbisede vücut hatlarını çok belli ediyordu falan deyince açtım ağzımı yumdum gözümü. Ve o an görümcemden direkt soğudum. Alışverişi bıraktık arabaya geçtik ve görümce kişisi de aradan arabaya geldi. Gerginliği hissedince noldu sıze falan dıye bı şaka yapmaya kalktı. Ne cevap verdim ne yüzüne baktım. Olayın kendısının nişanlımı kılık kıyafetimle alakalı yönlendirmeye doldurmaya çalışmasından kaynaklandıgını anlayınca tık sesi kesti. Ondan sonra akşamına yok başım ağrıyor midem bulanıyor Vs dıye tiplere girdi. Böyle olunca daha bı sınırleım bozuldu. Hem arkamdan iş çevirir gibi hareket ediyor hem de dramatize ederek yaptğını arada kaynatmaya çalışıyor. O günden sonra ne o benimle önceki gibi samimi ne de ben ona. Ben zaten buz gibi soğumuş vaziyetteyim. Yaptığına anlam veremedim. Resmen müdahale ederek kavga etmemize ve evde ki ortamında gerilmesine sebep oldu. Bide bir keresinde nişanlıma şortunu giy İzmir sıcak diyorum kız ordan çıkmış yok x onunla rahat edemez yok x bunu giymeeeez. Hep bi anası gibi takılıyor beni ayar ediyor. Neden böyle yapıyor Hayır aramızın bozulmasını mı istiyor ne istiyor anlamıyorum. Görümcesi olanlar bi aydınlatın nolurr kardeşlerini mi kıskanıyorlar da ondan mı böyle yapıyorlar hiç kıskanıyor gibi de gelmiyor bana. Anlayamadım ben bu insanı
bundan sonra ona mesafem her daim gözle görülür bir biçimde olcak.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın okuyanlara teşekkür ederim şimdiden.