• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amaç ne yani görümcecim?

Neden alisverise nisanliniz ve siz gitmek yerine gorumce kardes falan karisti ki

Gorumce niyeyse bana art niyetli bir tip gelmedi.
Kendince gördüğü, alıştığı seyi size de kabul ettirmeye calismis cnku alisveriste o da var.
Yanlız çıkın

Edit: etiketi yeni gördüm ve komik geldi. Görümceorumcek
Ne elti var ne gorumce bende. Elti degil de gorumce isterdim ama ajajsj

Nişanlımın ailesiyle gayet iyi anlaşırım şükür öyle bariz bir problem olmadı aramızda. Ben İzmirliyim hem kökünden hem de doğma büyüme. Haliyle buranın kültürünü, kafa yapısını benimsedim. Onlarsa daha muhafazakar bir şehirden ve hepsi tesettürlü. Bu benim için asla bir sorun arz etmedi çünkü benim annem de tesettürlü. Dar kafalı, bağnaz olunmadığı sürece kılık kıyafete takılmam. Ama onlar benimkine takıldı. İlk başta ses etmedim. Zaten bizzat bama bile söyledikleri de yoktu. Nişanlımla konuşuyorlardı. Ben anlıyordum. Her neyse biz nişanlımla bi şekilde ortayı bulduk kıyafet konusunda.
1 ay önce falan izmirdeydi kayınvalidemler görümcem falan nişan için. Biz de burada nişan alışverişine çıktık. Bilindik bi avm ye girdik ve oradaki mağazaları dolaşıyorduk. Ben beğendiğim kıyafetleri de bi yandan nişanlıma gösteriyordum ne kadar hoş falan diyerek. Görümcemse bana nerde kapalı elbise var onları gösteriyordu. Ben her seferinde niyetini farketsem de safa yatıp he diyip geçiyordum ya da benim tarzım değil diyordum. Daha sonrasında ablasının farklı bir mağazada işi vardı biz de o sırada benim kız kardeşim ve nişanlım baş başa kaldık. Norman sohbet ederken nişanlım bi anda biraz daha usturuplu kıyafetler mi baksan acaba dedi ve ben de o sırada kayış koptu. Çünkü begendıklerımı gösterirken gayet güler yüzle bakıp o da gayet hoş bulduğunu söylüyordu kıyafetleri. Ayrıca belirtmeyi unuttum. Ablasıyla nişanlımı bi ara fısır fısır kendı aralarında konuşurken yakaladım. Ve beni görünce direkt ablası nişanlımdan uzaklaştı ve konuyu kapatı. Ancak ben orda zaten yeterince rahatsız oldum. Her neyse erkek arkadaşım baş başa kaldığımız zaman ole bır teklifte bulununca ilk sorduğum şey bunu sana ablan mı söyletti dedim. Çünkü gizli konuşma hayra alamet değildi. Sorduğum soru karşısında sessiz kalınca birkaç daha direttim ve yemin etmesını ıstedım böyle olunca benımkı tabı döküldü. Ablam Seso çok açık bakıyor dünkü giydiği elbisede vücut hatlarını çok belli ediyordu falan deyince açtım ağzımı yumdum gözümü. Ve o an görümcemden direkt soğudum. Alışverişi bıraktık arabaya geçtik ve görümce kişisi de aradan arabaya geldi. Gerginliği hissedince noldu sıze falan dıye bı şaka yapmaya kalktı. Ne cevap verdim ne yüzüne baktım. Olayın kendısının nişanlımı kılık kıyafetimle alakalı yönlendirmeye doldurmaya çalışmasından kaynaklandıgını anlayınca tık sesi kesti. Ondan sonra akşamına yok başım ağrıyor midem bulanıyor Vs dıye tiplere girdi. Böyle olunca daha bı sınırleım bozuldu. Hem arkamdan iş çevirir gibi hareket ediyor hem de dramatize ederek yaptğını arada kaynatmaya çalışıyor. O günden sonra ne o benimle önceki gibi samimi ne de ben ona. Ben zaten buz gibi soğumuş vaziyetteyim. Yaptığına anlam veremedim. Resmen müdahale ederek kavga etmemize ve evde ki ortamında gerilmesine sebep oldu. Bide bir keresinde nişanlıma şortunu giy İzmir sıcak diyorum kız ordan çıkmış yok x onunla rahat edemez yok x bunu giymeeeez. Hep bi anası gibi takılıyor beni ayar ediyor. Neden böyle yapıyor Hayır aramızın bozulmasını mı istiyor ne istiyor anlamıyorum. Görümcesi olanlar bi aydınlatın nolurr kardeşlerini mi kıskanıyorlar da ondan mı böyle yapıyorlar hiç kıskanıyor gibi de gelmiyor bana. Anlayamadım ben bu insanı :KK43: bundan sonra ona mesafem her daim gözle görülür bir biçimde olcak.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın okuyanlara teşekkür ederim şimdiden.
Konu kıskanmak değil de kendi kültürlerine sizi uydurmak. Muhtemelen bu halinizin geçici olduğunu nikahtan sonra doğru yolu bulacağınızı düşünüyorlardır.:KK51:

Rolleri değişelim, sen nişanlına fısır fısır ablanın kıyafetleri çok kapalı, biraz renkli alsın, dar alsın azıcık deseydin, nişanlın ne tepki verirdi? Sence bunu ablasına söyleme cesaretini gösterebilir miydi?

Hemen kestirip atın demiyorum size ama nişanlınızın davranışı çok çok yanlış. Çok dekolte de giyebilirsiniz bu görümceyi hiç bağlamaz. Nişanlınızı sert bi dille uyarmanız yerinde olmuş. Umarım bi daha yapmaz

sımdı burda mevzu gorumce de degıl kayınvalıde de eltı de dunur de dıdısının dıdısı da
burda asıl mevzu nısanlınız
nısanlınız orda herkes kendıne dönsun baksın bırdaha sakın bana gelıp benı doldurmaya calısma deyıp konuyu kapatabılırdı bunu yapmak yerıne gorumceye hak verıp sıze cıkısıyorsa burda suclu gorumce degıl
aynı zıhnıyetde oldukları aynı dusunduklerı ıcın boyle davranmıs nısanlınız sıze

Aynı durumu bizzat yaşamış biri olarak söylüyorum nisanlınız ayarı vermezse herseye karışacaklar. Bende de bi görümce var tıpkısının aynısı. Kararlı olun baştan böyle kabul edip istemişler. Benimki karışmaya devam etti eşim orta yolu bulamadı sonuç mu artık konuşmuyorum cOK rahatım. Nişanlınızın ağzı varsa versin cevabını

Hata nisanslinizda ki ablasının sessizce hakkınızda konuşmasına izin vermis ayrıca da etkisi altinda kalıp bunu size soylemis. Bak benim gorumce gelinlik bakarken ne demişti biliyor musun senin başın açık olduğu için bizim taraf zaten sana bi şekilde açık giyinmiş diyecek çünkü kafa yapıları böyle o yüzden sen istediğin gelinliği al giy kimseyi kafana takma sakın demisti. Beni kendilerine benzetmek yerine Görümcem kaynanam bu şekilde kabul etti. Yıllardır da en ufak bi kıyafet yorumu duymadım. Kocam çünkü lafını bile ettirmez bu konunun. Ama her aile bu şekilde anlayışlı olmayabiliyor. Bu konuda en büyük rol nişanlinizda o laf ettiremediği surece kimse agzini açamaz.

Görümce değil sorun, emsiz(izmirlisin bilirsin) nişanlında sorun. Sen kimsin diyememis mi? İşin var bunlarla artık.

Nişanlımın ailesiyle gayet iyi anlaşırım şükür öyle bariz bir problem olmadı aramızda. Ben İzmirliyim hem kökünden hem de doğma büyüme. Haliyle buranın kültürünü, kafa yapısını benimsedim. Onlarsa daha muhafazakar bir şehirden ve hepsi tesettürlü. Bu benim için asla bir sorun arz etmedi çünkü benim annem de tesettürlü. Dar kafalı, bağnaz olunmadığı sürece kılık kıyafete takılmam. Ama onlar benimkine takıldı. İlk başta ses etmedim. Zaten bizzat bama bile söyledikleri de yoktu. Nişanlımla konuşuyorlardı. Ben anlıyordum. Her neyse biz nişanlımla bi şekilde ortayı bulduk kıyafet konusunda.
1 ay önce falan izmirdeydi kayınvalidemler görümcem falan nişan için. Biz de burada nişan alışverişine çıktık. Bilindik bi avm ye girdik ve oradaki mağazaları dolaşıyorduk. Ben beğendiğim kıyafetleri de bi yandan nişanlıma gösteriyordum ne kadar hoş falan diyerek. Görümcemse bana nerde kapalı elbise var onları gösteriyordu. Ben her seferinde niyetini farketsem de safa yatıp he diyip geçiyordum ya da benim tarzım değil diyordum. Daha sonrasında ablasının farklı bir mağazada işi vardı biz de o sırada benim kız kardeşim ve nişanlım baş başa kaldık. Norman sohbet ederken nişanlım bi anda biraz daha usturuplu kıyafetler mi baksan acaba dedi ve ben de o sırada kayış koptu. Çünkü begendıklerımı gösterirken gayet güler yüzle bakıp o da gayet hoş bulduğunu söylüyordu kıyafetleri. Ayrıca belirtmeyi unuttum. Ablasıyla nişanlımı bi ara fısır fısır kendı aralarında konuşurken yakaladım. Ve beni görünce direkt ablası nişanlımdan uzaklaştı ve konuyu kapatı. Ancak ben orda zaten yeterince rahatsız oldum. Her neyse erkek arkadaşım baş başa kaldığımız zaman ole bır teklifte bulununca ilk sorduğum şey bunu sana ablan mı söyletti dedim. Çünkü gizli konuşma hayra alamet değildi. Sorduğum soru karşısında sessiz kalınca birkaç daha direttim ve yemin etmesını ıstedım böyle olunca benımkı tabı döküldü. Ablam Seso çok açık bakıyor dünkü giydiği elbisede vücut hatlarını çok belli ediyordu falan deyince açtım ağzımı yumdum gözümü. Ve o an görümcemden direkt soğudum. Alışverişi bıraktık arabaya geçtik ve görümce kişisi de aradan arabaya geldi. Gerginliği hissedince noldu sıze falan dıye bı şaka yapmaya kalktı. Ne cevap verdim ne yüzüne baktım. Olayın kendısının nişanlımı kılık kıyafetimle alakalı yönlendirmeye doldurmaya çalışmasından kaynaklandıgını anlayınca tık sesi kesti. Ondan sonra akşamına yok başım ağrıyor midem bulanıyor Vs dıye tiplere girdi. Böyle olunca daha bı sınırleım bozuldu. Hem arkamdan iş çevirir gibi hareket ediyor hem de dramatize ederek yaptğını arada kaynatmaya çalışıyor. O günden sonra ne o benimle önceki gibi samimi ne de ben ona. Ben zaten buz gibi soğumuş vaziyetteyim. Yaptığına anlam veremedim. Resmen müdahale ederek kavga etmemize ve evde ki ortamında gerilmesine sebep oldu. Bide bir keresinde nişanlıma şortunu giy İzmir sıcak diyorum kız ordan çıkmış yok x onunla rahat edemez yok x bunu giymeeeez. Hep bi anası gibi takılıyor beni ayar ediyor. Neden böyle yapıyor Hayır aramızın bozulmasını mı istiyor ne istiyor anlamıyorum. Görümcesi olanlar bi aydınlatın nolurr kardeşlerini mi kıskanıyorlar da ondan mı böyle yapıyorlar hiç kıskanıyor gibi de gelmiyor bana. Anlayamadım ben bu insanı :KK43: bundan sonra ona mesafem her daim gözle görülür bir biçimde olcak.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın okuyanlara teşekkür ederim şimdiden.
Arkana bile bakmadan kaç yobaz düşünceler önce güzel temiz beynini kemirmeye sonra bütün özgürlüğünü kemirmeye sonrada Eşim dediğin sevdiceğinle olan bütün aşk sevgi vs bağlarını kemirmeye başlar veeeeeee sonuç: tükenmiş bir sen kalır elde herşey uçup gitmiş olur !

Kendine bu kötülüğü yapma ne güzel bir Hayatın standartların var aynı benim gibisin sizde kendimi bulduğum için bu kadar net yazıyorum ;)

Yapamazsın çok yorulursun çok çabalarsın canım yapma bunu kendine bu kadar değersiz değilsin çok kıymetli bir çevren ve seni olduğun gibi kabul eden bir ailen kararlarına saygı duyan insanlar var çevrende bunu unutma !

Ve yinede bu hikaye böyle bitmesin diyorsan sevdiceğini iyice sına sına ki evlendikten sonra çıkan ilk depremde kaçıp gidecek mi yoksa seninle mi olacak işte bütün yazdıklarımı bir kenara bırak öncelikle sevdiğin adam senin arkanda ne kadar bundan emin ol olur mu herşey gönlünce olsun güzel izmirimin güzel insanı :KK200::KK68:

İzin verilen ölçüde herkes karışır, sokaktaki adam bile. Tek sıkıntı nişanlıda bence. Kendi aklı fikri yok mu ablasını dinliyor.

Evlilik çok değişik bi kafa ya herkese tahammül etmek zorundayız eğer bi insanı seviyorsak,sevmesen soğusan bile hayatın boyunca yüzüne bakacağın biri ve bu birinci dereceden biri, nişanlınız orta yolu bulamıyorsa malesef orta yolu bulmak size düşecektir zaten duymamayı umursamamayı zamanla onu tanıyınca anlayacaksın çokta önemseme laflarını en güzel günlerini zehir etmeye değmez

Görümcenizin fikirlerini hoş görmüyorsanız, tarzı tarzınıza uymadıdı için katlanamıyorsanız sizinle alışverişte ne işi var. Görümcenize ne size alınacak etekten pantalondan iç çamaşırından.
Kadını alışverişe çıkartmışsınız fikrini söyleyecek tabiki. Fikrine saygı duymadıgınız insanın yanınızda işi yok hatalı baştan sizsiniz.

Çok abartmıyor musunuz? Görümceyi yanınızda çanta maksadıyla mı götürdünüz alışverişe? Eğer aksesuar değilse elbette o da bir fikir verecek kıyafet konusunda. Siz karışan görümce görmemişsiniz birde :)) görümceniz fikrini söylediğinde yaptığınız gibi nişanlınıza da aynı kibarlıkta cevap verip benim tarzım değil o tip kıyafetler, hem benim nişanım kıyafetime kendim karar vermeliyim diye ılımlı ama karşı tarafın isteğini reddeden bi ifade kullanabilirdiniz. Görümceniz yıllardır uyguladığı örf adeti içinde doğup büyüdüğü kültürü baz alarak kapalı kıyafet seçmenizi istemiş olabilir, heyecanınıza ortak olmak istemiş onun da fikri alınsın istemiş olabilir bence bu kadar kızacak bişey yok bunda. Karşı tarafı susturmak için herşeyi yapan, tamam ben evliyim bu adam benimle evli sizin değil benim borum öter gibi davrananlar oldukça fazla burada lütfen onlardan olmayın, aile olmak güzeldir :)

Valla burda görümcenize degil nişanliniza kızın. O benim karim olacak sanane diyemiyorsa sorun vardir. Dış kapinin diş mandali o.

Takma istediğini al giy nisanlına da söyle başkasının lafıyla gelmesin

daha şimdiden iki fısırdamayla nişanlın o tarafa kayacak ise işin var
şimdiden ikisinide uyar
görümcene telefon aç ya da mesaj at
ben açığım kardeşinde beni bilerek istedi ben kimseye kapanma sözü vermedim
kimsenin kıyafetime laf etmeye hakkıda yok de
aynı şekilde de nişanlına telefon aç iki cümle ile bana laf ettin ben sana kapanacağım sen neistersen o demedim
sen giydiğimi gördün ve geldin ben seni kandırmadım de

ama görümcenizden farklı model/karakterler olarak toplumda bolca mevcut
elti-görümce bunlar hep bir karışıklık ekşın peşinde ben yaparım diyen insanlar
neyse nişanlınızla ciddi ciddi görüşün haddini bilsin ailesi ile sizin aranızda köprü olsun ailesi ittirince sizin üstünüze hemen devrilmesin
açıkça konuşun iki cümle saf değiştiren nişanlı bana güven vrmedi ama ciddi bir konuşma ama kesinlikle nişanlı yeterli değil bence görümce kişisi de dahil ederek konuşma çözüm olabilir

bu dönemlerde herkesin derdi ayrı herkesin stresi farklıdır bana dert yüklüyor gibi düşünme farklı farklı dert sahibi olunuyor evleninceye kadar
hele düğüne 1 ay kala bu defa birşey bulamazsanız nişanlınıza sarıyorsunuz bu yüzden tüm bunlar geçeecek emin olun ama herşeyi gözarda ederek değil iyi ölçüp tartarak

ilerde çok basin agriyacak senin ablasinin eteklerinde dolanan nisanlin ve her halta burnunu sokan gorumcen yuzunden
benim esimide gorumcem hergun arar ne yedigini bile sorardi evi nasil yerletireceginize bile fikir sunardi ha dedigini yapmiyosun ama boyle can sikiyo mide bulandiriyo iste ve bir sure sonra cekilmez oluyor hayat

Nişanlınız ortayı bulamayacak gibi.
Bence siz görümceyi dert etmeyin, burada dert edilecek kişi nişanlınız.
Hepimizin her konu da fikri vardır bu ayrı, buna göre şekillenen insan vardır bu apayrı.
Görümce şekillendirmesi bittikten sonra, kimin şekline bürünüp gelecek nişanlı bunu düşündünüz mü?

Back