• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Amaç ne yani görümcecim?

Nişanlımın ailesiyle gayet iyi anlaşırım şükür öyle bariz bir problem olmadı aramızda. Ben İzmirliyim hem kökünden hem de doğma büyüme. Haliyle buranın kültürünü, kafa yapısını benimsedim. Onlarsa daha muhafazakar bir şehirden ve hepsi tesettürlü. Bu benim için asla bir sorun arz etmedi çünkü benim annem de tesettürlü. Dar kafalı, bağnaz olunmadığı sürece kılık kıyafete takılmam. Ama onlar benimkine takıldı. İlk başta ses etmedim. Zaten bizzat bama bile söyledikleri de yoktu. Nişanlımla konuşuyorlardı. Ben anlıyordum. Her neyse biz nişanlımla bi şekilde ortayı bulduk kıyafet konusunda.
1 ay önce falan izmirdeydi kayınvalidemler görümcem falan nişan için. Biz de burada nişan alışverişine çıktık. Bilindik bi avm ye girdik ve oradaki mağazaları dolaşıyorduk. Ben beğendiğim kıyafetleri de bi yandan nişanlıma gösteriyordum ne kadar hoş falan diyerek. Görümcemse bana nerde kapalı elbise var onları gösteriyordu. Ben her seferinde niyetini farketsem de safa yatıp he diyip geçiyordum ya da benim tarzım değil diyordum. Daha sonrasında ablasının farklı bir mağazada işi vardı biz de o sırada benim kız kardeşim ve nişanlım baş başa kaldık. Norman sohbet ederken nişanlım bi anda biraz daha usturuplu kıyafetler mi baksan acaba dedi ve ben de o sırada kayış koptu. Çünkü begendıklerımı gösterirken gayet güler yüzle bakıp o da gayet hoş bulduğunu söylüyordu kıyafetleri. Ayrıca belirtmeyi unuttum. Ablasıyla nişanlımı bi ara fısır fısır kendı aralarında konuşurken yakaladım. Ve beni görünce direkt ablası nişanlımdan uzaklaştı ve konuyu kapatı. Ancak ben orda zaten yeterince rahatsız oldum. Her neyse erkek arkadaşım baş başa kaldığımız zaman ole bır teklifte bulununca ilk sorduğum şey bunu sana ablan mı söyletti dedim. Çünkü gizli konuşma hayra alamet değildi. Sorduğum soru karşısında sessiz kalınca birkaç daha direttim ve yemin etmesını ıstedım böyle olunca benımkı tabı döküldü. Ablam Seso çok açık bakıyor dünkü giydiği elbisede vücut hatlarını çok belli ediyordu falan deyince açtım ağzımı yumdum gözümü. Ve o an görümcemden direkt soğudum. Alışverişi bıraktık arabaya geçtik ve görümce kişisi de aradan arabaya geldi. Gerginliği hissedince noldu sıze falan dıye bı şaka yapmaya kalktı. Ne cevap verdim ne yüzüne baktım. Olayın kendısının nişanlımı kılık kıyafetimle alakalı yönlendirmeye doldurmaya çalışmasından kaynaklandıgını anlayınca tık sesi kesti. Ondan sonra akşamına yok başım ağrıyor midem bulanıyor Vs dıye tiplere girdi. Böyle olunca daha bı sınırleım bozuldu. Hem arkamdan iş çevirir gibi hareket ediyor hem de dramatize ederek yaptğını arada kaynatmaya çalışıyor. O günden sonra ne o benimle önceki gibi samimi ne de ben ona. Ben zaten buz gibi soğumuş vaziyetteyim. Yaptığına anlam veremedim. Resmen müdahale ederek kavga etmemize ve evde ki ortamında gerilmesine sebep oldu. Bide bir keresinde nişanlıma şortunu giy İzmir sıcak diyorum kız ordan çıkmış yok x onunla rahat edemez yok x bunu giymeeeez. Hep bi anası gibi takılıyor beni ayar ediyor. Neden böyle yapıyor Hayır aramızın bozulmasını mı istiyor ne istiyor anlamıyorum. Görümcesi olanlar bi aydınlatın nolurr kardeşlerini mi kıskanıyorlar da ondan mı böyle yapıyorlar hiç kıskanıyor gibi de gelmiyor bana. Anlayamadım ben bu insanı :KK43: bundan sonra ona mesafem her daim gözle görülür bir biçimde olcak.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın okuyanlara teşekkür ederim şimdiden.

Benim 4 görümcem var hiç biriyle kılık kıyafet konusunda sorun yaşamadım kayınvalidem kayınpederimle de yaşamadım. Oğulları görerek evlendi sonuçta kimseyi kandırmadık. Ama yıllar önce şöyle bir şey yaşanmıştı. Biz o zaman sevgiliydik eşimin kuzeni oğluna sünnet kınası yapıyor benimde görüştüğüm biri davet etti bende gittim. Üstümde uzun sıfır kol bir elbise ve hırka var bi ara oyuna kalktığımda hırkamın kolu düşüyo diye eşimde dikkat çekiyosun kolunla oynayarak hırkanı çıkar öyle gez dedi. Bende çıkardım yerime oturduğumda eşimin halası gelip baban (ne ara babam oldu onuda anlamadım ) kızar bir daha böyle gezme falan dedi :işsiz:Eşime beni eve bırakırken anlattım oda döndüğünde çok sinirlenip halasıyla konuşmak istemiş ablaları izin vermemiş. Ablalarını eniştelerini karşısına alıp kimse Türk kadının kıyafetine kimse karışamaz o buraya üstündeki kıyafetle geldiyse eğer ben bir sorun görmemişimdir. Benim sorun görmediğim şey üzerine de annem babam dahi olsa kimse yorum yapamaz demiş. Belki ondandır sorun yaşamayışımız. Sonuçta bana söyledikleri her şey de haklı isem oğullarını karşılarına alacaklar.Bence sizin nişanlınızın da dik durması gerekir. O sizi şuan ki halinizle sevdi . Koskoca kızsınız nerde nasıl giyineceğinizi bilirsiniz dışarıdan müdahaleye gerek yok tabi ki. Dik duruş çok önemli. Nişanlınıza tavrınızı çok net belirtin öyle ablasının sözüyle evlilik yürümez:sinirli:

İşte ailesi böyle muhafazakar tiplerle evlenmeyin, ileride sıkıntı çıkarırlar diye kaç kere yazdık burada. erkekler er ya da geç ailesini sözüne geliyor çünkü. onca modern aile varken bu tiplerle neden uğraşıyorsunuz? bu yobaz takımı başkasının hayatına saygı duymaz bilmez misiniz?
Muhafazakar olmak başka yobaz olmak başka. İkisini karıştırmayın. Bu kafayla kendinizi de modern sanmayın.

Armut dibine düşer derler. Nişanlınız her ne olursa olsun o ailede yetişmiş ve onların kafa yapısını almış. Belli ki “benim nişanlım ne isterse onu giyer karışamazsınız” diyecek bir tip değil.Ailesi de sana saygı duyacak tipler değil. Bu eleştirileri bir ömür çekebilirim, eşimin ve ailesinin isteği sonucu daha kapalı giyinebilirim diyebiliyorsan evliliğe git. Sonra evlenip “eşimin ailesi giyimime karışıyor- bıktım senden görünce” diye konu açma. Kendin düşeceksen ağlama.

Nişanlınız neden ablasının ağzıyla hareket ediyor ki? Sizi alttan alttan kendilerine uydurmaya çalışıyorlar bilesiniz. Bu bana çok saçma geliyor. Birini nasıl tanıyorsan öyle kabul et, değiştirmeye çalışma. Evvela nişanlına kızman gerekiyor. Ablasını dinlediği için. Bu kadar etkili olduysa ablasının konuşması, ileri de nasıl başa çıkabileceği konusunda tereddütlüyüm.

Sanki 16 sene önce benim yaşadığımı yaşamışsın ama tek farkla ben o anda görümce kişisinin hakkından gelmiştim
Eşimde biz böyle karar verdik istediğini giyer kimse karışamaz dedi
Ama yeni evliyken birgün eşim eve geldi en kapalı biri olmasını isterdim dedi direk annesi ve ablası karşımda konuşuyordu sanki
Eğer öyle bir isteğin varsa kapı orda güle güle dedim bunlar senin lafların değil beni onlarla karşılaştırma vee 16 yıldır bir daha tek bir kelime duymadım şortta giyerim askılıda kimse karışamaz
Hatta eşim kendi alıp gelir sen seversin diye şort
Malesef ben bu ışığı göremedim nişanlında dik durmazsa bu konu karşına daha çok çıkar

Nişanlınız bugun ablasının ağzıyla hareket etmiş yarın annesininki ile de edecek.
Görümce filan neyse de asıl mesele basiret sahibi olmayan eş adayınız.
Ablasına "sanane" dememiş,rengini belli etmiş.

Nişanlımın ailesiyle gayet iyi anlaşırım şükür öyle bariz bir problem olmadı aramızda. Ben İzmirliyim hem kökünden hem de doğma büyüme. Haliyle buranın kültürünü, kafa yapısını benimsedim. Onlarsa daha muhafazakar bir şehirden ve hepsi tesettürlü. Bu benim için asla bir sorun arz etmedi çünkü benim annem de tesettürlü. Dar kafalı, bağnaz olunmadığı sürece kılık kıyafete takılmam. Ama onlar benimkine takıldı. İlk başta ses etmedim. Zaten bizzat bama bile söyledikleri de yoktu. Nişanlımla konuşuyorlardı. Ben anlıyordum. Her neyse biz nişanlımla bi şekilde ortayı bulduk kıyafet konusunda.
1 ay önce falan izmirdeydi kayınvalidemler görümcem falan nişan için. Biz de burada nişan alışverişine çıktık. Bilindik bi avm ye girdik ve oradaki mağazaları dolaşıyorduk. Ben beğendiğim kıyafetleri de bi yandan nişanlıma gösteriyordum ne kadar hoş falan diyerek. Görümcemse bana nerde kapalı elbise var onları gösteriyordu. Ben her seferinde niyetini farketsem de safa yatıp he diyip geçiyordum ya da benim tarzım değil diyordum. Daha sonrasında ablasının farklı bir mağazada işi vardı biz de o sırada benim kız kardeşim ve nişanlım baş başa kaldık. Norman sohbet ederken nişanlım bi anda biraz daha usturuplu kıyafetler mi baksan acaba dedi ve ben de o sırada kayış koptu. Çünkü begendıklerımı gösterirken gayet güler yüzle bakıp o da gayet hoş bulduğunu söylüyordu kıyafetleri. Ayrıca belirtmeyi unuttum. Ablasıyla nişanlımı bi ara fısır fısır kendı aralarında konuşurken yakaladım. Ve beni görünce direkt ablası nişanlımdan uzaklaştı ve konuyu kapatı. Ancak ben orda zaten yeterince rahatsız oldum. Her neyse erkek arkadaşım baş başa kaldığımız zaman ole bır teklifte bulununca ilk sorduğum şey bunu sana ablan mı söyletti dedim. Çünkü gizli konuşma hayra alamet değildi. Sorduğum soru karşısında sessiz kalınca birkaç daha direttim ve yemin etmesını ıstedım böyle olunca benımkı tabı döküldü. Ablam Seso çok açık bakıyor dünkü giydiği elbisede vücut hatlarını çok belli ediyordu falan deyince açtım ağzımı yumdum gözümü. Ve o an görümcemden direkt soğudum. Alışverişi bıraktık arabaya geçtik ve görümce kişisi de aradan arabaya geldi. Gerginliği hissedince noldu sıze falan dıye bı şaka yapmaya kalktı. Ne cevap verdim ne yüzüne baktım. Olayın kendısının nişanlımı kılık kıyafetimle alakalı yönlendirmeye doldurmaya çalışmasından kaynaklandıgını anlayınca tık sesi kesti. Ondan sonra akşamına yok başım ağrıyor midem bulanıyor Vs dıye tiplere girdi. Böyle olunca daha bı sınırleım bozuldu. Hem arkamdan iş çevirir gibi hareket ediyor hem de dramatize ederek yaptğını arada kaynatmaya çalışıyor. O günden sonra ne o benimle önceki gibi samimi ne de ben ona. Ben zaten buz gibi soğumuş vaziyetteyim. Yaptığına anlam veremedim. Resmen müdahale ederek kavga etmemize ve evde ki ortamında gerilmesine sebep oldu. Bide bir keresinde nişanlıma şortunu giy İzmir sıcak diyorum kız ordan çıkmış yok x onunla rahat edemez yok x bunu giymeeeez. Hep bi anası gibi takılıyor beni ayar ediyor. Neden böyle yapıyor Hayır aramızın bozulmasını mı istiyor ne istiyor anlamıyorum. Görümcesi olanlar bi aydınlatın nolurr kardeşlerini mi kıskanıyorlar da ondan mı böyle yapıyorlar hiç kıskanıyor gibi de gelmiyor bana. Anlayamadım ben bu insanı :KK43: bundan sonra ona mesafem her daim gözle görülür bir biçimde olcak.
Çok uzun yazdım kusura bakmayın okuyanlara teşekkür ederim şimdiden.
Görümcelik yapmış :D yaptığı asla doğru değil.
Ama nişanlınız sizi böyle kabul ediyorsa size birşey demiyorsa, ablasınında gazına bu kadar çabuk geliyorsa bence onunla konuşun. “Bu elbiseyi ben beğendim. Sen de beğendin mi?” Bu kadar.
Zaten birilerine birşeyler beğendirmekle olmaz bu işler.
Nişanlınızla konuşun. Ben böyleyim sen beni böyle kabul ediyorsan onların lafını bana getirme, bana da laf ettirtme diyin.

Muhafazakar olmak başka yobaz olmak başka. İkisini karıştırmayın. Bu kafayla kendinizi de modern sanmayın.

ben yobaz olmayan muhafazakar hiç görmedim en hoşgörülü görünen bile ufaktan laf dokunduruyor. ben gayet modern bir kadınım ayrıca. o yüzden ailesinde öyle fazla kapalı vs olan tiplerle görüşmüyorum bile. sonra çekemiyorlar benim gibi modern gibi kendi yoz yaşamlarına uydurmaya çalışıyorlar. dinime de bağlıyımdır ayrıca ancak bu kişilerin yaptığı din değil hurafedir.

Sorun orada zaten nısanlınız ve sız bırlıkte gıtmelıydınız!!
ne sekılde gorumcenızın haberı oldu ve olaya dahıl oldu bılemem.
Alısverıse cıktıgınızda odak noktası sızsınız sonucta ne begenıyorsunuz ne alıyorsunuz amac sızın ıcın alısverıs yapmak.
fıkrını soylemesı gayet normal kı aranızda samımıyette yok anladıgım kadarıyla fıkırlerını kardesı vasıtasıyla ıletıyor.
Bu nısanlınıza ders olur ve bır daha gereksız gergınlıge neden olmaz.
Nişan olacağı için bir gün sonrasında ev zaten kalabalıktı. O yüzden öyle saklı gşzlş bir konu değildi kıyafet bakacağımız. O da duymuş geldi. Ben onda da bir problem görmedim Allah biliyor ya uzaktan geldiği için gezmiş oluyır hem diye düşündüm. Benim de kardeşim yanımdaydı o da 23 yaşında. Ama en ufak bir müdahalede karışmada bile bulunmadı yanlış anlaşılır diye. Ondan da aynı inceliği beklerdim. Aramızda samimiyette olsa fikirlerini bir yere kadar belirtmesine müsade ederim. Fikir sunmak başka onu alttan alttan empoze etmeye çalışmak başka. Bu bir yorum değildi. Canımı sıkan da o oldu. Nişanlımla da konuştum geçen gün zaten tekrardan. Bir daha asla başkasının ağzıyla bana gelme eğer benim eşim olacaksan karşımda değil yanımda ol yoksa iyi yere gitmez sonucu dıye daha birçok şey dedim. Tamam aşkım haklısın bir daha izin vermicem böyle bişeye falan dedi bakalım hayırlısı zamanla görücem ne kadar doğru konuştu. .

Görümcelik yapmış :KK70: yaptığı asla doğru değil.
Ama nişanlınız sizi böyle kabul ediyorsa size birşey demiyorsa, ablasınında gazına bu kadar çabuk geliyorsa bence onunla konuşun. “Bu elbiseyi ben beğendim. Sen de beğendin mi?” Bu kadar.
Zaten birilerine birşeyler beğendirmekle olmaz bu işler.
Nişanlınızla konuşun. Ben böyleyim sen beni böyle kabul ediyorsan onların lafını bana getirme, bana da laf ettirtme diyin.
Dedim dedim daha neler neler neler dedim zamanla anlıcam söylediklerimi anlamış mı yoksa anlamamış mı :/

ben yobaz olmayan muhafazakar hiç görmedim en hoşgörülü görünen bile ufaktan laf dokunduruyor. ben gayet modern bir kadınım ayrıca. o yüzden ailesinde öyle fazla kapalı vs olan tiplerle görüşmüyorum bile. sonra çekemiyorlar benim gibi modern gibi kendi yoz yaşamlarına uydurmaya çalışıyorlar. dinime de bağlıyımdır ayrıca ancak bu kişilerin yaptığı din değil hurafedir.
Ben yorumunuzun bir kısmını doğru bulmuyorum. Benim annem de kapalı ancak beyni kapalılardan değil. Ne kimseye laf eder ne de sırf karşısındaki açık diye yaftayı yapıştırır. Modernizm dediğiniz şey üste geçirilen çul çaputlarla kısıtlanamaz. Önemli olan kafa yapısı, beynimizi ne kadar doğru kullanabildiğimizdir.

Sanki 16 sene önce benim yaşadığımı yaşamışsın ama tek farkla ben o anda görümce kişisinin hakkından gelmiştim
Eşimde biz böyle karar verdik istediğini giyer kimse karışamaz dedi
Ama yeni evliyken birgün eşim eve geldi en kapalı biri olmasını isterdim dedi direk annesi ve ablası karşımda konuşuyordu sanki
Eğer öyle bir isteğin varsa kapı orda güle güle dedim bunlar senin lafların değil beni onlarla karşılaştırma vee 16 yıldır bir daha tek bir kelime duymadım şortta giyerim askılıda kimse karışamaz
Hatta eşim kendi alıp gelir sen seversin diye şort
Malesef ben bu ışığı göremedim nişanlında dik durmazsa bu konu karşına daha çok çıkar
Dik duramazsa ailesiyle benım aramda böyle solar gider :sinirli:

Back