altınlarımı ve paralarımı kaptırmak istemıyorum :((

Ya da annenle de anlaş...Takı merasimi biter bitmez kendi annene ver takıları saklaması için....Kayınvalidene fırsat bırakma yani...

Kesinlikle haklısınız..Asıl yapılması gereken de bu...

bunlar nasıl insanlar, nasıl bir aile böyle ya. okurken sinirden kudurdum. senin düğünde işin daha zor. dört bir yandan kuşatırlar seni yine alırlar o takıları. en başından konuş herşeyi. niye el koyuyorla anlamıyorum yine eviniz için düğün için harcanacak zaten o takılar. walla böyle bir zihniyet yok yani.
benim düğünde eşimin halası yanımızda durmak istedi. eşime dedim gerek yok takılar annemde kalacak kimseye vermeyeceğim takı töreninde de yanımızda dikilmesinle istemiyorum dedi. büyük kuzenim yanımdaydı keseyi o tuttu gelin odasına da görümcem geldi ama takılara falan kimseyi karıştırtmadım. anneme teslim etti kuzenim.
sen takıları kaptırmaktan önce kendini düşün, ömür boyu nasıl yaşayacaksın bu insanlarla...

arkadaşların dediği gibi önemli olan bu aile ile evlendikten sonra nasıl baş ediceksin.
bizim düğünde ben istemediğimden takı merasimi yapılmadı onun yerine süslü bir kutu vardı kayınvalidemin masasının orda herkes oraya koydu , arada bir kaç kişi de bana bilezik taktı . o kutu da öyle acıktaydı yani icinden birileri bir sey aldıysa da almıstır da pek umursamadım , altınları yanımızda tasımak istemedigimden de üstüme takılanları da kayınvalidemlerin taktıgı setleri de ne varsa onlara bıraktım cıktım , icinden aldıklarını düsünmedim , aldılarsa da zaten umrumda olmaz. o altınları zamanında onlar baskalarına takmıstı onların geri dönüşü bunlar.
önemli olan senin onlara güvenmen , elindekini avucundakini ya kaptırırsam diye düşündüğün bi aile ile işin zor.
düğün için en iyi çözüm ya nasıl olsa bir daha giymeyeceksin umursama direk gelinligine taksınlar tek tek zorla cekip sökemezler gelinliginden , takı merasiminden sonra annenele biri ile kapanır odaya bosaltırsın ya da canta yaptır , direk onun icine attır takıları , elin kolun doldukca da direk yanında ablan mı durur kim varsa ona ver üstünde bekletme altınları , cantan da direk bileginde dursun zorla onu da cekip almazlar insallah diyelim . bu anlattıklarından sonra her sey beklenebilir

Çok haklısınız.Eğer konu sadece altınları kaptırmamak ise ya kurdele yerine gelinliğe takılması yada bileğinde tutacağın bohça tipi gelin çantasına koydurman tek çözüm ki iki durmda da damattakiler yine gidecek.Ertesi gün ise o kaptırmadığın altınlar da gidecek çünkü aristokrat arkadaşımız çok güzel açıklamış.Konu sahibi arkadaşımalınma ama nişanlının bu durumu bilmeme ihtimali var mı Allah aşkına?Aynı evde yaşayan ana-oğul düğün ve takı hakkında hiç konuşmaz mı sanıyorsun.Bu kadar saf olma lütfen.Kayınvalidenin yaptığını benim yengem gelinine yaptı.Evlendiği günden bu yana bir gün mutlu olamadı kız.Köle gibi kullanıyor gelinini eşide destek olmak yerine anneme karşılık verirsen kapı orada diyor.Yol yakınken gözünü aç ayrıl.Belliki ailende iyi niyetli insanlar birkaç altın için huzursuzluk yaratmayalım diyerek,yada kızımıza nişanlıdan ayrıldı denmesin diye kenara çekilmişler ama ilerde onlarda sende çok üzüleceksiniz.Nişan dönemi bunun için var gireceğin aileyi,gelecekteki eşini tanımaya çalışırsın kafana yatmıyorsa ayrılırsın.Bu olayları yaşayan tek kişi sen değilsin ki.Bak onlarca deneyimli bayan sana yorum yapmış,dikkate al bu yazılanları.

onların yaptıkları yanlış,nişanlınızın sizi korumadıgı ailesiyle konuşmadıgı da yanlış ama sizlerin kullandığı tabirlerde yanlış.
yazmışsınızki etrafdanda hep diyorlar gözlerini aç onlar düğündede el koyarlar para diye!!

milleti neden konuşturuyorsunuz.
asla tahammülüm yoktur.nişanlıma veya girecek olduğum aile laf etmelerine.
en yakın anneme bile konuşmasını sevmem.
ha yanlış varsa ailenle paylaş.milletin lafını dinleme.
ne yani düğünde rezillik çıksın diye kavgamı edeceksiniz.
nişanlınız ailesiyle konuşsun.düğün paralarına dokunmayın borçlarımızı ödeyelim diye!
karışmayın çok fazla ..

Belki sana söyleyememiştir ve ailesinden borç almıştır onlarda buna karşılık direk takılara saldırmıştır. tamamen bir tahmin
Tabiki bu konu sizi ilgilendirir, bence aklınızda kalacağına sadece nişanlınız ile konuşmalısınız. Düğünde takılacakları kimseye vermeyi düşünmüyorum sen farklı düşünüyorsan sen bilirsin diyebilirsiniz fakat kayın validenizi sadece bu konuda konuşmak için karşınıza almayın. Sonuçta sık sık görüşeceksiniz.

Öneridir;
Gelinlikçine bir kese yaptır. genelde yaparlar zaten. İnsanlara söyle boynuna birşey astırmayacağım para ve küçük altınları keseye atın diye. zaten boynuna kurdele taktırmazsan keseyi uzatırsan direk anlarlarr. Bilezik bileklik gibi şeyleri bileğine taksınlar ya da onlarıda keseye koydur. Hemen yanında annen ya da baban olursa ona ver keseyi, kimse gelip senden bir şey talep edemesin. İşin içinde anne baba olunca onlardan da isteyemezler zaten.
İstemeye kalkışan olursa da anneniz ya da babanız gerekene uygun bir cevap verir.

Bizim nikahımıza yakın tanıdık birilerinin nişan düğün gibi olayları oldu orada yaşananlar nedeni ile bu konuda eşimle konuşmuştuk.

Nişanı kız tarafı yapar diyorlardı babamlar yaptı, o kadar maddi sıkıntıya rağmen bizden bişey istemediler .
Eşimle ordan gelenlerle evimiz için harcama yaptık tabi yeterli değildi ama ailem de yardımcı oldu .

Nikahta takılacaklar içinde ikimiz konuştuk, herkesin içinde sohbet sırasında söyledik takıları borçlarımız ve balayı için kullanacağız diye.
Kimseyle özel olarak bu konuyu açıp konuşmadık. Kimsede sonradan bize başka birşey söylemedi zaten.

En korktuğum şeylerdir düğün nikah nişan gibi çiftlerin en çok keyifli olması gereken günde bu tür sıkıntıların yaşanması.

Sorunsuz huzurlu bir düğün ve evliliğiniz olması dileği ile.

o kurdelayı alan kızı görünce hayırdır gene altınlara saldırmayamı geldin de :)

tabi bu işin şakasıda düğünde takı merasimi gelene kadar bekleme başta söyle nazikçe nişanda aldınız düğünde ellememenizi rica ediyorum felan de

o kurdelayı alan kızı görünce hayırdır gene altınlara saldırmayamı geldin de :)

tabi bu işin şakasıda düğünde takı merasimi gelene kadar bekleme başta söyle nazikçe nişanda aldınız düğünde ellememenizi rica ediyorum felan de

he bide bileziklerini sakın çıkarma öyle düşecek kadar büyük değilse sakın te gerdeğe kadar bileziklerin kalsın kolunda

bide bunu söyleyebileceğin kadar samimi arkadaşın varsa badigard olarak beklet yanında

benimki şöyle oldu kayınvalidem çanta getirmişyanında mavi çanta görünce hala sinirlerim tepeme çıkıyo gelin odasına gittik ben saf saf soyuyorum paraları çantaya tıkıyorum bilezikleri soymaya sıra geldi bi ikisini çıkarmıştım en yakın arkadaşımda yanımda geri itti bana göz parlattı kalsın onlar dedi böyle dişlerini sıktı eldivenin altına iteledi sonra takıları bi daha göremedim canım üstümde kalanlar kaldı bana işte
neyse ses çıkarmadım su içtim üstüne sonra bi ara takı muhabbeti oldu sanırım video izlerken kaynamam bana ne dedi biliyonmu
Düğüne gelemeyip kınada takılan altınları hiç sormadık ne kadar nezih insanlarız demeye getirdi kınada takılanlara hiç ilişmediği için kendine övgüler yağdırdı felan
ya canım benzer vakalardayız önlem almazsan başına bunlar gelcek.

Son düzenleme:
canım bi kere olmuş ama bu da önemli yani bugün hayır diyemezsen yarın iyice binerler tepene .Bu herşeyde böyledir.Baştan konuş ogünkü yaptıklarınız hiç hoş değildi gerekirse ben akıl ederim bunu düğün masrafları için kendim kullanabilirim de.Nişanlınla da konuş bence çatır çatır al onları

bence arkadasım soyle mı yapsam boylemı yapsam dıye boşuna kafanı kurcalama,cunku nısanlın senın dusuncende degılse dugunde kurtarsan ertesı gunu yıne alırlar elınden.sen once nısanlınla hallet meselenı ve nısanda takılanlarında peşini bırakma sakkkıınn

Ben sana tamamen katılıyorum arkadaşım. Ailem hiç kimseye
geri dönsün diye birşey takmadı, yeni çifte, bebeğe ya da
her ne ise durum ona destek olsun diye taktı. Takının amacı
da budur bence, imece gibi. Yeni evli çiftlere de bir nevi
destekdir.

Ya çocuğu olmayan çiftler ne yapacak. Biz size takı takmıştık
da, şimdi çocuğumuz olmuyor, geri almaya geldik mi diyecekler?
:26::26::26::26:

Tatlım umarım konuşarak halledebilirsin bu mevzuyu, en güzel
günün sıkıntıyla geçmez inşallah.

valla arkadaşım seni o kadar iyi anlıyorum ki çünkü benim de düğünde takılanlar elimden alındı 7 bilezikten de 5i bende altınlar ve paralar onlarda. balayına gidicez diye yapmışlardır diye düşünmüştüm ama öyle değilmiş düğün gecesi takıları çıkarmak için gelin odasına gittik çıkardık ben düşmek üzere olan bir parayı düzeltirken halası sen bırak gelin takılara karışmaz dedi o an kayınvalidem kesemi doldurdu aldı ve çıktılar odadan neye uğradığımı anlamadım balayı dönüşü verirler dedim sonra yaptıkları listeye baktım 28 bin yazıyor toplam neymiş salonun parasını ödemişler yemek verildi onu ödemişler bana alınan bileziklerinin parası ödenmiş bir de eşya parası verilmiş ama zaten beyaz eşyaları benim babam aldı eşyaları da aile desteği olmayacak hepsini eşim ödeyecek diye en uygunlarından aldık koltuk takımının son taksidini geçen ödedik onu da ödemediler görümcem benimle yaşıyordu kaynım üniversite öğrencisi onu eşim okutuyor ben de enayi gibi ortalarda dolaşıyorum işte para falan gözümde değil eşim yanımda olsun diyorum ona da bişey söylemiyorum ama çok zoruma gidiyor aklıma geldikçe ve onlara karşı sevgi duyamıyorum
birde bayramda bana 100 dolar harçlık verdi kayınpederim, o 100 dolar benim düğünümde benim önüme takılmıştı zaten ben de haram olsun benim paramı bana veriyorlar diye içimden geçirdim o gün çantam çalındı haram paraydı gitti yani annesinin de cumhuriyet altınını süpürgeye çektirmiş görümcem bulamıyorlar yaramıyor yaramıcak o para onlara

fitil fitil çıkar onlardan o para ama sende artık parada gözüm yok demesen iyi olcak.bulmuşlar senın gibi kızı sömürmüşler...eşin ne dedi bu drumlara

kim böyle gelinden mal kaçırır gibi alıyorsa zehir zıkkım haram olsun

benimkilerde de vardı o potansiyel arkadaşım
gittik salon parasını istediler takılanlardan verdim
gerisini koydum keseye
kese benım kolumda bütün gece durdu
herkes demişki ... nıye kese kolunda oynuyo??
bilseler kaptırmamak için o kese kolda
kimseye de veremedim çunkü anneme kardeşime versem
verdim dıye yıne olay çıkcak
ve inanmazlardı annemin bana geri verdiğine bide suç atarlardı bukadar takıldı annen içinden aldı mı dıye

ertesi gün balayına gitcez aradılar altınları getirin eve hırsız girer bizde dursun gelince veririz
merak etmeyın dedik kuyumcuya emanet vercez giderken
ohhh onlara yar etmedim kursaklarında kaldı

ama akıllıarı kaldıya hala sizde para var diyip para isterler

siz siz olun koyun keseye sizin aileden biri ki bu eli maşalı biri olsun onlardan önce alsın takıyı koysun keseye
onlar utanmıyosa sizde utanmayın
sizin hakkınız eşinle kimse yiyemez

fitil fitil çıkar onlardan o para ama sende artık parada gözüm yok demesen iyi olcak.bulmuşlar senın gibi kızı sömürmüşler...eşin ne dedi bu drumlara

valla eşim "ya o kadar toplanmamıştır babam abartmayı sever bitti işte" falan dedi ama çok utanıyor babasının yaptıklarından sürekli arayıp para istemesinden bıktı o da ama ailesine de hele de annesine hayatta laf söyletmez işte kaynım evlenirken aynıları yapılmazsa ben de parada gözüm yok demeyeceğim artık hiç merak etmeyin ama düşündükçe çok üzülüyorum forumda yeni evlenenlerin resimlerine baktım çok zoruma gitti ben mobilyalarımı atölyeden aldım model seçeneği bile yoktu çünkkü eşim babasını biliyordu ödeyemem diye düşündü sanırım şimdi çok pişman herkese de söylüyor siz evlenirseniz eşiniz ne isterse alın hiç karışmayın diye ama o zaman daha çok gücüme gidiyor bir de oturup onlara mı özenicem diye keşke beyaz eşya yerine ev eşyalarımı babama aldırsaydım neyse konu sahibinin sorununu dağıtmayayım teşekkür ederim destek için birilerine derdini dökebilmek insanı gerçekten rahatlatıyor

sizin taraftan eşe dosta söyle hediye yapacaklarsa annene versinler düğünden önce

annenler de bişe takmasın.... düğünden önce gıdın bı bankadan kasa kıralayın ortak kocanla

al altınları onlardan dersın artık bızım kasamız var verın oraya koyacağız bız dıye

tabı bu süreçte eşinin yanında da olması da önemli

sen böyle bir aileye gelin olmak istiyor musun cidden önce ona da karar ver asıl moralini bozmak istemem ama çok anneci ise işin zor

Allah yardımcın olsun

bende bunu diyecektim...düğünde para veya k.altın takacak olanlar varsa ailene versinler.annen sonra sana verir...bende öle yapacammm çünkü..hakedene hakkını vermek lazım

12 sayfa boyunca yorumlar yapılmış, yardım önerileri gelmiş, ama sevgili konu sahibi zahmet edipte bir kere cevap yazmamış ! Böyle konu açıp bir daha gelmeyecekseniz insanları hiç yormayın lütfen.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…