- 3 Mart 2015
- 16.101
- 34.142
- Konu Sahibi karamelli_turta
- #84.841
Selam Asmin. Miras olayını hiç bilmiyorum kızlar yazarlar. Başın sağolsun.Selam kizlar,
bugün esimle kahve icmege ciktik, terziye ugradik pantolonlarim kisaltilcak, yarinda kuaförde randevum var, gitdi kafadan 100€.
Bu hafta baya yogun gececek. Münihe gitcez annemin ilaclarini yazdircam, kislik bot almam gerek, kizin biriken parasiyla kiza ala bilirsem 10g altin alacam. Onu hemen obir bankadaki kasaya birakacam.
Altini bankdan aliyorum, burdaki kuyumcular cok fark atiyor üstünde, bozdurmak isteyincede almiyorlar altin cikinca.
Gicik oldum hepsine.
Aylik harcligimi cektim 300€. 200 ünü zulaya atdim, bakalim 100€ la gecine bilcem mi bu ay.
Hayat risk sigortamizi yapmak istiyoruz bu ay, gelen teklif biraz karisik, onu arastirip bir yere karar vermeliyiz. Esimle benimki beraber 110€ aylik tutacak, ama birimize birsey olursa 300 bin ödüyecekler. En azindan kizin garantide olmasini bilmek beni baya rahatlatdircak.
Babam öldü bu hafta. 40 yildan fazla görüsmüyoruz, üzülcek birsey burakmamis bende. Burda mali mülkü varmi bilmiyorum, ama türkyede var. Burda mirasi nasil red edecegimi biliyorumda, türkyedeki miras isleri nasil biliyorum. Ordaki mirasida red etmek istiyorum, ama konsolosluk mu bana ulasir, nasil olur hic fikrim yok. Siz biliyormusunuz? Burda hem kendim, hemde kizim icin red etmeliyim, cünkü benden sonra ona yoksa miras hakki düsüyor, ordada öyle mi?
Almanyada altın biriktirmek çok da mantıklı değilmiş onu anladım. Eurodan altına dönüştürmenin pek mantığı yok çünkü aynı hesap. Bu yüzden Euro biriktirmeyi tercih ediyorum. Lira gelirimi altın yapıyorum ben.
Nisan ayında Bamberg, Nürnberg, Münih gezisi düşünüyoruz. Tanışma fırsatı olabilir