• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Altın aldım aptallık mı ettim?

Benimde 2 yaşında bi çocuğum var elimde 10 bin civarında bi param var. Hesabı açmak istiyorum onun adına altın hesabı. Hangi bankada var, bilginiz var mı?
Burdan banka ismi verebiliyor muyuz bilmiyorum ama benimki ziraat maaş hesabım olduğu için ordan açtık. Ama çevremde garantiyi tercih ediyorlar genelde. Çoğu bankada altın hesabı var diye biliyorum.

altın hesapında sürekli al sat yapman gerekiyomuş,pek anlamadım altın hesapı açtırıp direk öyle bıraksak olmuyormu
Kategorileri var bu hesapların gram, vadeli ve vadesiz şeklinde değişiyor yatırım yapmak istediğiniz şekle göre

satarsanız eğer kısa vadede büyük olasılıkla zarar edersiniz fakat elinizde 1-2 yıl beklerse eğer kar etme olasılığınız yüksek.

dolar içinde aynı şeyi diyebilrimyiz ?
Dolar ile altın doğru orantılıdır çoğu zaman ama ben kendim hic dolar ile yatırım yapmadım. Altın kadar tecrübeli değilim. O konuda çok net bir bilgim yok sizi yaniltmak istemem.

Önümüzdeki hafta düşüşe geçip sonra tekrar yükselişe geçeceği söyleniyo. Uzun vadede kullanacaksanız yani 1-2 ay içinde bozmazsanız zaten karlı şatış yaparsınız. Yılsonundda 430u geçebileceği söyleniyo.
Mayıs 2021 tarihine kadar istikrarlı yükselişte olacak (Mış) benden söylemesi :halay:

2 ay önce de tarihin en yüksek zirvesini görmüştü o zaman 330 liraydi. Ben satsam mi diye düşündüm iyi ki satmamisim. Ne kadar yükseleceğini kimse bilemez düşebilir ama eninde sonunda gene yükselir . Ons fiyatını takip edin gram fiyatından daha önemli

Hayır iyi yapmışsın. Seneye çeyrek 2 katını görecek diyorlar

Altın yatırımı uzun vadede inanılmaz iyi getiriyor. Altını cidden unutacaksınız. Ne güzel birikim yapmıssınız. Ben üniversiteyken burs paramın bir kısmını anneme verirdim üstüne de bi o kadar koyup 2 çeyrek yapmıs her ay. Üstünden 5 sene geçti evlendim işe başladım araba bakarken kendime bunlar senin diye getirdi verdi ayda 125 lira verdiğim şeylerle resmen araba aldım. Altın hiç tam anlamıyla düşmez, içinizi ferah tutun.

çok iyi yapmışsınız ama kısa vadede sakın dokunmayın, 2-3 mümkünse ortalama 5 yıl kenarda tutun, meyvesini toplarsınız.

Back
X