Alt komşu problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

filmkolik

Guru
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2013
416
662
303
Merhaba arkadaşlar, az önce benzer konu görünce onu dağıtmamak için bende konu açıp sormak istedim. Benim 2 çocuğum var biri okula gidiyor biri daha bebek, bebek olanı yürüme dönemlernde yürüteçe koymaya başladım günde 2-3 kez max 20 dk olacak şekilde. Alt komşularımız yeni evli ve çocuksuz, ikiside çalışıyor gündüz evde değiller. Şimdi ilk konumuz yürüteç mevzusunda oldu bi akşam saat 20 sularında bebeğim yürüteçteydi 5 dk sonra aradılar çok gürültü geliyor yere ne sürtüyorsunuz diye bizde yürüteç olduğunu söyledik özür diledik ve artık akşamları çocuğu yürüteçe koymadım. Daha sonrasında çocuklar kendi odalarında oyuncaklarla oynarken yere oyuncakları düşürüp ses yaptılar alt komşu duvara vurmaya başladı, sessizlik sağladık ama yaptıkları bu medeniyetsiz durumuda yadırgadık açıkcası. Geçen akşam çocuğum at şeklinde küçük arabalar varya ilk arabam diye geçiyor isimleri ona binip sürerken alt komşu yine duvara vurmaya başladı. Bu arada biz erken yatıyoruz gece 10u bulmaz yatmamız çünkü büyük oğlumla eşim sabah erken gidiyorlar yani bu yapılan sesler en fazla 20-21 saatleri arasında. Şimdi size sorum yürüteç sesi için alt komşusundan şikayet alan oldu mu hiç? Bizim alt komşu mu sese çok hassas yoksa gerçekten alt kata çok mu ses gidiyor? Bnm üst katımda 2 erkek çocuklu bi aile oturuyo sesleri bize geliyor ama rahatsız edicek bi ses değil şuana kadar hiç rahatsız olup şikayette bulunmadık.

Çocuksuzlar rahatsız olur çocuklular alışık olmazlar.Bir noktaya kadar anlayış göstermelerini bekleyebilirsiniz ama insanlar yorgun argın binlerce lira para verip kiraladıkları eve gelip bir kaç saat kafa dinlemek isterler.
Çocuklar güzeldir hoştur ama ebeveynlerin anlamadığı nokta-onlar gibi kimse onların çocuklarını sevmek anlamak tahammül etmek zorunda değiller. Onların çocukları değil.Ve bu gayet normal

Yürüteç ,ve araba tarzı şeyler evin içinde sürülürse evet alt katlara çok ses gidiyor bisiklet gibi düşünün onları özellikle parkede acayip ses çıkıyor ki ben kendi evimde bile parke üzerinde terlik giyince çok ses çıkıyor bu konuda komşunuz abartmiyordur doğruyu söylüyor yani gelen ses konusunda.

Oyuncak düşünce vurmasi saçma olmuş tabi düşebilir yere o konuda haksız.

Yürüteç, bisiklet gibi sürülen oyuncaklar evde kullanılmamalı, gerçekten alt kata baya ses gider hele halılarınız inceyse ya da halı kullanmıyorsanız bunlara ekstra dikkat etmelisiniz.

İnsanlar akşama kadar çalışıp yoruluyor evlerine gelince kafa dinlemek isteyebilirler gayet normal.

Biz onları anlıyoruz ve saygı duyuyoruz gerçekten ama onlarında biraz daha anlayışlı olmasını isterdim. Birde sadece bnm çocukların sesine hassaslar başka seslere asla tepki vermiyorlar. Mesela apartmanda birisi gece çamaşır makinesini çalıştırıyor kaç kez 1de çamaşır makinesi sıkma sesine uyandık o sese hiç tepki vermiyorlar mesela, çocukların sesi ondan daha mı fazla rahatsız ediyor onları anlamadım.

İnanın halıllarım kalın ve nerdeyse heryer halıyla kaplı çocukların ayağı üşütmesin diye halıları hep büyük büyük aldım

Sabah saatlerinde yoklar zaten ses çıkartan oyuncakları o saatlerde kullanın. Çocukların oyuncakları yere atıp ses cikartmasından rahatsız olmaları çok normal. Siz de çocuklu olduğunuz için üstün sesi gözünüze batmıyordur.

Çamaşır makinasının sıkma sesi belki alt komşunuza gitmiyor olabilir belki de cocuk sevmiyorlardır

Onların dairesine o ses o kadar gitmiyor olabilir. Ya da ona da tepki gösterdiler belki siz bilmiyorsunuz.

Yani soruyorsaniz söyleyeyim tabi ki çocuğun sesi daha fazla rahatsız ediyor, kıyaslama bile yapmam ben işten sonra insanın kafası kaldırmıyor gerçekten, keşke çocuklu aileler zemin kat tercih etseler. Bir süre her yere kalın hali sererek idare edebilirsiniz belki.

Onların dairesine o ses o kadar gitmiyor olabilir. Ya da ona da tepki gösterdiler belki siz bilmiyorsunuz.
Göstermediler biliyorum çünkü en son apartman grubuna onların alt katındaki kişi yeter artık gece çamaşır makinesi kim çalıştırıyorsa çalıştırmasın diye şikayette bulundu o şekilde kesildi ses. Belki de onlar çalıştırıyordu açıkcası onlardanda şüphelendik.

Çocukların sesi değil evde sürülen yürüteç ve araba rahatsız ediyor emin olun sizin üstünüzde de birisi hergun bu tür araçlar sürse siz de rahatsız olursunuz çünkü o sürülen ses sizin evinizde.

Keşke çocuksuzlarda çatı katı seçseler üstlernde kimse olmasa, apartmanda tek çocuksuz onlar şuan aksi gibi bizim alt katı buldular dua ediyorum inş tez zamanda bi çocukları olsun

O bahsettikleriniz halısız yüzeylerde alt kata çok rahatsız edici ses veriyor. İnsanlar haklı işten gelmişler kafa kazan gibi o sesi çekmek istememeleri çok normal. Normal çocuk sesi o kadar yüksek gitmez ama yürüteçtir attır fena. Gündüz evde yoklarmış madem gündüz kullanın. Veya verimsiz olsa da kalın halının üzerinde takılsınlar içinde

Alt katında ev sahibim oturuyor hayli yaşlılar. Yürüteç kullandığımız ilk dönem kusura bakmayın çocuk olunca ses oluyor dedim. Çocuk bu sesle büyüyecek dediler. Kedimizin sesinden rahatsız kalır mesela ama çocuğun sesinden rahatsız kalmadıklarını söylerler yürüteci özellikle duvardan duvara halı olan yerde kullandırırdım.
Anladığım kadarıyla küçük sesler de büyüyor. Dikkat edin elbette ama hayat durmuyor nihayetinde. Apartmanların ses yalıtımları çok iyi değil.

Kendi evinizse parke altına izolasyon yapabilirsiniz. Çünkü belli ki küçük çocuğunuz büyüdükçe bu gerilim artacak.

Keşke çocuksuzlarda çatı katı seçseler üstlernde kimse olmasa, apartmanda tek çocuksuz onlar şuan aksi gibi bizim alt katı buldular dua ediyorum inş tez zamanda bi çocukları olsun
Çoğu kişinin çocuğu oluyor ama kimisi daha fazla rahatsız ediyor. Nedense de hiç farkında olmuyorlar genelde. Sorsanız hiç ses yapmıyoruz diyorlar, baska cocuklular taşınmasa aynı kata hadi doğrudur diyelim de neyse..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…