• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Alt komşu problemi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yere düşen oyuncaklar tek tükse pek sorun teşkil etmiyor ama yere sürtünen şeyler rahatsız edici. Alt kata inen ses bulunulan ortamdakinden fazlasıyla daha rahatsız edici oluyor.

Yerde halı varsa aslında sürtünme sesi alt kata inmez ki. Zemine sürtünmüyor sonuçta. Ya ufak sesten de rahatsız oluyorlar ya da siz fazla gürültü yapıyorsunuz.

Merhaba arkadaşlar, az önce benzer konu görünce onu dağıtmamak için bende konu açıp sormak istedim. Benim 2 çocuğum var biri okula gidiyor biri daha bebek, bebek olanı yürüme dönemlernde yürüteçe koymaya başladım günde 2-3 kez max 20 dk olacak şekilde. Alt komşularımız yeni evli ve çocuksuz, ikiside çalışıyor gündüz evde değiller. Şimdi ilk konumuz yürüteç mevzusunda oldu bi akşam saat 20 sularında bebeğim yürüteçteydi 5 dk sonra aradılar çok gürültü geliyor yere ne sürtüyorsunuz diye bizde yürüteç olduğunu söyledik özür diledik ve artık akşamları çocuğu yürüteçe koymadım. Daha sonrasında çocuklar kendi odalarında oyuncaklarla oynarken yere oyuncakları düşürüp ses yaptılar alt komşu duvara vurmaya başladı, sessizlik sağladık ama yaptıkları bu medeniyetsiz durumuda yadırgadık açıkcası. Geçen akşam çocuğum at şeklinde küçük arabalar varya ilk arabam diye geçiyor isimleri ona binip sürerken alt komşu yine duvara vurmaya başladı. Bu arada biz erken yatıyoruz gece 10u bulmaz yatmamız çünkü büyük oğlumla eşim sabah erken gidiyorlar yani bu yapılan sesler en fazla 20-21 saatleri arasında. Şimdi size sorum yürüteç sesi için alt komşusundan şikayet alan oldu mu hiç? Bizim alt komşu mu sese çok hassas yoksa gerçekten alt kata çok mu ses gidiyor? Bnm üst katımda 2 erkek çocuklu bi aile oturuyo sesleri bize geliyor ama rahatsız edicek bi ses değil şuana kadar hiç rahatsız olup şikayette bulunmadık.
Kendimden örnek vereyim hatta konuda açmıştım buraya. Alt komşumuzun 3 çocuğu var. Çok gürültü oluyor haliyle.Ama şikayet şurada dursun eşimle kendi aramızda bile öf pöf yapmadık. Çünkü çocuklar küçük. Bizim misafirimiz geldi iki çocuk vardı (biri 7 biri 12 13 yaşlarında)yöneticiye şikayet edildik ve üzüldük.Kendi gürültüleri hala katlanarak devam ediyor.

Rahatsız olunur olunmaz değil ama gece vakti olmadıkça,süreklilik arzeden ve yaşamımı etkilemeyen durum olmadıkça şikayet etmezdim.

Ha alt komşuyu en sonunda şikayet ettik ama adam opera sanatçısı gibi akşam başlayıp gece yarısına kadar "aaaaaııığğğğ"diye çığlık atıyordu o ayrı bir mevzu 😅😅😅

Yani soruyorsaniz söyleyeyim tabi ki çocuğun sesi daha fazla rahatsız ediyor, kıyaslama bile yapmam ben 😐 işten sonra insanın kafası kaldırmıyor gerçekten, keşke çocuklu aileler zemin kat tercih etseler. Bir süre her yere kalın hali sererek idare edebilirsiniz belki.
Benimde 2 kucuk çocuğum var giriş kat tercih ettim, altta kimse yok, halada üst katımda yeni evli çocuksuz çift var ,ses yukarida gider diye dikkat ediyorum. Bisiklet, ilk arabam bunların sesi assa kata çok gider, akşam vermeyin. Oyuncak düşmesi falan normal bunlar , onlar işten gelene kadar binsinler.

Keşke çocuksuzlarda çatı katı seçseler üstlernde kimse olmasa, apartmanda tek çocuksuz onlar şuan aksi gibi bizim alt katı buldular 🫣 dua ediyorum inş tez zamanda bi çocukları olsun 😅
O zaman keşke çocuklular da apartmanlara alınmasın? Böyle bir mantık olamaz.

Alt katında ev sahibim oturuyor hayli yaşlılar. Yürüteç kullandığımız ilk dönem kusura bakmayın çocuk olunca ses oluyor dedim. Çocuk bu sesle büyüyecek dediler. Kedimizin sesinden rahatsız kalır mesela ama çocuğun sesinden rahatsız kalmadıklarını söylerler 😊 yürüteci özellikle duvardan duvara halı olan yerde kullandırırdım.
Anladığım kadarıyla küçük sesler de büyüyor. Dikkat edin elbette ama hayat durmuyor nihayetinde. Apartmanların ses yalıtımları çok iyi değil.
Kalın 6 mtlik halım var açık olan yer komple halılı zaten, yani yürüteçi ilk ben icat etmedim pek çok çocuk yürüteç kullandı herkes mi bu şikayeti aldı bunu merak ediyorum ne şanslıymışsınız siz

Benimde 2 kucuk çocuğum var giriş kat tercih ettim, altta kimse yok, halada üst katımda yeni evli çocuksuz çift var ,ses yukarida gider diye dikkat ediyorum. Bisiklet, ilk arabam bunların sesi assa kata çok gider, akşam vermeyin. Oyuncak düşmesi falan normal bunlar , onlar işten gelene kadar binsinler.
Evet kesinlikle kimi insan çok daha fazla dikkat ediyor ve hep de kusura bakma diyorlar. Dikkat etmeyenlere de sorsanız hiç ses yapmıyoruz diyorlar😒 ne güzel böyle şeylere önem veriyormussunuz umarım onlar da dikkat ediyordur 😊

Kalın 6 mtlik halım var açık olan yer komple halılı zaten, yani yürüteçi ilk ben icat etmedim pek çok çocuk yürüteç kullandı herkes mi bu şikayeti aldı bunu merak ediyorum ne şanslıymışsınız siz
hayır hayat artık çok daha stresli,
insanlar köle gibi çalışıyorlar
kapitalist dünya hizmet bekliyor gece gündüz.
o yüzden tahammül seviyesi azaldı.
ayrica sizin çocuğunuzu kast etmiyorum ama şimdiki anne babalar çocuklarını çok ama çok inanılmaz ölçüde şımarık yetiştiriyorlar
çocuk sevgisi insanlarda çok azalmis durumda

Valla tümüyle sessizlik isteyen müstakil evde yaşasın. Apartmanda ses oluyor her türlü. Ben uyuma saatimden önceki sesleri çok umursamıyorum ama uyutmuyorsa insanı gürültü orda sıkıntı çıkar.

çocuklu çocuksuz mekan ayrimlari olsa keşke her yerde ya
iki tarafinda birbirini cidden anlamadığını düşünüyorum
binada yaşamak çok zor🤐
Kesinlikle childfree değilim linçlemesin kimse ama bu “anlayış” hep çocuksuzlardan beklenmiyor mu?

Bunları bu konudan bağımsız yazıyorum,nereye gidersek gidelim çocuk bu,çocuk bu dağıtır,çocuk bu ağlar,çocuk bu yerlerde uzanmış çığlık atar ve siz anlayış göstermek zorundasınız havası alıyorum dışarıda sosyal ortamlarda.

Ben bir çocuk parkına gidip neden bu kadar çocuk gürültüsü var demiyorum veya avm game zone gidip of kafam şişti demiyorum.

Akşam saat 22:00 den sonra herhangi bir mekanda çocuklu ailelerin işi ne ben bunu anlamıyorum bazen gece kaçamağı yaparız gece 12 yaklaşmış mekan Beşiktaş veya Taksim.
Yetişkin bireylerden çok çocuklu aileler çok.
Kafa paket tabi.Uçak da bu çok sık olur ama bir şey yapamazsın hani ben burada ineyim gardaş diyemiyorsun.

Gece 12 de çocuk gürültüsünden şımarıklığından içkili içkisiz herhangi bir mekanı terkeden biz oluyoruz.

Yazın herhangi bir tatil köyünde otellerde bakıyorsun yabancıların çocukları 1 yaşında bebek yemek sandalyesinde elinde çatal önünde tabak yemeğini yiyip sessiz sessiz oturuyor,anne baba tatilin tadını çıkarıp şaraplarını yudumluyorlar.

Sessiz sessiz kendi halinde oturan çocuklar olsa yeni rahatsız olmazdım sanırım çünkü çok seviyorum çocukları inşallah ben de bir gün anneliği tadarım.

Önce anne ol da sonra konuş demeyin lütfen,ben benim çocuğum ileride hiç ağlamaz osurmaz hapşırmaz demiyorum.
Ama benim müdahale edebileceğim şeyleri sonuna kadar uygularım gece 22:00 sonra yatakta olması gibi veya mekan mekan gezmemek yürütece gece bindirmemek gibi. Yani bunları yapabilirim.

Apartman yaşamı öyle lanet bir yaşam ki hapsolmuş durumdayız hepimiz.İnanın size her kafaları şiştiği an uyarı yapmıyorlardır artık tahammül edilmeyecek durumda yaparlar zira ben de gece 22:00 kadar rahatsız olsam da daha erken çocuk var ne yapsınlar anne de yorgundur diye dişimi sıktığım oluyor.

Bebekler yeni iyi.Beni yoranlar 5-13 yaş arası.Onlar koştuğunda yer yerinden oynuyor.

Lütfen kimse kırılmasın.

Kesinlikle childfree değilim linçlemesin kimse ama bu “anlayış” hep çocuksuzlardan beklenmiyor mu?

Bunları bu konudan bağımsız yazıyorum,nereye gidersek gidelim çocuk bu,çocuk bu dağıtır,çocuk bu ağlar,çocuk bu yerlerde uzanmış çığlık atar ve siz anlayış göstermek zorundasınız havası alıyorum dışarıda sosyal ortamlarda.

Ben bir çocuk parkına gidip neden bu kadar çocuk gürültüsü var demiyorum veya avm game zone gidip of kafam şişti demiyorum.

Akşam saat 22:00 den sonra herhangi bir mekanda çocuklu ailelerin işi ne ben bunu anlamıyorum bazen gece kaçamağı yaparız gece 12 yaklaşmış mekan Beşiktaş veya Taksim.
Kafa paket tabi.Uçak da bu çok sık olur ama bir şey yapamazsın hani ben burada ineyim gardaş diyemiyorsun.

Gece 12 de çocuk gürültüsünden şımarıklığından içkili içkisiz herhangi bir mekanı terkeden biz oluyoruz.

Yazın herhangi bir tatil köyünde otellerde bakıyorsun yabancıların çocukları 1 yaşında bebek yemek sandalyesinde elinde çatal önünde tabak yemeğini yiyip sessiz sessiz oturuyor,anne baba tatilin tadını çıkarıp şaraplarını yudumluyorlar.

Sessiz sessiz kendi halinde oturan çocuklar olsa yeni rahatsız olmazdım sanırım çünkü çok seviyorum çocukları inşallah ben de bir gün anneliği tadarım.

Önce anne ol da sonra konuş demeyin lütfen,ben benim çocuğum ileride hiç ağlamaz osurmaz hapşırmaz demiyorum.
Ama benim müdahale edebileceğim şeyleri sonuna kadar uygularım gece 22:00 sonra yatakta olması gibi veya mekan mekan gezmemek yürütece gece bindirmemek gibi. Yani bunları yapabilirim.

Apartman yaşamı öyle lanet bir yaşam ki hapsolmuş durumdayız hepimiz.İnanın size her kafaları şiştiği an uyarı yapmıyorlardır artık tahammül edilmeyecek durumda yaparlar zira ben de gece 22:00 kadar rahatsız olsam da daha erken çocuk var ne yapsınlar anne de yorgundur diye dişimi sıktığım oluyor.

Bebekler yeni iyi.Beni yoranlar 5-13 yaş arası.Onlar koştuğunda yer yerinden oynuyor.

Lütfen kimse kırılmasın.
bu Türkiye için böyle , Türkiye de çoğu anne baba çocuk bakmayı bilmiyor
aslında çocuk bakacak sabır ve tahammüleri de yok.
ama çocuk sahibi olmak Türkiyede statü yükselttiği için hiç bunları düşünmeden doğuruyor herkes , cennet annelerin ayaklarının altındadır falan filan
Türkiyede cidden iyi anne babalık yapan bir avuç insan tanımıyorum.
sabır yok , otorite yok
kural yok
ya da tam tersi inanılmaz bir şiddet. vs vs

Ben de çocukken yürüten kullandım. Şu an çevremde de kullanan var ama çoğu insan akşam saatlerine bırakmıyor. Alt kat için çok rahatsız edici çünkü. Zaten evdesiniz neden sabah saatlerinde kullanmıyorsunuz?

Valla tümüyle sessizlik isteyen müstakil evde yaşasın. Apartmanda ses oluyor her türlü. Ben uyuma saatimden önceki sesleri çok umursamıyorum ama uyutmuyorsa insanı gürültü orda sıkıntı çıkar.
Ya bnm sormak istediğimde bu uyuma saatimizi de belirtmişim bizim evde 22den sonra ses çıkmıyor çocuklar ve eşim uyuyor ben bazen oturup sessizlikte kitap okuyorum. Mesela alt komşum 12ye kadar ayakta tv sesini açıyorlar nedense geceleri birileriyle telefonla konuşuyorlar uyanık olduğum zamanlar duyuyorum. Sonra onlar çalışan insan olduğu için süpürgeyi akşamdan yapıyorlar, çamaşır kurutma makinesini akşamdan çalıştırıyorlar ben akşamları hiç bir elektrikli makinamı açmıyorum bahsettiğim tek gürültüde max 10 dklık bişey ama ona karşı bile tahammülsüzler

Lütfen kimse kırılmasın.
+1

Lütfen kimse kırılmasın.
Evet bu baskı hep çocuksuz insanlara karşı var, evet çocuktur tamam ama rahatsız eden taraf normalde sorumluluğu alır diğer bütün konularda, bir tek çocuk konusunda bu tam tersi türkiyede. Benim eskiden yaşadığım sitede mesela çocuklu aileler zemin kat dışındaki evlere başvuru yapamıyordu. Aynı şekilde çocuksuz, yetişkin apartmanları var, ya da sadece yaşlılar için olan yerler var gibi gibi. Her yerde böyle değil tabi ki duruma göre karar alınıyor.
Her seyi geçtim burada saat 8den sonra hiç çocuk görmedim, 7 8 dediniz ki yatırıyorlar haliyle mekanlarda o saatte küçük çocuk hiç yok.

Benim alt konşumda rahatsız olmuştu ne kadar ses oluyor olabilir dedim yürütece bindirip alt kara indim hakikaten de rahatsız edici bir ses var özellikle o halidan parkeye indiği aşamada biz öğlenden sonraları biraz diye anlaştık birde evde olmadıkları zaman bindir diye mesaj attı

Ben de çocukken yürüten kullandım. Şu an çevremde de kullanan var ama çoğu insan akşam saatlerine bırakmıyor. Alt kat için çok rahatsız edici çünkü. Zaten evdesiniz neden sabah saatlerinde kullanmıyorsunuz?
Bakın yürüteç bir kez oldu zaten belirttim aradılar özür diledik ve daha akşam bindirmedim, ilk arabamda ilk seferde duvara vuruldu onu da çocuk binmek istedi diye koyduk hemen pat pat duvar sesi geldi hani yarım saat sürdü çocukta en son çıldırdılar gibi bişey değil çocuk binmek istedi ve bindi 3 dk max olmadan duvara vurdular hemen kaldırdık bizde hani onlar vuruyo biz inatla bindiriyoruz gibi bişey yok gerçekten sizi temin ederim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back