- Konu Sahibi Feslegen Kokulu Nane
-
Çirkeflik yapmaya başladığı an hemen telefondan kamera kaydı yapıp polisi arayın gelsin. Birlikte karakola gidip şikayetçi ol. Sen sustukça edepsizliği artmış. Allahım böylelerini niye apartman dairesine layık görüyorsun. Sokakta yaşayan gariban, kimsesiz muhtaçları alıp dairede yaşatacaksın, bu insan dahi olmayı beceremeyenleri tutup sokağa fırlatacaksın.Onların yeri ora.O kadar sinirliyim ki elim ayağım titriyor. Biraz uzun olacak ama öncesini anlatmam lazım.
Yazın bizim banyo alttakilere akıyormuş. Usta çağırdık banyonun bütün tesisatını değişti. Su kesilmedi. Komşu sürekli arıyor,laf sayıyor haklı diye susuyorum ,durumu anlatıyorum ama nafile. Üç kere usta geldi sorun yok dedi ama hala akıyordu. Ama bu arada laf sayıp hakaret etmenin dozu da arttı. Neyse sorunu çözdü ustalar.
Bu sefer komşu denen şahıs ben 1. katta oturuyorum asansör parası vermem dedi. Eşim yönetici. Önce uyardık olmadı biz de ev sahiplerine söyledik. Bu sefer benim apartmana girmemi bekliyor, ben girince kapıyı açıp laf sayıp hakaret edip kapatıyordu. Yine sustum, cevap vermedim.
Aşağıdan bağıra bağıra beddualar, küfürler, hakaretler.... hatta bir gün eşim evdeydi duyduklarına inanamadı. Benim abarttığımı düşünüyordu. Ben de muhattap olmamak için tekrar ev sahibine söyledim. Sağ olsun uyardı, hatta kızdı. Beğenmiyorsanız çıkın bile demiş.
Neyse konuya geleyim. Bu akşam asansörden indim evime gidecegim. Yine kapıyı açıp laf saymaya başladı." Ben asansörsüz yapamıyormuşum da birinci kata para ödeyip mağdur oluyormuş da (ödediği para da ayda 20 tl ).asansör bozulmuş da yalan tabiki. Yine susacağım sandı ama açtım ağzımı yumdum gözümü. Ama hakaret küfür yok kesinlikle.
Kem küm etti. Içeri girdim. Elim ayağım titriyor. Neyse bir ses duydum. Kapıyı açtım eşimle tartışıyor. Kocası da evde ama. Eşim de kestirip atmış.
En son bağırarak dedim ki bu kadın bir daha hakaret ederse polise şikayet edeceğim.
Ben şikayet etsem nasıl olur? Şahitler de var. Dikkatte alınır mı? Psikolojimi bozdu bu kadın. Onun yüzünden evimde huzurum kalmadı.
apartmanlarda kullanmasanız da ortak alanların masrafları birlikte karşılanır. İşine gelmeyen oturmaz bu budur yani kadının haklı bi yanı yok. Evi su alıyormuş evet o çözümlenmeli çok sinir bozucu bir durum.Kadın belli ki ruhsal sıkıntıları olan birisi ama onun açısından bakınca da yukarıdan su damlıyor ve binmediği asansöre para veriyor. Tabii kadın küfür, hakaret ettiği için genel olarak siz haklısınız.
Aynı su akma şikayeti bizde oldu üst kattan. Kimseye hakaret beddua etmedim. Hatta evin boyaları döküldü. Yerleri sildim doğumuma yakın karnım burnumdayken.O kadar sinirliyim ki elim ayağım titriyor. Biraz uzun olacak ama öncesini anlatmam lazım.
Yazın bizim banyo alttakilere akıyormuş. Usta çağırdık banyonun bütün tesisatını değişti. Su kesilmedi. Komşu sürekli arıyor,laf sayıyor haklı diye susuyorum ,durumu anlatıyorum ama nafile. Üç kere usta geldi sorun yok dedi ama hala akıyordu. Ama bu arada laf sayıp hakaret etmenin dozu da arttı. Neyse sorunu çözdü ustalar.
Bu sefer komşu denen şahıs ben 1. katta oturuyorum asansör parası vermem dedi. Eşim yönetici. Önce uyardık olmadı biz de ev sahiplerine söyledik. Bu sefer benim apartmana girmemi bekliyor, ben girince kapıyı açıp laf sayıp hakaret edip kapatıyordu. Yine sustum, cevap vermedim.
Aşağıdan bağıra bağıra beddualar, küfürler, hakaretler.... hatta bir gün eşim evdeydi duyduklarına inanamadı. Benim abarttığımı düşünüyordu. Ben de muhattap olmamak için tekrar ev sahibine söyledim. Sağ olsun uyardı, hatta kızdı. Beğenmiyorsanız çıkın bile demiş.
Neyse konuya geleyim. Bu akşam asansörden indim evime gidecegim. Yine kapıyı açıp laf saymaya başladı." Ben asansörsüz yapamıyormuşum da birinci kata para ödeyip mağdur oluyormuş da (ödediği para da ayda 20 tl ).asansör bozulmuş da yalan tabiki. Yine susacağım sandı ama açtım ağzımı yumdum gözümü. Ama hakaret küfür yok kesinlikle.
Kem küm etti. Içeri girdim. Elim ayağım titriyor. Neyse bir ses duydum. Kapıyı açtım eşimle tartışıyor. Kocası da evde ama. Eşim de kestirip atmış.
En son bağırarak dedim ki bu kadın bir daha hakaret ederse polise şikayet edeceğim.
Ben şikayet etsem nasıl olur? Şahitler de var. Dikkatte alınır mı? Psikolojimi bozdu bu kadın. Onun yüzünden evimde huzurum kalmadı.
Çok sinir bozucu bir durum ama inanın biz elimizden geleni yaptık. Kaç tane usta çağırdık. Iki gün akmadı üçüncü gün aktı. Hatta kızım rahatsızdı ateş 39,5 ben aşağı su akmasın diye yıkayamadım çocuğu.Aynı su akma şikayeti bizde oldu üst kattan. Kimseye hakaret beddua etmedim. Hatta evin boyaları döküldü. Yerleri sildim doğumuma yakın karnım burnumdayken.
Ben de parçalardim oracıkta konuyu okurken sinir oldumbenim üst katimdan mutfagima su siziyordu tavanim hep rütebet oldu en son su damlatmaya basliyinca ev sahibine soyledim usta cagirdilar yaptilar ve benim komsum hala sorunun kendisinden olmadigini idda etti ben de hic bisey demedim cunku arada komsulugmuz nuhabbetimiz var ki bana önceleri senin mutfagin nekadar rütübet der dururdu sorasinda bak sorun senden kaynaklaniyormus oyüzden rütübet oluyormus dedigimde bile kabullenmedi bende uzatmadim. yani sizin komsunuz masallah one oyle kufurler fln bide kocamla kavga edicek ben olsam sacini basini yolardim vala.
aynen benim hic sabrim yok vala ele kocamla kavga etcek ooo yandi oBen de parçalardim oracıkta konuyu okurken sinir oldum
Asansör apartmanın ortak mali olduğu için masrafları dairelere bölüştürülür. Giris kattakilerin asansörle hiç işleri yok ama yönetmelik gereği ödüyorlar. Ki bu şahıs birinci katta oturtuyor. Canları isteyince de gayette kullanıyorlar.YA KADININ HAKARETLERİ KÜFÜRLERİNE BAKILIRSA ÇİRKEF BİR KADIN DA.. BEN ASANSÖRLÜ BİR APARTMANDA OTURMADIĞIM İÇİN BANA DA İLGİNÇ GELDİ KULLANMADIĞI ASANSÖRE NEDEN PARA VERİYOR HER AY
Su damlama sorunu çözülmüş. Konu sahibi de sorun çözülsün diye hem tesisatını değiştirmiş hem de 3 kere usta çağırmış. Burada konu sahibi iyi niyetle hareket etmiş. Kullanmadığı asansöre para vermem diye bir şey yok. Apartmanın tüm ortak alan giderleri ortak ödenir. O zaman çatı tamiri için de üst kat dışındakiler para vermesin. Lakin burada asansör paraları kiracıdan alınmaz. Ev sahibi ödemeli. Alt kat komşunuz da kiracıymış.Kadın belli ki ruhsal sıkıntıları olan birisi ama onun açısından bakınca da yukarıdan su damlıyor ve binmediği asansöre para veriyor. Tabii kadın küfür, hakaret ettiği için genel olarak siz haklısınız.
Asansör bakım parası oturanlardan alınır. Yani kim kullanıyorsa ondan alınır. Merdiven elektrik parası gibi yani. Ev sahibi ödemeli diye bir kural yok.Su damlama sorunu çözülmüş. Konu sahibi de sorun çözülsün diye hem tesisatını değiştirmiş hem de 3 kere usta çağırmış. Burada konu sahibi iyi niyetle hareket etmiş. Kullanmadığı asansöre para vermem diye bir şey yok. Apartmanın tüm ortak alan giderleri ortak ödenir. O zaman çatı tamiri için de üst kat dışındakiler para vermesin. Lakin burada asansör paraları kiracıdan alınmaz. Ev sahibi ödemeli. Alt kat komşunuz da kiracıymış.
Asansör bakım parası oturanlardan alınır. Yani kim kullanıyorsa ondan alınır. Merdiven elektrik parası gibi yani. Ev sahibi ödemeli diye bir kural yok.
Pek bir şey anlamadım ama siz aidat ödüyor musunuz? O aldatın içinde asansör bakım parası, apartman temizliği, merdiven elektriği gibi şeyler için alınır. Asansörü de apartmanda oturanlar kullandığına ev sahibi neden ödesin ki?Bizim ev sahibi ödüyor. Asansörlü 3 apartmanda yaşadım 3 ünde de asansör parasını biz ödemedik. Bazısında direk ev sahibi ödedi bazısında ise biz ödedik kirada düştük.
Şöyle bir şey buldum. Yargıtay kararı
'Kat Mülkiyeti Kanunu uyarınca, ortak yerlerin bakım, koruma ve onarım giderlerinden her kat malikinin arsa payı oranında sorumlu olması sebebiyle, kat malikinin payına düşecek gider ve avans borcundan, gecikme tazminatından bağımsız bölümlerin birinde kira akdine, oturma hakkına veya başka sebebe dayanarak devamlı olarak yararlananlar da müştereken ve müteselsilen sorumludur. Kiracının sorumluluğu ödemekle yükümlü olduğu kira miktarı ile sınırlı olup yaptığı ödeme, kira borcundan düşülür
Şikâyet para vermediği için değil, beni sürekli rahatsız ettiği için edeceğim. Benim apartmana girdiğimi gördüğü an kapıyı açıp bana laf saymaya ve hakaret etmeye başlıyor. Asansör parası bahane.Şikayet ederek sonuca ulasamazsınız. 20 lira için ugrasmayın vermesin olsun bitsin
Bu ulkede silahlı komsu kavgaları oluyor ve hakimler uzlastırmaya calısıyor. Uzlasma kabul edilmezse aylarca suren dava sonucu karsılıklı avukat dava masraflarını oduyır avukat varsa ucretını oduyor yolunuza devam ediyorsunuz. Bence muhatap olmamaktan baska ne yaparsanız yapın sonuc alamazsınızŞikâyet para vermediği için değil, beni sürekli rahatsız ettiği için edeceğim. Benim apartmana girdiğimi gördüğü an kapıyı açıp bana laf saymaya ve hakaret etmeye başlıyor. Asansör parası bahane.
9 aydır muhattap olmadım zaten. Ben sustukça daha da arttı manyakligi. Dediginiz gibi neler oluyor neler ama insan her zaman aynı psikolojide olmayabiliyor. Her önüne gelene hakaret edimez.Bu ulkede silahlı komsu kavgaları oluyor ve hakimler uzlastırmaya calısıyor. Uzlasma kabul edilmezse aylarca suren dava sonucu karsılıklı avukat dava masraflarını oduyır avukat varsa ucretını oduyor yolunuza devam ediyorsunuz. Bence muhatap olmamaktan baska ne yaparsanız yapın sonuc alamazsınız
Her ay bakın yapılmıyor 3-4 ayda bir sanırım. Aidat sadece çöpleri toplama ve temizlik adı altında veriyoruz. İsteseler verirdik ama kimse istemedi. Eski apartmanlarda asansör parası sanırım bakim için değil tamir içindi ve yüklü bir paraydi onu ev sahibi ödemişti. Belki o zaman düzenli bakim parası aidatı içindeydi bilemiyorumPek bir şey anlamadım ama siz aidat ödüyor musunuz? O aldatın içinde asansör bakım parası, apartman temizliği, merdiven elektriği gibi şeyler için alınır. Asansörü de apartmanda oturanlar kullandığına ev sahibi neden ödesin ki?
Apartman bakım parasından kasıt şu: kullanimdan kaynaklı bir kaza olmasın diye her ay bakımı yapılır. Yağı, elektrik kaçağı var mı, onlar kontrol edilir. Yönetmelik gereği oturan herkes kullansın veya kullanmasın ödemek zorundadır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?