Merhaba spizella, benim kızımın da sol göz kapağı doğuştan düşük. Kas zayıflığı var,aynı zamanda göz bebeği tam yuvarlak değil ve arkadan yuvarlak bir gözbebeği tarafından desteklenmediği için de düşüyor...Göz kapağı estetiği üzerine çalışan bir prof.bulduk ve operasyon kararı alındı ama bir süre bekleyeceğiz,çok küçük yavrum.
Senin köz kapağı ne kadar düşük bilmiyorum ama sosyal bağlamda,özgüven açısından bir sıkıntı yaşadın mı? Yaşamadıysan nasıl başardın? Buna kimlerin,nasıl katkısı oldu?
Anket gibi oldu,kusura bakma..yavrumu nasıl kollar gözetirimin cevaplarını arıyorum sürekli.
Teşekkürler
Selam çok geçmiş olsun
benim göz bebeği ile ilgili bir durumum yok
Önceleri çok kafama takıyordum
Özellikle okul çağında
Bir hayko cepkin değilim benimki hafif düzeyde denebilir.
ama özellikle yorgun olduğumda hemen düşer sol gözüm.
En çok fotoğraflarda belli oluyor
Ameliyat olmayı 17-18 lerde düşünüyordum
Sonra ya daha beter olursa diye endişe ettim (bi akrabamız oldu, iyi bir yerde olmasına rağmen bu defa da gözü çok açık oldu)
Bi de kendimi böyle kabullendim
Makyaj ile idare ediyorum yani bi tarafa daha kalın eyeliner sürünce sanki biraz dengeleniyor
Tabiki o da fotoğraf çekilene kadar
Fotoğraflarda illaki belli :)
Bu da benim karakteristik özelliğim diyorum artık.
Okul zamanı ortaokulda falan çocuklar acımasız oluyor, senin oran niye öyle falan soruluyor o zamanlar çok üzülür kendimi hiç beğenmezdim.
Düşüklük değil de benim de gözlerimin altı çökük, ve kılcal damarlarım belirgin, bu yüzden fotoğraf çekilmekten nefret ediyorum
Ne güzel kabullenebilmişsinşz, ben kabullenemedim.
Arkadaş gibi göz altı dolgusu düşünüyordum,şimdi ondan da tırsıyorum.
Göz kapaklarım için herhangi bir doktor yada yöntem önerisi olanlar varsa yazabilirler mi
Benim gözlerimin altı da bildiğin mor-kahverengi (genetik)
Lisede hakkımda uyuşturucu kullanıyo diye dedikodu çıkmıştı ne ağlamıştım ya üzüntüden.
yani anlayacağın gözlerim hiç güzel değil bence
Ama görüyorlar :)
Fotoğrafları sağ profilden veriyorum
Göz altlarımı da sevmezdim eşim tanıştığımızda gözlerin ne güzel, mısır mitolojisindeki prensesler gibi mi ne öyle bişeyler uydurmuştu beni etkilemek içinben de etkilendim galiba
Sonra kabullendim gitti
Benimki morluk kahverengilik değil de, beyaz ve mavi damarlar görünüyor, tıpkı bileklerimiz gibi öyle diyeyim..
Concealer kullanmadan dışarı çıkamıyorum, her akşam pamukla silerek daha fazla tahriş ediyorum diye korkuyorum.
Ömür boyu da bu şekilde kapatamam onu da biliyorum .bu sebeple dolgu düşünmüştüm..
Ama Şimdi bayağı korktum.
Sonuçta şükür görüyorum, azla yetinmeyip daha kötü işler gelirse başıma Allah korusun.
Ne güzel siz kabullenmişsiniz, ben o olgunluğa erişemedim henüz
Valla bence ışık dolgusu denen şey yapılabilir iyi bi doktor ile
Biraz paraya kıyıp sosyetenin gittiği doktorlara gidilebilir
Madem sizi üzüyor neden böyle yaşayasınız?
Işık dolgusu falan çok kalıcı şeyler değil sanırım
Riski az olan uygulamaları deneyebilirsiniz
Gecmis olsun duyu organlarinda sorun yok evet goz kapaginin biri dusuk iceriden gorus mesafesi vs sikintilarinida tabiki biz anlamyizda sen var diyorsan vardir birde neden dr soylemiyorsunuz ki İsmini verin ispatinizi fotografla yapipta memnun kalmadiginiz skinti yasadiginiz islerde ismini verinki Gercekten ihtiyaci olan yaptirmak isteyene fikir olsun is sadece estetik boyutu degilki yuz de yasanan sikintilar kas hast vs goz kapagi sorunlari olup insanlar mudahale yaptirmak zorunda kalabiliyor ben boyle ispat yapilan islerde isim verilmesi taraftariyim insallah iyi bir dr denk gelirsiniz15 Aralık'ta alt göz kapağı estetiği oldum göz altlarıma da göbeğimden alınan yağlardan kondu ama dört aydır ne göz kapaklarımla ne de göz sağlığımla ilgili sorunlarım bitmedi göz altlarıma konulan yağlar eşit erimedi ve elmacık kemiklerime doğru aktı aylarca göz altlarımın altındaki kalıp gibi yağlarla dolaştım iki ay işe gidemedim sol alt göz kapağım büzüldü dört aydır ağrısı sızısı geçmedi alt göz kapağımdaki gerginliğe bağlı sol üst göz kapağım bir miktar düştü sol üst göz kapağı çizgim neredeyse kayboldu sağ göz kapağım eskisine göre daha gevşek bu sebeple iki gözüm arasında belirgin asimetri oldu sol gözüm daha küçük sağ gözüm daha büyük sol göz kapağım resmen gözüme yapıştı sürekli gözümün üzerinde baskı var estetik görüntüsünü geçtim göz sağlığım bozuldu doktorum hiçbir şekilde gözlerimin son durumunu kabul etmedi sol üst göz kapağım düştü dedim ve resimlerini kendisine gösterdim benim yaptığım ameliyatla Alakası yok dedi uzun bir süre yukarı bakamadım çünkü yukarı her baktığımda sol kaşım kasıldı yağlar aşağı aktı eşit erimedi dedim sana öyle geliyo dedi iki gözümün arasında asimetri var dedim senin duyu organlarını algılamanla ilgili psikolojik problemin var dedi yaşadığım şehirde gittiğim doktorların hepsi aynı şeyi söyledi sol alt göz kapağının iç yüzeyinde kısalmaya bağlı olarak göz kapağın büzülmüş dedi ama doktorum bunları da kabul etmeyerek onlar göz doktoru bu ameliyatı yapamadıkları için kusur buluyorlar dedi Türkiye'nin bir çok şehrinde gerek oküloplastik cerrahlarla gerekse plastik cerrahlarla görüştüm doktoruma gönderdiğim ve göz kapaklarım da oluşan sıkıntıların resimlerini ve videolarını gönderdim bir çoğu düzeltmenin zor olacağını söyledi ve bana çeşitli doktor isimleri önerdi bir kısmı Muayeneye gel dedi kendisi de benim göz kapaklarım bu şekilde iken gözlerimi bu hale siz getirdiniz iyileşme süreci doldu düzeltin diye üzerine gidince bana duyu organlarımı algılamamla ilgili bir psikolojik bozukluk tanısı koyarak üçüncü ay kontrolüne bile beni kabul etmedi ve bütün iletişim mecralarından engelledi farklı numaralardan aradım onları da engelledi ben cerrahi hemşireyim 32 yaşındayım gözlerimde olan değişiklikleri farkedemeyecek kadar bilinçsiz değilim ameliyatı yapana kadar herşey güzel ama sonrasında sorun çıkınca demekki hastalar böyle engelleniyor ben şimdi burada gözlerimin ameliyat öncesi halini ve sonrası halinin fotoğraflarını göstericem elbet gözlerimi düzeltecek bir hekim bulurum gerçi kime güveneceğimi de şaşırdım ilk resim ameliyat öncesi gözlerimin şekli ikinci ve üçüncü resim ameliyat sonrası yağların aktığı resim dördüncü resim ameliyat sonrası gözlerimde oluşan belirgin asimetrinin resmi beşinci resim sol üst göz kapağımın düştüğü resim
Teşekkür ederimGecnıs olsun son 2 resım 2.ve 3.resımlerden cok ıyı cok sukur ki goz altına ınen yaglar dagılmıs dımı nasıl uzuldum anlatamam ozelden yazabılırsın bana her zaman dınlerım
Teşekkür ederim İkinci bir operasyonundan bende korkuyorum ama sol gözümdeki gerginliğe dayanamıyorum sol alt göz kapağım için kısalan kasa vücudun başka yerinden alınacak dokularla ek yapmayı sağ alt göz kapağım için de uzayan kası kısaltma işlemi önerdiler ama bende tedirginim ne yapmam kime yaptırmam konusundaDertsiz başınıza dert almışsınız.Çok geçmiş olsun.Acaba tekrar bir operasyon geçirmek düzeltirmi ben korkardım açıkcası.Çok güvendiğiniz bir doktor olması lazım.Hiç dokundurmayın baya düzelmiş aslında.İnşallah bir daha canınız yanmaz...
Evet haklısın ama bunu doktor karalamak diye değerlendirenler oluyor bu forumda ama aynı doktora işlem yaptırıp ismini açıklayınca hiç kimse doktoru ifşa etmiş olmuyor biz sıkıntı yaşayıp yazınca olmuyor bende bunu anlamıyorumGecmis olsun duyu organlarinda sorun yok evet goz kapaginin biri dusuk iceriden gorus mesafesi vs sikintilarinida tabiki biz anlamyizda sen var diyorsan vardir birde neden dr soylemiyorsunuz ki İsmini verin ispatinizi fotografla yapipta memnun kalmadiginiz skinti yasadiginiz islerde ismini verinki Gercekten ihtiyaci olan yaptirmak isteyene fikir olsun is sadece estetik boyutu degilki yuz de yasanan sikintilar kas hast vs goz kapagi sorunlari olup insanlar mudahale yaptirmak zorunda kalabiliyor ben boyle ispat yapilan islerde isim verilmesi taraftariyim insallah iyi bir dr denk gelirsiniz
Duzeltmenceki konunuzda isim vermissiniz iyi olmus bu dr karalamak degil oncelikle bunu belirtmek isterim yapmaya calistiginizin bu olmadigida belli bu insanlara siklar arasindan secim yapma hakkinda yardimci olmak elbetteki memnun olan hast coktur herkes tartar bicer ona gore gider en azindan
Yurt dışına çıkamam ama İzmir'de söylediğim iniz doktor için teşekkürler en kısa sa zamanda iletişime geçecem kendisiyleKonu sahibi,yurtdışına çıkma ihtimaliniz varsa Almanya’da göz kapakları üzerine uzmanlaşmış bir prof.önerebilirim.
İzmir yakınlarındaysanız da Başkent üniv.hastanesi Sinan Emre çok iyi bir göz doktorudur. Göz kapağı estetiği ile ilgili çalışıyor mu bilmiyorum ama en azından sağlıklı bir yönlendirme yapar.
Bu arada 1.resimde çok hoşmuş görüntü gerçekten. Ama inşallah en kısa sürede düzelir.
Hiç sormayın başıma iş açtımgoz altlarima filler dusunuyorum bazen, sonra aklima nekadar gunah oldugu geliyor, kendimi kandirip o dusunceleri silince de bu senaryolar geliyor aklima. neden gobeginizden yag aldilar normal hazir filler kullanmadilar goz altlariniza?
Goz kapaginizla neden oynattiniz onu hic anlamadim
Teşekkür ederimBazı tv programlarında çıkan , ve göz altı ile ilgili bir operasyon düşünürsem gidip görüşüp fikir almak istediğim bir dr var.
Samsun’da hayati Akbaş diye biri..
Kendisini birkaç tv programında gördüm,bayağı bilgili biri sanırım fbm idi,kliniğinin adı..
Siz de Samsun’da yaşıyorsunuz sanırım, görüştünüz mü hiç kendisiyle ?
Ben bana yaptığı işlemle ve sonucuyla ilgili resimleri paylaşabilirim paylaştım da onun dışında yaptığı işlemlerle ilgili yorum yapamambunu herkesten duymussunuzdur ama gercekten orjinal haliniz cok guzelmis keske dokundurmasaymissiniz ama olan olmus dava açın adamin sosyal medya hesaplarina resimlerinizi paylasin musterileriyle iletisime gecin