Benim ablam bankacı üstelik müdür yardımcısı ve her ay istifa edicem yeter artık diyor. Banka saat 5 te kapanıyor sözde ama hiç saat 8'den önce eve geldiğini görmedim. O konuda size hak veriyorum. Benim çocuklarım da arka arkaya oldu ve benim de maddi manevi zorlandığım zamanlar oldu. Aynı anda ikiz gibi mama al, bezle uyut gezdir kolay değildi.
Biz çocuklar nedeniyle gitmeye karar verdik. Çünkü eşim isyan bayrağı açtı, bu ne ya her şey çok pahalı, kreş parası, özel sağlık sigortası dünya kadar para harcanıyor Almanya'da çocuk için üstüne para veriyorlar toplan gidiyoruz dedi. İsviçre'den çok iyi bir teklif gelince buraya geldik ve bu 11 sene önceydi düşünün, şimdiki ekonomik şartlarda hiç başa çıkamazdık.
Her anne çocuğu en iyi şartlarda büyüsün ister. Yedir giydir besle... bir noktaya kadar tamam ama okul eğitim yaşı gelince asıl o zaman başlıyor her şey. Benim imkanım vardı geldim ama yasal olmayan kaçak bir yolu asla denemezdim. En başta çocuklarımın sağlığından güvenliğinden korkardım.Tabiki gitmeyi başaran çoluk çocuk orada tutunsun isterim ama, siz de kaçak göçek bile olsa çıkın gelin her şey çok güzel asla diyemem kimseye.
Bana arada sırada özelden de soranlar bilgi isteyenler oluyor. Satır satır yazıyorum kendilerine yol gösteriyorum gerekirse tercüme ediyorum istediklerini ama kimseye yasadışı yol gösteremem zaten bilmiyorum da o işleri. Sizler gibi ben de oradan buradan okuyorum. Millet varını yoğunu satıp insan tacirlerine kaptırıyor parasını. Alışveriş değil ki bu, iade ediyorum paramı geri verin diyemezsin, kimseye dava açamazsın.
Size bir örnek vereyim, bizim öz be öz vatandaşımız dünyanın parasını alıp buraya kaçak yolla insan getiriyor, işe sokarken iş yerinden komisyon alıyor üstüne belirli bir süre çalışandan para (haraç) alıyor. Ucuz, sigortasız vergisiz hayvani şartlarda çalışıtırıyorlar. Düzmece kağıtlar hazırlıyorlar ve baskın olduğu zaman yine o gariban çalışanı suçlu gösteriyorlar. Bana sahte evrak vermiş diyorlar polise, ömründe o kağıtları görmemiş yol dil bilmeyenler de hapsi boyluyor.
Ankara antlaşması benim bildiğim gidip orada iş kurmanız üzerine. Yani o ülkeye katkı sağlayacak bir iş kurmanız gerekiyor. Bir youtuber detaylı açıklamıştı nasıl gittiğini, oradan aklımda kalmış. Yani bir yerde işe girmek iş bulmak değil tamamen sermaye koyup işyeri açacaksınız. Ayrıca dil yeterliliğiniz olması gerekiyor doğal olarak. Yine de tam emin olmadan size yanlış bilgi vermek istemem. Bakın, size kesin yaparız bizim uzmanlığımız falan diyenleri dikkate almayın. Gerekirse konsolosluğa mail atın böyle böyle doğru mu diye. Konsolosluk çalışanları iyi derecede Türkçe biliyor yabancı dilde yazmanıza gerek yok. Kafanıza takılan aklınıza yatmayan her detayı sorun cevaplarlar. Bu linkte birisi detaylı anlatmış belki fikir edinirsiniz biraz.
Ankara Anlaşması Vizesi Almanya 2021 2021 yılında Ankara Anlaşması vizesi açısından Avrupa ülkelerine baktığımızda, yolun daha başlarında olduğu görülüyor. İlk sıralar İngilterede olduğu gibi, birtakım ret kararların çıkması, itirazlar, davalar, mahkeme kararları vs olacak. Yıllarca süren...
ankara-anlasmasi.info