Kaçak olarak kalıyorsunuz her an geri gönderilme ihtimaliniz var. Tabii ki çocuklar okul çağındaysa okula alıyorlar ama bu kesin kalacaksınız artık demek değil. Turist vizesiyle gitmişsiniz büyük ihtimalle iltica talep ettiniz. Ya da açıklayın ne şekilde kalıyorsunuz şu an. Daha önce de yazdım, İranlı kadına yere yatırıp sakinleştirici verdiler geri gönderebilmek için, çoluk çocuk tınmadılar bile. Daha yeni haber, açın bakın haberlere.
Özellikle çocuklara hiç güvenmeyin. Tamam artık oldu bu iş çocuk okula başladı diye düşünmeyin. Fransa diyorsunuz bunu Almanya' da deneyin görün. Fransa cumhurbaşkanı Macron şu an var gücüyle Ukrayna Rusya savaşını durdurmaya çalışıyor. Şirin görünmek için çağırır bir sürü Ukraynalıyı mülteci olarak, sizi de bindirirler uçağa. Yine herkes seçim şirinliğinde oy toplama derdinde. Fransa cumhurbaşkanlığı seçimi bittikten sonra izleyin bakalım mülteci sığınmacı politikaları. Dua edin de Marine Le Pen kazanmasın. Kaç sene sürerse sürsün başvurunuz olumsuz olabilir hiç güvenmeyin.
Bir kez havaalanında bir aile yanaştı yanıma. Çoluklu çocuklu görünce güvendiler bana heralde. 18 yaşında kız çocukları ilk kez yalnız uçağa binecekmiş, kadın elimi tuttu rica etti kızımla ilgilenir misiniz diye. Ben önce anlamadım ama sonra farkettim ki kendileri gelemiyor ülkeye. Tabii ilgilenirim endişelenmeyin dedim. Kocaman kadın adam bir köşede ağladı kızlarını uğurlarken. Çocuk daha bebek yaşta gelip 18 yaşını doldurunca İsviçre pasaportu verilmiş ama anne baba hala sığınmacı. Bak kaç yıl olmuş hala akibetleri belli değil. Kızı İstanbul'da havaalanında teslim ettim, tüm sülale sanki düğüne gelmiş gibi kaptılar kızı. İşin bir de bu yönü var arafta kalmak, aileni bir daha görememek. Ne Türk pasaportun var ne Alman Fransız pasaportu.
Kaçak göçek gidip musallat olmuşsunuz bir de terbiyesizlik yaptılar bana diyorsunuz. Ülkenin iyi niyetini sosyal yardımlarını sonuna kadar sömürmeyinde buradaki gençler konsolosluk kapısında perişan olmasın. Millet istenen evrakları toplamak için günlerce uğraşıyor.