Almanyada yaşayanlar yardım..

Ben kimseye soytarılık yapmam siz yapıyorsunuz galiba bak oku en başından beri diyorum oturumum dışında herşeyim var ama en başından beri asagilaniyorum sizene yazdigimdan ciddi söylüyorum size ne niye gerek duyuyorsunuz eleştirmeye insani oburlerinede söylüyorum haz mı alıyorsunuz
Baştan okudum zaten ne soytarılığı?
Haklı değilsiniz kesinlikle ama her türlü üste çıkıyorsunuz. Güzel bir şey hep haklı olmak olaylar karşısında bu tutumu deneyeceğim artık

Baştan okudum zaten ne soytarılığı?
Haklı değilsiniz kesinlikle ama her türlü üste çıkıyorsunuz. Güzel bir şey hep haklı olmak olaylar karşısında bu tutumu deneyeceğim artık
Haklıyım ya da değilim benim yaşantım benim yazdığım mesaj niye eleştiriyorsunuz ben onu soruyorum tek size sormuyorum öbür eleştiren arkadaslarada soruyorum kadının iradesi var sonuçta yazmışım hoşuna gider bakar hoşuna gitmez geçer yani konu sahibi bu kadar elestirmezken sizler niye üstüme üstüme geliyorsunuz zevkmi alıyorsunuz
Haaa umrumda mı zerre değil ben memnunum yasantimdan kimseyi de ilgilendirmez

Haklıyım ya da değilim benim yaşantım benim yazdığım mesaj niye eleştiriyorsunuz ben onu soruyorum tek size sormuyorum öbür eleştiren arkadaslarada soruyorum kadının iradesi var sonuçta yazmışım hoşuna gider bakar hoşuna gitmez geçer yani konu sahibi bu kadar elestirmezken sizler niye üstüme üstüme geliyorsunuz zevkmi alıyorsunuz
Ben yaptığınız şeyi eleştirmedim bile şu an yaptıktan sonra takındığınız tavrı eleştirdim.
Böyle tutum takınan insanlara kolay kolay bir şey olmuyor hayatta. Ben de mi yapsam diyorum.

Ben kimseye soytarılık yapmam siz yapıyorsunuz galiba bak oku en başından beri diyorum oturumum dışında herşeyim var ama en başından beri asagilaniyorum sizene yazdigimdan ciddi söylüyorum size ne niye gerek duyuyorsunuz eleştirmeye insani oburlerinede söylüyorum haz mı alıyorsunuz
Burda engin tecrübelerinizi paylaşırken dikkatli olun ozaman. Siz yazmasaydınız biz ne bilecektik sizin kaçak göçek yaşadığınızı.
Oturumun yoksa hiç birşeyin yoktur. Kaçak olana sağlık sigortasıda yapılmaz işde verilmez. Hee kaçak işte çalışırsınız o başka.
Konu sahibi çocukları ve kendi için kaliteli bir yaşamdan bahsederek konu açtı, sizinki öyle bir yaşam olmadığı için kendinizden örnek vermeyin. Ancak ben böyle zorluklarla geldim kimseye tavsiye etmem diyebilirsiniz, yaptığınız çok matah bişeymiş gibi anlatırsanız burda tepki çekersiniz. Okuyup geçmeyenlerede tepki veremezsiniz.
Konu sahibinin Türkiyede zaten gayet iyi bir hayatı var, daha iyisi nasıl olur diye düşünüyor. Sizin belliki Türkiyede yaşantınız şuankinden daha kötü olduğu için memnunsunuz, olabilir ama kesinlikle örnek teşkil etmiyorsunuz. Birilerine akıl verirken daha çok düşünün, kalanı size yetmeyeceksde vermeyin.

Ben yaptığınız şeyi eleştirmedim bile şu an yaptıktan sonra takındığınız tavrı eleştirdim.
Böyle tutum takınan insanlara kolay kolay bir şey olmuyor hayatta. Ben de mi yapsam diyorum.
Ben yanlış anladım o zaman özür dilerim sizden ama kendimi haklı gibi çıkarma bir niyetimde asla yok ben gördüğümü söylüyorum yalan konuşmuyorum

Burda engin tecrübelerinizi paylaşırken dikkatli olun ozaman. Siz yazmasaydınız biz ne bilecektik sizin kaçak göçek yaşadığınızı.
Oturumun yoksa hiç birşeyin yoktur. Kaçak olana sağlık sigortasıda yapılmaz işde verilmez. Hee kaçak işte çalışırsınız o başka.
Konu sahibi çocukları ve kendi için kaliteli bir yaşamdan bahsederek konu açtı, sizinki öyle bir yaşam olmadığı için kendinizden örnek vermeyin. Ancak ben böyle zorluklarla geldim kimseye tavsiye etmem diyebilirsiniz, yaptığınız çok matah bişeymiş gibi anlatırsanız burda tepki çekersiniz. Okuyup geçmeyenlerede tepki veremezsiniz.
Konu sahibinin Türkiyede zaten gayet iyi bir hayatı var, daha iyisi nasıl olur diye düşünüyor. Sizin belliki Türkiyede yaşantınız şuankinden daha kötü olduğu için memnunsunuz, olabilir ama kesinlikle örnek teşkil etmiyorsunuz. Birilerine akıl verirken daha çok düşünün, kalanı size yetmeyeceksde vermeyin.
Benim aklım bama da yeter fazlası var sana da yeter istersen verebilirim benim yazdığım mesaja eleştiri tarzında karşılık verirseniz söylerim bastada diyorum iradesi var yapar yapmaz kendisi bilir ama siz yazamazsiniz benim yaşadığım hayatı elestiremezsiniz

Arkadaşlar öncelikle böyle aşağılayıcı bir tavırla kaçak gocek yaşamıyorum oturumum dışında herşeyim var sağlık sigortasına kadar buralara binlerce mülteci geliyor ben söyledim diye niye beni hedef aldınız size ne yaptığım yorumdan hoşuna gitmediyse geçersiniz ne diye dünden beri yazıyorsunuz siz çokmu dört dörtlüksunuz oturumunuz var diye böbürlenip duruyorsunuz bizim gibileri asagiliyorsunuz size ne benim nasıl geldiğimden kaldığından insna burda rahat bir şekilde yorum yapamicakmi herkes keyfine gelmiyor buralara eminim sizlerde o sekildeydiniz ama unutmuşsunuz yada herks sizin gibi şanslı doğmuyor yazdığım insanın iradesi var sonuçta yazmışım hoşuna gider bakar hoşuna gitmez geçer
Böyle yazanları Allah'a haval ettim vallahi

Ablacım bırak bunları Allah aşkına nasıl sağlık sigortan olabilir? Sigorta şirketi de, banka da bütün resmi kurumlar da ikametgah kağıdı istiyor. O kağıdı alırken de belediyede pasaportunu ve oturma iznini gösteriyorsun. Kaçak yaşayan biri nasıl adres kaydı yapabilir? Burda insanları yanlış yönlendirme, corona var, işsizlik var dünyada artık türlü türlü bela var kaçak yaşamak çok çok kötü bir fikir ne hastaneye gidebilirsin ne sosyal sisteme dahil olabilirsin. Bir banka hesabın bile yok ama burda gelmiş insanlara ben yasayı çiğniyorum siz de çiğneyin oh ne güzel yazıyorsunuz🤐🤐🤐İnsanlara yanlış fikirler vermeyin, kimseyi yaşadığı işlere teşvik etmeyin bu ne cesaret anlamadım gitti😦

Benim aklım bama da yeter fazlası var sana da yeter istersen verebilirim benim yazdığım mesaja eleştiri tarzında karşılık verirseniz söylerim bastada diyorum iradesi var yapar yapmaz kendisi bilir ama siz yazamazsiniz benim yaşadığım hayatı elestiremezsiniz
Yazdım ve eleştirdim gördüğünüz gibi.
Burası herkesin yorumuna açık bir platform ya hani.
Eleştirieye açık değilseniz yorum yapmasınız birdaha olur biter.

Ablacım bırak bunları Allah aşkına nasıl sağlık sigortan olabilir? Sigorta şirketi de, banka da bütün resmi kurumlar da ikametgah kağıdı istiyor. O kağıdı alırken de belediyede pasaportunu ve oturma iznini gösteriyorsun. Kaçak yaşayan biri nasıl adres kaydı yapabilir? Burda insanları yanlış yönlendirme, corona var, işsizlik var dünyada artık türlü türlü bela var kaçak yaşamak çok çok kötü bir fikir ne hastaneye gidebilirsin ne sosyal sisteme dahil olabilirsin. Bir banka hesabın bile yoklama burda gelmişinsanlara ben yasayı çiğniyoruz siz de çiğneyin oh ne güzel yazıyorsunuz🤐🤐🤐İnsanlara yanlış fikirler vermeyin, kimseyi yasadışıişlere teşvik etmeyin bu ne cesaret anlamadım gitti😦
Yemin ederim üstünde özel bilgiler olmasa sana ozelden tüm kağıtları atardım bak gör sonra böyle konussaydiniz

Ablacım bırak bunları Allah aşkına nasıl sağlık sigortan olabilir? Sigorta şirketi de, banka da bütün resmi kurumlar da ikametgah kağıdı istiyor. O kağıdı alırken de belediyede pasaportunu ve oturma iznini gösteriyorsun. Kaçak yaşayan biri nasıl adres kaydı yapabilir? Burda insanları yanlış yönlendirme, corona var, işsizlik var dünyada artık türlü türlü bela var kaçak yaşamak çok çok kötü bir fikir ne hastaneye gidebilirsin ne sosyal sisteme dahil olabilirsin. Bir banka hesabın bile yok ama burda gelmiş insanlara ben yasayı çiğniyorum siz de çiğneyin oh ne güzel yazıyorsunuz🤐🤐🤐İnsanlara yanlış fikirler vermeyin, kimseyi yaşadığı işlere teşvik etmeyin bu ne cesaret anlamadım gitti😦
Hikaye anlatiyor işte.
Ben uzun sene türkiyede yaşadım, türkiyede sağlık sigortam burda 2 ay geçiyordu. 2 ay dan 1 gün fazla kalsam dr, hastane, ilaç vs herşeyi cebimden ödüyordum ki ben burda doğma büyüme, buranın vatandaşıyım.

Yazdım ve eleştirdim gördüğünüz gibi.
Burası herkesin yorumuna açık bir platform ya hani.
Eleştirieye açık değilseniz yorum yapmasınız birdaha olur biter.
Elestiri var eleştiri var ama sizinki aşağılama hayat yaşantımızla dalga geçme şeklinde üstüme gelenin bende üstüne giderim kusura bakmayin

Hikaye anlatiyor işte.
Ben uzun sene türkiyede yaşadım, türkiyede sağlık sigortam burda 2 ay geçiyordu. 2 ay dan 1 gün fazla kalsam dr, hastane, ilaç vs herşeyi cebimden ödüyordum ki ben burda doğma büyüme, buranın vatandaşıyım.
Yurt dışında yaşıyorsunuz ama hiç bsieyden haberi olmayan bişey bilmeyen bir birisiniz galiba 🤣🤣🤣🤣

Elestiri var eleştiri var ama sizinki aşağılama hayat yaşantımızla dalga geçme şeklinde üstüme gelenin bende üstüne giderim kusura bakmayin
Ben üzerime geldiğiniz bir konu göremedim 🤔 hangi konuda üzerime gelebilirsiniz.
Ayrıca ben sizi aşağılamadım. Sizim gibi nice insanlar var. Ama kimse sizin gibi yaptığı iyi birşeymiş gibi ben geldim kaçak göçek vallah burası çok güzel sende gelsene demiyor. Bukadarına biz yüzsüzlük diyoruz, pes diyoruz. Eleştirdiğim konu bu, anlamıyorsanız bu benim suçum değil.

Ben üzerime geldiğiniz bir konu göremedim 🤔 hangi konuda üzerime gelebilirsiniz.
Ayrıca ben sizi aşağılamadım. Sizim gibi nice insanlar var. Ama kimse sizin gibi yaptığı iyi birşeymiş gibi ben geldim kaçak göçek vallah burası çok güzel sende gelsene demiyor. Bukadarına biz yüzsüzlük diyoruz, pes diyoruz. Eleştirdiğim konu bu, anlamıyorsanız bu benim suçum değil.
Sizinde yaptığınız yuzsuzluk yazmayın dedikçe yazıyorsunuz asagiladiniz niye şimdi yazdığınızin arkasında durmuyorunuz elhamdülillah anlama kapasitem var çok şükür

Evet doğru ben yasal yolları bilir onları uygularım, kaçak göçek, alavere dalavere bana göre değil. Allah yanlışı ve haramı nasip etmesin.
Bakın gene asagiliyorsunuz benim haram yedigimi nerden biliyorsunuz hanımefendi rabbim nasip etmesin sen çocuk parası almadinmi o haramsa kimse almasın o zaman bizde sizler gibi vergi ödüyoruz TV vergisi gene ödüyoruz

Sizin gibiler akıllı insanı gene delirtir yemin ederim ama elhamdülillah aklım basim yerinde umarım bir gün yere düşmez siniz çok yukardan konuşuyorsunuz ya Allah yardım etsin sizlere vallahi

Ya arkadaşlar bişey diycem, ben de Türkiye de eğitim ve gelir durumu ortalamanın üstünde bir insanım ama bugün bir fırsatını bulsam çocuğum için, kaçak göçek de olsa giderim . Yurtdışında çok iyi muamele gormeyecegimi, 3. sınıf insan kabul edilecegimi , sınırdışı tehlikem olduğunu da çok iyi biliyorum Ama özellikle eğitimli ve bilinçli insanlar icin artık burada yaşamaktansa o şekil hayatta kalmak bile daha tercih edilebilir oldu. Ekonomiden, eğitimden, sağlıktan filan bahsetmiyorum. Onları geçeli çok oldu zaten , artık açlıktan ve sokaklarda can güvenliğimizden endişeli hale geldik. Gerisini anlayın. O yüzden bırakın legal illegal ayırmadan kim nasıl gitmiş paylaşsın, isteyen faydalansın derim ben

X