- 22 Mayıs 2018
- 3.500
- 5.710
Muhtemelen babası üzerinden başvurdu o yüzden red verdiler.Bu durumda tekrar babası üzerinden başvuru yaparsa bence red gelir.Tabi iş bulunursa filan gelebilirKadını boş yere ümitlendiriyorlar imkansız değil gelen nasıl geldi diye. Defalarca red alman normalde önemli değil, gelirin yükselir veya red almanı gerektirecek sorun ortadan kalkar vizeyi verirler. Ama bu durumda konu sahibinin isteği imkansız.
Kayınpederin yanına gidip dönmeme niyeti kabak gibi ortada.
Turist vizesini çalışma vizesine çevirme diye bir şey yok, öyle olsa çalışma vizesi diye bir şey olmazdı. Vizenin bittiği gün havaalanında dönüyor olman lazım.
90 larda gelenlerin çoğu hala sosyal yardım alıyor kendini hile hurdayla emekli ettiriyor resmen sömürüyor Alman hükümetini.
Bizim yaptığımız gibi ilticacılar ülkenin her yerinde fink atamıyor. Bakın şüphelendikleri veya ihbar aldıkları işyerlerine ani baskın yapıp yasal olmayanları toplayıp hemen sınırdışı ediyorlar.
İki bebekle rezil olurlar. Geçen gün İranlı bir kadının haberi vardı çocuklarının önünde sakinleştirici iğne yaptılar kadın sınırdışı kararına direniyor diye. Çocuklar okula bile başlamış olsun, iltica talebi reddedildiyse gönderirler. O iltica hikayeleri bitti, kaç tane savaş oldu Libya, Suriye, taliban-Afganistan olayı, şimdi de Ukrayna. Kuzey Afrikadan botlarla geçişleri saymadım bile. Almanya başta bütün Avrupa halkı kesinlikle istemiyor bakın hep mülteci karşıtı partilerin oyu yükselişte.
Hayir. Bunu denerseniz bile vize aldiginiz yerden ceza yersiniz ve size bir daha asla vize vermeyebilirler kandirmak istedigini icin (gelme amaciniz turist olarak degil, calismak icin diye). Bunu kesinlikle yapmamanizi öneririm.Peki turist vizesi calisma vizesine dönüştürebilir mi
Cok teşekkür ederimHayir. Bunu denerseniz bile vize aldiginiz yerden ceza yersiniz ve size bir daha asla vize vermeyebilirler kandirmak istedigini icin (gelme amaciniz turist olarak degil, calismak icin diye). Bunu kesinlikle yapmamanizi öneririm.
Almanyaya gelebilmek icin en iyi yöntem is bulup gelmek. Bankaciysaniz, türklerin cok oldugu sehirlerdeki bankalarda calisabilirsiniz. B1 sertifikanizi öyle ya da böyle yapmaniz gerekiyor ama türk bankasinda sadece türkce konusur zorlanmazsiniz. Almancayi da alisveris doktor randevularinda ve ya arkadas edinirseniz öyle gelistirebilirsiniz. Siz gelip oturma izni aldiginizda esinizi de yaniniza alma hakkiniz var.
Cok sağolunHayir. Bunu denerseniz bile vize aldiginiz yerden ceza yersiniz ve size bir daha asla vize vermeyebilirler kandirmak istedigini icin (gelme amaciniz turist olarak degil, calismak icin diye). Bunu kesinlikle yapmamanizi öneririm.
Almanyaya gelebilmek icin en iyi yöntem is bulup gelmek. Bankaciysaniz, türklerin cok oldugu sehirlerdeki bankalarda calisabilirsiniz. B1 sertifikanizi öyle ya da böyle yapmaniz gerekiyor ama türk bankasinda sadece türkce konusur zorlanmazsiniz. Almancayi da alisveris doktor randevularinda ve ya arkadas edinirseniz öyle gelistirebilirsiniz. Siz gelip oturma izni aldiginizda esinizi de yaniniza alma hakkiniz var.
Burdaki yaptığımız bankacılıkla orası eminim çok farklıdır.mevzuat uygulama herşey farklı.Hayir. Bunu denerseniz bile vize aldiginiz yerden ceza yersiniz ve size bir daha asla vize vermeyebilirler kandirmak istedigini icin (gelme amaciniz turist olarak degil, calismak icin diye). Bunu kesinlikle yapmamanizi öneririm.
Burdaki yaptığımız bankacılıkla orası eminim çok farklıdır.mevzuat uygulama herşey farklı.
gişe,atm anakasa aynı zamanda kredili işlemler kredi kullandırımı,çek senet ödeme,vs çok işlem var.
Yalan söyleyemem ki ben demişsiniz yani söyleyebilecek olsanız aklınızda seçenek olarak yazmışsınız.Oyle bir sey olmadığını belirttim zaten 90 larda kaldi diye onceki yorumlarimda
Tabiki kendimi beceremedigimi bildiğim bir sey icin seçenek olarak görmemYalan söyleyemem ki ben demişsiniz yani söyleyebilecek olsanız aklınızda seçenek olarak yazmışsınız.
Kadin zaten kendisi diyor turist vizesi alıp gelicek kaçak olsa çocuklar okula gidemiyormu ben fransada yaşıyorum benim oturumum yok ama çocuklarım okula gidiyor millet suriyeliye afgana bakarsa bişey yapamicakmi herkes kendine bakacak düşünceleri varsa bunlarida göze alacak Almanya'nın prosedür unu bilmiyorum ama bende geldim pasaportumuda yirtmadim bide yasal olmayan tek yol kara yolu ve deniz yolu yok binlerce yolu var (insnain gönlü varsa parayada kiyacak sonuçta bu gelen insanların çoğu o kadar para döküyor ) artık Türkiye'de kolay kolay vize vermiyor geriye öbür yollar kalıyor maalesefyasal olmayan yollardan gelsin de nasıl olacak?
kadının 2 tane bebeği var
2 bebekle meriç mi geçecek? botla ege mi geçecek?
4 kişi binlerce euro sadece kaçakçıya vermeleri gerekir o da ölmezlerse....
"milyonlarca millet geldi". evet geldi.... yugoslavyada savaş varken, kara sınırları kontrol edilmezken, kamyon dorsesinde hatta yürüye yürüye bile geliyorlardı.
evet, eskiden gelen, iltica alacağına da güvenemiyorsa, pasaportunu yakıp kaçak olarak senelerce kalıyordu... senelerce kaçak çalışıyordu. hiç evrak kağıt yapmıyordu. eninde sonunda oturum veriyorlardı.... ama bu kadın 2 tane çocukla o işi nasıl yapacak? çocukları okula mı yollamayacak kendi bir yere mi gitmeyecek? hasta olsa ne yapacak mesela?
hanımefend, bitti o zamanlar. 90larda gelmiş bekar erkeklerin yaptıklarını (ki onlar bile kampa dayanamıyor buldukları ilk alman kadınla evlenip kamptan çıkıyordu!) ya da siyasi ilticacı kürt/alevilerin yaptılarını şimdi bu devirde evli çocuklu bir kadın nasıl yapacak?
kaldı ki zaten kendiniz diyorsunuz "şimdi ilticaya başvuranlara vermiyorlar" diye. (nedenini bilmeyecek bir şey yok fetöcüler istila etti ortalığı surisi var afganı var, şimdi bir de ukraynalısı var bizimkilere bakacak yer kalmadı da ondan, bizim diğer politik ilticacılarımızın eski popülerliği klamadı o yüzden onlara öncelik verilmiyor eskisi gibi) e bu durumda, nasıl olacak?
hani biliyorsanız söyleyin de biz de bilelim...
Kadin zaten kendisi diyor turist vizesi alıp gelicek kaçak olsa çocuklar okula gidemiyormu ben fransada yaşıyorum benim oturumum yok ama çocuklarım okula gidiyor millet suriyeliye afgana bakarsa bişey yapamicakmi herkes kendine bakacak düşünceleri varsa bunlarida göze alacak Almanya'nın prosedür unu bilmiyorum ama bende geldim pasaportumuda yirtmadim bide yasal olmayan tek yol kara yolu ve deniz yolu yok binlerce yolu var (insnain gönlü varsa parayada kiyacak sonuçta bu gelen insanların çoğu o kadar para döküyor ) artık Türkiye'de kolay kolay vize vermiyor geriye öbür yollar kalıyor maalesef
Türkiye nin vize pasaport istediği ülke var mı ya? Ben ayağına terliğini geçiren herkes bizim ülkeye rahatça girebiliyor diye biliyorumartık Türkiye'de kolay kolay vize vermiyor geriye öbür yollar kalıyor maalesef
Bende turist olarak geldim shengen vizesi ile sonrada gitmedimAnkara anlaşmasını araştırmaya başladık teşekkür ederim siz nasıl gitmiştiniz
Yok siz beni yanlış anladınız misal sen şimdi yurtdışına gezme amaçlı yada farklı amaçlarla çıkmaya çalışmak için vize başvurusu yapsan red veriyorlar artık 100 kişiden gerçekten birine veriyorlar (anlamıyorum vallahi salın gitsin milleti ne ugrastiriyorlar gitmek isteyen gitsin vallahiTürkiye nin vize pasaport istediği ülke var mı ya? Ben ayağına terliğini geçiren herkes bizim ülkeye rahatça girebiliyor diye biliyorum
Çok pişkin değil mi yazınız? Siz turist olarak gidin bir de terbiyesizlik deyip unutmayın yapılanı.Yok siz beni yanlış anladınız misal sen şimdi yurtdışına gezme amaçlı yada farklı amaçlarla çıkmaya çalışmak için vize başvurusu yapsan red veriyorlar artık 100 kişiden gerçekten birine veriyorlar (anlamıyorum vallahi salın gitsin milleti ne ugrastiriyorlar gitmek isteyen gitsin vallahi) vize alırız vizemiz elimizde birde gümrükler bırakmaz hiç unutmam bana yapılan terbiyesizliği vallahi
Tam olarak ne anlatıyorsunuzYok siz beni yanlış anladınız misal sen şimdi yurtdışına gezme amaçlı yada farklı amaçlarla çıkmaya çalışmak için vize başvurusu yapsan red veriyorlar artık 100 kişiden gerçekten birine veriyorlar (anlamıyorum vallahi salın gitsin milleti ne ugrastiriyorlar gitmek isteyen gitsin vallahi) vize alırız vizemiz elimizde birde gümrükler bırakmaz hiç unutmam bana yapılan terbiyesizliği vallahi
Ukrayna'da savaştan önce ülkeye giren Türk'lere şehir soruluyormuş, nerelisin diye. En çok kendi içinde bulundukları gruba zarar veriyorlar.Çok pişkin değil mi yazınız? Siz turist olarak gidin bir de terbiyesizlik deyip unutmayın yapılanı.
Zaten sizin gibiler yüzünden o terbiyesizlikler yapılıyor!
Kaçak olarak kalıyorsunuz her an geri gönderilme ihtimaliniz var. Tabii ki çocuklar okul çağındaysa okula alıyorlar ama bu kesin kalacaksınız artık demek değil. Turist vizesiyle gitmişsiniz büyük ihtimalle iltica talep ettiniz. Ya da açıklayın ne şekilde kalıyorsunuz şu an. Daha önce de yazdım, İranlı kadına yere yatırıp sakinleştirici verdiler geri gönderebilmek için, çoluk çocuk tınmadılar bile. Daha yeni haber, açın bakın haberlere.Bende turist olarak geldim shengen vizesi ile sonrada gitmedim
İmkanin var ise sende yap gel kaçak Göcek gelemdim sonuçta yasal geldim dönmedimÇok pişkin değil mi yazınız? Siz turist olarak gidin bir de terbiyesizlik deyip unutmayın yapılanı.
Zaten sizin gibiler yüzünden o terbiyesizlikler yapılıyor!
Kaçak gitmedim yasal geldim geri donmedim oradaki gençlerinde emin ol amacı bu sizin çevrenizdekiler yurtdışında yaşayanlar hep dört dörtlük kanunla mi gelmiş acaba kaçak Göcek yaşıyorum diye kendimi burda ovmuyorum zaten ama emin ol burda yaşayanların yüzde 70 göçmen kaçak ben gerçekleri söylüyorum niye bu kadar zorunuza gitti anlamıyorum benim elimde sağlam bir şekilde gidiş nedenim ve vizem var iken gümrük memuru bana ne kadara satın aldin diyemez ne münasebet tek bunla değil aile birleşimi ile gelen dünya kadar insana bu muamele yapılıyorKaçak olarak kalıyorsunuz her an geri gönderilme ihtimaliniz var. Tabii ki çocuklar okul çağındaysa okula alıyorlar ama bu kesin kalacaksınız artık demek değil. Turist vizesiyle gitmişsiniz büyük ihtimalle iltica talep ettiniz. Ya da açıklayın ne şekilde kalıyorsunuz şu an. Daha önce de yazdım, İranlı kadına yere yatırıp sakinleştirici verdiler geri gönderebilmek için, çoluk çocuk tınmadılar bile. Daha yeni haber, açın bakın haberlere.
Özellikle çocuklara hiç güvenmeyin. Tamam artık oldu bu iş çocuk okula başladı diye düşünmeyin. Fransa diyorsunuz bunu Almanya' da deneyin görün. Fransa cumhurbaşkanı Macron şu an var gücüyle Ukrayna Rusya savaşını durdurmaya çalışıyor. Şirin görünmek için çağırır bir sürü Ukraynalıyı mülteci olarak, sizi de bindirirler uçağa. Yine herkes seçim şirinliğinde oy toplama derdinde. Fransa cumhurbaşkanlığı seçimi bittikten sonra izleyin bakalım mülteci sığınmacı politikaları. Dua edin de Marine Le Pen kazanmasın. Kaç sene sürerse sürsün başvurunuz olumsuz olabilir hiç güvenmeyin.
Bir kez havaalanında bir aile yanaştı yanıma. Çoluklu çocuklu görünce güvendiler bana heralde. 18 yaşında kız çocukları ilk kez yalnız uçağa binecekmiş, kadın elimi tuttu rica etti kızımla ilgilenir misiniz diye. Ben önce anlamadım ama sonra farkettim ki kendileri gelemiyor ülkeye. Tabii ilgilenirim endişelenmeyin dedim. Kocaman kadın adam bir köşede ağladı kızlarını uğurlarken. Çocuk daha bebek yaşta gelip 18 yaşını doldurunca İsviçre pasaportu verilmiş ama anne baba hala sığınmacı. Bak kaç yıl olmuş hala akibetleri belli değil. Kızı İstanbul'da havaalanında teslim ettim, tüm sülale sanki düğüne gelmiş gibi kaptılar kızı. İşin bir de bu yönü var arafta kalmak, aileni bir daha görememek. Ne Türk pasaportun var ne Alman Fransız pasaportu.
Kaçak göçek gidip musallat olmuşsunuz bir de terbiyesizlik yaptılar bana diyorsunuz. Ülkenin iyi niyetini sosyal yardımlarını sonuna kadar sömürmeyinde buradaki gençler konsolosluk kapısında perişan olmasın. Millet istenen evrakları toplamak için günlerce uğraşıyor.