- 25 Aralık 2020
- 4.899
- 17.906
- 41
sanırım kaçakçı şebekesine (para vererek) gelmeyi kast ettiğinizi düşündüNe peresii kiz sen ne sandin ki ben cok farklı bir yol biliyorum
Emin değilim ama Ankara anlaşması bitti sanırım.bir akrabamız karı koca bankacıydı, İngiltereye göç ettiler ankara anlaşmasıyla mı ne, bankacılığa orada da devam ediyorlar. bir araştırın işterseniz bunu
Ben hem almanyada yasayip hem de vize basvurularina bakiyorum. Yabancilar dairesinde calisiyorum.Merhabalar lisans mezunuyum,10 yılı doldurdum bankacıyım. Eşim lise mezunu, O da 13 yıldır özel bir firmada yönetici.
Ben yurtdışında yaşamak istiyorum önceliğim Almanya eşimin babası Alman vatandaşı ama eşim zamanında çok fazla vize başvurusu yapıp, red almış bana herhangi bir vize çıkmaz diyor.
Ben internette çok araştırdım,ancak Almanya hakkında kapsamlı danışmanlık verebilecek güvenli bir firma bulamadım.
3 ve 2 yaşlarında 2 oğlumuz var en çok onlar için gitmek istiyorum.
Sorum şu turist vizesi ile gidip iş bulma gibi bir durumumuz olabilirmi.(Eşimin babasının firması var işçi gösterebilirim diyor.Ancak vize aşamasında bişy yapamam diyor)
Yada turist vizesiyle gidip iltica etmeyi önerirmisiniz,youtube da videolar vs izledim.Ancak genelde turist vizesiyle gidenlerin ilticası red oluyormuş hani ülkenizden bu şekilde geliyorsanız sorun yaşamıyorsunuzdur diye.
Göçmen yasasıyla ilgili hiçbir şekilde sağlıklı bilgi edinemedim.Mesleğimi orda icra edebilirmiyim Sanmıyorum daha doğrusu bilmiyorum. dil a1 mi b 1 isteniyor.
Bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım rica ederim.
Yada önebileceğiniz danışmanlık yapabilecek kurumlar varmıdır.
Çok teşekkürler
Kürt ve Alevi olmanız neyi değiştiriyor ? Neden sıkıntı yaşayasınız ayrıca bu sebeplerden ?ya aslında orası uzun hikaye eşim çocukken gitmiş eşim hatta ilk zamanlar dedi ben beni istemeyen adamın yanına çalışmaya gitmem vs. sonra halası gil filanda oldu çok tatlı bi kadındır neyse dedi onlar bize şimdi para desem para yollar davetiye istesem yollar vs ama ben kimseye muhtaç olmak minnet etmeden gitmek istiyorum.Bende aynı fikirdeyim.Eşimin babasının adına inşaat firması var ama devrettim vs bişeler de demiş tamn güvenemiyorum aSLINDA İLTİCA ÇOK AKLIMA YATIYOR AMA BİRİMİZ KÜRT BİRİMİZ ALEVİYİZ YANİ 90 LARDA BU SEBEPLERDEN ÇOK İLTİCA ALMIŞ AMA ŞU AN YALAN SÖYLEMEYİ BECEREMEM Bİ SIKINTI YAŞAMIYORUZ Kİ DAHA ÖZGÜR OLMAK ÇOCUKLARIMIZI DAHA RAHAT YETİŞTİRMEK İÇİN GİTMEK İSTİYORUZ
Diğer ülkeler ile sürüyor bildiğim kadarıyla yalnızca İngiltere ile bittiEmin değilim ama Ankara anlaşması bitti sanırım.
Bu durumu kullanıp sığınma talep etmek anlamında diyor sanırım. Ama buna kim inanır ki herkes çok şükür özgürce yaşıyor ülkemizde. Sırf gitmek icin ülkemizi kotulemesinler bir zahmet..Kürt ve Alevi olmanız neyi değiştiriyor ? Neden sıkıntı yaşayasınız ayrıca bu sebeplerden ?
Ben de gitmek istiyorum. Ama etnik kökenimi veya dini inanışımı buna alet etmem, asıl bu bağlı olduğum değerlere ayıp etmek olurBu durumu kullanıp sığınma talep etmek anlamında diyor sanırım. Ama buna kim inanır ki herkes çok şükür özgürce yaşıyor ülkemizde. Sırf gitmek icin ülkemizi kotulemesinler bir zahmet..
Valla şuan gitmek istemeyen kişi sayısı azdır muhtemelen. Ama yani bu şekilde yalandan yere bunu kullanıp gitmek istemek şuan bu yıllarda iki yuzluluk bence. Gitmek var gitmek var. Umarım gidebilirsiniz bu aradaBen de gitmek istiyorum. Ama etnik kökenimi veya dini inanışımı buna alet etmem, asıl bu bağlı olduğum değerlere ayıp etmek olur
Bu durumu kullanıp sığınma talep etmek anlamında diyor sanırım. Ama buna kim inanır ki herkes çok şükür özgürce yaşıyor ülkemizde. Sırf gitmek icin ülkemizi kotulemesinler bir zahmet..
Peki turist vizesi calisma vizesine dönüştürebilir miBen hem almanyada yasayip hem de vize basvurularina bakiyorum. Yabancilar dairesinde calisiyorum.
Vize basvurusuna defalarca red cevabi almak bir dahaki vize basvurusunun da olumsuz olucagina garanti degil. Her zaman olumlu cevap alabilirsiniz. Önemli olan getirilen sartlar.
O zaman dağlardan kaçak gelecekya aslında orası uzun hikaye eşim çocukken gitmiş eşim hatta ilk zamanlar dedi ben beni istemeyen adamın yanına çalışmaya gitmem vs. sonra halası gil filanda oldu çok tatlı bi kadındır neyse dedi onlar bize şimdi para desem para yollar davetiye istesem yollar vs ama ben kimseye muhtaç olmak minnet etmeden gitmek istiyorum.Bende aynı fikirdeyim.Eşimin babasının adına inşaat firması var ama devrettim vs bişeler de demiş tamn güvenemiyorum aSLINDA İLTİCA ÇOK AKLIMA YATIYOR AMA BİRİMİZ KÜRT BİRİMİZ ALEVİYİZ YANİ 90 LARDA BU SEBEPLERDEN ÇOK İLTİCA ALMIŞ AMA ŞU AN YALAN SÖYLEMEYİ BECEREMEM Bİ SIKINTI YAŞAMIYORUZ Kİ DAHA ÖZGÜR OLMAK ÇOCUKLARIMIZI DAHA RAHAT YETİŞTİRMEK İÇİN GİTMEK İSTİYORUZ
yasal olmayan yollardan gelsin de nasıl olacak?Bnce aşırı kafaya takıyorsunuz ve abartiyirsunuz bu milyonlarca millet nasıl geldi yarısının fazlası yasal olmayan yollardan geldi sonra belirli bir süreden sonra oturum izni hakkı tanıyorlar heleki kadınlara daha öncelik verip oturum izni veriyorlar çocuk yaparsın okula başladımi oturumunu alırsın burda herkes yasal da çalışmıyor illaki iş bulur eşin ki babasıda varmış ilticaya gelirsek artık eski devir kapandı bin kişiden birisine veriyorlar artık ha ilticaya başvurursun harçlık verirler red yiyene kadar (şuan başvuranlar almıyor nedense onuda bilmiyorum nedenini ) en azından yurtdışına giriş kağıtlarin olur (linclemeyin beni lütfen bunlar yurtdışındaki gerçekler)
türkiyeye tekrar gelip çalışma vizesine başvurup, alıp gitmeniz gerekirPeki turist vizesi calisma vizesine dönüştürebilir mi
Ben de çok merak ettim. Bana da özelden yazabilir misiniz?Ne peresii kiz sen ne sandin ki ben cok farklı bir yol biliyorum
Kadını boş yere ümitlendiriyorlar imkansız değil gelen nasıl geldi diye. Defalarca red alman normalde önemli değil, gelirin yükselir veya red almanı gerektirecek sorun ortadan kalkar vizeyi verirler. Ama bu durumda konu sahibinin isteği imkansız.türkiyeye tekrar gelip çalışma vizesine başvurup, alıp gitmeniz gerekir
turist vizesi çalışma vizesine dönmez. sadece almanya değil hiçbir yerde dönmez.
yalnız bunlar çok çok çok çooooooooooooooooooooooooooook temel bilgiler. aracı kuruma filan gerek yok herhangi bir vize prosedürü anlatımı okusanız bunları öğrenirsiniz.
bunları da bilmiyorsanız sizin işiniz zor. 6 ay erasmusa gidecek olan 20 yaşında öğrenciler bile bunları 2 saatte öğreniyor yahu. siz ailecek gitmekten bahsediyorsunuz!
kayınpederiniz davet yollayacak mesela adam emekli olduysa, işini devrettiyse, orada sosyal yardımla geçiniyorsa vs vs davet yollayamaz.
hadi yolladı, evi belli m2'den büyük değilse sizi 4 kişi ağırlayacak olamaz, izin vermezler.
gibi gibi bin tane şey var. adam bunları bildiğinden yokuş yapıyordur zaten.
Yapan söyleyemem zaten elimde degilIltıca kısmına yorum yazmaya geldim. Geçerli bir sebebiniz yok ki, yalan söyleseniz dahi anlarlar. Ben Hollandada mülteci kampında çalışmış biri olarak bazen Fetöcülerin iltica nedeniyle Türkiyeden geldiklerine şahit oluyordum. Onlara oturma hakkı veriyorlar diye duydum. Ama burdaki kampların durumu iç açıcı değil, Almanyada farklı değildir. Değmez bence