Almanyada yaşayanlar yardım..

hamis

her işimi kendim yaparım .
Pro Üye
Anneler Kulübü
6 Temmuz 2009
3.548
2.771
Merhabalar lisans mezunuyum,10 yılı doldurdum bankacıyım. Eşim lise mezunu, O da 13 yıldır özel bir firmada yönetici.

Ben yurtdışında yaşamak istiyorum önceliğim Almanya eşimin babası Alman vatandaşı ama eşim zamanında çok fazla vize başvurusu yapıp, red almış bana herhangi bir vize çıkmaz diyor.

Ben internette çok araştırdım,ancak Almanya hakkında kapsamlı danışmanlık verebilecek güvenli bir firma bulamadım.

3 ve 2 yaşlarında 2 oğlumuz var en çok onlar için gitmek istiyorum.

Sorum şu turist vizesi ile gidip iş bulma gibi bir durumumuz olabilirmi.(Eşimin babasının firması var işçi gösterebilirim diyor.Ancak vize aşamasında bişy yapamam diyor)

Yada turist vizesiyle gidip iltica etmeyi önerirmisiniz,youtube da videolar vs izledim.Ancak genelde turist vizesiyle gidenlerin ilticası red oluyormuş hani ülkenizden bu şekilde geliyorsanız sorun yaşamıyorsunuzdur diye.

Göçmen yasasıyla ilgili hiçbir şekilde sağlıklı bilgi edinemedim.Mesleğimi orda icra edebilirmiyim Sanmıyorum daha doğrusu bilmiyorum. dil a1 mi b 1 isteniyor.

Bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım rica ederim.

Yada önebileceğiniz danışmanlık yapabilecek kurumlar varmıdır.

Çok teşekkürler

Eşinizin babası neden yardımcı olmuyor hem firması varmış oğluna yada size sponsor olsa işler daha kolay olur hem de firmada çalışırsınız.Esinize yada size çalışma izni,vize ve oturum çıksa digeriniz içinde çıkar oturma izni vs.Masraflardan oturumu olmak istemiyor.

ya aslında orası uzun hikaye eşim çocukken gitmiş eşim hatta ilk zamanlar dedi ben beni istemeyen adamın yanına çalışmaya gitmem vs. sonra halası gil filanda oldu çok tatlı bi kadındır neyse dedi onlar bize şimdi para desem para yollar davetiye istesem yollar vs ama ben kimseye muhtaç olmak minnet etmeden gitmek istiyorum.Bende aynı fikirdeyim.Eşimin babasının adına inşaat firması var ama devrettim vs bişeler de demiş tamn güvenemiyorum aSLINDA İLTİCA ÇOK AKLIMA YATIYOR AMA BİRİMİZ KÜRT BİRİMİZ ALEVİYİZ YANİ 90 LARDA BU SEBEPLERDEN ÇOK İLTİCA ALMIŞ AMA ŞU AN YALAN SÖYLEMEYİ BECEREMEM Bİ SIKINTI YAŞAMIYORUZ Kİ DAHA ÖZGÜR OLMAK ÇOCUKLARIMIZI DAHA RAHAT YETİŞTİRMEK İÇİN GİTMEK İSTİYORUZ

Sizin durumunuzda Almanya imkansız, çünkü eşiniz defalarca red almış. İngilizceniz varsa başka ülke için şansınızı deneyebilirsiniz, İngiltere de mesela bankacı olarak çalışabilirsiniz iyi derecede lisana hakimseniz. Bankaların iş ilanlarına başvurabilirsiniz. Ama İngilizce de bilmiyorsanız malesef bir yolu yok isteğinizin.

Turist vizesiyle gidip iltica edemezsiniz, hemen geri gönderirler. Annesini ziyaret için turist vizesiyle Almanya'ya gelen 13-14 yaşlarındaki bir çocuğu geri gönderdiklerini biliyorum. Çocuğun Türkiye'de kimsesi kalmamış annesi yanına almak istedi. Sırf böyle girişleri önlemek için vize uzatma falan yapmıyorlar. Bu çocuğa ve annesine ülkesine geri dönünce tekrar başvuru yapmasını söylediler ve tekrar vize verdiler. Almanya'ya girince de oturum verildi. Yani her gelenin mağdurum kalmak istiyorum demesini önlemek için yapıyorlar bunu.

Çalışma vizesine başvurmanız gerekiyor ama dil yeterlilik istiyorlar. Bakın doktorlar bu nedenle harıl harıl Almanca kursuna gidiyor. Eşinizin aldığı retler de kötü olmuş.

Kayınpederin firması size iş teklifinde bulunabilirdi ama iki çocuklu bankacı birinin -üstelik bu kişi gelini- ne amaçla geleceğini onlar da görüyor. Adam da tahmin etmiş olmayacağını ve vizeye karışamam ben demiş baştan. Üstelik eşiniz defalarca red almış. Babası Almanya'da kalmış kendisi Türkiye'de mi büyümüş? Belli yaşa kadar Almanya da kalan çocuğa otomatik vatandaşlık veriyorlar çünkü.

Almanya'da dil bilmeden bankacılık yapmanız mümkün değil. O nedenle gidenler hep bedensel işlerde çalışıyor. Çocuklarınıza bir anne olarak güzel bir gelecek vermek istemekte çok haklısınız. Lütfen dolandırıcılara, biz hallederiz ama şu kadar para verirsin diyenlere çocuklarınızın rızkını kaptırmayın. El altından yasadışı işlere girmeyin. Siz tek olsanız hadi neyse, diğerleri gibi dağlarda günlerce yol yürüyüp perişan olmayı göze alırsınız ama çocuklarınıza yapmayın bunu. Güzel bir mesleğiniz var eşiniz de çalışıyor, bir macera uğruna bozmayın düzeninizi.

İltica olarak gidemezsiniz diye biliyorum , dış işlerinin uzun uğraşları sonucunda Türkiye’den iltica talebi kabul edilmiyor uzun bir sğredir diye biliyorum, eğer Almanya’dan bir iş bulabilirseniz onların daveti ile çok rahat gidersiniz birde banka hesabınızda en az 10 bin Euro olması gerekiyor diye biliyorum

Merhabalar teşekkür ederim yorumunuz icin.
Esim 7 yasindayken hickimseye soylemeden gitmiş sonra arayip kayınvalidem den nikahinistemis sonra bosanma orda bir almanla evlenme derken tekrar bosanip kayınvalidemle evlenmis cocuklar 16 yasina kadar götürebilirmis ama uğraşmamış sanirim.esim annesi kardesleri burda hayatta kalmaya çalışmışlar böyle vatandaş olmus.Eşim hic yurtdisina cikmamis

Dediğiniz gibi o iş 90 larda kaldı. Çünkü artık inanmıyorlar ve gelenleri geri göndermeye çalışıyorlar. Dijital sistemden rahatça kontrol edebiliyorlar, hatta en son gurbetçilerin Türkiye'de mal varlığıyla ilgili anlaşma bile yaptı hükümet.
Bir sürü Suriye'li sığınmacı var ülkede, biz nasıl şikayetçiysek Alman halkı da istemiyor. Üstüne şimdi Ukrayna olayı var. Bir sürü Ukrayna'lı savaştan kaçıp bu ülkelere sığındı.

Covid nedeniyle vatandaşına milyarlarca € verdi hükümet. Millet evinde yan geldi yattı ama maaşları tıkır tıkır ödendi herkesin. Yasal yollardan deneyin vize şansınızı ama kesinlikle turist vizesini uzatmazlar ve iltica etmek istiyorum derseniz ilk uçakla geri gönderirler.

Eşiniz zamanında kalsaydı hem vatandaşlık alırdı hem de dil problemi olmazdı. Siz defalarca red verdiğiniz birinin eşine hadi tamam seni alalım dermisiniz?

10 yili aşmış bir zaman ama sonucta kendi evimiz bankada gosrerebikecek oaramiz arabamiz vs var
O yüzden oyle düşündüm

10 yili aşmış bir zaman ama sonucta kendi evimiz bankada gosrerebikecek oaramiz arabamiz vs var
O yüzden oyle düşündüm
Bunlarla normalde turist vizesi alınabilir başka bir AB ülkesinden ama size o da zor. Eşinize ne gerekçeyle red verdiler? Almanya her zaman turistik amaçlı olsa bile en zor vize veren ülke olmuştur.
Bakın mesela BAE veya Katar gibi zengin Arap ülkelerinde de yaşam standardı yüksek, çocuklar uluslararası geçerliliği olan okullarda İngilizce eğitim görüyor. İlle Avrupa diye düşünmeyin. Galiba bizden vize de istemiyorlar, bir gidin gezin bakın.

eşiniz neden defalarca red aldı?

aklıma gelen şeyler
muhtemelen eşinizin ailesi kürt
muhtemelen vize başvurusu sırasında babası başka bir Alman kadınla evliydi ve süresini bitirip vatandaşlık aldı
ama burada kalan eşine şeriaten hala eşi gibi bakıyordu
ve fakat burada kalanların ne maaşı ne geliri ne bir şeyi vardı ve muhtemelen de eşiniz çocukken değil biraz büyüdükten sonra başvurdu
çocukken götürmek istese götürürdü çünkü
böyle çocuk büyüdükten sonra başvurunca "hah bu da burada bi Alman'la evlenip kalacak" diye vermiyorlar vizeyi

eşiniz oraya üniversiteye dil veya meslek kursuna filan gidiyor olsa mesela vize verirlerdi
bunu da tüm eşini bırakıp tekrar evlenen urfalı maraşlı abiler bilir aslında...sizin kayınpederin pek çocuklarıyla arası yok bence.

şimdi ablacım siz iltica etseniz
sizi ilk uçağa koyup yollamasalar bile
iltica kampına yollayacaklar
bu yaşta 2 çocukla kampta yaşayabileceğinizi düşünüyor musunuz gerçekten?

bak buradan avrupaya gidenler "burada evler 40 m2 ühüüü" diye ağlıyorlar iyi düşünün....

turist vizesiyle gittiniz ve diyelim almanca olmadan mucizevi biçimde de iş buldunuz (kaldı ki tek başınıza gitseniz 2 bebeyiburada nasıl bırakacaksınız, ama hadi gittiniz)
tekrar gelip çalışma vizesine başvurmanız gerekiyor o da aylar sürer firma sponsor olmadıkça

almanyada bankacılık diploması geçmiyor
aslında hiç bir diploma geçmiyor (tıp, öğretmenlik, hukuk...)
sadece mühendislik ve fen alanında burada yaptığı işi insan gidip birebir başka ülkede de yapabilir (aklıma gelen)
başka hiç bir alanda dünyanın başka bir yerinde bu mümkün değil (beden işleri hariç)

ama gidilir diploma denkliği için dersler sınavlar verilir
meslek kurs dil işleri tamamlanır
alanında iş bulunur, bulunmaz değil.
sadece 2 çocukla kaç yaşından sorna bunları yapacak sabrınız ve bütçeniz var mı tek mesele o

Eşime şimdi gitsen geri gelmezsin cok gençsin filan demişler zaten görüşmede sanırım
Aynen Kayinbabamin ailesiyle arasi dediğiniz gibi ve hayat senaryolarını tam yazmissiniz hepsi burda çalışmışlar üniversite okuyamamis eşim
Yani kayınbabam on ayak olup yardim etse belki olurdu
Ben 33 esim 35 yasindayiz
Yasimiz dahada gecmeden gitmek istedim ama cok zor oldugunu biliyorum
Biraz birikmisimiz var her yatirimi nakde cevirsek tahmini 20 bin euro yapar

Turkiyedeyken b1 belgesi alirsaniz hersey kolaylasir, is başvurusu kabul edilir bu belge ile.

A1 ve A2 belgeleri gelmek icin yeterli değil maalesef. En az B1 veya B2 lazim...

Babasi eşinize ve size istek gonderebilir ama cocuklari bilemedim turist vizesi alip gelseniz burda multeci olarak basvurmaniz gerekir karmasik isler bende pek anlamiyorm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…