ya aslında orası uzun hikaye eşim çocukken gitmiş eşim hatta ilk zamanlar dedi ben beni istemeyen adamın yanına çalışmaya gitmem vs. sonra halası gil filanda oldu çok tatlı bi kadındır neyse dedi onlar bize şimdi para desem para yollar davetiye istesem yollar vs ama ben kimseye muhtaç olmak minnet etmeden gitmek istiyorum.Bende aynı fikirdeyim.Eşimin babasının adına inşaat firması var ama devrettim vs bişeler de demiş tamn güvenemiyorum aSLINDA İLTİCA ÇOK AKLIMA YATIYOR AMA BİRİMİZ KÜRT BİRİMİZ ALEVİYİZ YANİ 90 LARDA BU SEBEPLERDEN ÇOK İLTİCA ALMIŞ AMA ŞU AN YALAN SÖYLEMEYİ BECEREMEM Bİ SIKINTI YAŞAMIYORUZ Kİ DAHA ÖZGÜR OLMAK ÇOCUKLARIMIZI DAHA RAHAT YETİŞTİRMEK İÇİN GİTMEK İSTİYORUZEşinizin babası neden yardımcı olmuyor hem firması varmış oğluna yada size sponsor olsa işler daha kolay olur hem de firmada çalışırsınız.Esinize yada size çalışma izni,vize ve oturum çıksa digeriniz içinde çıkar oturma izni vs.Masraflardan oturumu olmak istemiyor.
Sizin durumunuzda Almanya imkansız, çünkü eşiniz defalarca red almış. İngilizceniz varsa başka ülke için şansınızı deneyebilirsiniz, İngiltere de mesela bankacı olarak çalışabilirsiniz iyi derecede lisana hakimseniz. Bankaların iş ilanlarına başvurabilirsiniz. Ama İngilizce de bilmiyorsanız malesef bir yolu yok isteğinizin.
Turist vizesiyle gidip iltica edemezsiniz, hemen geri gönderirler. Annesini ziyaret için turist vizesiyle Almanya'ya gelen 13-14 yaşlarındaki bir çocuğu geri gönderdiklerini biliyorum. Çocuğun Türkiye'de kimsesi kalmamış annesi yanına almak istedi. Sırf böyle girişleri önlemek için vize uzatma falan yapmıyorlar. Bu çocuğa ve annesine ülkesine geri dönünce tekrar başvuru yapmasını söylediler ve tekrar vize verdiler. Almanya'ya girince de oturum verildi. Yani her gelenin mağdurum kalmak istiyorum demesini önlemek için yapıyorlar bunu.
Çalışma vizesine başvurmanız gerekiyor ama dil yeterlilik istiyorlar. Bakın doktorlar bu nedenle harıl harıl Almanca kursuna gidiyor. Eşinizin aldığı retler de kötü olmuş.
Kayınpederin firması size iş teklifinde bulunabilirdi ama iki çocuklu bankacı birinin -üstelik bu kişi gelini- ne amaçla geleceğini onlar da görüyor. Adam da tahmin etmiş olmayacağını ve vizeye karışamam ben demiş baştan. Üstelik eşiniz defalarca red almış. Babası Almanya'da kalmış kendisi Türkiye'de mi büyümüş? Belli yaşa kadar Almanya da kalan çocuğa otomatik vatandaşlık veriyorlar çünkü.
Almanya'da dil bilmeden bankacılık yapmanız mümkün değil. O nedenle gidenler hep bedensel işlerde çalışıyor. Çocuklarınıza bir anne olarak güzel bir gelecek vermek istemekte çok haklısınız. Lütfen dolandırıcılara, biz hallederiz ama şu kadar para verirsin diyenlere çocuklarınızın rızkını kaptırmayın. El altından yasadışı işlere girmeyin. Siz tek olsanız hadi neyse, diğerleri gibi dağlarda günlerce yol yürüyüp perişan olmayı göze alırsınız ama çocuklarınıza yapmayın bunu. Güzel bir mesleğiniz var eşiniz de çalışıyor, bir macera uğruna bozmayın düzeninizi.
Dediğiniz gibi o iş 90 larda kaldı. Çünkü artık inanmıyorlar ve gelenleri geri göndermeye çalışıyorlar. Dijital sistemden rahatça kontrol edebiliyorlar, hatta en son gurbetçilerin Türkiye'de mal varlığıyla ilgili anlaşma bile yaptı hükümet.ya aslında orası uzun hikaye eşim çocukken gitmiş eşim hatta ilk zamanlar dedi ben beni istemeyen adamın yanına çalışmaya gitmem vs. sonra halası gil filanda oldu çok tatlı bi kadındır neyse dedi onlar bize şimdi para desem para yollar davetiye istesem yollar vs ama ben kimseye muhtaç olmak minnet etmeden gitmek istiyorum.Bende aynı fikirdeyim.Eşimin babasının adına inşaat firması var ama devrettim vs bişeler de demiş tamn güvenemiyorum aSLINDA İLTİCA ÇOK AKLIMA YATIYOR AMA BİRİMİZ KÜRT BİRİMİZ ALEVİYİZ YANİ 90 LARDA BU SEBEPLERDEN ÇOK İLTİCA ALMIŞ AMA ŞU AN YALAN SÖYLEMEYİ BECEREMEM Bİ SIKINTI YAŞAMIYORUZ Kİ DAHA ÖZGÜR OLMAK ÇOCUKLARIMIZI DAHA RAHAT YETİŞTİRMEK İÇİN GİTMEK İSTİYORUZ
10 yili aşmış bir zaman ama sonucta kendi evimiz bankada gosrerebikecek oaramiz arabamiz vs varDediğiniz gibi o iş 90 larda kaldı. Çünkü artık inanmıyorlar ve gelenleri geri göndermeye çalışıyorlar. Dijital sistemden rahatça kontrol edebiliyorlar, hatta en son gurbetçilerin Türkiye'de mal varlığıyla ilgili anlaşma bile yaptı hükümet.
Bir sürü Suriye'li sığınmacı var ülkede, biz nasıl şikayetçiysek Alman halkı da istemiyor. Üstüne şimdi Ukrayna olayı var. Bir sürü Ukrayna'lı savaştan kaçıp bu ülkelere sığındı.
Covid nedeniyle vatandaşına milyarlarca € verdi hükümet. Millet evinde yan geldi yattı ama maaşları tıkır tıkır ödendi herkesin. Yasal yollardan deneyin vize şansınızı ama kesinlikle turist vizesini uzatmazlar ve iltica etmek istiyorum derseniz ilk uçakla geri gönderirler.
Eşiniz zamanında kalsaydı hem vatandaşlık alırdı hem de dil problemi olmazdı. Siz defalarca red verdiğiniz birinin eşine hadi tamam seni alalım dermisiniz?
Bunlarla normalde turist vizesi alınabilir başka bir AB ülkesinden ama size o da zor. Eşinize ne gerekçeyle red verdiler? Almanya her zaman turistik amaçlı olsa bile en zor vize veren ülke olmuştur.10 yili aşmış bir zaman ama sonucta kendi evimiz bankada gosrerebikecek oaramiz arabamiz vs var
O yüzden oyle düşündüm
O parayı toplamak heleki 4 kisi için imkansiz o kadar paralari olsa gelmezler zatenBaska bir gelme yolu daha var ama onu burdan yazamam sanırım
Ne peresii kiz sen ne sandin ki ben cok farklı bir yol biliyorumO parayı toplamak heleki 4 kisi için imkansiz o kadar paralari olsa gelmezler zaten
Ozelden yazBaska bir gelme yolu daha var ama onu burdan yazamam sanırım
Kacak yoldan sandim eheheh bana da ozelden yazNe peresii kiz sen ne sandin ki ben cok farklı bir yol biliyorum