• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya'da yabanc, memlekette Almanc..

Ay gozlerimden yas akti, agliyorum, cok dogru soylemis vallah helal olsun ona, sagol paylastigin icin,
Allah'im bi de demezler mi bana kiz bul bende gelcem buraya diye pehhhhhhhh :delphin: sanki poh var burda :mymeka: Otursana oglum memleketinde be, sanki gelince basin goge ercek? burda ne var, kopek pohu it pohu, elalemin pisligine temizle yap git gel, keyif mi len bu ? anlamazlar, ki hani diyolar ya gelen goren bilir diye aynen oyle, bi gelen pisman bi de gelmeyen peh peh peh mafoldumben .​

aynen canim benim tyzem temizlikci sabahin 5 iinde kalkiyor ise gidip almanrin .... temizlemek icin türkiyede evleri var kiralarinida kardesi alip bankaya yatirir 2 sene önce türkiyedeki kiralara güvenip izine gittiler ne oldu dersiniz kanindan canndan olan kardesi kendi kirasini yatirmadigi gibi öteki kiralarida alip yemis.yazik günah ya

aynen canim benim tyzem temizlikci sabahin 5 iinde kalkiyor ise gidip almanrin .... temizlemek icin türkiyede evleri var kiralarinida kardesi alip bankaya yatirir 2 sene önce türkiyedeki kiralara güvenip izine gittiler ne oldu dersiniz kanindan canndan olan kardesi kendi kirasini yatirmadigi gibi öteki kiralarida alip yemis.yazik günah ya

Anemzaten bu sene yani pazar gunu geldiler, bi hafta olcak yani, rezillik kizim dio, akraba akrabaya kazik atio dio, yaziklar olsun be, biz sevinelim Topragimiza varioz, akrabalarimizi gorcez diye, onlar arkadasn savursun vursun zikkim olsun insallah mafoldumben:delphin:

benim annemde cok cekmis, ilk almanyaya geldiginde 10 yasindaymis.. bana anlattida yasadiklarini..inan o kadar kin ve nefret dolu oldumki o insanlara karsi..halbuki annem bana kizdi,ben sana bunlari aklin erince anlatmak istedimki iyiyi kötüyü anlayasin insanlara karsi nefretle büyümeyesin diye.. ama olmadi cok üzüldüm cok agladim.. inan ona o seyleri yasatani bulsam cehenneme gitme pahasina onun canini cok kötü yakardim.. neler cekmisler ya.. evlendiginde 1 tahta kasigi yokmus,alamadik diyor annem.dil bilmiyorsun birsey bilmiyorsun..zamaninda ekmegin tanesi 30 kurusmus..annemler alamazlarmis,10 kurusa (!) un alip evde yaparlarmis ekmegi !!
simdi ALLAHIMA binlerce kez sükürler olsun istemedigi kadar alabilir.. ama neyle ? sabirla, allaha inancla ve calismakla.. simdi kadincagiz türkiyeye gidiyor, nedense HERKESINDE para sorunu oluyor nedense herkes bize geliyor o sorunlarla..bir kurus verdiriyormuyum anneme ? hayir ! asla !!
gecen sene bi akraba para istedi 500 euro !.. annemler dayanamadi verdiler..

ben gittim istedim..aldimmi ? evet aldim..ya vercen ya vercen dedim.. gerekirse mahkemelik olursun tinne dedim.. sonradan demisler iste sila yobaz,sila paraci.. evet arkadas paraciyim, o 500 euroyu kazanmak icin benim anam babam sabahin köründe ise gidip calisip geliyorlar.. !!

borc namus borcu deyip aldim,gittim anneme verdim.. kizdi evet annemde kizdi ama sonucunda hesabina yatirdim parasini.. hakki bu.. hediye vermek zorunda degil !

Anemzaten bu sene yani pazar gunu geldiler, bi hafta olcak yani, rezillik kizim dio, akraba akrabaya kazik atio dio, yaziklar olsun be, biz sevinelim Topragimiza varioz, akrabalarimizi gorcez diye, onlar arkadasn savursun vursun zikkim olsun insallah mafoldumben:delphin:

cok sevdigim bi yengem vrdi dayimin karisi hep arar sorardim,daha buraya gitmeden baslmaisti seninde gittinmi burnun büyümesin falan filan bende derdim ne degiscem.bi senesi iziine gitmedim ben teyzemler gitti görümcemin bi ayakkabisi vardi begenmis almak istemis görpmcem vermemis bende bi sonraki sene aldim görümceme para verdim aldirdim istedigi ayakkabidan,olmamasi geri gönderdi degissin diye bende tamam dedim,ama görümcem ben giyneim bunlari alririm ona sonra dedi,neyse benim annem rahatsizlandi trye gitmem gerekti 10 aylikda oglum var msnden konusuyoduk kizlariyla,öyle adet yerinibulsun diye bisey istiyomusunuz diye sordum yengemde ayakkabilari degis dedi bende dedim bu saatten sonra degisecmem hem onlari x giydi falan filan bana dedigi lafi birakmadi yok beceriksizmisim bi isi beceremiyomucam almanyaya gelmisim burnm büyümüs falanda filan o günden sonra öyle bi sogudumki buzdolabi gibi oldum rsmen,benim annem rahatsizlanmis acilen trye gidiyom sen bana soruyonmu neyle geliyosun paran varmi diye tutmus benle ayakkabi kavgasi yapiyo hayret ya

Aynen ablacigim, annem derdi, bazen yicek ekmek bulamiyorduk, Turk komsulari vardi o zamanlar bi iki tane onlar vermislerdi sagolsunlar of of :gitme:, bende cok doluyum ama iste, daha niceleri var da kalsin bende senağlama

Dedigim gibi güzelim...bu burda yasayan türklerin ortak kaderidir...

Kime gidersen git bu böyle....

Bazen keske hep cocuk kalsaydimda onlarin bizi sevdigni sansaydim diyorum...öyle daha mutluydum.....gercek yüzlerini görmek cok aci...

En cokta anneme babama yapilanlari hazim edemiyorum....onlarin burda onca zorluklarla kazandigi, yeri geldimi bizden bile esirgedikleri mala mülke böyle pervazsica ortak olmalarina tahamülüm yok...

Biz babamin yüzünü görmeye hasrettik, annem temizlik islerinde calisir üc bes kenara atardi...hatta biz bile ufacik iken gider yardim ederdik....en ucuzunu yer icerdik...para biriktirelim, vatanimiza dönelim, evimiz olsun, biz calismak icin burdayiz diye....ugrasir dururduk....onlarda sadece verin derdi...verin....:delphin:

Samimi söylüyorum....artik zerre kadar icimde yok türkiyeye dönmek, eskiden cok istiyordum ama anladimki ben orda yapamam....almanlarin kültüründen dürüstlügünden disiplininden o kadar cok almisimki türkiyede yasamak imkansiz gibi....:kahve:

kap813.jpg

fft5_mf46052.Jpeg

kapikule8.jpg

bu rezilliklerden sonra bide türkiyede cekiyorsun ha :gitme:

Dedigim gibi güzelim...bu burda yasayan türklerin ortak kaderidir...

Kime gidersen git bu böyle....

Bazen keske hep cocuk kalsaydimda onlarin bizi sevdigni sansaydim diyorum...öyle daha mutluydum.....gercek yüzlerini görmek cok aci...

En cokta anneme babama yapilanlari hazim edemiyorum....onlarin burda onca zorluklarla kazandigi, yeri geldimi bizden bile esirgedikleri mala mülke böyle pervazsica ortak olmalarina tahamülüm yok...

Biz babamin yüzünü görmeye hasrettik, annem temizlik islerinde calisir üc bes kenara atardi...hatta biz bile ufacik iken gider yardim ederdik....en ucuzunu yer icerdik...para biriktirelim, vatanimiza dönelim, evimiz olsun, biz calismak icin burdayiz diye....ugrasir dururduk....onlarda sadece verin derdi...verin....:delphin:

Samimi söylüyorum....artik zerre kadar icimde yok türkiyeye dönmek, eskiden cok istiyordum ama anladimki ben orda yapamam....almanlarin kültüründen dürüstlügünden disiplininden o kadar cok almisimki türkiyede yasamak imkansiz gibi....:
kahve:

gibisi fazla..ben esimin hatiri icin denedim.. yapabilirim belki dedim..ama olmadi maximum 3 ay dayandim.geri döndüm... hastanelik oldum..düsün artik o kadar.. milletin yüzsüzlügü ve yapmacikligi mahvetti beni..evet almanlari cok sevmez bizim insanlar ama adam hak yemiyor,en azindan hukuklarina güveniliyor.. ve belkide bu yüzden cabalayip calisip avukat oldum.. cok sükür..burda kadin halinle her isi yapabiliyorsun.mersin gibi bi yerde yasamamiza ragmen yapamzdim,selcuk bile buraya alisti oda diyor,almanlarin calisma düzeni farkli diye..

gibisi fazla..ben esimin hatiri icin denedim.. yapabilirim belki dedim..ama olmadi maximum 3 ay dayandim.geri döndüm... hastanelik oldum..düsün artik o kadar.. milletin yüzsüzlügü ve yapmacikligi mahvetti beni..evet almanlari cok sevmez bizim insanlar ama adam hak yemiyor,en azindan hukuklarina güveniliyor.. ve belkide bu yüzden cabalayip calisip avukat oldum.. cok sükür..burda kadin halinle her isi yapabiliyorsun.mersin gibi bi yerde yasamamiza ragmen yapamzdim,selcuk bile buraya alisti oda diyor,almanlarin calisma düzeni farkli diye..

Zaten burdaki hangi gurbetci Türke gidersin git, Türkün yaninda mi calismak istersin yoksa almanin mi diye sordugun vakit, yüzde 99 hepsi almani tercih eder...

Tamam bizim insanlarimizdaki o sicaklik yok onlarda, tamam merhamet vicdan gibi seylerdende yoskulllar bir cogu, tamam yaninda calistirdigi insani af edersiniz essek gibi calistirir.....ama kurusu kurusuna maasini verir, 1 gün bile geciktirmez, basindan ucundan koparayim diye düsünmez, hakkini yemez!:delphin:

Alman toplumunun bu denli kalkinmasida bu yüzdendir zaten....Dispilin ve Azim....:kahve:

Zaten burdaki hangi gurbetci Türke gidersin git, Türkün yaninda mi calismak istersin yoksa almanin mi diye sordugun vakit, yüzde 99 hepsi almani tercih eder...

Tamam bizim insanlarimizdaki o sicaklik yok onlarda, tamam merhamet vicdan gibi seylerdende yoskulllar bir cogu, tamam yaninda calistirdigi insani af edersiniz essek gibi calistirir.....ama kurusu kurusuna maasini verir, 1 gün bile geciktirmez, basindan ucundan koparayim diye düsünmez, hakkini yemez!:delphin:

Alman toplumunun bu denli kalkinmasida bu yüzdendir zaten....Dispilin ve Azim....:kahve:

haklisin canimm essek gibi calisiyoun belki ama karsiligini aliyosun peki türkler ne yapiyo,onlarda essek gibi calistirio ama parani ödemiyoalr sigortani eksik gösteriyolar günde 10 12 saat calistiriyolar valla burda türklerle calisilmaz

haklisin canimm essek gibi calisiyoun belki ama karsiligini aliyosun peki türkler ne yapiyo,onlarda essek gibi calistirio ama parani ödemiyoalr sigortani eksik gösteriyolar günde 10 12 saat calistiriyolar valla burda türklerle calisilmaz

Bazen yurdumun insanlarina o kadar üzülüyorumki anlatamam...

Helede o hastanelerde gördükleri eziyetleri izledikce sinir oluyorum...ne olurdu herkes isini dogru düzgün yapsaydi...ne olurdu herkes isine gereken saygiyi gösterseydi....ne olurdu türkiyede almanya gibi kalkinmis bir ülke olsaydi.....

bende yorum yazmak istedim;
benim dedem ilk Almanya'ya gidenlerden ve hayla orada yaşıyorlar. annem 1.kuşak orada doğmuş 18 yaşına kadar Türkiye'ye bırakmışlar arada burda okumuş arada Almanya'ya gitmiş annanem olacak kadın 16 yaşında annemi doğurmuş kadın çocuk sevgisi bilmez bakmayı bilmez orada anneme hep Almanlar bakmış :1closedeyes: annanem olacak kadın sabah 5 işe gidermiş kazandığı para Türkiyedeki babasının zevkine sefasına gitmiş Annemin rızkını o yemiş ve annemin dedesi Türkiye kadınlarla kızlarla yemiş o parayı ve gayrimeşru çocuğu bile olmuş...
annem ve dayımı Türkiyeye bırakırlarmış anneme Almanya çocuk parası verirmiş hoppp annemi annanemin kız kardeşleri alır başka şehirlere oraya buraya götürürlermiş, çocuk paralarını alabilmek için güya biz bakarız diye :umursamaz: annemin eğitimini herşeyini maffetmişler annanem Türkiyeye bir gelirmiş kızına başka bir şehirde kardeşi bakıyor delirirmiş annanem olacak kadın ben size bırakmadım niye siz aldınız diye...
Dedemler vardiyei o ağır işlerde çalışırken Türkiyeye para gönderirlermiş ev yapıyolarmış,annanem olacak kadınının babası çok para istermiş gönder gönder diye annemler Türkiyeye gelirmiş ev bitmemiş ama nasıl olduysa annanem olacak kadının kardeşlerinin evi olurmuş parayı kendi zevklerine harcarlarmış sonra nemi oldu annanem olacak kadının babası kanserden genç yaşta öldü...yeterince annemlerin ve haliyle benimde tüyü bitmemiş yetimin hakkını yediği için fazla yaşamadı...
annanem ve dedem hayla Türkiyede yaşıyor,annem 18 yaşında evlenmiş annanem anneme çok eziyetler etmiş annemde kurtuluş olarak babamla evlenmiş annem çok akıllı bir insan okusaydı eminim doktor olurdu zehir gibi akıllı..
anne baba değilki evladını bağırına bassın herkes ana baba olamıyor...
ben kendi ninemden ve dedemden bahsedeceğim görgüzün tekiler,paraya tapıyorlar,annemin amcasıda dedem sayesinde Almanyaya gitti şimdi bizi saymıyor,karısı obadan çıktı,görgüsüzn teki oldu...bir Almancı tanıdığımız daha var oda aynı para göz...
bende Almanyaya gittim oarının yaşam kalitesini ve zorluklarını gördüm,Almalar çok yi insanlar kaliteli insanlar,her Almayada yaşayan paragöz vs. değil elbet ama benim karşıma Türk örf ve adetlerini ve insanlığını unutmuş tipler çıktı karşıma...bende bir tabiri caizsse bir Almacının trunu ve kızıyım benim görüşüm bu herkes aynı değil ama tabi öyle düşünmek istiyorum :1no2::1no2:

bu arada Almanyada yaşayan Türkler çk zorluklar yaşıyoruz diyorlar
eminim Türkiyede yaşasanız yüzde 90 daha fazla zorluk çekersiniz
ama Almanyada yaşadığınız sıkıntı bunun yüzde 20 si bile değildir...
tek sıkıntınız 3 gün çektiğiniz bulgar sınırını çekeceğiniz sıkıtı olsun ( annem anlatırdı biliyorum bulgarların Türklere yaptığı eziyeti)
ama tek sıkıntınız bu çalışmak diyorsunu sabah 5 diyorsunuz ama çok güzel paralar kazanıyorsunuz
Türkiyede askari ücret 450 lira sabah 5 te işe giden arkadaşlarım var aldığı ücret bu
tek fark fazla para alıyorsunuz tek sıkıntınız bu mu merak ediyorum...
bu arada Almanlar çok iyi insanlar...Türkiyedede var kötü insan her yerde.sıkıntınız ne ben anlamıyorum.sıkıntınız varsa neden Türkiye'ye gelmiyorsunuz...

tek sıkıntınız 3 gün çektiğiniz bulgar sınırını çekeceğiniz sıkıtı olsun ( annem anlatırdı biliyorum bulgarların Türklere yaptığı eziyeti)
ama tek sıkıntınız bu çalışmak diyorsunu sabah 5 diyorsunuz ama çok güzel paralar kazanıyorsunuz
Türkiyede askari ücret 450 lira sabah 5 te işe giden arkadaşlarım var aldığı ücret bu
bu arada Almanlar çok iyi insanlar...Türkiyedede var kötü insan her yerde.sıkıntınız ne ben anlamıyorum.sıkıntınız varsa neden Türkiye'ye gelmiyorsunuz...

arkadasim iyi güzel demissinde cok güzel para kazaniyosunuz diye peki senin burdaki harcammalrdan vergiden sigortadan haberin varmi bir aliyosak 2 veriyoruz euro geldi almanyanin isi bitti herseyin fiyati ikiye katlandi tek sikintimiz bumu tabikide degil,ilk safyalarda arkadasalrda belirtti,zaten vatan hasreti basli basina bir dert almanlar evet iyi gpüzel insan olanlarida var peki senin yabancilara yapilan haksizliklardan haberin varmi hepsi öyle demiyorum ama genelinde var yabanci düsmanligi,hep kötümü almanya tabikide degil cok iyi yönleride var saglik bakimindan olsun disiplin olsun ama iste anne baba memleket hasreti olunca bunlar gözümüze gelmiyo malesef,evet dedigin gibi para göz insanlarda var burda hatta izine gidip hava atabilmek icin parasi olmadigi halde kredi cekip izine giden insanlarda var ama bunlar var diye bizim günhimiz neki neden herkese ayni muamele yapilsin

biz burda buranın ekonomisine göre yaşıyoruz

aynen almanyada yaşayanlarda bizim gibi sıkıntı yaşıyorlar

aldıkları para çok gibi görünüyor fakat hayat sıtandartları harcamalar aldıkları parayla yetmiyor aynen bizim ülke gibi

düzeni bozup şehir değiştirmek kolay değil canım

canim sana katilmiyorum.. senin gördügün tek sIkInti o bulgarlar saniyorsun.. ya peki Ezan sesine hasret kalmamiza ne dersin? O güzelim sehirlere, sahillere, bogaz köprüsüne,kiz kalesine, insanlarin sicakligina.. günese hasret kalmamiza ne dersin ?
Sana göre belki burda iyi para kazaniyoruz ama gel bakalim birde burdaki harcamalarimizi gör,onlari hesapla..
Türkiyede ben gitsem saat 5 de ise baslasam,gereken maasimi alsam ve gidip aksam denize bakarak bir gazoz icsem tüm yorgunlugum gider..ama bak biz bunu yapamiyoruz.. iste en büyük azapda bu ! vatan HASRETI.. para mal mülk fasa fiso..
sen kardeslerinden 50 yil uzak kalmayi azap saymiyormusun? sen her yil izin koparabilmek icin binbir takla atmayi azap olarak saymiyormusun? lütfen sadece o yolu azap olarak görme.. daha cook sey var sayabilecegim ama sinir bozmaktan baska birsey olmaz..

neden türkiyeye gelmiyorsunuz diye sormussun,sana söylim canim.. en basta ben, aslinda istesem meslegimi orda devam ettirebilirim.belki iyi parada kazanabilirim neyse ney..
AMA gel görki türkiyedeki saglik sistemi düzgün oturmus degil. ben bir kez acil ameliyat oldum türkiyede,nakit para hesaba yatmadan doktorlar bicagi vurmadi bana !!
sana bir örnek vereyim, bir samimi arkadasim türkiyeye gelin gitti..iyi hos.. kocasi maasini alamadi,hadi onu atlatti burdan para gönderildi vs.

daha sonra hamile kaldi ISTE o zaman basladi hersey, doktora gidiyor para ödüyor,ultrasona giriyor para ödüyor,doguma gidiyor para ödüyor.. cocugu doguyor gereken ilaclari alamiyor niye ? maas yatmamis.. cocugu büyüdü su an. .kiz ise gitmek istiyor kresi ödeyecek para yok..
cocuk dahada büyicek,istedigi meslegi yapamicak belkide, neden? cünkü ÖSS ye girmek zorunda kalacak.. vs vs.
daha cok sebep var oraya gelmemek icin..en basta evlat sahibi olanlar icin..

Son düzenleme:

Pis türkler, def olun ülkenize gibi laflari duymak ne demektir biliyormusun?

Türksün yabancisin diye ayni egtimi alsan bile hic bir zaman bir almanla ayni konumda olamamak ne demektir biliyormusun?

Noel bayramini kutlamak zorunda olmak, kendi bayramlarinda ise gitmek zorunda olmak ne demektir biliyormusun?

Cocugna kendi dilini dinini kültürünü zorla ögretmek ne demektir biliyormusun?

Vatansiz gibi olmak ne demektir biliyormusun? Nereye ayit olmadigni bilmemek ne demektir biliyormusun?

Öz akraban ailen tarafindan para makinesi gibi görülmek ne demektir biliyormusun?

Evet türkiyeye nazaran cok daha iyi yasiyoruz burda...görünürde öyle degilmi?:delphin:

Ama öyle agir bir bedel ödüyoruz ki arkadasim inan bana milyarlar verseler ödemek istemezsin....:kahve:

Neden Türkiyeye gelmiyorsunuz? Kusura bakma ama biraz komik geldi bana sorun?...

Burda 20-30 senesini gecirmis insanlar nasil hadi biz gidiyoruz diyebilir...?
Coluk cocugu var. isi gücü var....Ailesi var, Kardesleri var....nereye gitse bir tarafi eksiktir
Burda kendine bir hayat kurmus, calismiz didinmis, hic olmazsa emeklimi alayim diye gidemez....Hastaliklari baslar...doktorum ilacim tedavim der yine gidemez yine kopamaz.

Cok güzel paralar kazaniyormusuz....oda eskide kaldim güzelim....yok artik öyle markin mark oldugu zamanlar....ayrica o paralari alip hop diye bankaya yatirmiyoruz....bir sürü aydat ödüyoruz....bir defa kira mahf ediyor insani....

Iste gördügmüz gibi degisen hic birsey yok arkadaslar...biz burda istedigmiz kadar yazalim anlatalim..

ALMANCININ DERDINDEN ALMANCI ANLIYOR ......malesef:kahve:

Pis türkler, def olun ülkenize gibi laflari duymak ne demektir biliyormusun?

Türksün yabancisin diye ayni egtimi alsan bile hic bir zaman bir almanla ayni konumda olamamak ne demektir biliyormusun?

Noel bayramini kutlamak zorunda olmak, kendi bayramlarinda ise gitmek zorunda olmak ne demektir biliyormusun?

Cocugna kendi dilini dinini kültürünü zorla ögretmek ne demektir biliyormusun?

Vatansiz gibi olmak ne demektir biliyormusun? Nereye ayit olmadigni bilmemek ne demektir biliyormusun?

Öz akraban ailen tarafindan para makinesi gibi görülmek ne demektir biliyormusun?

Evet türkiyeye nazaran cok daha iyi yasiyoruz burda...görünürde öyle degilmi?:delphin:

Ama öyle agir bir bedel ödüyoruz ki arkadasim inan bana milyarlar verseler ödemek istemezsin....:kahve:

Neden Türkiyeye gelmiyorsunuz? Kusura bakma ama biraz komik geldi bana sorun?...

Burda 20-30 senesini gecirmis insanlar nasil hadi biz gidiyoruz diyebilir...?
Coluk cocugu var. isi gücü var....Ailesi var, Kardesleri var....nereye gitse bir tarafi eksiktir
Burda kendine bir hayat kurmus, calismiz didinmis, hic olmazsa emeklimi alayim diye gidemez....Hastaliklari baslar...doktorum ilacim tedavim der yine gidemez yine kopamaz.

Cok güzel paralar kazaniyormusuz....oda eskide kaldim güzelim....yok artik öyle markin mark oldugu zamanlar....ayrica o paralari alip hop diye bankaya yatirmiyoruz....bir sürü aydat ödüyoruz....bir defa kira mahf ediyor insani....

Iste gördügmüz gibi degisen hic birsey yok arkadaslar...biz burda istedigmiz kadar yazalim anlatalim..

ALMANCININ DERDINDEN ALMANCI ANLIYOR ......malesef:kahve:

baska söze ne hacet

iyide arkadaşım o zaman dönün gelin kimse sizi orada zorla tutmuyorki !
isteseniz pekala donup gelebilirsiniz...
orada yaşamak kendi tercihiniz ve bunlarada katlanmak gene sizin tercihiniz oluyor ...

Back
X