Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
evde en güzel Türkçeyi Simay kullanacak :lepi:
benneyaptımki
çekmeyen ne anlar artık o zaman :gitme:
akan yaşalarına kurban olurum
dilerim o yaşlar sevinçten aksın hep:teselli:
almanyadan gelenlerle biraz varlıklı olan kişilere hep aynı davranırlar canım
çok gözlemlediğim şeydir bu olay çok yıpratıyor iç dünyamı
üzülüyorum bu hallerine kendilerini düşürdükleri hali bir görseler yapmazlar
genel olarak bahsetmiyorum bazıları için sözüm
genel baktığımızda misafirperver milletiz öyle huzur bulunan evler ve ev sahipleri varki
sanki kendi evinde hissediyorsun bu yerlerde
izmire yolun düşerse beklerim birgün yer soframda sana bir doğal yemek yedireyim
balkonda nargile yakayım içersen
kızlarımda bir kahve yapar keyifle içeriz inşallah
haklisiniz.. aslinda hepimiz farkindayiz, her yörede,her memlekette,her köyde her sehirde her tarafta hatta tüm dünyada IYI insanda var KÖTÜ de, sevilende var sevilmeyende.. ama maalesef iyiler kötülerin namini tasimak zorunda kaliyor..benide üzen bu..yazdiklariniz cok dogru tespitler
bende yurtdisinda yasiyorum ve hemen hemen ayni seyler
yurtdisinda bazi seyler cok basit gibi gelebiliyor
aslinda gurbetcilerin yansitmasindan kaynaklaniyor birazda bu
sizde bizim gibisiniz sanirim ama
herkesde ayni degil fakat mesela ama etrafta sirf calisip edip pahali arabalar alip sirf kazandiklari parayi bir ay icersinde
harcamaya giden var
burda kredi ile odedikleri arabalarla ustelikte
sirf gosteris yapanda cok
bu bizim sucumuz degil
yansitmalar var ve kisilerde bazen oyle algilayabiliyor
eskilerden gelen birsey hemde
malesef buna katlaniyoruz![]()
hiç almancı tanıdığım ve akrabam olmadığı için böyle bir bakış açısına girmedim ben. ilginç geldi yazdıklarınız.
Asakm buraya bir bir okuyup yazacam cunku bende cok dertliyim bu durudlman(
yok valla ,almancı demem bende, burada denmiş bende doğrusu bu diye dedim. hiçbiriyle iletişimim yok o yüzden konunuza yabancıyım.
S&S:Canim cok güzel anlatmissin. benimde annem babam neler götürmezdi, ama yinede ordakiler burun kivirirlardi. nefret ederdim.. ben yapmicam derdim, ve inanin ben yapmiyorum. götürürsem, esimin yigenine (3 yasinda) götürüyorum. Sanki orada burda olan yok. ya burdaki hersey ordada var. ama bedava gelince daha tatli oluyor:)
Ister inanin ister inanmayin, ben türkiyeden cok sogudum, insanlarimizin bize böyle davranmasi beni gittikce uzaklastiriyor...:çok üzgünüm::çok üzgünüm:[
kizlar siz yazdikca aynen benim yasadiklarim geliyor aklima..
benim tepemide bir misafir attirdiydi..nisanimda hemde.. duygulandim,agliyorum.. herif gelmis bana "aglama alman gelin bisey olmaz" diyor.. ne almanligimi gördün sen benim be diye bagirdim adama,hicmi hic acimadimda hak etti.. ay uyuz olmamak elde degil..
hele mersinde bazi kizlari bir görseniz, kisa kotlar,atlina topuklular,sac bas o bicim tirnaklar up uzun..her haltida yiyorlar.. sonrada onlar yapmaz,ama sen yaparsin..sen almanyada özgür yasiyorsun..
halbuki tam tersi, burda anneler babalar yirtiliyor cocugum TÜRK örf ve adetini görsün yasasin ona uysun diye. memlekette oooh kuzenlere bakiyorum masallah,erkek arkadasinla eve gelen..acik acik bulusuyorum diyen.. hepsi mevcut..
en sinir olduklarimda, magazaya girdiginde pesine takilan saticilar, tamam görevleri yardim etmek ama kardesim 4 kere yok sadece bakiyorum dersen hala "yardim edeyimmi" denilirmi yaa![]()
Rahmetli annem hep....biz buralardan gidemeyiz kizim...bak sapasaglam geldim eridim bittim gurbet elinde...giderse ancak tabudum gider derdi...
Hakliymis annecigim...gercektende kopamadi tam olarak burdan..eninde sonunda son yolculugnu yapti...gecen sene tabudunu götürdük Türkiyeye...Bak Anne geldin artik dedim...bir daha hic dönmeyeceksin o aci vatana...
17 yasinda gencecik bir genc kiz olarak geldigi almanyadan ancak ve ancak böyle kopabildi...
Bizler yine cok sansliyiz, dilini biliyoruz, almancamiz türkcemizden iyi...yol yorgan biliyor her isimizi görüyoruz....ya o ilk gelenler...neler cektiler kimbilir...et yemeye hasret kalirdik derdi annem, domuz eti yemeyelim diye...o zamanlar nerde türk bakkalari kasaplar...simdi her yer dolu...türkün olmadigi bir yer kalmamis ki...
Cocuklarini bakicilara, yada benim gibi türkiyede birakmak zorundaydilar üstelik....5 sene ninem bakmis büyütmüs...sonra ablamla ben geldik buralara....anne babayi o zaman tanidik...
Cocuklugun verdigi o mahsumlukla herkesi kendim gibi tertemiz sanardim...teyzelerim halalarim, akrabalarim bizleri cok seviyor sanardim...megerse sadece annemin babamin marklarini severlermis, hediyeleri severlermis, yaptirdiklari evlerde oturmak isterlermis, kiralari almak isterlermis...
Anladim bende günün birinde...anladim....:çok üzgünüm:
Almancilarin ortak kaderidir bu....onlar yapar akrabalari yerler....birde üstüne üstelik nankörlügnü yaparlar....ne yaptin bize demisti Anneannem bir kere Anneme....
Hic Anne sadece 3 katli bir ev yaptirmisti...bir telefonda 100 degil 1000 yollardi...cocuklarindan esirger annesine kiz kardeslerine var gücü ile destek olurdu....mükafati buymus....
Rahmetli annecigim helal ettimi etmedimi bilmiyorum...ama ben etmiyorum...Haram olsun.
Kim ki bunca zorluklarla burda calisip didinen insanlarin parasina malina göz dikiyorsa, saf almanciyi keriz almanciyi güzelce bir yolalim diye düsünüyorsa allah fitil fitil burunlarindan getirsin....
Cok doluyum bu konuda....kusura bakmayin.:çok üzgünüm:
Rahmetli annem hep....biz buralardan gidemeyiz kizim...bak sapasaglam geldim eridim bittim gurbet elinde...giderse ancak tabudum gider derdi...
Hakliymis annecigim...gercektende kopamadi tam olarak burdan..eninde sonunda son yolculugnu yapti...gecen sene tabudunu götürdük Türkiyeye...Bak Anne geldin artik dedim...bir daha hic dönmeyeceksin o aci vatana...
17 yasinda gencecik bir genc kiz olarak geldigi almanyadan ancak ve ancak böyle kopabildi...
Bizler yine cok sansliyiz, dilini biliyoruz, almancamiz türkcemizden iyi...yol yorgan biliyor her isimizi görüyoruz....ya o ilk gelenler...neler cektiler kimbilir...et yemeye hasret kalirdik derdi annem, domuz eti yemeyelim diye...o zamanlar nerde türk bakkalari kasaplar...simdi her yer dolu...türkün olmadigi bir yer kalmamis ki...
Cocuklarini bakicilara, yada benim gibi türkiyede birakmak zorundaydilar üstelik....5 sene ninem bakmis büyütmüs...sonra ablamla ben geldik buralara....anne babayi o zaman tanidik...
Cocuklugun verdigi o mahsumlukla herkesi kendim gibi tertemiz sanardim...teyzelerim halalarim, akrabalarim bizleri cok seviyor sanardim...megerse sadece annemin babamin marklarini severlermis, hediyeleri severlermis, yaptirdiklari evlerde oturmak isterlermis, kiralari almak isterlermis...
Anladim bende günün birinde...anladim....:çok üzgünüm:
Almancilarin ortak kaderidir bu....onlar yapar akrabalari yerler....birde üstüne üstelik nankörlügnü yaparlar....ne yaptin bize demisti Anneannem bir kere Anneme....
Hic Anne sadece 3 katli bir ev yaptirmisti...bir telefonda 100 degil 1000 yollardi...cocuklarindan esirger annesine kiz kardeslerine var gücü ile destek olurdu....mükafati buymus....
Rahmetli annecigim helal ettimi etmedimi bilmiyorum...ama ben etmiyorum...Haram olsun.
Kim ki bunca zorluklarla burda calisip didinen insanlarin parasina malina göz dikiyorsa, saf almanciyi keriz almanciyi güzelce bir yolalim diye düsünüyorsa allah fitil fitil burunlarindan getirsin....
Cok doluyum bu konuda....kusura bakmayin.:çok üzgünüm: