• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya'da yabanc, memlekette Almanc..

Benim cevremde de, etrafimda gordugum duydugum bizzat yasayan kisilerden
aldigim duyumlar, anlattiklari olaylar kendilerini Turkiye'de farkli gostermeleri,
gercekleri saptirmalari ve yurt disina cikinca kisilerin gercekleri gormeleri,
gercek yuzunu gormeleri,
bu tur vak'alar da yadsinamayacak kadar cok fazla benim gozlemledigimsengözlerimebaksanab

duymak baska,bizzat icinde olup konusulanlari duymak,getirilen evraklari incelerken artilari ve eskileri görmek baska :1closedeyes:

Ben iki kültürümüde yasamayi bir lüks olarak görüyorum.
Hem Almanim hemde Türk, ikisinide cok iyi benimsedim ve böylede cok mutluyum.
Almancami ve Türkcemi ana dilim gibi konusurum, ve Almanya`da yasamakla cok mutluyum.
Buda gayet normal cünkü kücük yasimda geldim buraya ve gözümü burada actim.
Iki kültürüde cok begeniyorum, herhalde artik kosmopolit bir dünya bekliyor bizi.
Gecenlerde Türkiye`ye tatile geldigimde ülkemi taniyamadim, Bodrum`da bir hafta kaldim ve bir kere bile türk müzigi dinleyemedim hep rus müzikleri caliyordu zaten otelde 80 % Rusdu.
Demek istedigim gelecek kusak ayni benim gibi cifte vatandas olacak...Onun icin insan insan olsun ha almanci ha bilmem ne hic fark etmiyor.
Suna inanmiyorum, yok Almancilar hava atarlardi, hadi oradan, asil Türkiyedeki aileler buradaki zavalli Almancilari sömürtüler be. Milletin emegini bir güzel harcamalari ve her izine geldigimizde Türkiyedekilerin aglamalari, aman Tanrim, nerdeyse donumuzuda verip döncektik Almanyaya. Bu kadarinida pes yani. Amam aman artik bahaneleri yok birsey istediklerinde , hersey var Türkiyede diyorum.
Neydi o ya, aman alinmasinlar diye suna hediye buna hediye, dönüstede bir kolonya veren yoktu.
Büyüklerimin yaptigi hatayi ben yapmiyorum, beni seven böyle sevsin kimseyede bir zirnik yok ancak bir yaslim veya özürlüm olur o baska tabi. Gerisi eli kolu tutana bir zirnik yok vallahi. resmen bizi enayi yerine koymuslardi ve ne yazikki cok gec anladik biz alamancilar.

Almancami ve Türkcemi ana dilim gibi konusurum, ve Almanya`da yasamakla cok mutluyum.
Iki kültürüde cok begeniyorum, herhalde artik kosmopolit bir dünya bekliyor bizi.
Gecenlerde Türkiye`ye tatile geldigimde ülkemi taniyamadim, Bodrum`da bir hafta kaldim ve bir kere bile türk müzigi dinleyemedim hep rus müzikleri caliyordu zaten otelde 80 % Rusdu.
Demek istedigim gelecek kusak ayni benim gibi cifte vatandas olacak...Onun icin insan insan olsun ha almanci ha bilmem ne hic fark etmiyor.
Suna inanmiyorum, yok Almancilar hava atarlardi, hadi oradan, asil Türkiyedeki aileler buradaki zavalli Almancilari sömürtüler be. Milletin emegini bir güzel harcamalari ve her izine geldigimizde Türkiyedekilerin aglamalari, aman Tanrim, nerdeyse donumuzuda verip döncektik Almanyaya. Bu kadarinida pes yani. Amam aman artik bahaneleri yok birsey istediklerinde , hersey var Türkiyede diyorum.
Neydi o ya, aman alinmasinlar diye suna hediye buna hediye, dönüstede bir kolonya veren yoktu.
Büyüklerimin yaptigi hatayi ben yapmiyorum, beni seven böyle sevsin kimseyede bir zirnik yok ancak bir yaslim veya özürlüm olur o baska tabi. Gerisi eli kolu tutana bir zirnik yok vallahi. resmen bizi enayi yerine koymuslardi ve ne yazikki cok gec anladik biz alamancilar.

Evet katiliyorum sana canim. Ben bu yil izine gittigimde resmen sinir krizleri gecirip geldim diyebilirim.Yani bazi seyler hala eskiden kalmis aliskanliklar gibi birsey.

Evet herkes yorumunu kendine göre yapıyor... Birtanede ben yapayım...
Bizimde Almanyadan çok yakın akrabalarımız var... Herkes aynı demiyorum fakat bizimkiler biraz gördüm delisi olmuş galiba... Küçükken onların geleceğini duyunca çok mutlu olurduk gelirler evimizde 1-2 ay kalırlar üstelik Almanyadan dostlarını bile getirirlerdi, hiçbir zaman hizmette kusur etmezdik. Hatta ii hatırlarım annemin onların çamurlu ayakkabılarını o soğuk havada soğuk suda yıkadığını...Hediye olarakta ne getirirlerdi biliyomusunuz çocuklarının giymediği elbiseleri ki biz onları nezaket icabı alır fakat hiç giymezdik, çünkü zevkten bihaberdiler...Onalr giderken bizler tüm çocuklara yeni elbiseler, peyniri, çekirdeği, sakızı orada bulunmayan herşeyi kutu kutu alırdık... Şimdi ise yüzümüze bile bakmazlar, neden biliyomusunuz Türkiyede ve yaptırdılar artık bizde kalmıyorlar, sırf evlerine gidip kalabalık yapmayalım diye bizi istemezler...
Herkes aynı demiyorum, fakat bizim akrablarımız böyle hemde çok yakınımız...

geçen yıl ablam tatile geldi yazlığında kalıyor (benim sayemde aldı almasını tavsiye ettim)

ne yazık ki çocuğuna türkçe öğretmedi bizde onunla almanca konuşuyoruz

ama kızım tarzanca daha önce ona türkçe öğretmesi gerektiğini söylediğimde

sen önce kızına ingilizce öğret demesi çok zoruma gitmişti,

ablam bence dejenere oldu alamanyada her geldiğinde bizi kırıyor aşağlıyor

annemi ağlatıyor ki kendisi üniversite mezunu olmasına rağmen,

eğer benimde kızım bu şekilde olacaksa üniversiteyi okumasın

saygısız,küstah,kalp kıran

önce diyor ki evinizdeymiş gibi rahat olun diyor hiç birşey ikram etmiyor ben kimsenin dolabını karıştıramam verirse yerim vermezse kabalık olarak görüyorum
sonuçta ben türkiyedeyim almanyadaki adetleri beni ırgalamaz,
oradaki adetleri bize anlatıyor ve saçmalıyor
:kızgın:yasakkelime

duymak baska,bizzat icinde olup konusulanlari duymak,getirilen evraklari incelerken artilari ve eskileri görmek baska :1closedeyes:

Kabul etmesende, bu saydiklarim maalesef gercek,
ve gercekler acidir :smiley-cool:

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Evet herkes yorumunu kendine göre yapıyor... Birtanede ben yapayım...
Bizimde Almanyadan çok yakın akrabalarımız var... Herkes aynı demiyorum fakat bizimkiler biraz gördüm delisi olmuş galiba... Küçükken onların geleceğini duyunca çok mutlu olurduk gelirler evimizde 1-2 ay kalırlar üstelik Almanyadan dostlarını bile getirirlerdi, hiçbir zaman hizmette kusur etmezdik. Hatta ii hatırlarım annemin onların çamurlu ayakkabılarını o soğuk havada soğuk suda yıkadığını...Hediye olarakta ne getirirlerdi biliyomusunuz çocuklarının giymediği elbiseleri ki biz onları nezaket icabı alır fakat hiç giymezdik, çünkü zevkten bihaberdiler...Onalr giderken bizler tüm çocuklara yeni elbiseler, peyniri, çekirdeği, sakızı orada bulunmayan herşeyi kutu kutu alırdık... Şimdi ise yüzümüze bile bakmazlar, neden biliyomusunuz Türkiyede ve yaptırdılar artık bizde kalmıyorlar, sırf evlerine gidip kalabalık yapmayalım diye bizi istemezler...
Herkes aynı demiyorum, fakat bizim akrablarımız böyle hemde çok yakınımız...

evet var,öyleleride cok..ben her iki tarafida savunmuyorum..yaptiklari ayip tabiki.

Kabul etmesende, bu saydiklarim maalesef gercek,
ve gercekler acidir :smiley-cool:

onlar senin gercegin canim,sen öyle gördüm diyorsan öyledir..ben ise hem burda hem orda yasadigim icin.,hem böyle sorunlara karsi karsiya kalanlarla calistigim icin senden daha iyi bildigimi ve daha iyi tahmin edebildigimi biliyorum sengözlerimebaksanab

Gülsüm Sultan bu konuda en azindan ayni fikirde olmaktan dolayi cok sevindim.

Depresyonnn inan okuyunca üzüldüm, anlattiklarin gercekten sonradan görümüslere layik hareketler ama sundan emin ol, inan cok az bir sayida tabiki bizlerin arasindada cikar ama 90 % inan böyle degil.

ema1 ablan ne yazikki dejenere olmus canim. Böylelerini kastetmedim canim.
Ben her iki kültürde ayaklari yere basanlari kastettim. Hep derim ünv. okumakla adam olunmaz diye, bir insan basitse basittir ister 3 ünv. bitirsin.
Insanin özüne bakmak lazim canim, ama burda Almanya`nin sucu yok o ablanin karekteri.

Depresyonnn inan okuyunca üzüldüm, anlattiklarin gercekten sonradan görümüslere layik hareketler ama sundan emin ol, inan cok az bir sayida tabiki bizlerin arasindada cikar ama 90 % inan böyle degil.

Ben her iki kültürde ayaklari yere basanlari kastettim. Hep derim ünv. okumakla adam olunmaz diye, bir insan basitse basittir ister 3 ünv. bitirsin.
Insanin özüne bakmak lazim canim, ama burda Almanya`nin sucu yok o ablanin karekteri.

haklısınCADIARZU

Cok dogru canim....bu karekterde olan insanlar almanyada ayni türkiyedede....:hulya:

2612858457_9fd7b3db17.jpg

:lepi:

ne güzel yapmislar afferin

Back
X