Ben iki kültürümüde yasamayi bir lüks olarak görüyorum.
Hem Almanim hemde Türk, ikisinide cok iyi benimsedim ve böylede cok mutluyum.
Almancami ve Türkcemi ana dilim gibi konusurum, ve Almanya`da yasamakla cok mutluyum.
Buda gayet normal cünkü kücük yasimda geldim buraya ve gözümü burada actim.
Iki kültürüde cok begeniyorum, herhalde artik kosmopolit bir dünya bekliyor bizi.
Gecenlerde Türkiye`ye tatile geldigimde ülkemi taniyamadim, Bodrum`da bir hafta kaldim ve bir kere bile türk müzigi dinleyemedim hep rus müzikleri caliyordu zaten otelde 80 % Rusdu.
Demek istedigim gelecek kusak ayni benim gibi cifte vatandas olacak...Onun icin insan insan olsun ha almanci ha bilmem ne hic fark etmiyor.
Suna inanmiyorum, yok Almancilar hava atarlardi, hadi oradan, asil Türkiyedeki aileler buradaki zavalli Almancilari sömürtüler be. Milletin emegini bir güzel harcamalari ve her izine geldigimizde Türkiyedekilerin aglamalari, aman Tanrim, nerdeyse donumuzuda verip döncektik Almanyaya. Bu kadarinida pes yani. Amam aman artik bahaneleri yok birsey istediklerinde , hersey var Türkiyede diyorum.
Neydi o ya, aman alinmasinlar diye suna hediye buna hediye, dönüstede bir kolonya veren yoktu.
Büyüklerimin yaptigi hatayi ben yapmiyorum, beni seven böyle sevsin kimseyede bir zirnik yok ancak bir yaslim veya özürlüm olur o baska tabi. Gerisi eli kolu tutana bir zirnik yok vallahi. resmen bizi enayi yerine koymuslardi ve ne yazikki cok gec anladik biz alamancilar.