Almanya'da yaayan Trklerin yaamsal sorunlar,sorular (hayatn iinden)

kızlar oradakı ınsanların turklere olan davranısları nasıl

Almanlarin bazilari iyi davraniyor bazilari ise yabanci düsmani oldugunu fazlasi ile belli ediyor. Birde burada sunu farkettim. Ben Türkiyede bu kadar cok görmemistim ama burada bir dedikodu kazanidir kayniyor. (türkler arasinda) o yüzden 1 tane arkadasim var bana yetiyor kimse ile samimiyet kurmak istiyorum. Girip ciktigim ortam cok az arkadaslik kurmak cok zor burada.

selam kizlar allah hepimizin yardimcisi olsun bende romanyadayim 6 ay oldu ailemi gormedim daha bi 3 ay daha goremicem cok ozledim aksam olup kafami yastiga koyunca icimdeki ates dahada buyuyo cok zor yasenağlama dunyanin neresinde olursan ol istersen sa,sa,li hayat sursende kendi vatanin gibi olmuyo

slm
esinin gelip calismasi hic bir zaman hayatinizda bir takim seylerin degisecenigini sanmiyorum,almanyda da yasamak okadar da kolay degil,türkiye nasil pahaliysa her sey burdada ayni.Ben kendim sahsen berlinde yasiyorum benim geldigim gün ile bugün arasinda daglar kadar fark var.Kiralar semten semte farkli tutacaginiz evin odalarina bagli.Cocugunuz burda dogsa bile alman vatandasi alamaz,cünkü anne ve banin burda dogmasi yada alman vatandasi olmasi gerekiyo.

slm arkadaşlar bir sorum olacak almanyada doğan bebekler direk alman vatandaşı oluyor ve alman kimligi çıkıyor.bebeğime nüfus cüzdanı çıkarmak istiyorum türkiyede çıkarıcam hangi evrakları istiyorlar bilen varsa cevap verebilirmi?şimdiden teşekkürler.

canim benim kizimda almanyada dogdu ama biz rathausda kizimizin 18 yasini kadar cift vatandas olmasini istedik ve turk konsoloslugundan nufus cuzdanida cikarttik

bazi forumlarda forum arasi karisip gidiyo surekli bu konu bi baslik acayim dedim.Tecrubeli olanlarda tecrubelerini yazsinlar.
Ben Hamburg a evlenip geleli 4 sene olmak uzere.Geldigim 2 hafta sonra dogum yaptim.Bebekle ugras derken gunler gecip gitti.Almanca ogreniyorum hala.Kendi her isimi tekbasima yapabilyiorum doktor cocugun kindergartenindaki kadinlarla konusmalar.Tv birazda olsa anliyorum her gun buranin yerel gazetesine bakiyorum anlasamda anlamasamda.
Benim evlenip gelecek olan arkadaslara soylicem tek sey almanca ogrenmek olmazsa olmicak bisi.Ogrenmicekseniz ozurluyum sagirim konusamiyorum filan demeniz gerek onun disinda eger ogrenemezseniz zaten sagir bir insan gibi yasarsiniz burda.Ne isiniz varsa bi kenara birakip mutlaka almancayi ogrenin.Bir kursa gidin tr de gelince burdada gidersiniz.Eger ogrenmezseniz once cok yalniz kalirsiniz sonrada bu yalnizliktan depresyon gecirirsiniz.Yasalar bence iyi fikir cunki gelip devlet yardimi alip evde turk tv sinin karsisinda yan gelip yatan oyle cok turkvarki burda calisan turkler vergi odesin onlar yan gelsin yatsin bence calismayanlarin hepsini sinir disi etsinler.Neyse gelince gorursunuz ne acayip bi yer burasi.Birde bir mesleginiz varsa gelin yada burda bir meslek sahibi olmaya cabalayin.Cunki kendinizi zamanla cok degersiz olarak gorursunuz.Eger almanyada olan bayansaniz ve tr den kocanizi getirecekseniz daha cok dikkat edin derim.Meslegi olmayan hele calisma (ki genelde tr de calisma azmi olan pek erkek yoktur)azmi yoksa bida dusunun derim.Sevgi ask biyerde bitiyo surekli karsinizda yan gelip oturan bi adam gorunce.Allah yardimciniz olsun.

Bende büyük bir ihtimal oraya gelin gidecegim. Avrupa'da yasiyorum sevgilim de orda yasiyor. Ben oraya gelmeden almanca ögrenmeye baslayacagim zaten dil olmazsa olmuyor. Benim burda meslegim var vede orda dili ögrendikten sonra çalisirim, çalismadan olmaz, hem kendiniz için en iyisi bu evde durmayla birsey olmuyor oraya alismak için gerekli birsey...

sevgili meltem.kelime hazinen nasil.nasil kelimeleriazberliyorusn veya aklinda tutuyorsun.benim gramatik fena degil.okumam yazmam cok iyi.fakat bu artikelleri tam olarak aklimda tutamiyrum kelimeyi bilsem bile mutlaka artikeli karistiyorum.ve ögrendigim kelimeyi cok cabuk unutuyorum.

figenn ben her gun hamburg un yerel gazetesini okuyorum, hamburg sitesine giriyorum internetten ve gunde bi 15 dak da alman kanalini izliyorum ama tam 15 dak dikkatle bu genelde yavas konulu ve spiker varken yada cocugum cocuk programi izlerken yapiyorum.Bakma sunu yapiyorum bunu yapiyorum diyorum sadece bunlarin bi gun bana yol su elektirik olarak diil ama az da olsa kelime hazinesi olarak geri donecegini bildigim icin her gun mutlaka yapmaya calisiyorum artik ne kadar oluyosa. Ben bi ara motivasyonumu umden yitirmistim bi turlu kafami toplayamiyordum birazda uzun surdu o donem.En sonuda kendime boyle bi yontem buldum yavas yavas ta olsa faydasini goruyorum.Gazeteye bakiyorum anlayabildigim kadar zorlamadan.Sonra tam anladigim bi yerde bi kelime bilmiyorsam sozlukten acip bakiyorum.Bi kac gun sonrada olsa gazetede yada tv de o kelimeyi yakaliyorum mutlaka.Nasil oluyo bilmyiorum ya gozum ariyo karsiam cikiyo bi sekilde ve aklimda kaliyor.Yoksa kitap elde gunlerce oturup ezber yaptigim uc gun sonrada bisey hatirlamadimi biliyorum cok sinir bozucuydu.Bunu tavsiye ederim sana.

Lazgulu yasin cok genc canin ne istiyosa yapabilirsin mutlaka almancayi ogren once sonra bi cok kapi aciliyo kendine gore bi yol cizersin.Simdi nerde yasiyorsun?Keske buraya gelenlerin hepsi senin gibi akli basinda olsalar o zaman bizler icin tum onyargilar kalkardi eminm.Ama maalesef cok iyi niyetlide olsalar gelen gelinlere bakiyorum hayatta evlenip cocuk yapmaktan baska bi becerim yok diyo sanki suratlari bana.Benim en yakinimdada var gecende bize misafir geldiler alman komsum geldi hosgeldiler diye.Kadin soruyor yeni evli dedik calismiyor diyince sok oldu.Cocugun yok yeni evlisin nasil hic bisey yapmadan gun gecirebilrsin dedi.Almanlarin mantigida bu.Cok seyler soylenyior ama alman senin calistigini cabaladigini gorsun inan senin yetisemedigin yere kendi imkani varsa mutlaka yardim eli uzatiyor.Hersey gonlune gore olsun.

meltem arkadasim ne guzel anlatmisin burada dil olmakdikdan sonra hic bir sey olmuyor önce dil dil yoksa burada kalmanin bir seyi yok benim oglumda kindergarten basladi ama dedgin gibi almnca sart canim

alperencim ben hem kendimden hem oglumdan cektim dahada cekicez herhlalde gorunen o.Ben ilk geldim herkes ingilizcede biliyo tembellik yaptim sonra oturuma gittim almanca ogren gel dediler tutustum tabii.Oglanda surekli almanca duyuyo benden turkce 2 yasinda dili acildi cocugun.Simdi benle turkce konusuyo babasiyla almanca.Hatta bazen ben babama derim diyo beni susturup benim turkce soyledigimi esime almanca soyluyo.Gerci ogrendim gunluk hayatta idare edecek kadar ama bilmedigim bi suru sey cikiyo her gun.Kindergartendaki aile toplantisina ben gittim ordaki kadin benim oglanin vorschule ye giderken mukemmel almanca konusacagini ilerlemesinin iyi oldugunu soyledi banada tavsiye etti eger iyice ogrenemezsem ilerde cocuk seni gecer baska problemler yasarsiniz dedi.Bende panik halde surekli calisiyorum simdi.Yani gectim yabanci bi yerde yalniz kalma bunalimlarindan oglani kaybedicem ilerde onunla birbirimze yabanci olmamak icin cok iyi ogrenmek zorundayim.Sanirim senide ayni sorun bekliyo gelecekte eger imkanin varsa bi sure herseyi birak almanca ogrenmeye bak.Eger biliyorsan sanslilardansin.

Artik Almanya'ya aile birlesimi yoluyla gelecek olanlarin isi cok zor.Hatta belki de bunu Almanya'da yasayan Türk aileler unutmak zorunda kalacaklar.

Aile Birlesiminde esas alinan maddelerden biri de Almanca yeterlilik sinaviydi.Bu yasa da cikti.Simdiden sonra nikah kiyanlarin isi cok zor.
Alman Pasaportu almak icin basvuranlarin bile cok zorlukla atlattigi bi sinavi, Türkiyenin herhangi bir ilinden gelen bir erkek bir kadin nasil ne sekilde yapicak.

Bu konu aslinda cok önemli bir konuydu, fakat gözden ya kacti yada burda yasayan halkimiz üzerinde yeterince yogunlasmadi.
Tamam ama sivil toplum kuruluslarinin calismalari da bir yere kadar onlarda arkalarinda halk görmek isterler.
Burada büyüyen yeni nesil illada Türkiyeden es alayim diye düsünmeyecek fakat su an 25-30unda olanlar icin bunalimli bir dönem basliyor.

Avrupada Müslüman toplum eritilmek isteniyor bu sekilde.Daha cok dikkat, daha cok ses vermemiz lazim arkadaslar!

arkadaşalar bende almanyaya gelin geleceğim allah nasip ederse.... azmin elinden hiç birşey kurtulmaz istekli olmamız gerekiyor biz oraya yan gelip yatmak için gitmiyoruz... birşeyler yapmak için yaşamak için gidiyoruz.... şahsen ben türkiyede halen okuyorum açık öğretim okuyorum 1 sene sonra mezunum ondan sonra sevdiğim insanla evlenmek için mecburen almanca öğrenmek zorundayım... eğer onu seviyorsam ve bu dili ben sökeceğim inanıyorum herkes inansın azimli olsun.... hiç bir şey için geç değildir... allah ardımcımız olsun a.e.o arkadaşlar..........

nehir61 bence simdiden pratik dil kitabin olsun ve alistirma yapmaya basla.Biz bile zorlaniyoruz.Anne dilini cok iyi konusan yazan ve okuyanlar icin bu dil cok zor.Azmine gelince o okudugun okulun sana cok faydasi olacak,burda cok sey yapabilirsin.Ama dil sinavini asman kaydiyla.Bak bir örnek verecegim esi alman olan bir arkadas yeni üniversiteden mezun olmus evlenip geldiler biraz ingilizce anlastilar.Bes yil gecti daha yeni yeterlilik sinavini verdi de üniversiteye basladi.Tabi bu bir örnek.Sen simdiden basla ögrenmeye zamanin gelmesini bekleme.Kolay gelsin.Allah yolunu acik etsin.

nehir61 bence simdiden pratik dil kitabin olsun ve alistirma yapmaya basla.Biz bile zorlaniyoruz.Anne dilini cok iyi konusan yazan ve okuyanlar icin bu dil cok zor.Azmine gelince o okudugun okulun sana cok faydasi olacak,burda cok sey yapabilirsin.Ama dil sinavini asman kaydiyla.Bak bir örnek verecegim esi alman olan bir arkadas yeni üniversiteden mezun olmus evlenip geldiler biraz ingilizce anlastilar.Bes yil gecti daha yeni yeterlilik sinavini verdi de üniversiteye basladi.Tabi bu bir örnek.Sen simdiden basla ögrenmeye zamanin gelmesini bekleme.Kolay gelsin.Allah yolunu acik etsin.

canım çok teşekkür ederim saol bana öyle yazıp motivasyon ederseniz sevinirim kalın sağlıcakla ...........

Lazgulu yasin cok genc canin ne istiyosa yapabilirsin mutlaka almancayi ogren once sonra bi cok kapi aciliyo kendine gore bi yol cizersin.Simdi nerde yasiyorsun?Keske buraya gelenlerin hepsi senin gibi akli basinda olsalar o zaman bizler icin tum onyargilar kalkardi eminm.Ama maalesef cok iyi niyetlide olsalar gelen gelinlere bakiyorum hayatta evlenip cocuk yapmaktan baska bi becerim yok diyo sanki suratlari bana.Benim en yakinimdada var gecende bize misafir geldiler alman komsum geldi hosgeldiler diye.Kadin soruyor yeni evli dedik calismiyor diyince sok oldu.Cocugun yok yeni evlisin nasil hic bisey yapmadan gun gecirebilrsin dedi.Almanlarin mantigida bu.Cok seyler soylenyior ama alman senin calistigini cabaladigini gorsun inan senin yetisemedigin yere kendi imkani varsa mutlaka yardim eli uzatiyor.Hersey gonlune gore olsun.

Tesekkurler Meltem cim Allah herkesin gonlune gore versin...Ben Fransa'da yasiyorum ve evlendikten sonra hemen cocuk yapmayi istemiyorum ilk once calisma cok onemli. Herkes oyle yapsin once kendinizi saglama alin, esinizle gezin dolasin evliligin tadini cikarin sonra cocuk.

X