- 12 Aralık 2007
- 435
- 6
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
slm ben martda iki sene oluyo geleli loracim.ve stuttgarta 45 dk schwäbisch gmünddeyim.simdi yeniden deutsch kurse yazildim ama yaridan aldilar biraz bildigim icin öyle yani.sen sertifika aldinmi yani prüfunga girdinmi[/
slm cnm evet ben sinava girdim o bitti ben tekrar kursa gidecegime calisirsam daha iyi kendimi dil konusunda gelistirecegimi dusunuyorum kuzenimde diyordu istedigin kadar kursa git calisirkenki gibi ogrenemezsin diyor bende oyle dusunuyorum cunku yeterince gramer bilgisi aldigimi dusunuyorum zaten 1 yil olmasina ragmen herkes nasil bu kadar cabuk ogrendigime sasiriyor kurstayken hocalarim bile cok cabuk ogreniyorsun diyorlardi gunluk konusmalari becerebiliyorum ama ben sadece bununla sinirli kalmak istemiyorum tabi
selam lora bende senin gibi evlenip geldim önce dil ögrendim sonra hemen is buldum sonra arkasi corap sökügü gibi geldi almancam iyice düzeldi sonra bir alisveris yerine kasiyer olarak basladim simdi kendimi burada yükselttim müdür oldum 15 sene oldu gelelim baya yol aldim sende istek olursa hepsini basarirsin
Turkiye'den gelenler hemen is bulabileceklerini dusunuyorlar ama ilk once dil!!!! dil sorunu cozulunce yavas yavas arkasi gelir...Bende oraya geleyim ilk once dil kursuna, zaten biraz basladim ogrenmeye, sonrada derdimi anlatabileyim hemen bir is evde oturamam zaten. Evde oturmayin hanimlar hemen is bulup calisin kendiniz icin daha iyi olur
canim anladigim kadariyla sen daha burda degilsin yalnismi anlamisim. ama malesef is bulmak okadar kolay olmuyor cnm bende gelmeden once calismaya baslamistim ve suan kendimi kurtarabiliyorum ama malesef cok ii almanca istiyorlar hep keske almanca kitaptaki kadar kolay olsaydi ama degil gunluk konusmalar ok ama gerisi...senin icinde hayirlisi deyim
lora arbeitsam a bi sorsan bide diplomanin esitligini sordursan iyi edersin konsolosluklarin egitim ateseligide yardimci oluyor belki meslegini ilerletecek bi okul bulursun baska bi seye bastan baslamak yerine.Ben cocugumu evde bakicam 15 sene yeter tr de calistigim dedim ama 4 sene oldu evde cok pisman oldum bakalim bende bulucam bisiler sana kolay gelsin calismadan olmuyoki herkes calisiyo bosta arkadaslik edicek kimse yok bosta olanda cok cahil maalesef yani,kendin gibi birini cok aramak gerekiyo insllah gonlune gore olur hersey sana tavsiyem burokrasinin isleyisini tam anlayinca cocuk sahibi ol.ben cok zorlanyiorum okul konusunda vs vs[/QUOTE
canim inanirmisin burokrasinin herseyini yalayip yuttum desem yeridir esim bu konulardan cok ii anlar kendisi ekonomi okumus ve herkes her konuda isi dustugunde esime gelir danisir bende cok hirsli bir insan oldugum icin herseyi dinliyorum ve ogreniyorum cocuk konusunda aslinda cok hazirim ama olmuyor iste allahtan hersey. hayatimda en istedigim sey cocuktur ve cocuklara bayilirim bu yuzden simdi kinder gartnerin olarak ausbildung yapacam sanirim zaten onun icinde maas gibi bir para veriyorlarmis artik calisacagima hep okulumu yapar hemde para kazanirim diyorum bakalim artik ne olacak
Selam Lora Ben Asli Aachendan Ben Siz Kadar Sansli Degilim üniversiteyi Kazanip Buraya Gelenlerdenim Burda Yapiliabilecek Bir Cok Sey Var Imkalar Sinirsiz Türkiyedeki Gibi Degil Ben Kindergartenda Kinderbetreuun Olarak Calisiyorum ücertsiz Cocuk Egitmnelik Kursalarina Katildim Birazda Atilgan Olmak Lazim Isim Gayet Iyi Ama Meslek Yapmak Icin Cesarete Ihtiyacim Var Kindererzieherin Olmak Istiyorum Iste Böyle Kizlar Arbeitsam A Sorun Arasitirin Bence Ne Gibi Kurslar Yapabilicegeniz Konusunda Cok Yardimci Olurlar Kendinize Iyi Bakinnnn
arkadaslar meslek egitimi her yil eylül ayinda basliyor diye duydum ama simdidenmi kayit olmak gerekiyor?bende meslek yapmak istiyorum ama almanca yokken nasil olur?herkes git orda ögrenirsin diyo cesaretli ol diyo ben edemiyorum cesaret.ögretmende benle bizzat ilgilenemezki.öyle degilmi?peki haftanin bir günü calistiriyolarmis meslekte ve kac sene sürüyo meslek egitimi biraz bilgi verebilirmisiniz.diploma denkligi falan ögrenmeliyim degilmi?ya öyle...immer zu hause sitzen sehr schlecht.....vielen dank...yerimseniben
slm sila hakli söylüyorsun eskiden kiyim götürünce tesekür ederlerdi simdi modasi gecmis giyim getirmis diyorlar bizde bilmiyoz ne yapcamizisenağlamacanim ciddi cok tuhaf bir durum..ben her gittigimde onlar baslamadan para derdinden söz ediyorum,üni masrafiydi,arabaydi sonra büro actim borc yaptik vs vs..olmasada uyduruyorum artik bir cok borcu..ya ne bu sanki bizim bodrum katta para basma aleti var..*bundesdruckerei*sırnaşık şey
hani simdiye kadar hic getirmesek neyse dicem..biz vere vere bi hal olduk..onlarin hazirlayacagi bir tas yemek ondada burunlarini kiviriyorlar
vallaha onlara verecegim maddiyati ihtiyaci olan cocuklara askerlere veririm bin kat daha ii...hic bir akrabama 1 gram acimiyorum