Almanya'da yaayan Trklerin yaamsal sorunlar,sorular (hayatn iinden)

su bi gercek maalesef türkiyede yasayanlar özelliklede akrabalar cekemiyor.en yakin olarak esimin amcasi beyim su son iki senedir issiz,ariyoruz kagit yazip yolluyoruz yok hep red,neymis neden alman devleti bize issizlik parasi veriyormus,yattigimiz yerden beri issizlik parasi,cocuk parasi nasil aliyormusuz.adamin resmen agrina gidiyor,sen yattigin yerden beri para aliyorsun diyorlar bizede gönder ücbes kurus para diyorlar.biz calisoyruz diyorlar,akla mantiga bakarmisin.zamaninda kayinpeder onlara her ay para gönderdide orada 4 katli apartman diktiler o paralarida kredi cektilerde öyle yolladilar,onlara sorsan kayinpeder ne yapmis,hicbirsey yapmamis.iki kurus göndermeyle ne olmus falan filan.bazen hic acimiyacaksin ölelerine.

işte alacaksın ellerinden o daireleri görcekler günlerini zaten kim ordan ev yaptırıp akrabasını oturtursa kötü oluyo bi kerede Allah razı olsun diyen duymadım

merhaba ben suefsun türkiye'deyim.yaptığım yaratıcı çantaların ve el işlerinin alıcısını bulabilir miyim.bunlarla ilgilenen satışlarını yapan el işleri mağazaları var mı?bilgilendiriseniz sevinirim.selamlar

merhaba ben suefsun türkiye'deyim.yaptığım yaratıcı çantaların ve el işlerinin alıcısını bulabilir miyim.bunlarla ilgilenen satışlarını yapan el işleri mağazaları var mı?bilgilendiriseniz sevinirim.selamlar

Benim ilk aklima gelen "ebay" arkadasim...baska türlü el islerini nasil satabilirsin bilemiyecem...ama ingilizcen veya almancan biraz varsa benim bildigim türkiyeden satis yapanlar var ...a.s.

teşekkür ederim .ancak ebay ne anlamadım.almanca ve ingilizcem maalesef yok.

ebay internette bir satis platformu...bütün dünyaya satis yapabiliyorsun...üye oluyorsun ...ondan sonra orda resimlerini sergileyip bekliyorsun esyalarinin satilmasini...dünyanin heryerinede oluyor...saticilar icin güvenilir...önce parani aliyorsun ondan sonra esyayi gönderiyorsun...alis veris yapan memnun olmazsa seni sikayet edebiliyor...tabi itibarin giderse baska kimse senden bir sey almaz...eger cevrenden ingilizce bilen biri varsa bence yinede dene...aslinda cok zor degil...henüz türkce hizmet vermiyorlar sanirim ...verseler süper olur ....bir kac arkadasim türkiyeden bu sekilde alisveris yapmis...burda yasayanlar icide iyi...verginide ödüyorsun...ufak esyalar olunca ...10% galiba gümrük vergisi...burda yasayanlar icin cok uygun olur...ben cok istiyorum mesela ceyizlik görüyorum ...bir kac bir sey almak isterim ama nasil ulasacaz bilmiyorum...aslinda bu ebay isini bilen olsa burda paylassa cok iyi olur...benim vaktim olsa ben tercüme edecem ama valla yok canim...baska türlü yardimci olamadim ama bakarsin baska arkadasda sana bir seyler yazar.Şeniz

Allah nankör insanlardan korusun yemin ederim kackere sahit oldum, burdan paralar yollaniyor akrabalar evleri apartmanlari dikiyor sonrada o eve seni istemiyorlar gülermisin aglarmisin.

Arkadasimin annesi zavalli kadin nasil özene bözene yaptirdi evini dayadi dösedi en güzel en pahali esyalarla kadin dogru dürüst 2 hafta icinde oturdu izin bitti kitledi kapsini geldi yine buraya, bir iki ay sonra tr.den telefon kayni eltisi coluk cocuk iste abi biz oturalim o evde kirasi neyse öderiz annemlerle anlasamiyor benim hatun ne olur sokakta kaldik vs. vs. gibi duygu sömürmeler.

Adam dayanamiyor tabi kardesine tamam oglum gec sen otur tabiki kirayi unut kim ödeyecek kirayi ohhh hazir eve kurul yan gel yat kadin burda sinir krizleri geciriyor ama nafile ne yapsin garip kocasi ondan degilki, seneye bir gidiyorlar ev mahf olmus ne kapi kaldi ne pencere esyalar desen rezil bir vaziyete kadin oturmus hüngür hüngür aglamis, arkadasim dediki o günden sonra icimden birseyler koptu gülsüm ölürümde birdaha anamin hakkini yedirmem onlara allah hepsini bildigi gibi etsin dedi.

Düsünün burda ne sartlar altinda kazandi o kadin o paralari temizlik islerinde disinden tirnagindan artirarak ama allah iste herzaman onlari bize muhtac ediyor bizi onlara degil cok sükür.

Sevgiyle kizlara.s.

bacilar ben almanyada dogdum buyudm ama etrafimda ver sonradan gelen hanimlar ,,ama bnen diyorumki devam edin ogrenin masallah ,,, bir dusunki ya esinize allah vermsin bir sey olsa ne olcak ,,, bence herkez ugrasmali bu gayret azim varken korkmayin yanlisda olsa konusun ancak bu sekilde hatalardan ogrenirsiniz ... allah yardimiciniz olsun ,,, insallah
yikilmayin evladiniz var,, siz varsiniz ... bu gunun yarini belli degil...by by...hanimlar..:nazar:

Arkadaşlar geçen hafta Türkiyeye gitmek zorundaydım bir haftalığına gittim ve dönüşte son anda harç parası soygunu ile karşılaştım ok çok büyük bir rakam değil ama bizim gibi yurt dışında yaşınlara da yıp oluyor bence ...
Herneyse konsolosluğa gidip işçi/işçi ailesi ibaresi olması gerekiyormuş ee oturumum var işte bak dedim yokkkkkkk olmaz dediler haberiniz olsun ihmal etmeyin

Duymustum harc parasi alindigini. Ben de gittim ama benden almadilar. Evet cok ayip ediyorlar.

Ben de cok sinirlendigim konu, alman vatandasi olanlarin pasaport kontrolünde hic beklemeden gecmeleriydi. Türk vatandasi oldugum icin uzun süre bekledim kontrolde. Ayip bir sey ama jaaa! Harc parasi, pass kontrolünde uzun süre beklemek, daha bir cok konu insani alman vatandasi olmaya itiyor.

ah ah bu gurbetcilerin cilesi hic bitmez arkadaslar.benim babam kara toprak olduda cilesi bitti.simdi sira bende ben almanyadayim ama benim öyle sömürecek bir akrabam cikmadi cok sükür.benim esim 6 sene issiz kaldi izine zaten zorla ailelerimizin yardimlariyla gidiyorduk.cok sükür simdi calisiyorda kimseye muhtac degiliz.inanin benimde imkanim olsa simdi cekip giderim türkiyeye.cocugumun okul sorunlari basladi yok hauptschule yok gesamtschule iyice bocaladik kac gündür.türkiyede olsa verirdim bir koleje iyi bir egitim alirdi.burda yasadigim her vakit karsima hep sorunlar,engeller cikti ondan sonra bana niye almanyayi sevmiyorsun diyorlar sevilecek bir seyini gösterinde seveyim ya. sizin yasadiginiz sorunlari benim babam yasadi.ama beneim babamin öyle hava atacak bir arabasi falanda yoktu.yiyecek olan adam almanci olsunda deyip kaptigim bana kardir deyip sömürüyorlar.allah böyle insanlari hepimizden uzak eylesin.bu sene eger izine gidecekseniz gözünüzü dört acin kimseye de borc neyim vermeyin .hatta varsa siz bana verin deyin bir daha yaniniza bile yaklasmazlar.

Allah nankör insanlardan korusun yemin ederim kackere sahit oldum, burdan paralar yollaniyor akrabalar evleri apartmanlari dikiyor sonrada o eve seni istemiyorlar gülermisin aglarmisin.

Arkadasimin annesi zavalli kadin nasil özene bözene yaptirdi evini dayadi dösedi en güzel en pahali esyalarla kadin dogru dürüst 2 hafta icinde oturdu izin bitti kitledi kapsini geldi yine buraya, bir iki ay sonra tr.den telefon kayni eltisi coluk cocuk iste abi biz oturalim o evde kirasi neyse öderiz annemlerle anlasamiyor benim hatun ne olur sokakta kaldik vs. vs. gibi duygu sömürmeler.

Adam dayanamiyor tabi kardesine tamam oglum gec sen otur tabiki kirayi unut kim ödeyecek kirayi ohhh hazir eve kurul yan gel yat kadin burda sinir krizleri geciriyor ama nafile ne yapsin garip kocasi ondan degilki, seneye bir gidiyorlar ev mahf olmus ne kapi kaldi ne pencere esyalar desen rezil bir vaziyete kadin oturmus hüngür hüngür aglamis, arkadasim dediki o günden sonra icimden birseyler koptu gülsüm ölürümde birdaha anamin hakkini yedirmem onlara allah hepsini bildigi gibi etsin dedi.

Düsünün burda ne sartlar altinda kazandi o kadin o paralari temizlik islerinde disinden tirnagindan artirarak ama allah iste herzaman onlari bize muhtac ediyor bizi onlara degil cok sükür.

Sevgiyle kizlara.s.

zavalli kadin evi görünce ne hale gelmistir,birakip gittigi evi karsisinda harabeye benzer bir manzara. ben herhalde sinir krizleri gecirip onlari bir solukta evden mi kovardim artik tatlicadiarzutatlicadiarzuKötü KazenKötü Kazen sen yeme icme calis biriktir evini daya döse onlar gelsin yesin icsin kullansinlar evini.yok artik ya valla cok acidim kadina ya :1no2:

zavalli kadin evi görünce ne hale gelmistir,birakip gittigi evi karsisinda harabeye benzer bir manzara. ben herhalde sinir krizleri gecirip onlari bir solukta evden mi kovardim artik tatlicadiarzutatlicadiarzuKötü KazenKötü Kazen sen yeme icme calis biriktir evini daya döse onlar gelsin yesin icsin kullansinlar evini.yok artik ya valla cok acidim kadina ya :1no2:

Aynen öyle oldu baharcim kadin burda üstünden basindan yeri geldigi zaman bogazindan coluk cocugundan esirgedi öyle birkim yapip evini yaptirdi dayadi dösedi ama nasip olmadi iste izine gidip rahat rahat oturmak, bende cok üzülmüstüm hatta cokta sinirlenmistim bunu duydugumda les Kargalari gibi dikiliyorlar hemen üstümüze bazi akrabalar belki birkac kirinti koparirim diye Ne Koparirsam kar hesabi allah islah etsin böylelerini ne diyelim.

Ah baharcim be inanki biktim artik burda rahat huzur yok moral sifir hep seninde dedigin gibi engeler sorunlar sIkIntIlar hic bitmiyor biri bitse hemen digeri basliyor inanki cevremdeki cogu insan bir firsat ariyorki gitsin kabak tadi vermeye basladi burasi artik.

Tr.de zorluk yokmu tabiki var ama bence insanin morali düzgün olduktan sonra engeleri ve zorluklari yenmesi daha kolay gibi o yüzden tr.deki insanlar daha neseli daha sicak kanli daha rahat oluyor.

Allah bizede nasip eder insallah birgün canim kendine iyi bak sevgiylea.s.

artik eskidenmisti bavul bavul hediyeler tasimak.simdi götürdüklerinizi bile begenmiyorlar.ama hepimiz ayni hatayi yapiyoruz.kücük bir hediye sunu alayim birsey olmaz.sunuda suna alayim bunuda buna derken,bir bavul yapiyoruz.ama ben karar verdim bundan sonra yok.

Merhaba,
Ben de yeni kayit oldum. Durumum buradaki arkadaslar gibi. Tek farkim surekli Almanya'da kalamamam. Diger Avrupa ulkelerinde bulunmak zorunda kaliyorum esim yuzunden. Bu sebeple de ne Arbeitsamt bana yardimci olabildi ne Konsolosluk. Almancam az ama diger dillerim var. Yine de en cok aradigim rahat rahat konusabilecegim bir kac tanidik. En cok bunu ozluyorum ve en cok da buna moralim bozuluyor.
Zeitarbeit i bile yeni duydum. Arastiriyorum.
Tesekkurler...

oturum icin diplomaya bakan eyaletler oldugunu bilmiyordum,bizim burda(NRW)kursa devam ettigine dair belgeyle basvurman yeterli oluyor.benim kuzinem henüz 400 saatlik kursu tamamlamis olmasina ragmen 5 sene oturum aldi,hemde ilk defasinda..bol sanslar

SLM ARKADSLAR BEN ALMANYADAN SCHWÄBISCH GMUNDDE OTURUOM BEN YAKLASIK BIR BUCUK YILDIR BURAYA GELDIM GELDIM GELELI 600 SAATTLIK OKULA GTYOM CUMA GUNU PRUFUNGUM VARDI GIRIDIM SORULAR COK ZORDU YAPTIM ASLINDA O SONUCTAN DUSUK NOT ALIRSAM BANA DIPLOMA VERMIYCEKLER DIPLOMADA OTURUM ICIN ISTIYORLAR DIYORLAR BILGISI OLAN VARSA BENI BILGILENDIRSIN LUTFEN TSKRLERfisfisfis

canim bende buraya 2005te geldim suan senin dedigin gibi 600 saatlik kursum var bu ayin sonundada bitiyor marttada benim prüfüngum var(gecicem insallah Allahinda izniyle)
bu sinavi kazanirsam
ausbildung(MESLEK YAPABILCEM)
alman vatandasligina gecmem icin bir yil eksiltilcek
bla bla bla
ama en önemliside meslek diploman varsa cevirmen kolay olucak
benim meslegim var en cok bunun icin ugrasiyorum
ausbildungtta yapabilirim kazanirsam bilemiyorumCADIARZU
insallah kazanirsin sonuclar en fazla 4 hafta icinde ulasir sana
benim bildiklerim bunlar nasildi sinav neler vardi:bbo:
ogretmenimiz bizi deneme sinavi yapiyor hep alistirmak icin
misal gecen yapti sprechen hören birde grammatik agirlikli en sondada brief vardi ve sözlük yoktukafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
cok zordu
toplam 230 puandan 147 aldimkafamçokkarıştıkafamçokkarıştı
ama gecerli notmus iyi dedi hocamiz
insallah sinavida verebilirim ya:smiley-cool:

arkadaşlar acil yardım istiyorum. ben evlendim ama daha düğün olmadı.. 2 yıllık yüksek okul mezunuyum.... ve duyduğuma göre yüksek okul mezunları ve üniversite mezunlarının vize sınavı için sınava girmeleri gerekmiyormuş... acaba böyle bir kanun var mı.... yüksek okul mezunlarının sınava girmesi gerekiyor mu gerek miyor mu? bana yardımcı olursanız teşekkür ederim. kanunlardan haberim yok ama almanca kursuna gidiyorum.... rabbim yardımcım olsun... şimdiden teşekkür ederim...

X