Almanya'da yaayan Trklerin yaamsal sorunlar,sorular (hayatn iinden)

salincak bak meraktan ölcem simdi ya ne oldu yardimci olayim canim sana

hadi ya anlat her derdin bir caresi vardir:1hug:

temizlik isi haricinde her isi yaparim diyorum aslinda turkiyede universite okudum ve bitirdikten hemen sonra buraya geldim onun icin temizlik gibi isleri kendime yakistirmiyorum yalnis anlamayin herkese saygim var bu kotu bisey degil ama ben istemiyorum iste 6 ay dil kursuna gittim gelir gelmez simdi rahat anlayabiliyorum basit bir is olsun diyorum almancayi tam ogrenincede gerisi kolay zaten herkes icin hayirlisi

lora Almanya'nin is piyasasini biliyorsun, adamlar dev fabrikalari kapatip, yeni avrupa birligine giren ülkelerde islerine devam ediyorlar ve burda bir isciye verdigi maasla ordan3-4 isci calistiriyorlar ve oralara daha az vergi ödeyip daha cok kazaniyorlar.
Cogu firma/fabrikalar da lei firmalardan aldiklari iscilere daha az ücret karsiligi is veriyorlar...
Büyük-kücük is yerleri de 400 euro karsiligi Nebenjob olarak calistiriyorlar...

Isini bilen de öyle isler yapiyorlar ki sigortasiz, Nebenjob olarak gösterilen islerde binlerde euro kazaniyorlar.

Birde bazi firmalarin temsilciligi gibi isler de var, ben de calismistim, is yaptigin kadar prim aliyorsun, kazancli ama bol vakit, araban, akici dilin(türkce) olmasi bu is gerekenler.
Arkadaslarin söyledikleri gibi bir Türk markette ise baslamak da cok cazip.
Sana kolayliklar diliyorum, umarim istedigin gibi bir is sahibi olursun.

Oturum Icin Diploma Degil Ama Yeterli Almanca Istiyorlar Ancak Süresiz Oturum Isterseniz Onun Icin Bazi Yetkililer Diploma Isteyebiliyorlar Ayni Sey Benim Basima Geldi Aslinda Yeterli Almancam Olmasina Ve Kindergartenda Kinderbetreuung Olarak Calismama Ragmen Banada Zorluk Cikardilar Integrasyon Kursu Yapmami Istediler Cünkü Bu Kurslar Onlarin Acisindan Bakilirsa Cok Büyük Bi Gelir Aslinda Almanca Falan Bahane Onlarin Derdi Ayabancilarin üstünden Gecinmek Iste Bu Kadar

aralik ayinin 13 ünde hayatimin en büyük pismanligini yasadim 3. bebegime hamileydim ve cok agir bir grip geciriyordum nasil olduysa esimle ikimiz cok karsi olmamiza ragmen o korkunc karari verdik ve kürtaj oldum ardindan bir sürü olaylar zinciri bir haftaligina arkadasima gitmistim merdivenlerden düstüm geldikten sonraki doktor kontrolünde tekrar ikinci kürtaj zaten binpisman olmustuk icimde parca kalmis tam kizimin 11.yasgününde yine ameliyat hastanede kaldim ogece moralmen bitmis hissediyorum kendimi

canim önce gecmis olsun sana gecmis gecmiste kalmalidir nedeni nicini olmaz

her sey de bir hayir vardir diye bosuna denmez olan seylere fazla kafani takma

tamam bütün kötü seyler seni bulmus bundan sonrasina bakman lazim sorumlu oldugun cocuklarin var ayakta dikdik durman lazim yeni ugraslar bul kendine yasdigin kötü seyleri inceleme yoksa daha kötü olursun hayat insana tecrübedir yasamamiz lazimki tecrübe edinelim en önemlisi saglik ama ruh sagligimiz olmasa hic bir ise yaramaz beden sagligimizda almanyanin neresinde kaliyorsun günlerin nasil geciyo her sey yoluna girer bir gün iyi seyler düsün iyi olsun canim olurmuŞeniz

Kimsecikleri burdan menmun göremiyorum, hatta deniyor ki Tr. dekiler daha rahat yasiyor deniyor, bunu bizzat demin de okudum.
Hayir ben buna katilmiyorum, hayat sartlar asagi yukari her yerde aynidir. Tek sorun yabanci insanlarla ic ice yasamak mi cekilmez olan?
Buna benzer konu yazilmadi sanirim, yazildiysa da hatirlayamadimkafamçokkarıştı

evet...haklisin cogu ne varsa memleketimde var diyor!ben buraya(avusturyaya)13 yasinda geldim, orta okulu burada bitirdim.....
ve bence kücük oldugumdan alistim buraya,tabiiki icimde hep türkiye hasreti vardi......halen daha var ama eskisi gibi degil....
olabilir türkiyede durumuna göre rahat yasayani ve rahat yasamayani var...ayni buradada öyle benceyerimsenibencünkü hic bir yerde perfekt bir hayat olmaz nerede yasarsan yasa, engelleri olacak...
yabancilarla anlasmaya gelince, onlarda insan sn iyi davranirsan onlarda iyi davranirlar....benim burada yabancilarla hic sorunum yok....
onlari istedikleri dillerini bilmen, bununlada haklilar.....onlarla anlasmak icin konusmak gerekiyor.....
canim tesekkür ederim böyle bir konuya degindigin icin.....

ohh ben kurtuldum almancı olmaktan :) bir bucuk senedir türkiyede yaşıyorum :)

giz nasil gurtuldun cabuk bizede anlatCADIARZU:roflol:

Saka bir yana schirincim gercektende merak ediyorum burdan gidip tr.de yasamak nasil mutlumusun??

Insallah canim, tabikide zorluklar iki taraftada var bende bazen keske gidebilsem diyorum kendime, lakin korkularda var.

Paylasirsan sevinirim sevgiylea.s.

tabiki paylaşırım Türkiyede yaşamak cok güzel ben evlendimde geldim ama bana eşimin ailesi cok iyi davranıyor kıyamıyolar hic annemi babamı bırakıp geldim diye saolsunlar yani onların desteginin büyük önemi var. alısamadıgım konutrafik ve hastaneler hic ordaki gibi degil yani burası Allah hasta etmesin diyorum yani. ama inan bana almanyada rahatsızlıklarım vardı hepsi gecti buraya gelince mesela kansızlık eisenmangel yani bayıltacak kadar vardı burda hamile kaldım ilk testimde 12 yi gecmişti bu almanyada ne kadar hap alırsam alayım 7 yi asla gecmiyodu bide bogazımdaki şiş lenf 4 sene onunla yasadım onun acısıyla ne doktorlara gittim care yok bol su iççeksin dediler Allaha şükür geldim gegeli oda gecti. birde güzel olan yanı buranın kışın bile güneşi görüyorsunya piskolojin nasıl degişiyo bi bilsen ha bu arada sanmayın arkadaşlar cok iyi bi gelirle yaşıyorum normal bi seviyelle yaşıyorum birde burda o kadar şaştıgım konulardan bi taneside millet dehşet pahalı eşyalar giyiniyor 6 taksit 10 taksit alıyolar valla aglana aglana kimsenin aglanmasına bakmayın biraz atıyolar yani. benim aylık gelirim 5000 ytl yi gecerse mesela ben 300 ytl lik ceket giyerim ama onlar 500 ytl maasla bile bunu yapıyolar buda beni çok şaşırtmıştı

tabiki paylaşırım Türkiyede yaşamak cok güzel ben evlendimde geldim ama bana eşimin ailesi cok iyi davranıyor kıyamıyolar hic annemi babamı bırakıp geldim diye saolsunlar yani onların desteginin büyük önemi var. alısamadıgım konutrafik ve hastaneler hic ordaki gibi degil yani burası Allah hasta etmesin diyorum yani. ama inan bana almanyada rahatsızlıklarım vardı hepsi gecti buraya gelince mesela kansızlık eisenmangel yani bayıltacak kadar vardı burda hamile kaldım ilk testimde 12 yi gecmişti bu almanyada ne kadar hap alırsam alayım 7 yi asla gecmiyodu bide bogazımdaki şiş lenf 4 sene onunla yasadım onun acısıyla ne doktorlara gittim care yok bol su iççeksin dediler Allaha şükür geldim gegeli oda gecti. birde güzel olan yanı buranın kışın bile güneşi görüyorsunya piskolojin nasıl degişiyo bi bilsen ha bu arada sanmayın arkadaşlar cok iyi bi gelirle yaşıyorum normal bi seviyelle yaşıyorum birde burda o kadar şaştıgım konulardan bi taneside millet dehşet pahalı eşyalar giyiniyor 6 taksit 10 taksit alıyolar valla aglana aglana kimsenin aglanmasına bakmayın biraz atıyolar yani. benim aylık gelirim 5000 ytl yi gecerse mesela ben 300 ytl lik ceket giyerim ama onlar 500 ytl maasla bile bunu yapıyolar buda beni çok şaşırtmıştı

Vallah helal olsun sana, bir kere seni cesaretinden dolayi kutlamak istiyorum canim gercektende burda yasayan bir insanin tr.ye gidip yerlesmesi bence o insanin ne kadar cesaretli olmasinin göstergesidir.

Orasi dag basi mi?? Hayir bunu demek istmiyorum tabiki ama bilirsin almanyada yasan biri tr.ye izine bile gitse önce biraz zorluk cekiyor alisamiyor kolay kolay ama temelli dönmek her yigitin harci degil.

Gercektende öyle cebinde para yok ama en sik kiyafetler üstlerinde bunu bende fark ettim, birde en güzeli nedir biliyormusun, bir almanci görsünler hemen derdini anlatmaya basliyorlarya borcum var, taksitlerim var, yiyecek ekmegim yok ama üzerindeki kiyafetler benimkinden güzel ve kaliteli, hay allahim ya rabbim gülermisin aglarmisin:roflol:

Umarim ömrün boyunca orda mutlu saglikli huzurlu yasarsin allah yar ve yardimcin olsun.a.s.

arkadaşım emin ol onlar biraz insanı kullanmak istiyorlar aynı şeyleri bende yaşamıstım şimdi 6 ayda bi giriş cıkış yaptıgımda eşim istemiyor burdakilere hediye almamı ama bekllemiyo degiller bi teşekkür bile etmiyolar eşim diyor sen artık gurbetçi degilsin haklıda yani. oranın zorlugunu bildigim için gelen arkadaslarımada sürekli derim sakın bişe getirmeyin ha arada bi milchschnitteyede hayır demem :) burda yok çünkü reale falan cok baktım.bişe diyimmi şöyle 1500 lira gelirin olsun süper yaşarsın burda herşeyinde olur ha bu herkeste olmayabilir ama inan bana karı koca çalışırsan olur sonucta ordada rahat etmek için karı koca çalısmalısın tek maaşın ne kadar zor oldugunu biliyorum. inanın bana herkes dedi yok bebegi almanyada dünyaya getir falan diye düşündüm ama o zaman 4 ay falan orda kalmam gerekir artık bunu bile gözüm kesmiyor 1 hafta kalıp dönüyorum evime.evet önce bi cesaret lazım ama ben ordayken fabrikada calısıyodum ve cok bıkmıştım bide şu posta kutusu varya dolu dolu cok moral bozucu burda hep aynı elektrik su dogalgaz adsl telefon baskada yok :)yok yıl sonu fazlalıkları yok o yönden cok rahat bide burda diyolar yok mwst cok pahalı diye bide diyorum almanyaya gidin sanırım su an yüzde 19 bana sorarsanız dönmenizi tavsiye derim ii bi geliriniz olursa

schirincim inanki bende öyle düsünüyorum, su üc günlük dünyada degermi bu kadar stress sIkIntI moral bozuklugna ragmen bu almanyaya katlanmaya, maksat bir bogaz toklugu ise calisip cabaladiktan sonra heryerde is bulursun.

Üstelik artik burdada kari koca calismadan gecinmek zor, tamam calismadigin zaman hartz 4 falan aliyorsun cocuk parasi aliyorsun buna lafim yok ama alana kadarda burnundan getiriyorlar benim esim yaklasik 9 senendir burda gelir gelmezde calismaya basladi sayilir simdi 1 senedir issiz artik evimize telefonlar bile geliyor ya arbeitsamtdan hemen bugün suraya git orda is var is de nedir biliyormusun hep zeitfirma ordan aldigi üc kurusu arbeitsamtdanda aliyor, baska is verin dedigin zaman ne verirsek evet demen lazim diyorlar yada giciklik yapip parani kesiyorlar hayde yine ugras kiyatlarla bazen insanin senin paranada isinede tüküreyim diyesi geliyor ama olmuyor iste elin mahkum.

Inanki sene sonu Nebenkostenabrechnung gelecek ya simdiden ne yapicagmi düsünüyorum kimbilir kac para gelecek yine, dedigin gibi posta kutusunu acmak istemiyorum kiyat gördügüm zaman sinirlerim depresiyor artik resmen.

Ne biliyim allah hakkimizda hayirlisini nasip etsin.

Ilgin icin tsk. ederim canim sevgiylea.s.

merhabalar kizlar,bende türkiyeden geldim,13 sene olacak geleli,türkiyede ortaokulu terkettim akilli kafam ne olacak simdiki aklim olsa birakirmiydim hic.ama buraya geldim almanca kurslara katildim zertifikalarimi aldim.sonra alti ay kadar gönüllü annelik kurslarina katildim,oradanda belgelerimi aldim.ama gitiigim kurslari yeterli bulmayinca yeniden almanca kursuna yolladilar,bu arada calismak istedim ayagima kadar bir is geldi ve onu tepmek istemedim ama arbeitsamt'la cok kavgalar sonucu isi aldim.kursu bitirmemi istediler öncelikle sonrada o zaman kurs parasini kendin öde dediler,ikisinede hayir dedim ben kursumada gidecegim parasinida siz ödemek zorundasiniz dedim benim gücüm bunu asar dedim en sonunda kabul ettirdim.bir senedir bürohelferin olarak calisiyorum.sana tavsiyem canim önüne bir kapi aralandigi zaman o kapiyi sonuna kadar acmaya calis.sakin pes etme,ve unutmaki sadece arbeitsamt bize baski yapamaz bizimde onlara sonuna kadar baski yapmaya hakkimiz var bunu ögrendim.ve senin sansin daha cok cünkü senin bir kere üniversite bitirmisligin var türkiyede olsa.arbeitsamt'a sürekli git onlari biktir yani biktirma politikasini uygula onlar nasil bize yapiyorlar.sende aynisini yap.inan bana ise yariyor.ve kontagini hic bir zaman birakma en iyi almanca ögrenme yöntemi pratiktir.arkadaslarda zaten aynisini yazmislar.allah hakkinda hayirlisi neyse onu varsin canim.ben hayal bile edemezdim bürohelferin olarak calismayi.sonucta elimde bir diplomam yok,ben cok fazla deneyim yasadim.bu yüzden asla pes etme.pes etmek yok ugrasa devam.

valla beni de özendirdin schrincim.allah mutlulugunuzu daim etsin insaallah.bana kalsa dönerimde esim yapamaz.ben zaten 18 yasina kadar türkiyede yasadim.hastaliklarim gecti diyorsun.oh negüzel.ben daha bu sabah kan tahlilleri sonuclarimi ögrendim ve moralim altüst oldu.kanda iltihaplanma,romatizma,kansizlik,vücudun alt kasik ve kuyruk sokumunda cikan apseler.daha 30 yasindayim.ama iste.canim kiymetini bil,bizim yerimizede yasa türkiyemde.
allah huzur ve sagligin daim etsin canim.

gülsüm sultan kiz senle biz akrabamiyiz yoksa:roflol:
valla bizimkilerden hic farklari yokmus:roflol:
yada sainizkilerin bizinkinden:roflol:
ya hic sorma ne götürsek beyenmezler valla annem basta sadece bir bavulun var der izne giderken son gün araba gelince valizleri sa say bitmezkafamçokkarıştı
ediginden kücügüne herses unutulmamistir :kızgın:
bizede afyona kadar valiz hammalligi düser
birde aldiklarindan memnun olup allah razi olsun deseler yoksenağlama
herkes annemi üter sura su lazim yok tel parsi yok elektirik kadinda yagdirir parayi burdayken bile tel acariz para derler olmasa denklestirip yollariz yeterki isleri hallolsun. ne yaparsin iste bizde baskalarini mutlu ediyoruz onlar bizi mutlu saniyor para yok desek inanmazlarki burasi alamanya gavurun parasi bitermi sabah kalkip süpürüyoruz sokaktan degil mi kizlar

bende burada dogup burada büyüdün ama mümkün olsa hemen Türkiyeme giderim cünkü burada nekadar mutlu olursam olayim Türkiyede hissettigim mutlulugu burada asla hissedemem...

merhabalar kizlar,bende türkiyeden geldim,13 sene olacak geleli,türkiyede ortaokulu terkettim akilli kafam ne olacak simdiki aklim olsa birakirmiydim hic.ama buraya geldim almanca kurslara katildim zertifikalarimi aldim.sonra alti ay kadar gönüllü annelik kurslarina katildim,oradanda belgelerimi aldim.ama gitiigim kurslari yeterli bulmayinca yeniden almanca kursuna yolladilar,bu arada calismak istedim ayagima kadar bir is geldi ve onu tepmek istemedim ama arbeitsamt'la cok kavgalar sonucu isi aldim.kursu bitirmemi istediler öncelikle sonrada o zaman kurs parasini kendin öde dediler,ikisinede hayir dedim ben kursumada gidecegim parasinida siz ödemek zorundasiniz dedim benim gücüm bunu asar dedim en sonunda kabul ettirdim.bir senedir bürohelferin olarak calisiyorum.sana tavsiyem canim önüne bir kapi aralandigi zaman o kapiyi sonuna kadar acmaya calis.sakin pes etme,ve unutmaki sadece arbeitsamt bize baski yapamaz bizimde onlara sonuna kadar baski yapmaya hakkimiz var bunu ögrendim.ve senin sansin daha cok cünkü senin bir kere üniversite bitirmisligin var türkiyede olsa.arbeitsamt'a sürekli git onlari biktir yani biktirma politikasini uygula onlar nasil bize yapiyorlar.sende aynisini yap.inan bana ise yariyor.ve kontagini hic bir zaman birakma en iyi almanca ögrenme yöntemi pratiktir.arkadaslarda zaten aynisini yazmislar.allah hakkinda hayirlisi neyse onu varsin canim.ben hayal bile edemezdim bürohelferin olarak calismayi.sonucta elimde bir diplomam yok,ben cok fazla deneyim yasadim.bu yüzden asla pes etme.pes etmek yok ugrasa devam.

oncelikle seni tebrik ederim cnm kendinle ovunmelisin bence cok takdir ediyorum kendini gelistiren kadinlari helal olsun burada cocugu kadinin malesef yan gelip yan yattigini goruyorum armut pis agzima dus misali dedigin gibi aslinda istesek herseyi yapabiliriz ama yine dedigin gibi canim bir sansla biryerden kapinin aralanmasi gerek iste o talih hic bana gulmuyor malesef suan gercekten boyle bir seye ihtiyacim varki hem maddi hemde manevi ne deyim umarim sans banada guler

konuyu yeni gördüm malesef yurtdışındakilerden beklentisi fazla olanlar var.ama şunuda belirtmeden geçemeyeceğim.amacım kimseyi rencide etmek değil.şahit olduğum olaylar adına konuşuyorum.yurtdışında olanları sanki çok zengin sanıp sana koymaz sana birşey olmz diye düşünülmesinde birazda yurtdışında yaşayanlarında payı var diye düşünüyorum.hepsi için konuşmuyorum beni akrabalarımın neredeyse %70i yurt dışında almanyadan abd ye kadar.benim eşimde almanyada doğup büyüyen birisi.tr yeizine gelirken son model araba lüks eşyalar yada sohbetlerinin çoğunda para marka takıntısı yani kendini ispatlama çabası var.böyle birinden para isteyen bir akrabasını rededince gurbetçi akrabamız lafının arasında kendini ele veriyor ve diyorki ben arabamı borçla aldım kaçbin euroluk kredi çektimfalan filann.yani benim kızkardeşimde almanyada ama kesinlikle ben onda ne değişme ne havalanma nede para sohbeti görmedim.ama neredeyse yarısında var bu davranış sizdede var demiyorum sakın yanlış anlaşılmasın.yani bu tavrı gören herkes bakıyorr hee onda para varsa bana biraz yardım etsin diye düşünüyor.yine bir akrabamızda almanyada ama bir havalar bir lüks takıntısı arabası dudak uçuklatan cinsten ben şahsen arabası böyleyse evi nasıl kimbilir demiştim allah herkese daha çok versin gözümüz olduğundan değil.ama internette görüştüğümüzde bana evinin yaşadığı yerin fotolarını göndermişti ben şokkk oldumm resmen gecekonduda yaşıyor.yani beni ilgilendirmez aslaa allah daha güzel yerde yaşatsın herkesi.ama hani müthiş bir dengesizlik vardı sohbetiyle fotoların arasında.bunu belirtmeden geçemedim bu şekilde davranan gurbetçilerimizn biraz daha gerçekçi olmasını dilerim.tekrar diyorum allah herkese daha çok versin ama başkasının ne malının bana faydası olur ne zararı.sadece bu şekilde davrananlar maalesef oluyor.dilerimki tr olupta gurbetçilerimizden fazla beklentyisi çıkarı olanlar olmasın artık ama oradaki vatandaşlarımızda bu kadar abartmasalar biraz tevazu gösterseler.allah herkesi yuvasında mutlu etsin daha çok versin öpüyorum sizleri umarım yanlış anlaşılma olmaz amacım kimsei yermek değil

Söylediklerinde dogruluk payi cok var canim, tabiki burdaki bazi gurbetcilerimizde tr.ye gidiyor havasini atiyor buraya gelip attigi havanin bedelini borclarla basa cikmakla ödüyor buna lafim yok, hatta bende bunu belirtmistim, lakin ben yinede sunu anlayamiyorum bir insan ne kadarda benim param var markali giyiniyorum altinda 500 Mercedes pahali ev esyalari falan dese benim ne hakkim var o insandan medet ummaya????

Buna bir anlam veremiyorum Gözekcim size ne ne kadar param varsa var bunu sizinle paylasmak zorunda degilimki, kendimden örnek vereyim hickimseden beklentim yok olmadida bu zamana kadar bizim hicmi dar günlerimiz olmadi hicmi maddi sIkIntIlar yasamadik sadece akrabamin birisi parasinla övünüyor diye ben kendime hak talep edememki, o onun terbiyesizligidir ben öyle görüyorum ve bence bu birazda gurur meselesi.

Tr.deki bazi insanlarin (tabiki geneleme yapmiyorum canim) biraz perdesi patlamis oluyor malesef düsünki didisinin didisi bile gelip sana borcum var abla ya taksitlerim var acaba sen bana seneye kadar biraz bor verebilirmisin diyor, o parayi unut tabiki iste buna cok sinir oluyorum.

Benim esim buraya yeni geldiginde inanki cok kötü günler yasadik sigara paramiz bile yoktu ben burda annemden babamdan ablamdan istemeye utanirken izine gittigimde akrabalarim 40 yilik yabanci insanlar nasil kolaylikla benden borc veya yardim istemesi beni cok sasirtiyor.

Ilgin icin tsk. ederim canim Sevgiylea.s.

gülsüm sultan kiz senle biz akrabamiyiz yoksa:roflol:
valla bizimkilerden hic farklari yokmus:roflol:
yada sainizkilerin bizinkinden:roflol:
ya hic sorma ne götürsek beyenmezler valla annem basta sadece bir bavulun var der izne giderken son gün araba gelince valizleri sa say bitmezkafamçokkarıştı
ediginden kücügüne herses unutulmamistir :kızgın:
bizede afyona kadar valiz hammalligi düser
birde aldiklarindan memnun olup allah razi olsun deseler yoksenağlama
herkes annemi üter sura su lazim yok tel parsi yok elektirik kadinda yagdirir parayi burdayken bile tel acariz para derler olmasa denklestirip yollariz yeterki isleri hallolsun. ne yaparsin iste bizde baskalarini mutlu ediyoruz onlar bizi mutlu saniyor para yok desek inanmazlarki burasi alamanya gavurun parasi bitermi sabah kalkip süpürüyoruz sokaktan degil mi kizlar

belli olmaz kiz belkide akraba cikariz:roflol:

dogru sabah kalkip süpürüyoruz sokaktan nasil olsa bizde para bitmeeezzzzza.s

aman bosver be güzelim saygi ve sevgi hakkende ben bunu anladim hayata hakketmeyen insana cöpümü bile vermicem artik bundan sonra yeter annemleri sömürdükleri yetmedi simdi bizde sira ama hic kusura bakmasinlar maymun gözünü acti hem istesekde yapamayizki canim almanya artik eski almanya degil gözünü sevdigim mark gittikten sonra euro bizi mahfetti paranin hic deger yok, artirmayi birak herkez gecim derdinde, ama gelde bizim akrabalara bunu anlat sanki duvara söylüyorsun.

Allah hepimizin yardimcisi olsun sevgiyle canima.s.

insaallah canim,allah gönlüne göre versin.asla umudunu yitirme.umudun bitmesi demek yasamin bitmesi demektir.sana bir tavsiyem var bilmiyorum esin issizmi degilmi,ama sen kendini arbeitsamt'a issiz melden ettinmi??eger issiz melden ettiysen 1euro job stelleler var oradan kendine baslangic olarak is bulabilirsin aslinda cogu bu isleri kücümsüyor ama ileride eline belge veriyorlar ve senin is bulman kolaylasiyor.yani deneyim yapiyorsun.mesela hastanede krankenschwester helferin olarak müracaat edebilirsin,yada kindergarten da mutfak yada erzieherinnen helferin olarak müracaat edebilirsin.bunlar baslangic oluyor ve genelde fest olarak ise alinma sansin var ve normal maasli olarak.sana tavsiyem dene derim.bu stelleler genelde uzun süre issiz olanlarin is hayatina alismasini saglamak amacli kurulmus yerlerdir.ve gercekten cok güzel imkanlar cikabiliyor önüne.byy.

X