Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
temizlik isi haricinde her isi yaparim diyorum aslinda turkiyede universite okudum ve bitirdikten hemen sonra buraya geldim onun icin temizlik gibi isleri kendime yakistirmiyorum yalnis anlamayin herkese saygim var bu kotu bisey degil ama ben istemiyorum iste 6 ay dil kursuna gittim gelir gelmez simdi rahat anlayabiliyorum basit bir is olsun diyorum almancayi tam ogrenincede gerisi kolay zaten herkes icin hayirlisi
aralik ayinin 13 ünde hayatimin en büyük pismanligini yasadim 3. bebegime hamileydim ve cok agir bir grip geciriyordum nasil olduysa esimle ikimiz cok karsi olmamiza ragmen o korkunc karari verdik ve kürtaj oldum ardindan bir sürü olaylar zinciri bir haftaligina arkadasima gitmistim merdivenlerden düstüm geldikten sonraki doktor kontrolünde tekrar ikinci kürtaj zaten binpisman olmustuk icimde parca kalmis tam kizimin 11.yasgününde yine ameliyat hastanede kaldim ogece moralmen bitmis hissediyorum kendimi
Kimsecikleri burdan menmun göremiyorum, hatta deniyor ki Tr. dekiler daha rahat yasiyor deniyor, bunu bizzat demin de okudum.
Hayir ben buna katilmiyorum, hayat sartlar asagi yukari her yerde aynidir. Tek sorun yabanci insanlarla ic ice yasamak mi cekilmez olan?
Buna benzer konu yazilmadi sanirim, yazildiysa da hatirlayamadimkafamçokkarıştı
ohh ben kurtuldum almancı olmaktan :) bir bucuk senedir türkiyede yaşıyorum :)
tabiki paylaşırım Türkiyede yaşamak cok güzel ben evlendimde geldim ama bana eşimin ailesi cok iyi davranıyor kıyamıyolar hic annemi babamı bırakıp geldim diye saolsunlar yani onların desteginin büyük önemi var. alısamadıgım konutrafik ve hastaneler hic ordaki gibi degil yani burası Allah hasta etmesin diyorum yani. ama inan bana almanyada rahatsızlıklarım vardı hepsi gecti buraya gelince mesela kansızlık eisenmangel yani bayıltacak kadar vardı burda hamile kaldım ilk testimde 12 yi gecmişti bu almanyada ne kadar hap alırsam alayım 7 yi asla gecmiyodu bide bogazımdaki şiş lenf 4 sene onunla yasadım onun acısıyla ne doktorlara gittim care yok bol su iççeksin dediler Allaha şükür geldim gegeli oda gecti. birde güzel olan yanı buranın kışın bile güneşi görüyorsunya piskolojin nasıl degişiyo bi bilsen ha bu arada sanmayın arkadaşlar cok iyi bi gelirle yaşıyorum normal bi seviyelle yaşıyorum birde burda o kadar şaştıgım konulardan bi taneside millet dehşet pahalı eşyalar giyiniyor 6 taksit 10 taksit alıyolar valla aglana aglana kimsenin aglanmasına bakmayın biraz atıyolar yani. benim aylık gelirim 5000 ytl yi gecerse mesela ben 300 ytl lik ceket giyerim ama onlar 500 ytl maasla bile bunu yapıyolar buda beni çok şaşırtmıştı
merhabalar kizlar,bende türkiyeden geldim,13 sene olacak geleli,türkiyede ortaokulu terkettim akilli kafam ne olacak simdiki aklim olsa birakirmiydim hic.ama buraya geldim almanca kurslara katildim zertifikalarimi aldim.sonra alti ay kadar gönüllü annelik kurslarina katildim,oradanda belgelerimi aldim.ama gitiigim kurslari yeterli bulmayinca yeniden almanca kursuna yolladilar,bu arada calismak istedim ayagima kadar bir is geldi ve onu tepmek istemedim ama arbeitsamt'la cok kavgalar sonucu isi aldim.kursu bitirmemi istediler öncelikle sonrada o zaman kurs parasini kendin öde dediler,ikisinede hayir dedim ben kursumada gidecegim parasinida siz ödemek zorundasiniz dedim benim gücüm bunu asar dedim en sonunda kabul ettirdim.bir senedir bürohelferin olarak calisiyorum.sana tavsiyem canim önüne bir kapi aralandigi zaman o kapiyi sonuna kadar acmaya calis.sakin pes etme,ve unutmaki sadece arbeitsamt bize baski yapamaz bizimde onlara sonuna kadar baski yapmaya hakkimiz var bunu ögrendim.ve senin sansin daha cok cünkü senin bir kere üniversite bitirmisligin var türkiyede olsa.arbeitsamt'a sürekli git onlari biktir yani biktirma politikasini uygula onlar nasil bize yapiyorlar.sende aynisini yap.inan bana ise yariyor.ve kontagini hic bir zaman birakma en iyi almanca ögrenme yöntemi pratiktir.arkadaslarda zaten aynisini yazmislar.allah hakkinda hayirlisi neyse onu varsin canim.ben hayal bile edemezdim bürohelferin olarak calismayi.sonucta elimde bir diplomam yok,ben cok fazla deneyim yasadim.bu yüzden asla pes etme.pes etmek yok ugrasa devam.
konuyu yeni gördüm malesef yurtdışındakilerden beklentisi fazla olanlar var.ama şunuda belirtmeden geçemeyeceğim.amacım kimseyi rencide etmek değil.şahit olduğum olaylar adına konuşuyorum.yurtdışında olanları sanki çok zengin sanıp sana koymaz sana birşey olmz diye düşünülmesinde birazda yurtdışında yaşayanlarında payı var diye düşünüyorum.hepsi için konuşmuyorum beni akrabalarımın neredeyse %70i yurt dışında almanyadan abd ye kadar.benim eşimde almanyada doğup büyüyen birisi.tr yeizine gelirken son model araba lüks eşyalar yada sohbetlerinin çoğunda para marka takıntısı yani kendini ispatlama çabası var.böyle birinden para isteyen bir akrabasını rededince gurbetçi akrabamız lafının arasında kendini ele veriyor ve diyorki ben arabamı borçla aldım kaçbin euroluk kredi çektimfalan filann.yani benim kızkardeşimde almanyada ama kesinlikle ben onda ne değişme ne havalanma nede para sohbeti görmedim.ama neredeyse yarısında var bu davranış sizdede var demiyorum sakın yanlış anlaşılmasın.yani bu tavrı gören herkes bakıyorr hee onda para varsa bana biraz yardım etsin diye düşünüyor.yine bir akrabamızda almanyada ama bir havalar bir lüks takıntısı arabası dudak uçuklatan cinsten ben şahsen arabası böyleyse evi nasıl kimbilir demiştim allah herkese daha çok versin gözümüz olduğundan değil.ama internette görüştüğümüzde bana evinin yaşadığı yerin fotolarını göndermişti ben şokkk oldumm resmen gecekonduda yaşıyor.yani beni ilgilendirmez aslaa allah daha güzel yerde yaşatsın herkesi.ama hani müthiş bir dengesizlik vardı sohbetiyle fotoların arasında.bunu belirtmeden geçemedim bu şekilde davranan gurbetçilerimizn biraz daha gerçekçi olmasını dilerim.tekrar diyorum allah herkese daha çok versin ama başkasının ne malının bana faydası olur ne zararı.sadece bu şekilde davrananlar maalesef oluyor.dilerimki tr olupta gurbetçilerimizden fazla beklentyisi çıkarı olanlar olmasın artık ama oradaki vatandaşlarımızda bu kadar abartmasalar biraz tevazu gösterseler.allah herkesi yuvasında mutlu etsin daha çok versin öpüyorum sizleri umarım yanlış anlaşılma olmaz amacım kimsei yermek değil
gülsüm sultan kiz senle biz akrabamiyiz yoksa:roflol:
valla bizimkilerden hic farklari yokmus:roflol:
yada sainizkilerin bizinkinden:roflol:
ya hic sorma ne götürsek beyenmezler valla annem basta sadece bir bavulun var der izne giderken son gün araba gelince valizleri sa say bitmezkafamçokkarıştı
ediginden kücügüne herses unutulmamistir
bizede afyona kadar valiz hammalligi düser
birde aldiklarindan memnun olup allah razi olsun deseler yoksenağlama
herkes annemi üter sura su lazim yok tel parsi yok elektirik kadinda yagdirir parayi burdayken bile tel acariz para derler olmasa denklestirip yollariz yeterki isleri hallolsun. ne yaparsin iste bizde baskalarini mutlu ediyoruz onlar bizi mutlu saniyor para yok desek inanmazlarki burasi alamanya gavurun parasi bitermi sabah kalkip süpürüyoruz sokaktan degil mi kizlar
bende burada dogup burada büyüdün ama mümkün olsa hemen Türkiyeme giderim cünkü burada nekadar mutlu olursam olayim Türkiyede hissettigim mutlulugu burada asla hissedemem...