• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya'da yaayan Trklerin yaamsal sorunlar,sorular (hayatn iinden)

arkadaslar hepinizin yazisini tek tek okudum ve hakikaten hak verdim sizlere.benimde babam yillarca calisti ,didindi ama kimseye yaranamadi.bizi almanyaya getirmemisti.27 sene calisti akrabalar sömürdü,okulumuz sömürdü evet aynen öyle senin baban almanci okula yardim etsin derlerdi.ben kac ay yirtik ayakkabiyla gittimde banada sen niye böyle geliyon diyen olmadi,abime arkadaslari senin baban almanci sen neden türk parasi harciyon mark harcasana deyip anneme gelip kavga cikarirdi.yillar sonra evlendim ve almanyaya geldim babam erkekler evinde kaliyordu kücücük bir odasi herseyi icinde inanin nasil yemek yedim,nasil oturdum bilemezsiniz.esimle babamin yanindan ayrildiktan sonra eve gelene kadar agladim :çok üzgünüm:senağlamasenağlama.biz yillarca babamdan para bekliyorduk ama onun nasil bir sartlarda yasadigini asla bilemedik.anneme telefon actim ve cok kizdim bundan sonra babamdan para isteyip durmayin onun nasil yasadigini anlattim.babam emekli olunca tanidigimizin marketine sabahin köründe gidip aksama kadar yardim ederdi.babam bize hep anlatmisti ama biz anlamamisiz.birde teyzemler var onlarda cok harcardi bende cocuk kafamla gercekten onlarin parasini hic bitmedigini sanirdim.teyzemin cocuklarinin hep bol harcligi olurdu.kardesimle bana hep gazoz cikolata alirlar bizde sevinirdik.birgün bize dedilerki hep biz aliyoruz siz niye bize almiyorsunuz dediler inanin o zaman o kadar cok gücüme gitmistiki ben kendime alamazken.annem zaten onlara istedikleri birsey olsun almaya calisirdi.inanin benimde harcligim olsa bende alirdim.bende hicbir zaman hediyeleri karsilik bulmak maksadiyla götürmüyorum.benim ailem her zaman maddi olmasa bile manevi destekleri yetiyor.bu izin inanin parasiz kaldigim zamanlarda annem,kardesim,ablam,amcamlar ,esimin babaannesi,esimin amcasi, esimin hala kizi (en yakin arkadasim) hep destek oldular.onlara gercekten beni cok sevdikleri icin burdan cok tesekkür ediyorum,galiba ben sansliyim,sevenlerim cok.bana cok güzel bir izin yasattilar. :1rolleyes::1rolleyes::1rolleyes:

artik izine giderken burdan sadece sucuk ve cikolata götürcem.onun disinda zaten türkiyemizde hersey var fazlasiyla.hemde ucuz alirsam orda alirim hediyelerimi.burdan götürmesi zor oluyor.eger baktiniz sömürülüyorsunuz bence hicbirsey götürmeyin.siz milletin enayisi degilsiniz,insanlardan burda calismaktan hasta oluyorda yine calisiyorlar,bazen benim esim cocularini bile göremiyor.bunlari görmeyen bilmeyen insan anlamaz zaten.

eh pes artik diyorumda baskada birsey demiyorum pardon ama sizinkilerde iyi alismislar birseyler beklemeye sizde plajdan bir iki midye kabugu falan götüreydiniz hediye anlaminda :Roflol::Roflol: annende deseymis bu senede sizden bekliyorlar hediye ondan bos gelmisler diye herhalde teyzen :1shok::1shok: böyle olurdu.

Canim ya cok duygulandim gercekten yazdiklarina insanin cocuklugu geliyor gözünün önüne degilmi bir tuhaf oluyor insan ama hayat iste be güzelim bazi seyleri anlamak icin onlari yasamak lazim burda yasamayan calismayan bir insan anlayamaz bizim yasadiklarimizi. Ben bu zamana kadar sadece ve sadece esimin ailesinden maddi ve manevi dester gördüm allah kayinvaldemden razi olsun o gercekten herzaman birseyler yollar cocuklara bana esime yani ne biliyim oraya gittimiz zaman elimizi cebimize sokturmaz. Bu beni hem sevinidiryor hem üzüyor cünkü kendi akrabalarimdan bunu görmedigim icin suraya bak diyorum göye ben el kiziyim onlarin da cani cigeriyim ama iste bazen el insana candan daha yakin oluyor.:çok üzgünüm:

eh pes artik diyorumda baskada birsey demiyorum pardon ama sizinkilerde iyi alismislar birseyler beklemeye sizde plajdan bir iki midye kabugu falan götüreydiniz hediye anlaminda :Roflol::Roflol: annende deseymis bu senede sizden bekliyorlar hediye ondan bos gelmisler diye herhalde teyzen :1shok::1shok: böyle olurdu.

:Roflol::Roflol::Roflol::Roflol: allah razi olsun güldürün beni ya gece gece aslinda gercekten öyle yapsaymisim bakiyim ne olucak alin size midye kabugu getirdim afiyet olsun muhahahhaha

Birsey getirmek zorunda degiliz güzelim ama insan elli bos gitmek istemiyor bu sefer haydi haydi konusuyorlar ahh suraya bak hicbirsey getirmediler bence hediyenin büyü kücügü olmaz bana tr.den 200g lik cekirdek veya sakiz bile gelse seviniyorum ne güzel beni düsünmüs de yollamis diyorum kimsenin bir mecburiyeti yok ama herseyde karsilikliymis bu dünyada sen hep götür ver yap et karsi tarafdan hicbirsey yok olmuyor öyle kimse salak degil ve cokta hakli.

Vallah ben artik umursamiyorum bile hatta bu sene ne oldu biliyormusunz anlatmasam catlarim. Antalyaya gittik 2 hafta otelde kaldik e haliyle hediye falan götüremedik bu sene kimseye otele götürecek halim yokya cikolata falan neyse antalyadan sonra memlekete gittik tabiki kimseye birsey yok almanyaya döndükten sonra annem teyzem ne demis biliyormusunz bari antalyadan birseyler getirseydi bos elle gelinirmi?????:Roflol::Roflol::Roflol:

Inaninki artik gülüyorum o kadar trajikomik bence aman bosver diyeceksin
:icecream::icecream:

gülsüm sultancim,
cok dogru yazmissin, yalniz ben bir anlasmamizmi var hediye vermek icin derken, bunu ciddi anlamda sormadim, bize öyle davranildigi icin öyle söyledim, sanki öyle bisey varmis gibi yani.
evet yine haklisin simdiye kadar insan icinden geldigi icin biseyler aliyorduk,
ama ben kendim icin söyleyim bundan sonra bencil olucam artik, bavulticaretine son verdim, e insaf artik yetti...

sagol canim ya bende senin yazini okuyunca gercekten duygulandim.hatta burda bir komsum var o sizden daha kötü .iki senede bir gider ama burnundan da gelir.esinin akrabalarina a-z ye hersey alir arabalari sadece hediyeylen dolar.ama akrabalari evlerini temizlemek icin bir milyar para istemisler.kadincaz diyorki keske temiz yapsalar dedi yani anliycaniz temizlikciye gitmesin deyip kadinin evini güya temizleyip bir de üstüne bir sürü para almislar.kalabalik zaten kendisi birde akrabalrida bunlarla kalirmis,üc ögün yemek mutfaktan cikmayiz der hep.esi akrabalrini gezdirirmis ama kadincaz evde is yaparmis.

Hepimiz ayni dertten müzdaribiz sanirim.Cocuklugumda Türkiyedeyken,hep yazlari severdim.Yazlari bizim yurtdisindaki akrabalar gelir,cay,cikolata,bebek,sampuan vs.seyler getirirlerdi.Cocukluk iste,sevinirdik.Halbuki ne gerek varsa,cay desen alasi,cikolata desen alasi var Türkiyede.Ama iste alman mali ya,nimetten sayardik..Yillar sonra yurtdisina geldigimde,en ucuz cikolata ve sampuanlarin bize kakalandigini anladim..:)Simdi marketlerde 70 cente satilan cikolatalardandi getirdikleri.E onlarda hakli,hangi birine getirecekler.Türkiyedekiler hediye bekliyor.Simdi tek bir cikolata alip yemisligim yok burda,sevmiyorum ama cocukken yemeye korkardik,hemen bitmesin diye.

Sanki burda para gökten yagiyor,saniyorlarki para cok kolay kazaniliyor.Sabahin 5 inde kalkip,is basi yaptiklarini bilmiyorlar tabi.Anneler de calistigi icin cok ama cok zor oluyor.Dünya menfaat dünyasi.Birseyler verdigin sürece iyisin,biseyler vermedigin sürece senden kötüsü yoktur.1 yil burada calisip,2 aylik Türkiye tatilinde paralar su gibi gidiyor.Krediyi cekiyorlar,forslu forslu gidip Türkiyede havasini yapiyorlar,e tabi Türkiyedekiler de birsey zannediyor burayi.Bilmiyorlar ki ,o cekilen kredi tüm sene calisarak ödeniyor.

Simdi Avrupa da bitti,eskiden maddi olarak cok iyiymis.Euro ya gectikten sonra,piyasa berbat.Burda da karin tokluguna calisiliyor,Türkiyede de.o zaman burda durmanin manasi ne??:(Inanin artik 5 kurus biriktirilmiyor.Yok ona para,yok buna para.Türkiye de bu kadar degil yani..Burda hersey para..:(Zaten artik yasalar da agirlasti.Aile birlesiminden gelmesi zor,oturum iznini alsa bile 5 yil calisma hakki yok.Resmen ülkenize geri dönün diyorlar,piyasayi rahatlatmak amaci ile.

Arkadaslarima anlatiyorum,Avrupaya özenmeyin,sizin bizden daha rahat hayatiniz var.Vize isleri yok,kagit kürek isleri yok,sosyal faaliyet dersen yine yok.Insanlar robot gibi,sabah is,aksam ev.Inanin merak ediyorum bu millet ne yapiyor,hic mi canlari sikilmiyor?Mesela Viyanadaki evler hep eskiden kalma,tarihi binalar.Bazilarinin tuvaletleri bile disarida,arkadaslarima anlattigim zaman inanmiyorlar,dalga gectigimi saniyorlar.Sen Avrupadasin artik bizi tanimazsin diyorlar.Ne bu yani?Avrupaya geldim diye degiseceksem herkes tükürsün yüzüme.Burasi ne ki,yani neden degiselim?Artik inanin Türkiyedeki arkadaslarima alinganlik bile yapamiyorum,yanlis anlamasinlar diye,havalandi falan sanirlar neme lazim.

Kisacasi su ki,Avrupa artik öldü.Siz Almancisiniz size dokunmaz diyorlar,niye biz burada parayi oturdugumuz yerden mi kazaniyoruz?Insanlari anlamak zor..:(

Cok güzel bir konuya deginmissiniz,tesekkür ederim.Kusur ettiysem affola...Huzurlu günler.

Ben tsk ederim canim hepinize benimle paylastigniz icin. Biraz dertlestik iste almancinin halinden almanci anliyor kizlar bak ben bütün yazdiklarini kafa sallayarak okudum cok dogru seyler ama neden cünkü bende burdayim bende ayni dertleri yasiyorum seninle ama tr.dekiler öyle degil onlara anlatsan bile inanmiyorlar. Bende diyorum özenmeyin avrupaya öyle sizin sandigniz gibi bir yer degil ama sanki fesatlik yapiyormusum gibi bakiyorlar bana yani istemiyorum sanki gelmelerini gibi ki bana ne gelen gelsin gelmeyen gelmesin ama iste gercekleri anlatmak istiyor insan.

Buraya geliyorlar sonra ay ne bicim yer burasi siz burda nasil yasiyorsunuz bir komsumuzun gelini vardi kiz inthar bile etmek istedi ancak 2 -3 yil sonra alisabildi buraya öyle kolay degil ama gelde anlat kardesim.

Hepimiz ayni dertten müzdaribiz sanirim.Cocuklugumda Türkiyedeyken,hep yazlari severdim.Yazlari bizim yurtdisindaki akrabalar gelir,cay,cikolata,bebek,sampuan vs.seyler getirirlerdi.Cocukluk iste,sevinirdik.Halbuki ne gerek varsa,cay desen alasi,cikolata desen alasi var Türkiyede.Ama iste alman mali ya,nimetten sayardik..Yillar sonra yurtdisina geldigimde,en ucuz cikolata ve sampuanlarin bize kakalandigini anladim..:)Simdi marketlerde 70 cente satilan cikolatalardandi getirdikleri.E onlarda hakli,hangi birine getirecekler.Türkiyedekiler hediye bekliyor.Simdi tek bir cikolata alip yemisligim yok burda,sevmiyorum ama cocukken yemeye korkardik,hemen bitmesin diye.

Sanki burda para gökten yagiyor,saniyorlarki para cok kolay kazaniliyor.Sabahin 5 inde kalkip,is basi yaptiklarini bilmiyorlar tabi.Anneler de calistigi icin cok ama cok zor oluyor.Dünya menfaat dünyasi.Birseyler verdigin sürece iyisin,biseyler vermedigin sürece senden kötüsü yoktur.1 yil burada calisip,2 aylik Türkiye tatilinde paralar su gibi gidiyor.Krediyi cekiyorlar,forslu forslu gidip Türkiyede havasini yapiyorlar,e tabi Türkiyedekiler de birsey zannediyor burayi.Bilmiyorlar ki ,o cekilen kredi tüm sene calisarak ödeniyor.

Simdi Avrupa da bitti,eskiden maddi olarak cok iyiymis.Euro ya gectikten sonra,piyasa berbat.Burda da karin tokluguna calisiliyor,Türkiyede de.o zaman burda durmanin manasi ne??:(Inanin artik 5 kurus biriktirilmiyor.Yok ona para,yok buna para.Türkiye de bu kadar degil yani..Burda hersey para..:(Zaten artik yasalar da agirlasti.Aile birlesiminden gelmesi zor,oturum iznini alsa bile 5 yil calisma hakki yok.Resmen ülkenize geri dönün diyorlar,piyasayi rahatlatmak amaci ile.

Arkadaslarima anlatiyorum,Avrupaya özenmeyin,sizin bizden daha rahat hayatiniz var.Vize isleri yok,kagit kürek isleri yok,sosyal faaliyet dersen yine yok.Insanlar robot gibi,sabah is,aksam ev.Inanin merak ediyorum bu millet ne yapiyor,hic mi canlari sikilmiyor?Mesela Viyanadaki evler hep eskiden kalma,tarihi binalar.Bazilarinin tuvaletleri bile disarida,arkadaslarima anlattigim zaman inanmiyorlar,dalga gectigimi saniyorlar.Sen Avrupadasin artik bizi tanimazsin diyorlar.Ne bu yani?Avrupaya geldim diye degiseceksem herkes tükürsün yüzüme.Burasi ne ki,yani neden degiselim?Artik inanin Türkiyedeki arkadaslarima alinganlik bile yapamiyorum,yanlis anlamasinlar diye,havalandi falan sanirlar neme lazim.

Kisacasi su ki,Avrupa artik öldü.Siz Almancisiniz size dokunmaz diyorlar,niye biz burada parayi oturdugumuz yerden mi kazaniyoruz?Insanlari anlamak zor..:(

Cok güzel bir konuya deginmissiniz,tesekkür ederim.Kusur ettiysem affola...Huzurlu günler.

ancak bu kadar anlatilabilirdi ellerine saglik ve allah yardimcimiz olsun.

ya tr deki akrabalarin vericekleri hediyeleri bi tarafa birakalim MANEVI desteklerini bile esirgelemeleri en cok zoruma giden.Benim maddi durumum iyi iken akrabalarim aman allahim canim cicim bidenem derdi. Ne zamanki maddi durumum kötü dedim biraz dert yanmaya basladim inanin bana sirt cevirdi canim dediklerim senağlama okadar agrima gidiyorki anlatamam.Onlara en cok ihtiyacim oldugu zaman,bana durduk yere sirt cevirdiler.Hayatda benim basima böyle birsey gelmez derdim,ama geldi.Nerde o canimdan cok sevdiyim akrabalarim????? Ama ne diyeyim,birazda hata bizde, onlari biz öyle alistirdik simdide gücümüze gidiyo ,Alamancinin derdi olmaz ,alamancinin maddi sorunu olmaz vs vs vs Annem cok derdi kizim yapma alma birsey derdin oldugunda söle,yoksa sonralari cok agrina gider üzülürsün,biz yaptikda noldu dedi.HAKLIYMIS....

kizlar bu sadece Turkiye icin gecerli bi dert diilmis.Guleyimmi aglayayimmi bilemedim.Iran dan gelme Azeri turku bi bayan var ara sira kapimi calar komsuluk ederiz.Dun ondaydim konusurken laf bu muhabbete geldi.Beni kucuk odasina goturdu bi dolap bi kac torba...Daha yeni geldi Iran dan tatilden.Hemen baslamis nerde ucuzluk varsa gordugu bisileri almaya.Bidaki yaza kadar bu dolap doluyo.Ucakta nasil gidiyorum bide bana sor dedi.Baktim ayakkabi almis.Iranda ayakkabilari begenmiyolarmis buranin ayakkabilri guzelmis butun bayanlar ayakkabi istyomus.Ben varya 4 senedir burdayim bi ayakkabi almam.Zaten en kizdigim sey kuafor ve ayakkabi.Yasasin Turkyienin kuaforleri ve ayakkabicilari:)))Kadina dedim gel ben seni Kadikoy e gotureyim yari fiyatini bin kat kalitelisini al gotur.Neyse sampuan goturmuyomusun diye sordum sakayla karisik.Cevabi eskiden goturuyodum sonra demislerki getiriyosun hemen bitiyo sonra burdakilere mecbur kaliyoruz biraz fazla getir:)))Allahtan ucaklara terorden dolayi yasak geldi 1.t fazla sivi konmuyo sampuan derdinden kurtuldum dedi.Bende goturuyodum ama Migros tada aynisi var hemde ayni fiyata ordan alirim daha iyi diye dusundum.Acaba diyorum soyle hem hafif hem ucuz hemde gonul alacak bisi bulamazmiyiz.Hem onlar anlasin hemde bizde uzulmeyelim.Mesela bi kavanoza almanya havasi bi siseyede suyunu koyalim:))))))))))))))))

a.sa.s Meltemcim Gurbete yasayan herkez bu dertden yaniyor ister almanyada ol ister iranda ister bilmem nerde. Ama iyi fikir alin almanyanin havasini koklayin desek ne olur acaba hihihi suratlarini düsünüyorum simdi fisfisfisfisfisfis
herhalde böyle :1shok::1shok: olurlar hihihihi.

Aslinda beni hediye olayi degilde bize burda enayi bellemeleri sinir ediyor birde aramazlar sormazlar ne zaman bir isleri düser buda tabiki maddi bir istir oooo bir bakiyorsunki telefon param yok diyenler seni her allahin günü aramaya baslar.

Ne bir özel günde iki yavrum oldu ne bir hayirli olsun diye telefon acildi nede bir hal hatir sormaya insan buna üzülüyor yahu bizde bu kadar salah degiliz herhalde canim

Ben annem babam ve kardesim haricinde kimseye hicbirsey götürmüyorum.
Belki kabasin diyeceksiniz ama yazdiklarinizi ben coktan sezdigim icin almiyorum.

Ha söyle yapiyorum. Ben 3500 km. yolu katettikten sonra evime gelen olursa. Onlara cikolata ve kahve ikram etmek icin evime aliyorum. Gelenlere buyrun diyorum. Birde ufak cocuklari asla unutmam, onlara kücük posetlere renkli kurdelalar bagladigim renkli renkli sekerler ve cikolatalar vererek sevindirmek cok daha hosuma gidiyor.

Birde eger ben yokken yakin aile etrafindan birileri evlenmisse, o zaman kücük ev esyasi götürüyorum. (Tabi her sene evlenen olmadigi icin, buda nadiren oluyor)

Ne yani, bizim colugumuz-cocugumuz yok mu? onlarin gecimleri icin cirpinmiyor muyuz? onun icin gerek yok ona buna hediye götürmeye...

Sanki onlar bizleri hersene Türkiye`ye gittigimizde hediyelere mi boguyorlar.
Onlar gecim sikintisi cektigi kadar, bizlerde burda gecim sikintisi cekiyoruz.

Hem madem, getirdiklerinizi begenmiyorlar. Bosverin götürmeyin. Iyi valla, kilometrelerce o kadar esyayi tasi birde laf duy.. ne ala..terbiyesizlik düpedüz..

Yemin ederim sistim kizlar,icime darallar geldi.Yapmayin etmeyin,laf eden etsin ya,bu ne.:kızgın:Vallaha paralarim ben öyle insani.Ben de Fahriye gibi kesinlikle götürmem biseyler,ailem haric.
Gecen yil annemin bir komsusu yapmaya calisti bana.Kendi sigarasi duruyor yanin da ,kadin sormadan benim sigaradan alip alip iciyor.(Ictigim de halis yerli mali)Göz attim noluyoruz diye,isi sakaya vurmaya calisti,sana dokunmaz da bilmem ne de....Aldi agzinin payini oturdu tabi jeyyar.Sonra ikram ettigim zaman bile alamadi..şakkıdı
Cok önemsiz bir sey aslin da bu yazdigim,ama saygisiz olursa karsim da ki alir cevabini:dilcikar:

Ne olucak bir sigaradan aslinda öyle degilmi minecim ama dedigin gibi isin icine kurnazlik fesatlik girdimmi benimde midem bulaniyor iste bende esimin ailesinden haric kimseye birsey götürmüyorum cünkü kaynanam herzaman banada birseyler yollar artik millet lafini bile yapiyormus yeter türkiyeyi almanyaya tasidin diye ve arasira anneannemde götürüyorum yinede yasli kadin diye dayanamiyorum ona ama baska kimseye birsey yok artik.

Arkamizdan konusuyorlar ama ilgilenmiyorum artik konussunlar :icecream:

Böylelerine dur demessen yasakkelime her izin burnundan gelir. :1closedeyes:

bende hicbirsey götürmüyorum artik .Bana telefon acip halimi hatrimi sormuyanida aramiyorum,Degisti diyorlarmis,havalandi vs vs vs . ama inanin UMURUMDA bile degil.ne derlerse desinler bundan sonra böyle artik .... şakkıdı

Hee kiz vallah insanin zoruna gidiyor, ne ararlar ne sorarlar ama bir ihtiyaclari olsun ohhh bak gör telefon susmaz vallah. Annemin bir lafi var lakin burda söyleyemiyorum ayip olur diye bilen biliyordur o lafi s... bir kulagmin arkasi kaldi orayida s..... bilmem anladinizmi:utangac:
:Roflol::Roflol:

Inan bu konuyu burda actigimda aynen böyle yorumlar alicagmi biliyordum cünkü gercekten almanci olanin akrabasi olmuyor yani candan akrabasi hep cikari icin canim cigerim diyorlar, geneleme yapmak istemem mutlaka öyle olmayan insanlarda vardir fakat benim cevremde izledigim sey hep sizin ve benim yasadiklarim gibi malesef

Benim akrabalarim Allah'tan hic bi$ey istemezler.Ama ben yinede dayanamam,her gittigimde hepsine bi$eyler götürürüm.Annemlere de alirim sürekli.Icimden geliyor cünkü ne yapayim.Annemler her gittigimde kizarlar bana,niye getiriyorsun bu kadar $ey diye.Ama benim üc ya$ kücük kizkarde$im sanki bizden degil.o tam tersi,isterde ister.Önceden sipari$leri verir.Heee bide ucuz $eyler istemez.Tabii bunun yaninda bide para ister.Tabii bide kaynim ve kayinvalidem var.Onlarda öyle.Önce para sonra da yaninda bir cok hediye olsun isterler.Aslinda cok iyilerdir,cok severim e$imin ailesini,Cok ta ii anla$iriz.Ama onlar para isteyincede sinir oluyirum. Ama ben o kadar saf biriyimki,hayatta kimse hayir diyemiyorum.Kendi kendime sinir bile olsam,dayanamam her$eye tamam derim.Ben hayir demedikce de bu böyle sürüp gider...

Benim akrabalarim Allah'tan hic bi$ey istemezler.Ama ben yinede dayanamam,her gittigimde hepsine bi$eyler götürürüm.Annemlere de alirim sürekli.Icimden geliyor cünkü ne yapayim.Annemler her gittigimde kizarlar bana,niye getiriyorsun bu kadar $ey diye.Ama benim üc ya$ kücük kizkarde$im sanki bizden degil.o tam tersi,isterde ister.Önceden sipari$leri verir.Heee bide ucuz $eyler istemez.Tabii bunun yaninda bide para ister.Tabii bide kaynim ve kayinvalidem var.Onlarda öyle.Önce para sonra da yaninda bir cok hediye olsun isterler.Aslinda cok iyilerdir,cok severim e$imin ailesini,Cok ta ii anla$iriz.Ama onlar para isteyincede sinir oluyirum. Ama ben o kadar saf biriyimki,hayatta kimse hayir diyemiyorum.Kendi kendime sinir bile olsam,dayanamam her$eye tamam derim.Ben hayir demedikce de bu böyle sürüp gider...

Iste kendi sorununu kendin cevapladin canim sen evet dedigin sürece bu böyle gider. Bak sen ne sartlar altinda kazaniyorsun dükkaninz iyi gitmiyor esinle huzursuz oluyorsun diye yazmistin hatta cok üzülmüstüm senin icin gercekten ama esinin akrabalari kocunmadan istiyor yine.

Benim ablamin esinin tarafida öyle, düsüncesiz insanlar vicdansiz insanlar bence böyle hep para ister, ama birde sorun ya varmi?? Yok sadece isterler yaw surdan bir 500 € yollayin ihtiyacimiz var, sanki bakkaldan peynir ekmek istiyorlar sinir oluyorum ya artik.

Benim arkadasimin dedesi babasini ararmis oglum bak bir daha bana öyle 300 - 400 € yollamayin vallahi utandim postaneye gitmeye söyle bir 1000-1500 yollayin ayip canim, arkadasim bunu bana anlatdiginda inanin böyle :1shok:oldum.

Zaman geliyor biz burda 100 € bile bir arada göremiyoruz millet 300 begenmiyor ah almanya yollari altin almanya :Roflol:

Back