• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya'da yaayan Trklerin yaamsal sorunlar,sorular (hayatn iinden)

fellinur katil olmadan nasil bitirdiniz o yolculugu helal olsun valla ben guvenmiyorum hic bi firmaya thy sasmam pahali veya ucuz farketmez

fellinur katil olmadan nasil bitirdiniz o yolculugu helal olsun valla ben guvenmiyorum hic bi firmaya thy sasmam pahali veya ucuz farketmez

Meltem ablama katiliyorum. THY´den sasmayacaksin hicbirzaman. Saatinde kalkip, saatinde iniyor. Hersey düzgün bir sekilde organize ediliyor.

bana gore öger türk tur cok iyi hem uygun fiyat!! Pegasusla bu yaz biz turkiyeye gidip geldik bir daha da tövbe binmem o firmanin ucaklarina!!!

Birsuru olay geldi basimiza!!
Turkiyeye gidiste gayet normaldi! Geri almanyaya donecegiz havaalanina geldik Sonra duyduk ki ucak antalyadan gelirken arizalanmis,1 saat rötar yapti saat oglen 11 de kalkacak iyi normal dedik bekleriz!! Valizleri vermek icin siradayiz ayni ucaga 3 tane sira var valiz vermek icin bizim siradaki bilgisayar bozuldu,biz bekledik diger siradaki yolcularin hepsi valizini verdi tam bize sira geldi ve ne dediler bize biliyormusunuz!! UCAK DOLDU YER YOK!!!

7 kisi ucaga binemedik sonra bizi aldilar lufthansa diye bir alman firmasiyla gondereceklerdi tamam dedik ne yapalim!! Ama nasil sinirli herkes!! Ama ucak saati aksamustu 4.30da kalkacakti bizi bir hotele goturduler bedava yedik ictik dinlendik sonra gene havaalanina!! Bizim biletler stuttgarta direkt gidisti.Ucak firmasi bize dediki 3 aktarma gidiceksiniz biz OHA falan olduk.Neyse bindik ucaga munihe geldik,ucaktan indik kosa kosa frankfurt ucagina bindik sonra gene ucaktan indik stuttgart ucagina bindik ve gece 12 de anca ucaktan indik!! 11 aylik bebegimiz de vardi,anlaycaginiz mahvolduk,o yuzden pegasus hic iyi degil organize diye birsey yok!!!

tam bi facia olmuş ben hayatta katlanamazdm vallahi. daha önce uçakla hiç bi yere gitmedğm için sizlerden bilgialmak istedm.çok teşekkr ederm saolun. THY den alcam biletimi a.s

tsk arkadaslar

HanimAgacim tam gün okul’lari hakinda benim düsüncem biraz daha farkli.
Bence tabii, güvenilir bir aile icinde büyüyen cocuklar icinde bu gereksiz…fakat Almanyada ögleden sonralari cocuklarina güvenilir bir sosyal yasami kac aile cocuguna sagliyabiliyor ki.

Sosyo ekonomik güclü kesim ya bir cocuk sahibi oluyor ,ya hic cocuk dogurmuyor veya gidip ücüncü bir dünya ülkesinden evlatlik ediniyor.
Fakirin ekmegi cocuk’tur Almanya’da bu kendini gösteriyor…verilen cocuk paralari ekonomik gücsüz bir kesim icin gecim kaynagi oluyor.Yapilan arastirmalarda bunu gösteriyor…bilhassa Ghetto dilberlerinin nasil bir tutum sergiledigini televisionda ögleden sonra programlarda izliyebiliyorsun. Cocugun babasi kim oldugunu bile bilmiyorlar…hamile olunca devletten aldiklari yardimlarla gecinip egitimlerini bitiremedikleri icin tekrar egitim kurumlarinda cocuklarinin sayesinde faydalanabiliyorlar.
Parasi ve bir cocuga verebilecek imkanlari olanlar cocuk sahibi olmuyorki.

Gelecekte, düsük cocuk sayisinin ne gibi sorunlar cikartabilecegini yavas yavas herkez anlamaya basladi. HaztzIV bunada bir tepki oldu büyük bir kitle tarafindan bazi yasalarin istismar edildigi anlasilinca...sosyal yardimlar kisitlanmaya baslanildi.
Eskiden camasirmakinesi, television hersey veriliyordu simdi ise evleri ariyorlar baskasinla yasiyormusun diye.

Okul’larin tam gün olmasinin baska nedenlerinden biri de Haupt, Real, Gymnasium sisteminin daha cok bilincli Aile modelleri icin olup...birey anlayisina göre yasamiyan ailelerin cocuklarinin siniflar arasi sosyal göc’ü engelemsesi.
Bu sistem sadece aile cocugun tüm ihtiyaclarin’la ilgilenebiliyorsa ise yariyor...Saglik’li aile modelinde büyüyemiyenler icin frenleyici. Varlik yozlasmasinda...veya Ghetto'larda assosyal’lerin cocuklari bu sistemde düsüyorlar.

En basiti burda yasan türklerin cocuklari arasinda yapilan bir arastirmada sadece 7% Abitur yapabiliyor. Bunlarinda cogunlugu kiz, erkelerin sayisi daha az. ( Bu tabii cok daha baska sorunlarin göstergesi) Yani bu kadar büyük bir kitlenin bu kadar az ünüversiteye girme hakkina sahip olabilmesi korkunc. Ama bir gercek.

Hanimagacim sen, ben ve bu satirlari okuyan bircok arkadasimiz icin bu uygulama cok gereksizdir...fakat bizim gibi birey anlayisini benimseyip cocuklarinin sorumlulugunu tasiyabilenlerin sayisi demekki cok az ki böyle bir istatistik ortaya cikiyor...bu da bizim ufak bir azinllik oldumuzun göstergesidir.

Onun icin burda yapilmak istelenin aslinda iyi sartlar altinda büyüyemiyen cocuklari bir nevi egitmenlerin himayasine verip...gereksiz basibos sokaklarda, veya televisionun önünde vakitlerini öldürmeleri önlenilmeye calisiliyor.

Pisa enstütüsünün yaptigi arastirmada yer yerinden oynadi...neden bizim cocuklarimiz brinciler arasinda degildi diye.( Bu arada türkiye cok daha gerilerdeydi ama mediada hic bir aciklamay yapmadi)

Tam gün okullarinin arkasindaki amac hem dünya standarlarina uymak... baska ülkelerde 12. yil egitimdi...okullari tam gün yaparakta birincilige girmek amaclaniyor.

Kisacasi kurunun yaninda yasda yaniyor...Cünki hem almanlar arasinda hem kendi türk vatandaslarimizda birey anlayisi bir türlü gelistirilemiyor...
Ben burda 36 yildir yasiyorum, üc yasimda geldim.Cok sey kendi gözümle gördüm.
Türkiyede okul tatili üc ay diye, ilk okulda ne ögrenecek’ki deyip cocukla üc ay türkiye’ye gidenleri bile gördüm.
Okula gönderilmiyen cocuklar icin artik para cezasi var...eger ögretmen senin imzana güveniyorsa sorusturma baslatmiyor...isterse baslatabilir ...cocuk okuldan kacarsa bile bu cezayi ödemek mecburiyetinde kalabiliyorsun...neden cocuguna okula gitmenin ne kadar önemli oldugunu ögretemedigin icin. Bu yasalar burda yasayan yabanci bir ailenin yaptigindan sonra cikartildi...pes pese cocuk dogurup evdeki kizlari göndermiyorlarmis kardeslerine baksinlar diye. Böyle ailelerin cocuklarini önceden korumak icin artik bizler nerdeyse rapor almamiz gerekiyor.Herkez bizim gibi olsa bu derece radikal cözümlere gerek kalmaz.

Senin dedigine katiliyorum bizim gibiler icin bu bir cezalandirma oluyor...cünki ben anneligimi cok güzel yasiyabilmistim okulun yarim gün olmasindan dolayi...cocuklar zaten bir cirpida büyüyor ...kizimla benim bir cok güzel paylasimim var...simdiki annelerin’de böyle bir paylasim yasamalari biraz daha zor olacak, cocuklarin cünki posa’lari cikmis bir vaziyette eve gelecekler. Ögeleden sonra artik sende dua edeceksin cünki eskisi gibi cocugun üzerinde söz hakkin kisitlanmis olacak. Kendi cocugunla iletisimin bile daha zor olabilecek...cünki cocugunla güzel bir iletisim kurma imkanin kisitlanmis olacak.

Fakat degisiklik yapilabilecegini sanmiyorum ...sorunlar cok büyük, Ghetto'lardaki yozlasmayi bir türlü durduramadilar...Irkci radikal partiler seslerini cikarmaya basladi. Gecenlerde Stern dergisinde bir makale yazildi ...sok gecirdim kizima sordum…evet dedi sen bilsen dedi Ghetto okulundan atilanlar bizim okul’da neler yapiyor...annenin babanin umrunda degil cocuk ne yapiyor ne ediyor... sosyo ekonomik güclü kesimin cocuklari masum toz pembe dünyalarda yasarken...Ghetto’lardaki cocuklar yozlasmis bir durumda bu seferde cagreyi ya esrar'da ariyor yada suc isliyor'lar, veya vucudunu pazarliyor. Karni ac okula gelenler var ücüncü dünya ülkesi olsa neyse. Ama Almanyanin göbeginde yasayip vitamin eksikliginden karni sis olan cocuklar bile var...Ben bunu bir türk ailede bile gördüm ...inanamadim valla.

Biz burda istedigimizi yazip cizelim ... yinede ulasamadigimiz büyük bir kesim var...10. sene okula gidip, hala okuma yazma bilmiyenler var, burda dogdugu halde Almanca bilmeyen gencler dolu,türkcelerinde düzgün degil.
Kabullenmesi zor seyler cok, fakat bu noktada bu cocuklar icin bu bir kurtulus olabilir.
Cünki sen el bebek gül bebek büyüt …ondan sonrada ayni haklara sahip büyümiyen bir cocuk gelsin senin cocuguna ya esrar satsin veya ne üdügü belirsiz bir tarikata soksun veya sacma sapan ideoliji'lerle beynini yikayip suc islemesine tesvik etsin. Bunlar cok kolay olabilen seyler.Bir yerde hepimiz birmbrimize bagimliyiz.

Bunun ben daha genis bir acidan bakilmasini daha saglikli buluyorum arkadasim.:sm_confused:
Konular ice ice girmis belirtmeden gecemicemCADIARZU
Brontebronte yazdiklarina tamamen katiliyorum canim
Maalesef bu bütün gün okullarini hic istemiyorum neden mi?
Cocuklari gözlemlemek amaciyla okula gittim bir kac defa takip ettim ögleden sonralari bu cocuklar ne yapiyorlarmis bakim dedim.
Canim maalesef cocuklarin Kindergarten deki gibi okulun bahcesinde oynadiklarini gördüm. Yemekler yeniliyor, dersler yapiliyor ve cocuklarin aktif bir etkinlikleri yok. Cok afedersin ama sokak cocuklari gibi argo konusmalar, kavgalar vs. Peki hic iyi bir seye rastlamadim mi? Hayir!
Yani bütün gün cocuklarinin yaptiklari yararli bir etkinlikler yok! Koridorlari kütüphene gibi kitplarla doldurmuslar ama ögretmenlerde hic bir tesvik yok ki, cocuklar o kitaplari okusunlar.

Cocuklarimizin hayata hazirlanmasina en büyük rolü ailenindir diyorum. Calisan anne-babalar icin belki bütün gün okullari caresiz kaldiklari icin anlayabilirim ama calismayan anneler icin yarim gün okul yeterli diye düsünmekte israr ediyorum.
Canim maalesef cocuklarimiz bizim oldugu kadar toplumun, okulun da aynasi oluyorlar.
Ben bir de suna dikkat ediyorum canim, gercekten bir cok milletten toplumla ic ice yasadigimiz icin en basta cocugumuza kendi kültürümüzü asilayip diger kültürleri de tanimalarina izin vermeliyiz.
Bundan sonrasina cocuklarimiz icin daha neler yapabiliriz bunun hakkinda konusabiliriz.
Forum karistigi icin benim de kafam karistiCADIARZU

munecim
ugrasmisin ama sanirim konular karismis.Bizim icin onemli diil surekli takip ediyoruz ama yeni gelen biri inan hic bisi anlamaz forumun su halinden.Benim icin mesajsayisi falan hic onemli diil.Yillardir bu sitedeyim kac kez site degisti benim mesajlar gitti yani oyle bi takintim yok.,Onemli olan burda bisileri paylasmak ve tecrube etmis kisilerden gercekleri duyup faydalanmak.Heleki yurt disindayiz gozlerimizi ondort acmis dolasirken cok faydali oluyor burasi.
Sana bi cozum sunacak durumum yok ama bi fikri olan varsa yazsin.

merhaba arkadaşlar, benim bir sorum olacak sizlere.
Almanyada doğmuş büyümüş yetişmiş bir kız ile Türkiyede doğmuş büyümüş bir erkeğin evliliğinde ne gibi sorunlar yaşanıyor. hem kız icin hemde erkek icin yazabilirmisiniz. cevaplarınız için teşekkürler...
not: erkeğin yabancı dili yok,işi yok lise mezunu, kız almanyaya götürecek,ne kadar sürede ve hangi şartlarda Almanyaya gidebilir erkek orada hemen iş bulabilirmi? l

merhaba arkadaşlar, benim bir sorum olacak sizlere.
Almanyada doğmuş büyümüş yetişmiş bir kız ile Türkiyede doğmuş büyümüş bir erkeğin evliliğinde ne gibi sorunlar yaşanıyor. hem kız icin hemde erkek icin yazabilirmisiniz. cevaplarınız için teşekkürler...
not: erkeğin yabancı dili yok,işi yok lise mezunu, kız almanyaya götürecek,ne kadar sürede ve hangi şartlarda Almanyaya gidebilir erkek orada hemen iş bulabilirmi? l

benim tanıdığım bir kaç çift var bahsettiğin durumla ilgili.

birinde kız Türkiye'ye geldi,ara ara Almanya'ya gitti,sonunda yapamadı burada,oraya taşındılar;bu sefer adam yapamadı Almanya'da ve ayrıldılar

ikisinde tahsil ve yetişme tarzında bariz fark vardı,onlar da ayrılıkla sonuçlandı:1no2:

bir de Türkiye'den gelin gitmişti Almanya'ya,yazık ki neredeyse 20 yıl sonra o yuva da yıkıldı:çok üzgünüm:

velhasıl moral bozucu ama benim rastladıklarım hep hüsranla sonuçlandı...yetişme tarzından mı,oraya uyumsuzluk mu bilmem ama pek iyi olmuyor sankiCADIARZUiyi düşünmek lazım​

cevabın için teşekkür ederim. birde şunu merak ediyorum. Almanyaya giden erkeğin orada yaşadığı sorunlar neler. yani hem eşi ile hem çevre ile...

bak canim almancasi olmadiktan sonra sürekli kadina bagimli olur is konusundada is bulabilecegini sanmiyorum cok zor burdada hayat sartlari zorlaniyo artik arti almanca bilmeden gelemiyolar kanun olarak gecen gün gastede vardi kiz evlenmis ama esini getiremiyo buraya önce onlari cözmeli ardindanda burdaki hayatini nasil yasiyacagini arastirsin bence :kahve:

ben 3 sene once kk dan bi arkadasla tanismistim hamburg da o esini tr den getirmisti ama su an gorusmuyoruz aslinda merakta ediyorum ne yaptilar diye.Duysada beni yazsa cunki esi calistigi isten cikarilmisti ve cok mutsuzdu o donem tabii kizda ondan etkilenerek mutsuzdu.
Bi kere cok cok cok zor bi olay bende evlenip geldim.Zaten evlilik basli basina bi zorluk yabanci memlekette dahada zor.Gercekten kuvvetli bi sevgi varsa iki kisi arasinda evlilik yuruyor.Ikiside beklentilerinden bazilarindan fedakarlik edecekelr, bazilarini ertelicekler, bazilarinida degistirecekelr.Bu cok zor once iki kisi karsilikli oturup tum beklentilerini acik acik paylasmali ve bu sekilde siniflamali yoksa en ufak bi olayda icinden cikilmaz hale geliyor.Ben esimle bi yil yazistim goya herseyi konusmustum ama burda yeni yeni seyler cikiyo sasip kaliyo insan.Bende calisma hayatimdan fedakarlik ettim.Istanbul da biraktigim seviyeyi burda bulmam cok zor.Burda okumus olmam gerekiyor.Yinede diyorum denicem.Benim oglum var onu yetistirmekte mutluluk veriyor.Ama tr den gelecek erkek benim gibi olabilirmi?Cocuk yapsan cocuk yetistirmekten ne kadar mutluluk alir.Tr deki aliskanliklari nedir birakabilir mi?Gecen gun esimle konusuyoruz ben sigarayi biraktigimda daha hamile diildim almanya da sigaranin bu kadar pahali oldugunuda bilmiyordum ve sadece zararli diye biraktim ama 6 .yil biterken goruyorumki cok dogru yapmisim.Esimin icmesinden rahatsizim ama onunla bunu hic tartismadim sadece beni ornek gordu su an birakmak uzere bunu basarirsam cok daha mutlu olucam.Eger boyle birini getireceksne tr den gozunu kapa gelsin derim ama icinde soru isaretleri varsa aman onlari coz oyle getir derim.
bunun disinda formaliteleri bilmek istiyosan su linke bak

burda su an vizesini almis yada almanca sinavina girmis arkadaslarin yazilari var neler yapmaniz gerektigini orda hepsi anlatmis cok guzel.
benim fikrimi sorarsan almanca bilmeyen lise mezununun is bulmasi imkansiz.
ben almancayi ogreniyorum buraya geldikten sonra ve univ mezunuyum bi kac is baktim tamam bulabilirim ama bu sefer de mutlu olurmuyum orda emin diilim o yuzden almancami yaza kadar daha iyi yapmak icin calisiyorum.
Bir tecrube daha bizim imbiss imiz vardi ve kapattim bu ay.Yanimizda doner kesen calisan arkadas tr den gelmis ogrenci olarak almanla evlenmis ve oturumunu daha yeni aliyordu almanca kursuna gitti burda sertifikasini aldi tr de de iki senelik univ mezunu meslegi var.Bizim yanimizda 1000 euroya calisti gunde 8 saat haftada 6 gun bos zamaninda boya isleri yapti ordan iyi kazandi ama psikolojisi ve karakteri cok saglam birisi.Almancaya yetenekli 6 ayda gayet guzel almanca konusabilen biri.Burda yasamaya ve her derde cozum bulmaya karar vermis biri.Biz dukkani kapattik issiz su an .
Bilmiyorum sorularina cevap oldumu .

kizlar
ben tesaduf su replere baktim bir arkadas nickini belirtmeden beni elestirmis ordan.oki kabul ederim elestirsin ama yalnis oldugunun farkinda diil.Cok dusundum yazayimmi foruma yazmayayimmi diye cunki iki konu ic ice girmis durumda baska yalnis anlamalarda olabilir.

1.ben daha once bi yazida almanyada 10 li yillar boyunca yasayipta doktora vs kendi basina gidemeyen turk kadinlarini elestirmistim.Halada bu fikrimden vazgecmiyorum elestiriyorum.Sadece ben diil herkes elestiriyo cunki YALNISSS vhs de entegrasyon seviye sinavina girdigimde bi okuma parcasi vardi basortulu bir turk kadin tanitiliyor yillaridir almanyada ama yalniz hic bi is yapamiyor diye almanca yaziyordu ve soru soruluyo parca hakkinda kadin tekbasina islerini yapabilir ?soru bu tabiki yanlis diyosun ben bunu ölene kadar unutmayacagim.
2.Sonra ben suresiz oturum icin komsumla gittim diye yazmisim.Bunun nedenide almanlarla kontaktayim, yani entegre oluyorum , almanca ogreniyorum iste sahidim kefilim diye komsumu goturmekti.
3.ama cok uzuldum bi arkadasim bunu boyle anlamayip lafi cevirip bir guzelde mutlu olup bana karsi bi aik yakaladigi icin meltem hanim insanlari asagiliyordunuz kendiniz vs vs gibi bi rep e yorum yazmis.
4.bak arkadasim (zaten nickini yazmamisin bunun icin senin korkak cahil ve asagilik duygusu olan biri oldugunu dusunuyorum )eger benim yalnisimi hatami aricaksan zaten bi suru var ben hatasizim diye dolasmiyorumki gelo bana sor ben bulup gostereyim merak etme herkesten once ben bulmaya calisirim.
5.ama burda hatali olan sensin.Ustelik iki hatan var birincisi beni yanlis anlamis olman ki yukarda izah ettim dedigin gibi diil durum.Ikinciside benim acigimi ariyor olman neden bana karsi boyle bi duygu gelistirdin bilemiyorum.
6.Burda bisiler paylasmaya calisiyoruz ama goruyorum forumda konunun harici bi suru sey bulup olayi buyutenler cikiyor birde boyle gizliden laf sokanlar.
Eger bi problemin varsa forumda direk yaz ben boyle cahillik gormedim pes dedim.

mune ve arkadaslar yazmiyim dedim ama icim rahat etmedi bunuda paylasayim dedim.Eger bu yazimda sizi rahatsiz eden bisi varsa yazimi silebilirsin munecim.
O arkadasada sesleniyorum artik duyarmi gorurmu bilemem bidaha yanlisimi buldugunda sevinmeden once iyice incele bak bakalim benmiyim yalnis senmisin?

kizlar
ben tesaduf su replere baktim bir arkadas nickini belirtmeden beni elestirmis ordan.oki kabul ederim elestirsin ama yalnis oldugunun farkinda diil.Cok dusundum yazayimmi foruma yazmayayimmi diye cunki iki konu ic ice girmis durumda baska yalnis anlamalarda olabilir.

1.ben daha once bi yazida almanyada 10 li yillar boyunca yasayipta doktora vs kendi basina gidemeyen turk kadinlarini elestirmistim.Halada bu fikrimden vazgecmiyorum elestiriyorum.Sadece ben diil herkes elestiriyo cunki YALNISSS vhs de entegrasyon seviye sinavina girdigimde bi okuma parcasi vardi basortulu bir turk kadin tanitiliyor yillaridir almanyada ama yalniz hic bi is yapamiyor diye almanca yaziyordu ve soru soruluyo parca hakkinda kadin tekbasina islerini yapabilir ?soru bu tabiki yanlis diyosun ben bunu ölene kadar unutmayacagim.
2.Sonra ben suresiz oturum icin komsumla gittim diye yazmisim.Bunun nedenide almanlarla kontaktayim, yani entegre oluyorum , almanca ogreniyorum iste sahidim kefilim diye komsumu goturmekti.
3.ama cok uzuldum bi arkadasim bunu boyle anlamayip lafi cevirip bir guzelde mutlu olup bana karsi bi aik yakaladigi icin meltem hanim insanlari asagiliyordunuz kendiniz vs vs gibi bi rep e yorum yazmis.
4.bak arkadasim (zaten nickini yazmamisin bunun icin senin korkak cahil ve asagilik duygusu olan biri oldugunu dusunuyorum )eger benim yalnisimi hatami aricaksan zaten bi suru var ben hatasizim diye dolasmiyorumki gelo bana sor ben bulup gostereyim merak etme herkesten once ben bulmaya calisirim.
5.ama burda hatali olan sensin.Ustelik iki hatan var birincisi beni yanlis anlamis olman ki yukarda izah ettim dedigin gibi diil durum.Ikinciside benim acigimi ariyor olman neden bana karsi boyle bi duygu gelistirdin bilemiyorum.
6.Burda bisiler paylasmaya calisiyoruz ama goruyorum forumda konunun harici bi suru sey bulup olayi buyutenler cikiyor birde boyle gizliden laf sokanlar.
Eger bi problemin varsa forumda direk yaz ben boyle cahillik gormedim pes dedim.

mune ve arkadaslar yazmiyim dedim ama icim rahat etmedi bunuda paylasayim dedim.Eger bu yazimda sizi rahatsiz eden bisi varsa yazimi silebilirsin munecim.
O arkadasada sesleniyorum artik duyarmi gorurmu bilemem bidaha yanlisimi buldugunda sevinmeden once iyice incele bak bakalim benmiyim yalnis senmisin?

hayirdir meltemcim ya seni kim boyle sinirlendirdi
cok uzuldum aman bosver takma kafana haklisin elestirilcek birsey varsa acik aciga yazsinlar banada iki kisi yapti aynisini bak ben umursuyormuyum
korkak kendini bir ot sanan birisiymis olarak dusun bosver canim benima.s.a.s.

Turkiye'den ne kiz alacaksin ne de erkek!!! benim fikrim bu cunku cok zor, Turkiye'de yetismis bir kiz avrupada yapamaz...Avrupaya gelin gidiyorum, is yok orda adi avrupa ya seviniyorlar sonrada buraya gelince hayal kirikligi!!!!malesef. Benim burda gordugum cok ornek var ; 1 senede 7 gelin geri gitti dayanamadilar cunku burasi tr gibi degil, burda calisma var, yoksa evde oturacaksin aksama kadar kocani bekleyeceksin. Erkek daha iyi dayaniyor cunku kacak is hemen buluyor ( insaat, ayakkabici, ormancilik....) ama ama onunlada fikir alis verisi olmuyor ; onun yetismesine gore burdaki kizlarlan olmuyor!!!! yani her iki yonden cooook zor vallah Allah buraya geleceklere yardim etsin.
Ben hep derdim ki burdan olsun....Allah yuzume bakti nisanlim avrupadan...
Buraya gelen kizlar icin soyluyorum ilk once, cok iyi dusunun cok...ama sevgi varya onun onune de gecilmiyooo

Almanya ya gelecek arkadaslar

Sorulariniz varsa, ögrenmek istedikleriniz bizlere yazin

ben almanyaya gelleli 5 sene oluyor. Turkiye`den üniversite mezunuyum, burda belki meslegimi yapabilirim demistim ama malesef mukemmmel derecede almanca konusmam gerekiyordu fakat pes etmedim simdi mukemmel olmasada guzel konusabiliyorum bunun en buyuk nedeni bence yabanci insanlarla pratik yapmak ,bu gercekten önemli cunkü sadece kursa gitmekle ögrenilmiyor .Ama söylemem gerekirki almanca gercekten cok zormus. sevgiler

gerkirki
a
ma

yeni bir yasa daha cikiyormus.Zorunlu evlilige ceza geliyormus.Bu kizlarini istemedigi biriyle zorla evlendiren aileler icin.Dizi varya Meneks eve Halil ondanmi etkilendiler acaba:)Neyse saka bi yana turk dernekleri almanlar gorucu usulu evlilik ile zorla evlilgi birbirine karistiriyor demisler iptalini istemisler bilmiyorum ne olur.Birde turk dernekleri Turkiye den gelecek aile birlesimi icin kisinin almanca bilme zorunlulguunun iptalini istemisler ben Markel i konusurken dinledim bu gun.Siddet goren kadinin polisi arayip telefonda siddet gordugunu soylicek kadar almanca bilmesi gerekir diyordu.
Umarim turkce de soyleyecek kadar guvenleri olur:(turkce diyemedigin biseyi almanca ogrensen ne farkederki gibi umitsiz bi yorumum var bu konuda.

yeni bir yasa daha cikiyormus.Zorunlu evlilige ceza geliyormus.Bu kizlarini istemedigi biriyle zorla evlendiren aileler icin.Dizi varya Meneks eve Halil ondanmi etkilendiler acaba:)Neyse saka bi yana turk dernekleri almanlar gorucu usulu evlilik ile zorla evlilgi birbirine karistiriyor demisler iptalini istemisler bilmiyorum ne olur.Birde turk dernekleri Turkiye den gelecek aile birlesimi icin kisinin almanca bilme zorunlulguunun iptalini istemisler ben Markel i konusurken dinledim bu gun.Siddet goren kadinin polisi arayip telefonda siddet gordugunu soylicek kadar almanca bilmesi gerekir diyordu.
Umarim turkce de soyleyecek kadar guvenleri olur:(turkce diyemedigin biseyi almanca ogrensen ne farkederki gibi umitsiz bi yorumum var bu konuda.

slm meltem cok haklisin .turk kadinlari once kendine guvenmeyi ogrenmeli.yuvasini bozmamak adina kisiliginden ve kendine olan saygisindan vazgecmemeli.

Arkadaslar ben bir konuyu sizinle paylasmak istiyorum ve yorumlarinizi gercekten cok merak ediyorum:

Türkiyede akrabalarinizla araniz nasil yani bazen kullanildignizi falan zannediyormusunz? Kendimden örnek vereyim bizde tr.ye gitmeden daha bir bavul sadece ordaki akrabalara hazirlanir ama onlarda artik aldi madi falan istemyor nivea varya o sampuandan getirsene, nescafe daha güzel, yaprak cayi getirin canim o ucuz caylari biz icemiyoz burda :1shok::1shok:

Neyse taman hadi öyle olsun diyorsun ve herkeze birseyler götürüyorsun gelelim gezme konusuna biryerde yemek yenildi veya birseyler icildi herkez yavas yavas masadan kalkar almanci kardes bakar kimsede tik yok cikarir cüzdani öder eh hadi baska biryere gitmiyoruzmu der teyzenin kizinin kocasi naniknaniknaniknanik

Herkez derdini anlatmaya baslar haladan, teyzenden ordaki amcanin torunun komsunun tandigna kadar, bu dertler hep maddi dertlerdir yahu be kardesim bende bir derdimi anlatsam icimi döksem dersin bir bakarsin sus sus sen simdi hele beni bir dinlede derler zaten sana firsat kalmazki :sm_confused::sm_confused:

Sen gitmeden önce halan teyzen amcan hepsi gecinir gider ama sen orda oldunmu izinden izine kimse gecinemez para yok alisveris yok yag bitti tuz bitti kücük hayrettinin okul taksitide geldi yine ya tüh tüh, eh hadi dersin al sunuda isini gör.:dilcikar::dilcikar:

Izin gelir izin gecer ama almancinin ne derdi biter nede hasreti, yine gelir buraya sivar kollari 3 vardiye calisacak fabrikada akkord yapsinda yine seneye izine gitsin.

Ah ulan almanya sen sadece beni degil akrabalarimidami degistirdin acaba??
:Roflol::Roflol:

Komsum gecen gun eve yakin baska bi okul daha buldu.Ordaki kadin benim oglanin yasindan dolayi vorschule ye baslamasi bi sene atiyor.Okullar agustos basliyor oglan ekim 4 dogumlu.Onu sormus komsum.Kadinda bu aralik ayinda bi test yapariz cocugun gelisimini goruruz ona gore kayit yapariz demis.Okullarda bi seneye yakin bi zaman once cocugu kayit oncesi kayit yaptirmak gerekiyomus.
Oglani nette toggolino.de sitesine uye yaptik.Orda yasina gore guzel oyunlar var ogretici sarkilar filan.Gunde bi saate yakin beraber bakiyoruz.Benim icinde iyi oluyor

Tsk
Benimde kizim üc ekim dogumlu, burda eylülden sonra dogan cocuklara Karenzkind deniliyor...yasal olarak aslinda okula baslamak mecburiyetinde degiller.Ben zamaninda kizimi Özel Waldorf okullarina yazdirmak istedim, orda yedi yasinda aliyorlardi.
O zaman Kindergarten'de pisikolog gelip kizimin besbucuk yasinda bile basliyabilecegini söylemisti. Kizim yasitlarindan zaten hep daha uzun boyludu pisikolojik test sorunsuz basardi ...anaokul ögretmenide cok sakin sorunsuz bir cocuk oldugunu rapor'da belirtmis...Biz esimle o zamanlar daha diger okul sistemini arastirdigimiz icin yine'de normal devlet okullarininda tanitimgecesine katildik ( her okulun tanitim geceleri var, tarihini okuldan ögrenip katil derim, orda birebir ögretmenlerlede tanisabilirsin)
Neyse ben gittim o zaman böyle bir tanitim gecesine. Anaokuluna gelen okulpisikologu’da orda bulunuyordu o gece. O gece zaten Karenzkind yani bir nevi ara cocuklari hakinda ögretmenler bilgi verdi. Yasal olarak aslinda Vorschule'ye baslama haklari yok...yani Karenzkind diyelim Voschule'ye basladi ...üc hafta sonra birinci siniflardan birinci sinifi basaramadiklari icin cocuklar Vorschule'ye alindi sinif kontenjani dolu oldugu icin Karenzkind Vorschuleden cikartilabiliniyor...yani cocuk resmen ortada kalabilir...bu cok ender oluyormus ama olabilirmis. Ve benim kizimin gittigi anaokulunda bu olmustu.( arkadasim oglun Vorschule'ye alinsa bile okulda kalma hakki aslinda yok benim yasadigim eyalette bu hala böyle senin yasadigin eyalettede sanirim böyledir bir arastir)
Neyse o gece ben okulpisikologu’nun pesine takildim tabii Özel Waldorf okullari hakindada memnun olmadigim seyler vardi, kendimi garantiye almak istedim. Kizimin devlet okullarinda gelecegi hakinda bilgi almak icin.
Güzel güzel konustuk Pisikolog hanimla, 50 yaslarinda iki yetiskin kiz annesiymis... benim merakli sorularim üzerine gülümseyip arkasina yaslandi. Icimde cünki acaba cocugumu okula gec göndermek'le hata mi yapiyorum diye kafamda bazi sorulari atamamistim.
Bana dedi'ki
-Bende cok arada kalmistim zamaninda pisikoloji okudugum halde esimi dinledim ...cocuk erken bitirir okulu diye...sonuc pisman oldum ...ilk okulda hic sorun olmadi ...sorun ergenlikte basladi...bir kac ay bir cocuk icin aslinda uzun bir süre ...cünki bir kac sene sonra digerleri ergenlige daha önce giriyorlar ...fakat erken baslatilan cocuklar daha oyun cocugu oluyorlar...oyuncaklarla oynamak istiyorlar...öbürküler kikirdeyip artik sirlar, gruplasmalar yasarlarken bunlar dislaniyor ...sürekli büyük kizimin pesinde biz kosmak mecburiyetindeydik okuyordu, yapiyordu ...ama zorla, cocuk uyuyordu...kücügünde yapmadim o da Karenzkind olarak dogdu.Hic sorun yasamadim.
Neyse tabii ben bu bilgileri aldiktan sonra baya esimle konustuk bir sene daha anokuluna gönderdik.
Waldorf okuluna göndermemenin nedini …öyle bir okulda cocukken okuyan bir pisikolog arkadasimdi. O beni wazgecirdi…kendi kizini normal devlet okullarina gönderdi ve özel okullarin neden ileriye dogru sorun olacagini bana anlatti daha sonra baska türk ailelerininde cocuklari okuldan alip normal okula gönderdiklerini duyunca vazgectim.
Kizimi bir sene daha anaokuluna gönderdigim icin pisman olmadim... cünki o zaman pisikolog hanim’in söyledikleri dogru cikti…kizim yasitlarinda daha uzun boylu oldugu halde ergenlige gec girdi …real ,gymnasium elemelerinde ,ögretmeni bana, kizimin Gymnasiuma gitmemesi icin bir sorun olmadigini ama ( bu amalara cok dikkat etmek lazim) cok tipik bir kiz oldugu icin ileriye dogru artan baski ve stress yüzünden bu sefer’de herseyi birakip belki’de daha erken anne olma ihtimaline yönelebilecige söyledi ,onu cok iyi yönlendirmemiz gerekdigini bize tavsiye etti…derslerinde mükkemmel’mis …ama bir sey anlatigi zaman biri gülüp dalga gecerse gözleri dolu dolu oluyormus ,dudaklari titreyip kendini cok iyi savunamiyormus.Akademik kariyer icin bunlar tabii dezavantaj.
Tabii ileriye dogru Abitur sirasinda nasil bir stressle karsilasabilecegini bildigim icin biz handboll yapmasini sagladik …Hos orda bile diger kizlarla catismalara dayanamadigi icin kendini kaleye aldirdi…yavas yavas handbollkoc’unun sayesinde acildi.
Simdi sorunlarimiz kalmadi baya disini gecirmeyi ögrendi.

Demek istedigim arkadasim. Sen simdi baya bir telas icindesin’dir ama burda bu Vorschule veya cocugu erken baslatma farkli sorunlar cikartabilir …burdaki okullar türkiyedeki gibi degil…ögretmenler ceza ,korkutma veya sidet kullanmiyor …cocuk oturup dinlemiyorsa seni cagiriyor …bas edemedigi zamanda bu sefer Sonderschule’ye (yani bir nevi özürlüler okuluna gitmesi gerektigini söyliyebilir, yasalar baya deyisti giderek ögretmenler güc kazanmaya basladi )
Ilk okul cocugunun gelecegi icin cok önemli bir zaman dilimi olacak. Cünki dödüncü sinifdan sonra elenecek…daha sonra Haupt veya real’le gönderilse bile ünüversiteye gidebilir …ileriye dogru zaten okuldan cok detayli bilgiler gelecek …ben ilk yazimda sade kaba bir taslak verdim.(cok gec vakit yazdigim icinde bir cok hata yapmisim vaktim olunca düzeltecem,word dosyadan kopyalayinca bazi harfler karismis,word dosyam bozuk:smiley-cool:)Cok daha ince bilgiler var.Onlar zamani gelince okuldan ögrenebiliyorsun.
Onun icin bence iyi düsün iyi tart cocugunun yapisini, cünki burda zekasinin yaninda kendini kontrol edebilmesi cok önemli, okulu sevmesi, digerlerinle rekabet etmenin altinda ezilmemesi…benim burda tanidigim arkadaslar var cocuklarini erken baslatilar sorunlar baska yerden cikiyor …kizimin sinifinda iki kisi siniftan cikti biri bulemia tedavisi görüyormus pisikologu biraz okuldan uzaklasmasini istemis biride intihara kalkismis o da pisikolojik tedavi görüyor okula gelmiyor…Seninki erkek cocugu belki daha farkli olur bu konuda tecrübeleri olan anneler belki burda bizle bunlari paylasabilirler.
Yazini okuyunca ben yine kendi tecrübelerimi anlatmak istedim…bence cok önemli bir konu bu okulla ilgili özel sayfa keske kalabilseydi. Diger anne adaylari icinde bu simdiden kafalarindaki ileriye dogru yasamak istedikleri anne modeli icin cok önemli olabilirdi bence.

Son olarak internetten yazi buldum Almanca okulla gidecek cocuk neler bilmeli diye

Almanca derslere baslandigi icin almanca veriyorum yaziyi artik yavas yavas tercüme edersinizyerimseniben

ES KOMMT IMMER AUF DAS KIND AN!
und es kommt nicht darauf an, ob es schon ein bisschen lesen oder rechnen kann.
Und es kommt nicht darauf an, ob es schon ganz viel über Ritterburgen oder Dinosaurier oder....weiß.
Und es kommt nicht darauf an, ob es sich im Kindergarten langweilt. Das spricht nicht für eine Einschulung, sondern für Probleme im kindergarten.
Und es kommt nicht darauf an, ob der beste Freund auch schon in die Schule kommt.
Und es kommt nicht darauf an, was die Nachbarin, die Oma oder sonstwer dazu meint.

............
SONDERN ES KOMMT DARAUF AN; OB DAS KIND SCHULE AUSHALTEN KANN!
Ob es aushalten kann, jeden Tag, immer wieder, früh aufzustehen und pünktlich zur Schule zu gehen.
Ob es den Schulweg alleine meistern kann und die verschlungenen Wege im Schulgebäude alleine finden kann.
Ob es aushalten kann, den Vormittag alleine weg zu sein, ohne diese Behütung der Erzieherinnen, die es im Kindergarten gibt.
Ob das Kind es schafft, mit anderen Kindern, auch ohne erwachsene Anleitung klarzukommen. Die Pausen ohne Lehrerin zu verbringen, sich selbst und mit anderen Kindern Spiele auszudenken.
Ob das Kind es schafft, in der Klasse seine Sachen selbst zu organisieren, seine Bücher, Stifte, Hefte FLOTT heraus und wieder weg zu räumen.
Ob es Arbeitsanweisungen sofort verstehen kann und nicht wegen jedem Strich die Lehrerin fragen muß.
Ob es aushalten kann, daß andere Kinder drankommen; daß es nicht im Mittelpunkt steht.
Ob es Langeweile aushalten kann, denn nicht alles in der Schule ist wahnsinnig spannend.
Ob es Frustration aushalten kann und nicht dabei resigniert, sondern Fehler als Ansporn nutzt.
Ob es Ausdauer und Durchhaltevermögen zeigt, bei sachen, die einfach jetzt mal dran sind, auch wenn es diese uninteressant und langweilig findet.
Ob es in der Lage ist, zu Hause seine Hausaufgaben alleine, selbständig und eigenverantwortlich zu erledigen.

Annemler ve kayinvaldemler benim burda yasiyor.Yillarca ben bu senin yazdiklarini onlarda izledim.Her sene annem hazirlanirdi.Kirmizi naylon camasirsepetleri vardi yatak odasinin dolabinda,dolar tasardi onlar bir sene icinde. Gelen bütün hanim arkadaslarina teker teker gösterirdi neler aldigini, o da gidince onlarinkine bakardi.Türkiyeye arabayla gidince arabada bacaklarimizi uzatacak yer olmazdi. Yollarda bizimki gibi dolu arabalar.Kazalar olunca yerlere savrulmus esyalar görürdük...neler yapmadilar aileleri icin.Günün birinde bir uzaktan teyzemiz yillardir getirdigimiz cukulatalari onlari gavurlastirmak icin getirdigimizi anneme söyledi. Yillarca bir sey demediler yediler.Annem cok üzülmüstü.O cukulatalarin oraya nasil geldiginden haberi yoktu. Annemde söyliyemedi.
Annemle hesapladik bir kez, söyle kaba bir sekilde, bizimkiler bir servet harcamiz. Cockularinin özel okul masraflari icin bile bizimkilerden para istenildi.Ve verirdi bizimkiler. Ben, ve kardeslerim burda normal devlet okulunda okuduk. Boynumda anahtarim asiliydi, ne okul servisi gördüm ne dershane burdada vardi böyle seyler aslinda, annem calisirdi, eve gelince kardeslerimi ben yedirirdim. Öglen sofraya bir sicak yemek koyan annem yoktu, kadin calisiyordu. Hepimiz hem okuduk hemde calistik, 16 yasimda ben calismaya basladim, digerleri hatta daha erken. Aldigim burslari yillarca geri ödedim. Annem simdi cok pisman yillarimizi ailemiz kardeslerimiz icin harcadik cocuklarimizda bile kestik diye. Sonuc.Yasanmamis bir hayat. Simdi annemde yapmiyor biz ele karisinca cok zoruna gitti o neler yapmisti. Bize sira gelince söyle bir yarim elma gönül alma bile yok. Hep bunlarda para cok diye.
Onlarin burda kazandiklari hayatla cok güzel bir hayatimiz olurdu.
Eskiden güceniyormus annem bazen degisik receller filan görüyormus türkiyedekilerde, hic kimsenin aklina gelmiyordu diyor. Üc gün yol gidecek bunlar ufak cocuklarla, bir kavonoz verelim. Veya yolluk bir seyler hazirliyalim bir tek anneanem. O da yasli kadin tabii o telasda. Annem ise burda bir sene boyunca aglardi annem kardeslerim diye. yataklara düsüerdi bazen doktor gelip igne yapardi bu sefer canlanir türkiyeyi arar anne ben iyim beni merak etme derdi .Biz bakakalirdik bu yalan karsinda. Bir kac kisi bizi ziyarete geldi akrabalarimizdan biz burda yasamayiz dediler ama baslari sikisinca babam gönderirdi para.
Ben izine gidince hic bir sey götürmüyorum zaten annem, ve kayinvaldem istemiyor. Biz alistirdik yaranamadik diyorlar siz kendinize harcayin diye tembihliyorlar. Eger önemli bir sey varsa bana ne yapildiysa aynisini yapiyorum...yoksa yok. Esimle kizimla tatile gidiyoruz. Burda güzel bir hayat yasamaya bakiyoruz, gezilecek görülecek cok güzel seyler var.Carsilar güzel cicilerle dolu. Ben valla burda güzel yasamaya bakiyorum. Eskiden türkiyedeki hayir kurumlarina bagis veriyordum. Baska ülkelerin durumu türkiyeden cok daha kötü...onlara veriyorum.
Burdaki, almanyadaki dostlarima yapiyorum. Zaten onlarda karsiliksiz birakmiyor.

Back