• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya'da yaayan Trklerin yaamsal sorunlar,sorular (hayatn iinden)

En güzelini yapiyorsun kardesim benim bütün yazidiklarimida annemler babamlar yasadi tam bize yani bana ve kardeslerime sira geldigdi kullanilmaya annem hemen sakin kizim dedi ben yaptimda ne oldu yarandim sanki sakin kendinizi enayi yerine koydurmayin diye ikaz etti bizi.

Ama insanin cok zoruna gidiyor biliyormusun sen birsekilde yine canim cigerim akrabam diyorsun ama onlar öyle görmiyor nasil nasil senden birseyler kopariyim diye görüyorlar insan bazen gülüyor bazende cok üzülüyor.

gülsüm bizim derdimizi o kadar iyi anlatmissinki helel olsun kardesim sana
insana en cok koyan ise menfaat icin hic yakamizdan düsmayen insanlarin azbi parayi görünce selem vermemesi degilmi bizleri hicbir zaman hal hatir sormak icin aramadilar sadece para icin ararlar

ben size kendi basimdan gecen kisa bir örnek vereyim benim butun ailem burada esimin ailesi türkiyede ilk kez beraber izine gidecegiz esimle annesine babasina kiz kardeslerina halalarina teyzelerine yigenlerine okul esyalarina varana kadar aldikta aldik neyse gittik o gun bütün sülale toplanmis bizi bekliyor aman bir hürmet bir hürmet yavas yavas hepsinin hediyelerini dagittik izin bitti artik gelecegiz hicbirisi eline bir kolonya bile alipta yanimiza gelmediler inanirmisiniz bu bize o kadar koyduki anlatamam demkki bizi hic sevmiyorlarmis sevselerdi en azindan yolcu etmeye gelirlerdi insanlik hali gitmek var gelipte görmemek var öyle degilmi ama ah ettim bir daha kimseye cöp bile yok cocuklarin ellerine birer cikolata alirim yeter alemin enayisi bizlermiyiz

ay bunuda ekleyim söylemezsem siserim
bizim götürdügümüz sampuanlari begenmezlermis halilarini yikiyorlarmis

valla canım benim görümcem almanyada zavallım eşinden de ayrı zar zor geçiniyor birde burdakiler şunu getir bunu getir kadıncağız yok ta diyemiyor dese bile anlamıyorlar dediğin gibi kahvesiymiş şampuanıymış hepsi sırf 2 valiz burdakilere heiye geliyor abla durumun yok alma diyorum neyapim istiyorlar diyor aslında orda da hayat hiç kolay değil bunu kimse bilmiyor gidip bir görseler

annemin komşusu var almancı,annem o giderken,yufkasından,tişörtüne,kızına
tokasına kadar neler neler alır..allah razı olsun oda unutmaz bizi getirir bişeyler
mutlaka,annemde altında kalmaz asla..
kendini bilmekle alakalı bişey heralde..

Istisnalar kaideyi bozmaz bitanem herkez öyle diye birsey yok biz kendi ailelerimizden örnekler veriyoruz tr.dekiler hepsi böyle demiyoruz yanlis anlasilmasin. Ve size birsey daha söyleyimi 40 yilik yabanci eline bir paket tatli veya kurabiye alip yolcu etmeye geliyor ama canin dedigin insanlar hala giderken belki kalan türk paralarini onlara verirsin diye bir bekleyis icindeler, kackere yasadik bunlari.

gülsüm bizim derdimizi o kadar iyi anlatmissinki helel olsun kardesim sana
insana en cok koyan ise menfaat icin hic yakamizdan düsmayen insanlarin azbi parayi görünce selem vermemesi degilmi bizleri hicbir zaman hal hatir sormak icin aramadilar sadece para icin ararlar

ben size kendi basimdan gecen kisa bir örnek vereyim benim butun ailem burada esimin ailesi türkiyede ilk kez beraber izine gidecegiz esimle annesine babasina kiz kardeslerina halalarina teyzelerine yigenlerine okul esyalarina varana kadar aldikta aldik neyse gittik o gun bütün sülale toplanmis bizi bekliyor aman bir hürmet bir hürmet yavas yavas hepsinin hediyelerini dagittik izin bitti artik gelecegiz hicbirisi eline bir kolonya bile alipta yanimiza gelmediler inanirmisiniz bu bize o kadar koyduki anlatamam demkki bizi hic sevmiyorlarmis sevselerdi en azindan yolcu etmeye gelirlerdi insanlik hali gitmek var gelipte görmemek var öyle degilmi ama ah ettim bir daha kimseye cöp bile yok cocuklarin ellerine birer cikolata alirim yeter alemin enayisi bizlermiyiz

ay bunuda ekleyim söylemezsem siserim
bizim götürdügümüz sampuanlari begenmezlermis halilarini yikiyorlarmis

Vallah canim neticede hepimiz ayni hikayeleri yasiyoruz burda koca bir sene afferdersin köpek gibi calisiyoruz e tabiki halile ordada harciyoruz kismiyoruz hicbiryerden ama onlar bizim hep böyle oldumuzu zannediyor anlatsanda anlamiyorlar ooo kimbilir ne cok para var bunlarda diyorlar.

Insan bazen üzülüyor derdini anlatmak istiyorsun dinlemiyorlar yada kücümsüyorlar a seninkide dertmi sen benim dertlerimi hele bir bilsem haydiii basliyorlar kafa ütülemeye.

Bende artik mesafemi koyanlardanim benim burda cektigim sIKINtI stress yeter izine gidipde milletin derdini dinleyemem artik. Heee birde hayata akillarina bile gelmez giderken bir sakiz bir cukulata alsinlar para yok bize gelince. :kızgın:

ne dar kötü bir durum akraban,canın,kanın dersin ama....:1no2:
asıl türkiyedekilerin fedekarlık yapmaları lazım gurbetteler birşey lazım mı canları birşey çekti mi giderken şunlarıda verelim diye:mymeka:

bronte annen ve baban gozumun onune geldi valla acidim ayrica baban esime ne kadar benziyor:((esim benle evlenene kadar her isteyene vermis parasini biz evlendik tahmin edin insanlarin davranisini hic dedikodu yapmis olmayayim:))
neyse hic guzel bi duygu diil ama kaynimin gecen gun soyledigi biseye guleyimmi aglayayimmi sasirdim.
Burdan tr ye yazin tatile giden bir arkadasi sakayla karisik beni goren yolunu degistirdi borc isterim diye demis:((eskiden biri geldimi tum islerini birakir kosturulardi zamanla hersey degisiyor.
benimde en cok guldugum bu hediye hikayelerinde istanbuldaki evin oldugu yerde komsularin cok cocuklari var benim oglanla oynarlarken veririm diye biraz cikolata goturmustum oglanlardan biri istemedi burda bakkaldada var dedi bana:)))
ben cocukken yakinimiz yoktu almanci oyle bisey bilmezdim sonrada tr de yasadigim surece aklimin ucundan gecmedi burda insanlar nasil yasar diye ama gun geliyo icine giriyosun anliyosun o zaman.

bronte tesekkurler canim almanca yaziicin esime bi ara tercume ettiricem ciddi bisi olunca cekiniyorum hata yaparim.
Beni anladigin icinde ayri bi tesekkur ederim sana kafamdaki sorular bunla tabii.Birde buranin ortamini bilmeyince hemen kendimi dusunuyorum kendimi oglanin yerine koyuyorum kendi yasadiklarima bakiyorum birazda karakter olarak bana benziyor yinede en iyisi okulun pedagoguyla konusmak.
Kindergartendaki veli toplantilarina mutlaka gidiyorum.Orda oglanla ilgilenen kadin almanca anlasamazsak ingilizce anlatiyor bi sekilde anliorum yani.Ama henuz ona sormadim vorschule ye gitmesi uygunmu diye.Cunki her gun 5 saat oglanal beraber olan o ve okul konusunda benden bin kat daha iyi karar verebiliri guveniyorum bu konuda ordaki kadina .Hem tecrubeli hemde islerinde cok durust.Benim oglandan bi sikayeti yok normal olmasi gereken bir cocuk ama bazen laf dinlemedigi zaman bana sikayet ediyo.Benim oglaninda en kotu oldugu an bana sikayet edilmesi o zaman o yanlisi birdaha yapmiyor anliyor.Bu da sevindigim baska bi konu cunki 3 yasa kadar kök söktürmustu bana.Esim senin dedigin gibi yandik biz kesin kovulur yada sondern e gonderirler diyodu ama oglan cok seviyor ve hata yapsada kurallara uyuyor.
Ben erken okumayi ogrendim erken yasta okula gittim ama hic bi zaman arkadsalarimla aramda problem yasamadim hep benden buyukler arkadasimdi.Ergenliktede bir sorun yasamadim.Benim problemim egitim sistemiydi hep sikayet ederdim ve hayatimda hic bi okulda bisi ogrenmedim hep disarda kendi cabamla buna uzulurum.Sadece diploma almak icin hapise gider gibiyim diye dusunurdum.Ne ozel ders hoca nede dersane gordum.Univ canim cikti calismaktan bi okul bi is anlamadim ne oldugumu .Simdi oglanin imkanlarina bakiyorumda kiskaniyorum resmen klasik kendinde olmayan cocugumda olsun diyen annelerden oluyorum zamanla:(((
Biraz acayip karsilanabilir ama ben oglani gonderdigim okulda turk de dahil baska yabanci olsun istemiyorum sadece almanlarla okumasini istiyorum.Cunki yakinimizda apartman bloklari var ve sadece iranli turk misirli pakistanli afganli asosyaller oturuyo orta yerde bi okul var tum bu insanlarin cocuklari da orda.Apartmanlarin ordaki oyun parkina bi kac kez gittim cocuklara baktim insanlara baktim okulun orda baktim allah yaratmis ayri bisi ama yillardir bu dunyadasin burda bu kadar imkana sahibim su cahilligimden bi parca kurtulayim diye bi dusunceleri yok.Cocuklarda ayni onlar gibi .Kucukler anlamiyo hepsi ayni ama 14 yas civarinda olanlara bakiyorum ne turkiye kulturu var ne alman kulturu var ne dunya kulturu var.Alman diyede ayirmiyim hadi ama devletten para alip evde tv karsisinda yan gelip yatan insanlarin cocuklariyla ayni sinifta olmasini istemiyorum acikcasi.Bunu pedagoga boyle soylesem acaba derdimi anlatmis olabilrimiyim bilmiyorum:((

Aslinda gercegi dusununce Turkiyede yasayan insanlarimiz daha rahat!!
En basta akrabalariyla birlikteler!!! Dertlesecek konusacak insanlari var!!! Bakkala borc yazdirabiliyor!! Burda calismazsan para yok izine gideceksen 3 ay onceden heyecan +dert sariyor insani!! Sevdiklerime kavusacagim heyecani birde ayy ne hediye gotursem de yaranabilsem!! Insanlarimiz cok bilmis olmuslar sanki bizim kocalarimiz burda parayi sokaktan toplyorlar,ona gore sizin de dediginiz gibi su markadan bilmem ne varmis onu getirsenee!!!!
En iyisi hic alistirmamak!!! Yapabilene cok iyi ve tasarruflu::))) Ben yapiyorum!!!

Aslinda gercegi dusununce Turkiyede yasayan insanlarimiz daha rahat!!
En basta akrabalariyla birlikteler!!! Dertlesecek konusacak insanlari var!!! Bakkala borc yazdirabiliyor!! Burda calismazsan para yok izine gideceksen 3 ay onceden heyecan +dert sariyor insani!! Sevdiklerime kavusacagim heyecani birde ayy ne hediye gotursem de yaranabilsem!! Insanlarimiz cok bilmis olmuslar sanki bizim kocalarimiz burda parayi sokaktan toplyorlar,ona gore sizin de dediginiz gibi su markadan bilmem ne varmis onu getirsenee!!!!
En iyisi hic alistirmamak!!! Yapabilene cok iyi ve tasarruflu::))) Ben yapiyorum!!!

Vallah canim benim kimseye yaranma gibi bir kaygim yok artik ben karsilik bile beklemezdim hediye götürdügüm zaman ama insani enayi salak saf yerine koymalari yokmu iste o beni mahfediyor buna gelemiyorum bir cikolatanin bir parfümün bir kahvenin lafimi olur aslinda ama isin icine kurnazlik fetbazlik girdimi cöpe atarim yine vermem allah günahimi affetsin böyle bir huyum var iste elimde degil.

Insan neden canindan akrabasindan esirgesinki ama iste bazen bir bardak suyu bile esirgeyebiliyor insan, ama onlar getiriyor bizi bu duruma bir susuyorsun iki birsey demiyorsun üc hadi bosver diyorsun dört bes eeee bir bakiyorsun iyce salak bellemisler yeter diyorsun bende böyle oldu.

Bence sende hic alistirma canim cünkü 1000 defa götürsün 1 kere imkanin olmaz götüremesin senden kötüsü olmaz :1no2::1no2::1no2:

Hepiniz haklisiniz,ama yapan kim?Gene buradaki insanimiz degil mi?Sadece iki örnek vermek istiyorum.Ben sahitim bu olaylara.Arkadasin biri sirf izin icin gitti Sharan(Yanlis yazmadim insallah)aldi.Neymis orda hava atamazmis,gelince tekrar satti,minicik arabasiyla devam etti.Bu arkadas ayrica gitmis bir mobilya magazasina orda resimler cekmis ve benim evim diye millete göstermis.:1shok:(Bu sayede bir yasima daha girmis oldum.Insanlar neler düsünüyor)

Ikinci örnek;Esi calismayan,kendi temizlik isin de calisan biri.Tüm yil yemez,cocuklarina bir sey almaz,kendine almaz,evine almaz.Cocuklari yetersiz beslenme oldugu icin cok zayif ve celimsizler.Ama kazanilan para ile tüm sülaleye sahane hediyeler alinir.(Alti valizden asagi gitmezmis) :kızgın:
Eeeee böyle olunca da Türkiye de ki insanlarimiz da hakli olarak para icin de yüzüldügünü düsünüyorlar burada.........

Soylenecek herseyi o kadar guzel soylemissinizki,birkac kelime eklemeden gecemeyecegim ama,benim esimde bu konuda cok aptaldir,bizim bir dikili agacimiz yok,tr ye gittigimizde basimizi sokacak evimiz bile yok ama benim esim cifter cifter daireleri olan gorumcelerime para yagdirmaya bayilir,aman yesinler turkiyedekiler fakir diyor,fakir insanlarin evlerini bir gorseniz sasarsiniz,birde benim evimi gorseniz iki degil on defa sasarsiniz ama iste benim esim gibilere laf anlatilmiyor,birde izne gittigimizde bizi suraya goturun,gezdirin tozdurun demezlermi sinir oluyorum,20 kisiyle gezmeye gideriz eli cebine giden sadece biziz,herkesin masraflari bizden,durumlarida kotu olsa icim yanmaz,hepsi bizden 5 kat daha iyi durumda insanlar,tr de cebimizde 5 parasiz dolastigimiz cok gunler oldu desem inanirsiniz bana,elaleme para yetistirmekten sigara alacak paramiz kalmadigi gunler oldu,yazik degilmi ya ne bicim insanlik bunlarin yaptigi anlamiyorum,ya soyleyecek cok sey var aslinda bu konuda ama neyse artik allah islah etsin diyorum sadece.

Hepiniz haklisiniz,ama yapan kim?Gene buradaki insanimiz degil mi?Sadece iki örnek vermek istiyorum.Ben sahitim bu olaylara.Arkadasin biri sirf izin icin gitti Sharan(Yanlis yazmadim insallah)aldi.Neymis orda hava atamazmis,gelince tekrar satti,minicik arabasiyla devam etti.Bu arkadas ayrica gitmis bir mobilya magazasina orda resimler cekmis ve benim evim diye millete göstermis.:1shok:(Bu sayede bir yasima daha girmis oldum.Insanlar neler düsünüyor)

Ikinci örnek;Esi calismayan,kendi temizlik isin de calisan biri.Tüm yil yemez,cocuklarina bir sey almaz,kendine almaz,evine almaz.Cocuklari yetersiz beslenme oldugu icin cok zayif ve celimsizler.Ama kazanilan para ile tüm sülaleye sahane hediyeler alinir.(Alti valizden asagi gitmezmis) :kızgın:
Eeeee böyle olunca da Türkiye de ki insanlarimiz da hakli olarak para icin de yüzüldügünü düsünüyorlar burada.........

Minecim tabiki bizim icimizdede kendini bilmezler vardir alamanyaliyim havam olsun yapanlar, bunu bende biliyorum lakin ne olursa olsun bu kimseye seni kullanma veya enayi yerine koyma hakkini vermez benim cok param olur az param olur kimseyi ilgilendirmez hem ben parami orda onlarlami yemek zorundamiyim ben en cok buna sinir oluyorum sanki benimle calisip kazanmis gibi resmen kendine hakk görüyorlar yahu yani bazen gercekten artik pess diyorum bu kadarda yüzüzlük olmaz dedigim cok günler oldu bunlari yapanda kim teyzelerim onlarin cocuklari düsünebiliyormusunz bizim annemizin yaptirdigi 3 kat bir dükkan eve onlar ve onlarin cocuklari kadar meraklanmiyoruz onlar sanki simdiden paylasiyorlar aralarinda hak taleb ediyor gibi konusmalar falan yani bazen inanki icimden onlara ne laflar söylemek geliyor bak yine sinirlendim
:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın::mymeka::mymeka::mymeka:

Hava atarsin aman bunlarda kendini ne zannediyor derler, hava atmasin alcak gönülü olursun aman bunlarda ne saf salak insanlar derler, getirirsin aha sadece bunlarimi getirdiniz derler, getirmesin cimri almancilar derler ah minecim ah biz burda ne yaparsak yapalim yaranamayiz ama dedigim gibi benim artik zaten öyle bir niyetimde yok.Kötü KazenKötü Kazen

Soylenecek herseyi o kadar guzel soylemissinizki,birkac kelime eklemeden gecemeyecegim ama,benim esimde bu konuda cok aptaldir,bizim bir dikili agacimiz yok,tr ye gittigimizde basimizi sokacak evimiz bile yok ama benim esim cifter cifter daireleri olan gorumcelerime para yagdirmaya bayilir,aman yesinler turkiyedekiler fakir diyor,fakir insanlarin evlerini bir gorseniz sasarsiniz,birde benim evimi gorseniz iki degil on defa sasarsiniz ama iste benim esim gibilere laf anlatilmiyor,birde izne gittigimizde bizi suraya goturun,gezdirin tozdurun demezlermi sinir oluyorum,20 kisiyle gezmeye gideriz eli cebine giden sadece biziz,herkesin masraflari bizden,durumlarida kotu olsa icim yanmaz,hepsi bizden 5 kat daha iyi durumda insanlar,tr de cebimizde 5 parasiz dolastigimiz cok gunler oldu desem inanirsiniz bana,elaleme para yetistirmekten sigara alacak paramiz kalmadigi gunler oldu,yazik degilmi ya ne bicim insanlik bunlarin yaptigi anlamiyorum,ya soyleyecek cok sey var aslinda bu konuda ama neyse artik allah islah etsin diyorum sadece.

Canim ya gercekten insan cok sinirleniyor ama mesafeni koy bence ve esininde kulagni cek yoksa her izin burnundan geliyor insanin paranla sinir olu rezil olur hic gitmem yemin ederim ama onlarada yedirmem.

Sahane Oteler var git iki hafta hem uygun hemde tatil yaptigni anliyorsun parana degiyor al esini colugnu cocugna bak göreceksin tatil neymis. Ben bu sene ilk defa hayatimda anladim tatilin ne oldugnu 2 hafta antalyaya gittik otele süperdi ya allah herkeze gitmeyi nasip ettsin canim.

Sevgiylea.s.

burda yazan gurbetci arkadaslar o kadar hakliki yazdiklarinin en az iki ucu hepimizin basina gelmistir.yasadiklarimizi en iyi burda olan bilir.okurken bile nefesim tutuldu gozlerim doldu.hediyelesmek birbirini anmak cok guzel birsey ama izinde yasadiklarimdan sonra artik inanin hediye vermekde almakda istemiyorum okadar yani.ama burda sadece turkiyedekileri degil almanyaya ilk gelenleride sucluyorum cogusu kendisi alistirmis.simdi gencler acisini cekiyor.paran olsun olmasin hep vermek zorunda birakilmisiz.ama almaya sira gelince curuk findik vermek bile akillarina gelmemis.yasadigim okadar cok sey var onlari burda ne yazmaya nede sizin okumaya zamanimiz yetmez ama kisaca birsey anlatayim belki daha genc olup ayni seyleri yasyaanlara ibret olur.15 yillik evliyim ilk bes yil daha onceden belki hic girmedigim kadar kotu evlerde oturdum.turkiyede hazir evimizde oturan kayinlarima para yolladim.daha dogrusu kayinvalidemin emri kayinlarimin istegi ve esimin avanakligi yuzunden mecbur kaldim.kayinlarimin hic biri ne is bulabiliyorlardi ne paralari oluyordu evlisi bile bizden medet umuyordu.zamanla esimde gercekleri gordu yada bikti biz bunlardan parayi kestik(simdi sadece deger bilene hediye goturuyorum)Ilk basta bayagi yirtindilar hele benim icin soylenmedik laf kalmadi.hatta esimle bile huzurumuz kacti.ama baktilar olmuyor simdi hepsi guzel islere girdiler hatta birinin esi bile calisiyor.demekkihazir para bulmasaydilar coktan is bulacaklardi.yillarca onlarada bizede kotuluk yapmisiz(gerci ben isteyerek yapmadim)aile mecbur birakiyordu bizi

Fato abla ben yasca büyük oldugun icin abla demek istiyorum bir mahsuru yoksa, benim annem babam dedigin gibi biz genclerden daha beter seyler yasadi 20 sene boyunca annemin kiralarini alan ailesi onun yaptirdigi evde yasayan onun yolladigi parayla colugnu cocugnu okutan yediren iceren insanlar simdi ne yaptinki bize senin parani yediysek haram olsun diyorlar yani düsünebiliyormusun bu kadar nankörluk olamaz ve bunu kendi ailesi yapiyor hadi el yapsa yine iste elalem diyeceksin ki kimsenin buna hakki yok.

Biz kücükken anlamiyoduk onlari can biliyorduk anneme bile kiziyorduk anneannemlerle tartisdigi zaman aman büyüdükce anladikki annem babam cok hakliymis senelerce yedirmisler ama dogrudürüst bir allah razi olsun cikmadi agizlarindan. Zavalli babacim gecesini gündüzüne katar öyle calisrdi simdi aklima geldikce gözlerim doluyor.:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

valla alin bendende okadarrrrrrrrrrr. ay bizler enayimiyiz allah askina ? annemle babam yillarda bavullari hediyelerle doldurdular. bizde genellikle arabayla giderdik, aynen ayaklarimizi koyacak yer bulamazdik, hala daha öyle ama artik anneme kiziyorum koyma bisi diyorum. akrabalar bizi sirf kendi menfaatlari icin kullaniyorlar. benim babam yillarca yedirdi paralari. vallahi saysam agzininiz acik kalir ,servet yedirmistir, ama napsin oda (babamin annesiyle babasi, babam cok kücükken ölmüs, bu yüzden kardeslerine cok düskün) ama malesef akrabalarimiz hicde öyle iyi degiller. para verdimmi cok iyi oluyosun, para vermessen en kötü sen oluyosun. bende biktim böle seylerden ama artik akillandim. kimseye yedirmiyorum hic bisey. sadece en cok sevdigim kuzenime cikulata götürüyorum. digerleri avuclarini yalasin =)

cok dogru bunlar arkadaslar neyazikki,oysaki ne umutlarla getiririz yazi,
yaz gelsinde gideyim yine canim ülkeme diye,sonra gidersin ve
gittigine gidecegine pisman olursun, hediye alma gibi bir mecburiyetimizmi
var bizim acaba onu anlayamadim ben ??
neyse icinden gelir alirsin, kargalar gibi alirlar, sen giderken kardesim suda
cam sakizi coban armagini demez kimse, kuru bir tesekkür bilem etmez alistikya,birde begenmezlermi:1shok: birde iyi bisey getirdigini görsek derler
cekinmedenkafamçokkarıştı
valla kizlar biz bu yurtdisinda yabanci olmamiza ragmen bu almanlar bizi
o kadar cok iyi misafir etmislerki, onlar bize türkler diolar, kendi insanimiz bize
almanci diye sesleniolar ayrica birde baska bir irk baska bir canli türü gibi
davranmazlarmi, uzayli muamelesi görür olduk valla...
Allah sonumuzu hayir getire, ne diyelim...benneyaptımki

cok dogru bunlar arkadaslar neyazikki,oysaki ne umutlarla getiririz yazi,
yaz gelsinde gideyim yine canim ülkeme diye,sonra gidersin ve
gittigine gidecegine pisman olursun, hediye alma gibi bir mecburiyetimizmi
var bizim acaba onu anlayamadim ben ??
neyse icinden gelir alirsin, kargalar gibi alirlar, sen giderken kardesim suda
cam sakizi coban armagini demez kimse, kuru bir tesekkür bilem etmez alistikya,birde begenmezlermi:1shok: birde iyi bisey getirdigini görsek derler
cekinmedenkafamçokkarıştı
valla kizlar biz bu yurtdisinda yabanci olmamiza ragmen bu almanlar bizi
o kadar cok iyi misafir etmislerki, onlar bize türkler diolar, kendi insanimiz bize
almanci diye sesleniolar ayrica birde baska bir irk baska bir canli türü gibi
davranmazlarmi, uzayli muamelesi görür olduk valla...
Allah sonumuzu hayir getire, ne diyelim...benneyaptımki

Birsey getirmek zorunda degiliz güzelim ama insan elli bos gitmek istemiyor bu sefer haydi haydi konusuyorlar ahh suraya bak hicbirsey getirmediler bence hediyenin büyü kücügü olmaz bana tr.den 200g lik cekirdek veya sakiz bile gelse seviniyorum ne güzel beni düsünmüs de yollamis diyorum kimsenin bir mecburiyeti yok ama herseyde karsilikliymis bu dünyada sen hep götür ver yap et karsi tarafdan hicbirsey yok olmuyor öyle kimse salak degil ve cokta hakli.

Vallah ben artik umursamiyorum bile hatta bu sene ne oldu biliyormusunz anlatmasam catlarim. Antalyaya gittik 2 hafta otelde kaldik e haliyle hediye falan götüremedik bu sene kimseye otele götürecek halim yokya cikolata falan neyse antalyadan sonra memlekete gittik tabiki kimseye birsey yok almanyaya döndükten sonra annem teyzem ne demis biliyormusunz bari antalyadan birseyler getirseydi bos elle gelinirmi?????:Roflol::Roflol::Roflol:

Inaninki artik gülüyorum o kadar trajikomik bence aman bosver diyeceksin
:icecream::icecream:

Back