Almanya'da yaayan Trklerin yaamsal sorunlar,sorular (hayatn iinden)

Hee kiz vallah insanin zoruna gidiyor, ne ararlar ne sorarlar ama bir ihtiyaclari olsun ohhh bak gör telefon susmaz vallah. Annemin bir lafi var lakin burda söyleyemiyorum ayip olur diye bilen biliyordur o lafi s... bir kulagmin arkasi kaldi orayida s..... bilmem anladinizmi:eek:
:Roflol::Roflol:

Inan bu konuyu burda actigimda aynen böyle yorumlar alicagmi biliyordum cünkü gercekten almanci olanin akrabasi olmuyor yani candan akrabasi hep cikari icin canim cigerim diyorlar, geneleme yapmak istemem mutlaka öyle olmayan insanlarda vardir fakat benim cevremde izledigim sey hep sizin ve benim yasadiklarim gibi malesef

anladim canim anladim lülülülülülü ama cok yerinde bir cümle gercekten lülülülülülü amannnnnnnn olmasinlar canim menfaat icin olanlar olmasada olur. :teytey:

Azeri Kizi bizde zamaninda hayir diyemiyorduk ama simdi öyle bi rahat diyorum hic sorma tatlicadiarzu ben onlarin her istegini yerine getirmeye calisirken onlarin manevi destegi bile vermemesi gözümü acti. Ne zaman zor duruma düstüm, tek basima kaldim ve canim akrabalarim dediklerim arayip sormadi ,dedim heeeeeeeeeee gözünü ac kizim ,bundan sonra enayi moduna girmeeeee. :1shok: onlar bana nasil davraniyorsa bende onlara öyle karsilik veriyom iyiyse iyiyim kötüyse kötüyüm .Böyle yaparak cok rahatladim ohhh be dünya varmisssssssss :içelim:

Azeri Kizi bizde zamaninda hayir diyemiyorduk ama simdi öyle bi rahat diyorum hic sorma tatlicadiarzu ben onlarin her istegini yerine getirmeye calisirken onlarin manevi destegi bile vermemesi gözümü acti. Ne zaman zor duruma düstüm, tek basima kaldim ve canim akrabalarim dediklerim arayip sormadi ,dedim heeeeeeeeeee gözünü ac kizim ,bundan sonra enayi moduna girmeeeee. :1shok: onlar bana nasil davraniyorsa bende onlara öyle karsilik veriyom iyiyse iyiyim kötüyse kötüyüm .Böyle yaparak cok rahatladim ohhh be dünya varmisssssssss :içelim:

Aynen canim:kahve: Annem o yüzden o lafi dedi yillarca yedir ver tasi bir kere yapma ohhh senden kötüsü yok. Düsünebiliyormusun ceylincim 20 sene kiralarini yediler annemin sesine cikartmadi kadincagiz eh artik onlarda emekli oldular paralari kisitlandi tabiki annem dediki anneanneme artik kiralarimi ben aliyim anne burda biriksin geldimmi colukcocugumla izin parasi cikar bana burda , sen misin bunu diyen anneannem artik hic eskisi gibi aglamiyor üzülmüyor bize eskiden gurbet kuslarim canlarim cigerlerim simde suratimiza bakmiyor dogrudürüst :dilcikar::Roflol: Vallah insan gülsünmü aglasinmi sasiriyor bazen suan kikirkir gülüyorum sinirlerim bozuldu galibalaelaelaelaelae

canim hic üzülmüyoruz dersek yalan olur. Elbette üzülüyoruz agrimiza gidiyor ama göz göre göre kendini enayi gibi kulandirtmak dahada gücümüze gidiyor. Ne yapalim bunun böyle olmasini istiyen onlardi. Biz yine ayni kisileriz ,tek degisen biraz gözümüzün acilmasi oldu :1shok: Bugün Annem bana geldi ,burada yazilanlari okudum ona ,ah ahhhhh dedi ,coluk cocugumdan kesip onlara yedirdim sirtimdan cikarip onlari giydirdim,ama samimi olarak NASILSIN diyen olmadi bana dedi.Iki kayininin dügününü annem ile babam yapti.Iki yil önce babami kaybettik ( ALLAH rahmet eylesin) kizkardesime dügün yaptik gecen yil,amcamlar el gibi dügün günü geldiler bize.Hicbirseye el uzatmadilar.Annem simdi bile agliyor.Biz zamaninda yaptik hata siz yapmayin aklinizi kullanin sakin ama sakin evlatlarinizdan esirgeyip akrabalari doyurmayin diyor.Anne babalarimizin yasadiklari cok daha zor be güzelim... Allah onlarin yar ve yardimcisi olsun.... senağlama

Ceylin'cim Allah'a $ükür benim akrabalarimdan para falan isteyen hic olmadi simdiye kadar.Hatta Türkiye'ye gittimmi,dayilarim bizi yemege götürür,bide hediyemizi alirlar bizi öyle gönderirler.E$imin akrabalarindan bir iki ki$i olmu$tu isteyen,ama zaten e$im onlara para yok demi$ti.Ama sadece burada bir konu varki e$imin annesi gil para istiyorlar hep.Bir taraftan sinirleniyorum ama bir taraftanda onun ailesi oldugu icin cok fazla müdahale etmiyorum.Hani ana baba hakki var ya.Ben günaha girmek istemiyorum.Ama in$allah bir gün bundanda vazgecerler.Ne diyim....

Azeri kizi ne mutlu sana canim, Tabiiki istisna olanlarda var ,insallah yüce rabbim akrabalarinla olan muhabettini hic bozmaz. ah keske benimde birtane olsun öyle candan akrabam olsaydi .... senağlama Haklisin balim Anne Baba hakki büyüktür, onlari kirmaman cok güzel....

merhaba arkadaslar, ben Türkiyede yasıyorum ama inanın buna benzer durum Türkiyede yasayanların arasında da var. bende sizler gibi sinir oluyorum. ayrıca birde Almanyada yasayan kızları kurtulus olarak gören Türk erkekleri ve bu erkeklerin ailelerinden nefret ediyorum. Zaten anladığım kadarıyla suan Almanyaya eşi getirmek zor ama kızlar lütfen etrafınızdaki kızları uyarın evlenme kararında Tr den olacaksa bikez bi kez hatta binkez düsünsünler. cünkü maalesef bankamatik olarak görülüyorlar.

Kimsecikleri burdan menmun göremiyorum, hatta deniyor ki Tr. dekiler daha rahat yasiyor deniyor, bunu bizzat demin de okudum.
Hayir ben buna katilmiyorum, hayat sartlar asagi yukari her yerde aynidir. Tek sorun yabanci insanlarla ic ice yasamak mi cekilmez olan?
Buna benzer konu yazilmadi sanirim, yazildiysa da hatirlayamadimkafamçokkarıştı

MEMNUN OLMAMAK DIYEMEM
KISI KENDINI NEREDE HISSETMEK ISTERSE ORADA IYIDIR ASLINDA
BURADA DOGDUM VE BURADA BÜYÜDÜM CEVREM BURADA
AMA EKSIK OLAN BIRSEYLER ELBETTEKI VAR!!!!!
MUTLU OLMAK KENDI ELIMIZDE DIYE DÜSÜNÜYORUM
ORADAKI INSANLARDA BIZIM ICIN AYNISINI DÜSÜNÜYORLAR
ALMANYADALAR BIR ELLERI YAGDA BIR ELLERI BALDA
ASLINDA EKMEK ASLANIN AGZINDA AMA GÖSTEREMIYORUZ
SONUCTA ADI ALMANYA
MUTLU OLMAK ISTIYOR ISEK EMINIMKI HERYERDE MUTLU OLURUZ
ICIMDE BÜYÜMEKTE OLAN BÜYÜK BIR VATAN HASRETI VAR
BUNA MANI OLAMAM AMA SU ANDA BURADAYIZ!!!!!!

PAYLASIMINIZ ICIN TESEKKÜR EDERIM
BUNLAR KENDI DÜSÜNCELERIM SEVGILERIMLEa.s.

Bencede nerede yasadiginin aslinda önemi yok, sinirlar'da milletler arasinda degil sadece siniflar arasindadir bence.
Ben burda büyüdüm üc yasimda geldim. Ne zaman almanca ögrendigimi bile hatirlamiyorum.
Yetiskin olarak buraya gelenlerin sorunu'nu yasamadim hic.
Göc bence, insani hasta edebiliyor. Hele maddi sorunlar varsa daha cok. Yoksulluk hasta eder aslinda.
Benim icin iki kültür arasinda yasamak iki tarafin kaymagini yemek gibi. Istedigini secebiliyorsun, fakat bu sadece iki kültür arasinda büyüyenler icin, yetiskin olarak gelenler hep zorluk cekiyor, bunu burda baska ülkelerden gelenlerdede gördüm. En büyük sorun dil, birde yavas yavas kurulabilen dostluklar. Bunlar zaman istiyor insan ruhunda iz birakiyor, güveni kurabilene kadar.
Farkli kültürden insanlarla yasamak bence bir arti, bir cok baska seyler ögrenebiliyorsun adetlerini, dünyaya bakislarini.
Benim bir kac sene calistigim is yerimde dört ayri kitadan insanla calisiyordum sadece iki alman vardi, gerisi dünyanin heryerinden düzgün almanca bile konusamiyordu hepsi ingilizce almanca, fransizca veya ispanyolca. Birgün bir müsterimiz geldi merak etmis nasil calisabiliyorsunuz ayni dili bile tam konusamiyorsunuz dedi. Icimizden en olgun olan danimarkali bir hanim dünyada iki cesit insan var dedi, sevmek isteyenler ve sevmek istemeyenler, burda calisanlarin hepsi sevmek isteyenler. Onun icin hic sorun olmuyor diyince Alman müsterimizin agzi acik kaldi.Baya gülmüstük orda calisanlarin hepsi en az üc dil biliyordu.
Ben burdaki hayatimdan su an memnunum en büyük zorlugu ilk buraya gelen büyüklerimiz cekti. Simdi artik burda yok yok. Sadece türk marketlerinde degil alman marketlerinde bile ayran, beyaz peynir ne ararsan. Uydu araciligi ile tüm televizion kanallari, netten cam'le bütün sülalemizle görüsebiliyoruz hatta böyle forumlarda arkadasliklar bile kurabiliyoruz.Yani bence dünya kücüldü.
Geriside aslinda bizim elimizde...ama...gecen bir olay duydum ...böyle seylerin olabilcegini duyunca sasiriyorum.
Üc cocuk annesi bir kadin kocasinla tartismis kaynanasi tutuyor memleketlisinin kapisina götürüp kadini birakiyor, türkiyeye bu kadini geri göndersinler diye( üc cocuk annesini:1shok:)...sucu, kayinvaldesi aksamlari türk bakkalindan ucuza hafif cürük meyva sebze aliyormus. Kadin sikayet edince bunu kocasina evde kavga cikiyor kadini alip atmislar memleketlisinin kapisina onlarda evde yok diye konu komsu ilgilenmis...yalvar yakar ikna etmis komsular kadini geri alsinlar diye.:1shok:senağlama
Ben burda gezip tozuyorum istedigim gibi. Ama hala maalesef benim bazi hemcinslerim en dogal haklarindan mahrumlar. Bu da bana cok dokunuyor.
Burda büyüyüp yetisenler ise cok rahat, dil sorunu olmadiktan sonra.Zorluk cekincede kendilerini daha iyi koruyabiliyorlar cünki nerden nasil yardim alabileceklerini biliyorlar.
benden bu kadar :sm_confused:

canim ben bazen anlamiyorum insan her halde kendi kendine duygu sömürü yapiyo alabilir kisilerin piskolojik durumuna bagli bence simdi burda her sey o kadar rahatki bana göre yani ben 17 senedir burdayim ve cok mutluyum allaha sükür mutlu olmak istiyorsan tr yada burasi fark etmez esinle mutluysan her yer güzeldir ay gurbeteyim deyi deyip kendilerini dolduran arkadaslar takinti haline getirip kendilerini bunalima sokuyorlar sonra mutsuz oluyolar mutlu olmasini bilelim nerde olursaniz olun hepiniz mutlu yuvaniz huzurlu olsun türkiyeyi tabiki bizim vatanimiz istedigimiz zaman gideriz hepinizi öpüyorumŞeniz

hak edene hak etigini vereceksin biraz egoist olucan kendini düsünücen baska caresi yok istisnalar haric yazdiklarinizi okuyorum ayni seyleri bende yasiyorum asagi yukari hepiniz huzurlu mutlu kalin caninizi SIKMAYIN DEGMEZ HIC BIR SEYE :1hug:

Sevgili brontebrontecigim yazdiklarinla senin gibi burda aile destegiyle büyüyen ayaklarinin üstüne basan ve her iki ülkenin anlamlarini kavrayan geleceyinde huzur ve mutluluk duyan yasitlarinin düsünceleri (ben dahil burda yaslansamda)
Ama birde öbür yani var bizler gibi kücük yasta gelmis ,ayni köyünde yada geldigi cevredeki gibi baskiyla büyütülmüs erkek yada kiz (tabi kizlar cogunlukta) birde istem disi akraba yada köyünden biri ile evlendirilmis kocasinida kücbela buraya getirdiyse daha büyük baskiyla hayatina devam demektir , iste buhran ,nefret ve mutsuzluk.. Peki niye almanyaya karsi dersek yazlari gittinde birkac arkadasinin yasantisini gördünde ichalleri bilmeden oh ne rahat konu komsu yasam tarzi düsüncesiyle kendisini burda bir hapis hayatiyla yasadigini daha derin hissedip Almanya nefreti bir kat daha artar, deyil imkanlari anlamak bilmedinden kaygilanan bu nefreti (umarim gelicek nesil annesinin kazabina ugramaz) ... bu duygularla büyüyen anne yavrusuna destek cikma imkani olmadindan nefret tasiyan mutsuz ve ruhdengesi bozuk olan bir cok gencimiz var . Halbuki her iki Ülkeyede burda tüm imkanlarla büyüyen türk gencinin bir cok imkanlar saglaya bilcene tüm kalbimle inaniyorum . Birakalim Almanya nefretini ilkönce kendimize soralim neden nefret ettigimizi ve neden mutsuz oldugumuzu.... Kalin Huzur ve Mutluluk icinde.....

nurdan kardesim kolay diye bisi yok bunu okuyan ve farkinda olmayanlar icin yazmak istedim emeksiz yemek dunyanin hic bi yerinde yok almanya da hic yok.ayrica yasamin daha kolay olup olmadigi goreceli bi kavram belki brunei sultani icin bile su an hayat hic kolay degildir kimbilebilir:))
kendin ol oldugun yerde mutlu ol sonra baska yeri merak ediyosan gez dolas gor:))
cok filozofi oldu ama napiyim ya gercek bu aslinda:KK66:

Sevgili brontebrontecigim yazdiklarinla senin gibi burda aile destegiyle büyüyen ayaklarinin üstüne basan ve her iki ülkenin anlamlarini kavrayan geleceyinde huzur ve mutluluk duyan yasitlarinin düsünceleri (ben dahil burda yaslansamda)
Ama birde öbür yani var bizler gibi kücük yasta gelmis ,ayni köyünde yada geldigi cevredeki gibi baskiyla büyütülmüs erkek yada kiz (tabi kizlar cogunlukta) birde istem disi akraba yada köyünden biri ile evlendirilmis kocasinida kücbela buraya getirdiyse daha büyük baskiyla hayatina devam demektir , iste buhran ,nefret ve mutsuzluk.. Peki niye almanyaya karsi dersek yazlari gittinde birkac arkadasinin yasantisini gördünde ichalleri bilmeden oh ne rahat konu komsu yasam tarzi düsüncesiyle kendisini burda bir hapis hayatiyla yasadigini daha derin hissedip Almanya nefreti bir kat daha artar, deyil imkanlari anlamak bilmedinden kaygilanan bu nefreti (umarim gelicek nesil annesinin kazabina ugramaz) ... bu duygularla büyüyen anne yavrusuna destek cikma imkani olmadindan nefret tasiyan mutsuz ve ruhdengesi bozuk olan bir cok gencimiz var . Halbuki her iki Ülkeyede burda tüm imkanlarla büyüyen türk gencinin bir cok imkanlar saglaya bilcene tüm kalbimle inaniyorum . Birakalim Almanya nefretini ilkönce kendimize soralim neden nefret ettigimizi ve neden mutsuz oldugumuzu.... Kalin Huzur ve Mutluluk icinde.....

Huysuz citir haklisin, kocalar duyarli degilse, kendini yalniz hisseden kadin tabi ki mutlu olamaz. Canim bu her yerde gecerlidir. Anlatmak istediklerini anladim.
Sana hak veriyorum.

X