fellinur katil olmadan nasil bitirdiniz o yolculugu helal olsun valla ben guvenmiyorum hic bi firmaya thy sasmam pahali veya ucuz farketmez
bana gore öger türk tur cok iyi hem uygun fiyat!! Pegasusla bu yaz biz turkiyeye gidip geldik bir daha da tövbe binmem o firmanin ucaklarina!!!
Birsuru olay geldi basimiza!!
Turkiyeye gidiste gayet normaldi! Geri almanyaya donecegiz havaalanina geldik Sonra duyduk ki ucak antalyadan gelirken arizalanmis,1 saat rötar yapti saat oglen 11 de kalkacak iyi normal dedik bekleriz!! Valizleri vermek icin siradayiz ayni ucaga 3 tane sira var valiz vermek icin bizim siradaki bilgisayar bozuldu,biz bekledik diger siradaki yolcularin hepsi valizini verdi tam bize sira geldi ve ne dediler bize biliyormusunuz!! UCAK DOLDU YER YOK!!!
7 kisi ucaga binemedik sonra bizi aldilar lufthansa diye bir alman firmasiyla gondereceklerdi tamam dedik ne yapalim!! Ama nasil sinirli herkes!! Ama ucak saati aksamustu 4.30da kalkacakti bizi bir hotele goturduler bedava yedik ictik dinlendik sonra gene havaalanina!! Bizim biletler stuttgarta direkt gidisti.Ucak firmasi bize dediki 3 aktarma gidiceksiniz biz OHA falan olduk.Neyse bindik ucaga munihe geldik,ucaktan indik kosa kosa frankfurt ucagina bindik sonra gene ucaktan indik stuttgart ucagina bindik ve gece 12 de anca ucaktan indik!! 11 aylik bebegimiz de vardi,anlaycaginiz mahvolduk,o yuzden pegasus hic iyi degil organize diye birsey yok!!!
Konular ice ice girmis belirtmeden gecemicemCADIARZUtsk arkadaslar
HanimAgacim tam gün okul’lari hakinda benim düsüncem biraz daha farkli.
Bence tabii, güvenilir bir aile icinde büyüyen cocuklar icinde bu gereksiz…fakat Almanyada ögleden sonralari cocuklarina güvenilir bir sosyal yasami kac aile cocuguna sagliyabiliyor ki.
Sosyo ekonomik güclü kesim ya bir cocuk sahibi oluyor ,ya hic cocuk dogurmuyor veya gidip ücüncü bir dünya ülkesinden evlatlik ediniyor.
Fakirin ekmegi cocuk’tur Almanya’da bu kendini gösteriyor…verilen cocuk paralari ekonomik gücsüz bir kesim icin gecim kaynagi oluyor.Yapilan arastirmalarda bunu gösteriyor…bilhassa Ghetto dilberlerinin nasil bir tutum sergiledigini televisionda ögleden sonra programlarda izliyebiliyorsun. Cocugun babasi kim oldugunu bile bilmiyorlar…hamile olunca devletten aldiklari yardimlarla gecinip egitimlerini bitiremedikleri icin tekrar egitim kurumlarinda cocuklarinin sayesinde faydalanabiliyorlar.
Parasi ve bir cocuga verebilecek imkanlari olanlar cocuk sahibi olmuyorki.
Gelecekte, düsük cocuk sayisinin ne gibi sorunlar cikartabilecegini yavas yavas herkez anlamaya basladi. HaztzIV bunada bir tepki oldu büyük bir kitle tarafindan bazi yasalarin istismar edildigi anlasilinca...sosyal yardimlar kisitlanmaya baslanildi.
Eskiden camasirmakinesi, television hersey veriliyordu simdi ise evleri ariyorlar baskasinla yasiyormusun diye.
Okul’larin tam gün olmasinin baska nedenlerinden biri de Haupt, Real, Gymnasium sisteminin daha cok bilincli Aile modelleri icin olup...birey anlayisina göre yasamiyan ailelerin cocuklarinin siniflar arasi sosyal göc’ü engelemsesi.
Bu sistem sadece aile cocugun tüm ihtiyaclarin’la ilgilenebiliyorsa ise yariyor...Saglik’li aile modelinde büyüyemiyenler icin frenleyici. Varlik yozlasmasinda...veya Ghetto'larda assosyal’lerin cocuklari bu sistemde düsüyorlar.
En basiti burda yasan türklerin cocuklari arasinda yapilan bir arastirmada sadece 7% Abitur yapabiliyor. Bunlarinda cogunlugu kiz, erkelerin sayisi daha az. ( Bu tabii cok daha baska sorunlarin göstergesi) Yani bu kadar büyük bir kitlenin bu kadar az ünüversiteye girme hakkina sahip olabilmesi korkunc. Ama bir gercek.
Hanimagacim sen, ben ve bu satirlari okuyan bircok arkadasimiz icin bu uygulama cok gereksizdir...fakat bizim gibi birey anlayisini benimseyip cocuklarinin sorumlulugunu tasiyabilenlerin sayisi demekki cok az ki böyle bir istatistik ortaya cikiyor...bu da bizim ufak bir azinllik oldumuzun göstergesidir.
Onun icin burda yapilmak istelenin aslinda iyi sartlar altinda büyüyemiyen cocuklari bir nevi egitmenlerin himayasine verip...gereksiz basibos sokaklarda, veya televisionun önünde vakitlerini öldürmeleri önlenilmeye calisiliyor.
Pisa enstütüsünün yaptigi arastirmada yer yerinden oynadi...neden bizim cocuklarimiz brinciler arasinda degildi diye.( Bu arada türkiye cok daha gerilerdeydi ama mediada hic bir aciklamay yapmadi)
Tam gün okullarinin arkasindaki amac hem dünya standarlarina uymak... baska ülkelerde 12. yil egitimdi...okullari tam gün yaparakta birincilige girmek amaclaniyor.
Kisacasi kurunun yaninda yasda yaniyor...Cünki hem almanlar arasinda hem kendi türk vatandaslarimizda birey anlayisi bir türlü gelistirilemiyor...
Ben burda 36 yildir yasiyorum, üc yasimda geldim.Cok sey kendi gözümle gördüm.
Türkiyede okul tatili üc ay diye, ilk okulda ne ögrenecek’ki deyip cocukla üc ay türkiye’ye gidenleri bile gördüm.
Okula gönderilmiyen cocuklar icin artik para cezasi var...eger ögretmen senin imzana güveniyorsa sorusturma baslatmiyor...isterse baslatabilir ...cocuk okuldan kacarsa bile bu cezayi ödemek mecburiyetinde kalabiliyorsun...neden cocuguna okula gitmenin ne kadar önemli oldugunu ögretemedigin icin. Bu yasalar burda yasayan yabanci bir ailenin yaptigindan sonra cikartildi...pes pese cocuk dogurup evdeki kizlari göndermiyorlarmis kardeslerine baksinlar diye. Böyle ailelerin cocuklarini önceden korumak icin artik bizler nerdeyse rapor almamiz gerekiyor.Herkez bizim gibi olsa bu derece radikal cözümlere gerek kalmaz.
Senin dedigine katiliyorum bizim gibiler icin bu bir cezalandirma oluyor...cünki ben anneligimi cok güzel yasiyabilmistim okulun yarim gün olmasindan dolayi...cocuklar zaten bir cirpida büyüyor ...kizimla benim bir cok güzel paylasimim var...simdiki annelerin’de böyle bir paylasim yasamalari biraz daha zor olacak, cocuklarin cünki posa’lari cikmis bir vaziyette eve gelecekler. Ögeleden sonra artik sende dua edeceksin cünki eskisi gibi cocugun üzerinde söz hakkin kisitlanmis olacak. Kendi cocugunla iletisimin bile daha zor olabilecek...cünki cocugunla güzel bir iletisim kurma imkanin kisitlanmis olacak.
Fakat degisiklik yapilabilecegini sanmiyorum ...sorunlar cok büyük, Ghetto'lardaki yozlasmayi bir türlü durduramadilar...Irkci radikal partiler seslerini cikarmaya basladi. Gecenlerde Stern dergisinde bir makale yazildi ...sok gecirdim kizima sordum…evet dedi sen bilsen dedi Ghetto okulundan atilanlar bizim okul’da neler yapiyor...annenin babanin umrunda degil cocuk ne yapiyor ne ediyor... sosyo ekonomik güclü kesimin cocuklari masum toz pembe dünyalarda yasarken...Ghetto’lardaki cocuklar yozlasmis bir durumda bu seferde cagreyi ya esrar'da ariyor yada suc isliyor'lar, veya vucudunu pazarliyor. Karni ac okula gelenler var ücüncü dünya ülkesi olsa neyse. Ama Almanyanin göbeginde yasayip vitamin eksikliginden karni sis olan cocuklar bile var...Ben bunu bir türk ailede bile gördüm ...inanamadim valla.
Biz burda istedigimizi yazip cizelim ... yinede ulasamadigimiz büyük bir kesim var...10. sene okula gidip, hala okuma yazma bilmiyenler var, burda dogdugu halde Almanca bilmeyen gencler dolu,türkcelerinde düzgün degil.
Kabullenmesi zor seyler cok, fakat bu noktada bu cocuklar icin bu bir kurtulus olabilir.
Cünki sen el bebek gül bebek büyüt …ondan sonrada ayni haklara sahip büyümiyen bir cocuk gelsin senin cocuguna ya esrar satsin veya ne üdügü belirsiz bir tarikata soksun veya sacma sapan ideoliji'lerle beynini yikayip suc islemesine tesvik etsin. Bunlar cok kolay olabilen seyler.Bir yerde hepimiz birmbrimize bagimliyiz.
Bunun ben daha genis bir acidan bakilmasini daha saglikli buluyorum arkadasim.:sm_confused:
merhaba arkadaşlar, benim bir sorum olacak sizlere.
Almanyada doğmuş büyümüş yetişmiş bir kız ile Türkiyede doğmuş büyümüş bir erkeğin evliliğinde ne gibi sorunlar yaşanıyor. hem kız icin hemde erkek icin yazabilirmisiniz. cevaplarınız için teşekkürler...
not: erkeğin yabancı dili yok,işi yok lise mezunu, kız almanyaya götürecek,ne kadar sürede ve hangi şartlarda Almanyaya gidebilir erkek orada hemen iş bulabilirmi? l
kizlar
ben tesaduf su replere baktim bir arkadas nickini belirtmeden beni elestirmis ordan.oki kabul ederim elestirsin ama yalnis oldugunun farkinda diil.Cok dusundum yazayimmi foruma yazmayayimmi diye cunki iki konu ic ice girmis durumda baska yalnis anlamalarda olabilir.
1.ben daha once bi yazida almanyada 10 li yillar boyunca yasayipta doktora vs kendi basina gidemeyen turk kadinlarini elestirmistim.Halada bu fikrimden vazgecmiyorum elestiriyorum.Sadece ben diil herkes elestiriyo cunki YALNISSS vhs de entegrasyon seviye sinavina girdigimde bi okuma parcasi vardi basortulu bir turk kadin tanitiliyor yillaridir almanyada ama yalniz hic bi is yapamiyor diye almanca yaziyordu ve soru soruluyo parca hakkinda kadin tekbasina islerini yapabilir ?soru bu tabiki yanlis diyosun ben bunu ölene kadar unutmayacagim.
2.Sonra ben suresiz oturum icin komsumla gittim diye yazmisim.Bunun nedenide almanlarla kontaktayim, yani entegre oluyorum , almanca ogreniyorum iste sahidim kefilim diye komsumu goturmekti.
3.ama cok uzuldum bi arkadasim bunu boyle anlamayip lafi cevirip bir guzelde mutlu olup bana karsi bi aik yakaladigi icin meltem hanim insanlari asagiliyordunuz kendiniz vs vs gibi bi rep e yorum yazmis.
4.bak arkadasim (zaten nickini yazmamisin bunun icin senin korkak cahil ve asagilik duygusu olan biri oldugunu dusunuyorum )eger benim yalnisimi hatami aricaksan zaten bi suru var ben hatasizim diye dolasmiyorumki gelo bana sor ben bulup gostereyim merak etme herkesten once ben bulmaya calisirim.
5.ama burda hatali olan sensin.Ustelik iki hatan var birincisi beni yanlis anlamis olman ki yukarda izah ettim dedigin gibi diil durum.Ikinciside benim acigimi ariyor olman neden bana karsi boyle bi duygu gelistirdin bilemiyorum.
6.Burda bisiler paylasmaya calisiyoruz ama goruyorum forumda konunun harici bi suru sey bulup olayi buyutenler cikiyor birde boyle gizliden laf sokanlar.
Eger bi problemin varsa forumda direk yaz ben boyle cahillik gormedim pes dedim.
mune ve arkadaslar yazmiyim dedim ama icim rahat etmedi bunuda paylasayim dedim.Eger bu yazimda sizi rahatsiz eden bisi varsa yazimi silebilirsin munecim.
O arkadasada sesleniyorum artik duyarmi gorurmu bilemem bidaha yanlisimi buldugunda sevinmeden once iyice incele bak bakalim benmiyim yalnis senmisin?
yeni bir yasa daha cikiyormus.Zorunlu evlilige ceza geliyormus.Bu kizlarini istemedigi biriyle zorla evlendiren aileler icin.Dizi varya Meneks eve Halil ondanmi etkilendiler acaba:)Neyse saka bi yana turk dernekleri almanlar gorucu usulu evlilik ile zorla evlilgi birbirine karistiriyor demisler iptalini istemisler bilmiyorum ne olur.Birde turk dernekleri Turkiye den gelecek aile birlesimi icin kisinin almanca bilme zorunlulguunun iptalini istemisler ben Markel i konusurken dinledim bu gun.Siddet goren kadinin polisi arayip telefonda siddet gordugunu soylicek kadar almanca bilmesi gerekir diyordu.
Umarim turkce de soyleyecek kadar guvenleri olurturkce diyemedigin biseyi almanca ogrensen ne farkederki gibi umitsiz bi yorumum var bu konuda.
Komsum gecen gun eve yakin baska bi okul daha buldu.Ordaki kadin benim oglanin yasindan dolayi vorschule ye baslamasi bi sene atiyor.Okullar agustos basliyor oglan ekim 4 dogumlu.Onu sormus komsum.Kadinda bu aralik ayinda bi test yapariz cocugun gelisimini goruruz ona gore kayit yapariz demis.Okullarda bi seneye yakin bi zaman once cocugu kayit oncesi kayit yaptirmak gerekiyomus.
Oglani nette toggolino.de sitesine uye yaptik.Orda yasina gore guzel oyunlar var ogretici sarkilar filan.Gunde bi saate yakin beraber bakiyoruz.Benim icinde iyi oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?