• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Almanya'da yaayan Trklerin yaamsal sorunlar,sorular (hayatn iinden)

hanimaga canim burda oyle bisi olmadi kadin bilgisayara isledi herseyi Berlin lafi filan hic gecmedi neden oyle 2 ay surmus anlamadim.
vhs nin bi cok kursu var gecen sene esim beni yalnis kursa yazdirdigi icin bi suru vakit kaybettim onada kiziyorum ama bu sene direk entegrasyon kursuna diye gittim siginmaci filan ayrimi yok canim.Eger maddi durumun iyi degil ise auslander behordeden kagit aliyosun 100 euro oduyosun kursa yok durumun iyi sie behorde vermiyo zaten o zaman 235 euro her kitap 100 saat bu kursta toplam 660 saatlik bi kurs sonunda sinava giriyosun.Kim isterse katilabilir bu kursa sonunda sertifika var.Sertikani alir istedigin yerde kullanirsin.Siginmacilar icin ayri bi kurs diye ben vhs nin sonbahar donem kitapcigini almistim bakyiorum simdi oyle bi kurs yok canim sen en iyisi bida sorsana oraya entegrasyon kurs diye.

Meltem maalesef önceden öyleydi benim islemlerim 2 ay sürdü ve o zamana kadar da oturum yerine bir kagit doldurup vermislerdi. Yani süresiz oturum kesindi de kagitlar gelince pasaporta islenecek demislerdi.

:1no2:maalesef entegrasyon kursu dedigim de bana anlattigim gibi siginmacilar, ilticalilar icin oldugunu söyledi. Neyse artik olan oldu benim kursum da 2008 Ocak da baslicak. Bilgilendirdigin icin tsk ederim canim.:asigim:

versand ne demek anlamadim birde ne aldigini eklermisin bu yazdigima.
Ben cok iyi bilmiyorum ama kendim icin gerekseydi boyle bisi yazardim belki isine yarar daha iyi bilen bi arkadas yazarsa bende yanlisim varsa ogrenirim kolay gelsin.

ich habe die ware von ihnen gekauft und ich habe geld ihre konto überwisen aber ich habe bis jetzt keine ware bekommen.
Bitte, sagen sie mir wann werde ich meine ware bekomme.

hanimaga canim ya benim aklima takildi simdi eyaletten eyalete degisiyomu acaba cunki burda yabancilari ayirmiyolar hepsi ausländer.Ne icin geldiysen geldin yani is icin gelmis olabilirsin 5 sene ayni is yerinde calisinca ordan kagit alipta suresiz oturum alabiliyosun.yada evlenip gelmisin yada afrikadan afganistandan tibetten siginmak icin gelmisin farketmiyo burda yani hic bi konumda farklilik gormedim ben.ilticacilar mahkemeleri olana kadar gosterilen yerde kalmak zorundalar zaten onlarin kursa gitme sanslari cok az ama mahkemeleri oluncada alman passi aliyolar kimse demiyoki sen iltica ettin sigindinda simdi alman pasi aldin bu kursa git yani eger sizin orda boyle bisi varsa cok kotu ya.

canim anladigim kadariyla bisey satin almis, ödemis ama ürünü
alamamissin ve ne zaman eline gececegini soruyorsun?
versand postaücreti oluyor canim,
birkac yalnis var eger kabul edersen söyle düzeltiim ben:

Sehr geehrte Damen und Herren,
obwohl ich habe meine Rechnung beglichen habe, habe ich die Ware
noch nicht erhalten und würde gerne wissen, wann ich sie erhalten kann.
Mit freundlichen Grüssen

Tam ne aldigini bilmedigim icin ürün diye bahsettim, umarim isine yarar canim
:1rolleyes:

merhabalar arkadaslar yazdiklarinizi okudum.kendimde birseyler yazayim dedim.benim esimde 6 yil evet 6 yil issiz kaldi,cok sikintilar,problemler cektik ama cok sükür üc aydir calisiyor.almanyanin hatasi issizlik parasi veriyor ,simdi sorarim size kiralik firmalar cok rahat is buluyor ama issizlik parasindan az para veriyorlar yani bu durumda da dogal olarak issiz bir insanda calismadan ben zaten bu paradan fazla aliyorum calisirsam az aliyorum deyip calismiyor. bu durumda bu kiralik firmalari kapatip issizligi bir nevi önlemis olamazmi.benim esim cok is aradi ama bulamadi.gelelim almancaya.ben cok ögrenme heveslisiydim hatta perfekt olarakta ögrenmistim fakat konusmadigim icin unuttum.gittigim doktorlar türk,carsidada gerek olmuyor.komsularim türk.söyleyin bakalim bu almanca bana nerede lazim olacak burda bazi olaylar benim hevesimi kirdi bende kizip almanca ögrenmek istemiyorum almanlar türkce ögrensin dedim ve hakikatende cevremde tanidigim bazi almanlar türkce ögreniyor.ben burda kendi dilimi bile unutuyorum ya.hic sevmedim sevemiycem buralari.beni ikinci sinif ve hor gören bir memleketin dilini ögrenip napayim ha.diyceksiniz ki hakkini savunursun istedigin kadar mükemmel bir almanca konus onlar icin hep aynisin.

Meltem canm eyaletlere göre degisiyor mu bilemiyorum ama bende bir program var ve bütün vhs programlarini iceriyor. Bu programda da senin anlattgin gibi bir konu yok. Senin anlattiklarina benziyor ama bu daha pahali ve süresi daha kisa. Ben 360 euro ya inteiv kursa gidecegim ve 6 haftlik bir kurs. 2008 de baslicam. Hizlandirilmis daha iyi, kisa yodan bitiririz insaallah.

bende anlamadim ya hanimaga farkli demekki ama burda 360 euroluk bi kurs hic yok bana pahali geldi.Bencede hizli kurs en iyisi insan daha dinamikmi oluyo ne ard arda daha iyi ogreniyo.Ben gecen yil haftada 3 saatlik bi kursa gitmistim bide yilbasi tatili filan oldu bide hasta olduk oglan kindgartena yeni baslamisti alistirmaya calisiyodum hic bisi anlamadim.
Gerci dili ogrenmek icin evdekileri kovalican yada baska evde kalican bi sure:))))

evet ben gittim ii calis benim gibi tembellik etme yoksa sertifika alamazsin sinavdan teori %70 pratik %55 ti vermediler sertifika60 baraj biliyosun

nasil yani sinav zormu nasil gecti ayy anlat azcik ya bana ben henuz yeniyimde bu konuda subatta sinavim var beni azcik bilgilendirirseniz sevinirim

sinav zor degil cok kolay ögrendigin sürece sana önerim pratik yapman ben kursa fazla gitmedigim halde 77 aldim ama konusamadigim icin pratikte baraji gecemedim otureup siniftan bir arkadasla sohbet ettiriyorlar ögretmen yaninda bakiyo hatalarina ve puanini veriyor derslerde hic birseyi es gecme ve sürekli soru sor ilgili ol türk varsa hic muhatap olma onlarla sonra geyik yapmaktan dersi ögrenemezsin derste aktif olacaksin yani anlayacagin pratik yapmis olursun evdede esinle konus sürekli sadece almancaya odaklan kurs bitiminde almanca konusuyor olacaksin tabi bu söylediklerimi yapman sartiyla sana basarilar dilrerim simdiden.......

Benim komsum 12 yildan beri almanyada ve yinede zorlada kursa gönderiyorlar. Hemde kadin 52 yasinda.
Süresiz oturma izni olmadigi icin zorunlu olarak bu kursa gidiyor.

slm hanimlar ,Almanya ya 2004 yilinin haziran ayi geldim evliligim sebebi ile geldigimin 6.ayinda calismaya basladim.Ve su ana 2.kez iki yillik oturumumu aldim.Son iki seferdir bu oturumu almaya gittigimde bana Almanca ile ilgili hicbir soru sormadilar.Calisiyor olmamdan dolayi olsa gerek.Ama orada bulunan memurlar benimle almanca ayaküstü sohbet ettiler.Almancami degerlendirme babinda olsa gerek.Benim oturdugum yer Bayern bölgesinde belki burada uygulanan farkli kanunlarda olabilir.Herkesin bu kurslara mecbur tutuldugunu duydum.Ama bana böyle birsey söylenmedi.6 ay sonr anasil calismaya basladin hangi almanca derseniz oda isin cokkkk uzun bir hikayesi ama su an 3.yilimda almancam gayet iyiye gidiyor.Allah a sükür calistigim isyerinde Türk olmamasi da avantajim.

kızlar iltica ne ya benimde abim gitmeyi düşünüyo almanyaya.eşinden ayrı 3 yıldır.tr den uzaklaşmak istiyo.sevmiyo tr yi.boşandığı eşi aldı çocukları velayetlerini.sizce gidebilirmi bilgilendirirseniz sevinirim.

Aydanur birinin iltica basvurusunda bulunmasi icin cok geceri bir sebebi olmasi lazim. Mesela tesadüfen tanimistim bazilari doguda ki terörü sebep gösterip iltica basvurusunda bulunmuslar ve kabul olmus, alman vatandasligina gecmisler tabiki 8 yil sonra. Bunun disinda ne bileyim baska cok gecerli bir sebebi olmali ki iltica kabul olabilsin. Öyle kolay bir sey degil canim.
Bir de ilticasi kabul olsa bile yasam sartlari cok kötü, asgari para ile zor kosullarda yasiyorlar.

ben hatırlamıyorum ama annem vefat etmeden biz almanyada 8 yıl yaşamışız.abimler lise birinci sınıfta tr ye gelmşler annem hastalanmış.sonra okul,askerlik,evlilik.şimdi eşiyle boşandılar 3 yıl oldu.çocuklarını göremiyo.ayrıldığı eşiyle aynı şehirdeler.tr de yaşamak istemiyo.almancası var evlilik düşünmüyo en son çare diyo.nasıl gidebilir?? bilgilendirirseniz sevinirim.abim 66 doğumlu yani 42 yaşında .hadi arkadaşlar bu adamın yüzünü gülsün artık gülmek onunda hakkı...senağlama

slm hanimlar ,Almanya ya 2004 yilinin haziran ayi geldim evliligim sebebi ile geldigimin 6.ayinda calismaya basladim.Ve su ana 2.kez iki yillik oturumumu aldim.Son iki seferdir bu oturumu almaya gittigimde bana Almanca ile ilgili hicbir soru sormadilar.Calisiyor olmamdan dolayi olsa gerek.Ama orada bulunan memurlar benimle almanca ayaküstü sohbet ettiler.Almancami degerlendirme babinda olsa gerek.Benim oturdugum yer Bayern bölgesinde belki burada uygulanan farkli kanunlarda olabilir.Herkesin bu kurslara mecbur tutuldugunu duydum.Ama bana böyle birsey söylenmedi.6 ay sonr anasil calismaya basladin hangi almanca derseniz oda isin cokkkk uzun bir hikayesi ama su an 3.yilimda almancam gayet iyiye gidiyor.Allah a sükür calistigim isyerinde Türk olmamasi da avantajim.

Elifelif almanca sorulari süresiz oturum alirken soruyorlar canim. Iki yillik alirken sormadilar bana da.

Hanim Aga Yazdiklarinizi Okudum Iltica Edenlerin Calisma Sansi Yokmu Neler Geliyor Baslarina Bir Bilgin Varmi Yani Hangi Islemlerden Geciyorlar

bizim burda tibet li bi arkadas var o iltica etti.Ailesini cinliler oldurmus ve su an cinliler tibet te insanlik disi seyler yapiyorlar nette bakarsaniz feci.Almanya bunu kabul ediyor yani orda insanlik disi oldugunu kabul ediyor eger buraya gelmeyi basarmissa ilticasi kabul ediliyor.Tabii ilticacilarin kaldigi bi yerde kalip mahkemesi filan oluyo.Hic de kolay dil.Afganistan ve Afrika da bazi ic savasin oldugu yerlerde ayni.Ama bizim bazi uyaniklar tr de de aynis var diyip zamaninda iltica etmisler.Simdi alman hukumeti ciddi acmis gozunu oyle kesin ispati olmadan vermiyo ilticayi.Gecende alman tv sinde dinledim 2006 yili sadece nisan ayinda 3500 kisi iltica talebinde bulunmus ama 50 kisi kabul edilmis.
Aydanur abine soyle otursun oturdugu yerde parasini cope atmasin.Kafasi cok bozuksa alin bi psikiyatriye gotutun bi tatile goturun inanin daha iyi olur onun icin.

Back
X