Almanya'da yaayan Trklerin yaamsal sorunlar,sorular (hayatn iinden)

FAHRIYE ABLA DIYECEGIM SANA YASIN BENDEN BUYUK ben size katilmiyorum demiyorum lutfen beni yanlis anlamayin dediklerinizin gercekten cogu dogru ama benim ilgimi ceken siz gercekten akilli insan olmasaniz yorumlamazsiniz bazi gercekleri yazmassiniz onlara cahil diyoruz ama bizde onlarin taklitlerini yaparak bizde o cahil dediklerimizin seviyesine inmis olmuyormuyuz?lutfen bana kirilma fahriye abla ..muhakkak yasamis ve gormussunuz benim sizin tecrubenize laf atmam haddime bile degil ama dedigim gibi sadece bi kac diyalog üzdü beni ister istemez alindim ister köy ister sehirden gelelim haklisin karakter meselesi dedigin gibi bu arada yazdigim yoruma yorum eklemissin __merhaba canim haklisin bende sasiriyorum nasil almanca bilmiyorlar ben burda yaklasik 20senedir 30senedir yasanlari gordum daha doktora kocalariyla gidiyorlar insallah sende cok iyi bi derecede kendini gelistirrisin ya aslinda ne kadarda acinilacak kisiler o kisiler..
ama coguda kendi istememistirki evlenmeyi almanyaalmanya valla ben burda calismiyor olsam daha dogrusu sosyal aktivite yapmiyor olsam gercekten cekilcek bir yer degil aksine nefret edilcek yer __ben burda onlari elestirecek birsey asla soylemiyorum sadece cok uzuluyorum onlarin o hallerine oyuzdenboyle birsey yazmak gibi bir dusuncem oldu oda kotu ve alay edilcek birsey se eger daha ben bu forumun sayfasini asla acmam ben kucuk dusurulmek nasil bir duygudur bilirim oyuzden kimseyede yapma gibi bir cabam asla olamaz.....

Yok yok, kirilmadim. 15 yil icinde ben epey yol katettim. Ama son 2 yil, kendimi Almanca`ya veremiyorum. Ufakligin yüzünden. Simdiki, tek hedefim onu, bu dünyaya adapte etmek... Onun ileriki yasaminda, ben ve babasi olmadan kendi hayatini idame ettirebilecek konuma gelmesi icin kollarimi sivamis durumdayim. Onun icin, artik kendimin birseyler ögrenmesini biraktim (gerci hata yapiyorum belki ama insan cocugunun rahatsizligi karsisinda kendinin bir yerlere gelmesinden cok, onun gelecegi ne olacak düsüncesi agir bastigi icin ön plana evladini aliyor).. Simdi de diyecekler, Fahriye acitasyon yapmaya basladi :))) ama ne yapayim burada icimi döküyorum iste :eek:

Saglicakla kalin hepiniz a.s.

Yok yok, kirilmadim. 15 yil icinde ben epey yol katettim. Ama son 2 yil, kendimi Almanca`ya veremiyorum. Ufakligin yüzünden. Simdiki, tek hedefim onu, bu dünyaya adapte etmek... Onun ileriki yasaminda, ben ve babasi olmadan kendi hayatini idame ettirebilecek konuma gelmesi icin kollarimi sivamis durumdayim. Onun icin, artik kendimin birseyler ögrenmesini biraktim (gerci hata yapiyorum belki ama insan cocugunun rahatsizligi karsisinda kendinin bir yerlere gelmesinden cok, onun gelecegi ne olacak düsüncesi agir bastigi icin ön plana evladini aliyor).. Simdi de diyecekler, Fahriye acitasyon yapmaya basladi :))) ama ne yapayim burada icimi döküyorum iste :eek:

Saglicakla kalin hepiniz a.s.

hosgeldin fahriye ablam:dance::dance::dance:
neden son iki yildir adapte olamiyorsun ki almanca ogrenmeye üzüldüm
bu arada cok cok gecmis olsun evladin icin umarim dileklerin kabul umutlarin sonsuz olur beni cok mutlu ettin konuma tekrar basladigin icin cokcok sagol dualarim evledina hic birseyi takma kafana
fahriye abla istersen bir cok almanca konusu acabilirim burda bende aslinda programlar var almancayla ilgili ama nasil yollanir bilmiyorum istersen ekliyim eger ki kendini almancaya vereceksen...saygilar:1hug::1hug::1hug:

Bir Kültürden bahs ediyoruz Sanirim ama kelime haznemize bakilacak olursa yoksunuz,,,,
"" Cahillerimizede Ögretmeye calisalim"""
:1no2::1no2::1no2:

nasil yani anlamadim tirnak icine aldiginiz cumle ile neyi kasdetmek istiyorsunuz ?
benim turkcemde bildigim kadariyla bilgiden yoksun insanlara cahil diyorlar sizin lügatinizda hangi anlama es degerdir bunu bilemem tabikide ogreticeksin ki bilgileri cogalsin o zaman iste kendi kaliplarindan cikip gercekten halk deyimiyle bir seylerin havasini atabilirler
kültürlü olmak bir seviyedir ve bu seviyeye ancak okuyup ogrenilip bilgi sahibi olduktan sonra gelinir demiyorumkii okumak sadece lise uni bitirmek degil,cok insan var lise uni bitiren ama kültür yok bilmem kelime haznem yettimi size yetmediyse birde sizin acik ve uzun yorumunuzu gorursem sevinicem saygilar CADIARZUCADIARZU

GUZEL ARKADASIM ya ben sizi anlamiyorum yada siz beni anlamiyorsunuz cahillerimizede ogretmeye calisalim derken sizce burda cogul degilde tekil sahis icin mi konusmusum cahillerimizede derken cogul ogretmeye calisalim derkende cogul tabirini kullanmisim kafaniza taktiginiz nedir anlamis degilim yada ben gercekten goremiyorum sizin anlatmak istediginizi acik yazarsaniz sevinirim belki sorun bendedir arkadasim

yeni yasada duyduklarimizi buraya yazalim belki tr den aile birlesimi icin bilgi arayanlara yardimci olur.

benim duydugum 27.05.2007 den sonra aile birlesimi icin basvuranlarda vize icin konsolosluk almanca bilgisi istiyor.Bu tarihten oncekiler icinde entegrasyon kurslari basladi.Bu tarihten sonra vize icin basvurabilmek icin almanca bilginizi ispatlamaniz gerekiyor.

Yorumum:Bu cok iyi hic dil bilmeden gelmek gercekten kotu.Tr den okuyan varsa ciddi ciddi ogrenin gelin.

bende 9senedir burdayim almancam yok ,bu yüzden süresiz vermiyorlar dil ögrenmem gerek.benim almanlarin dedilerini anliyorum bazen ama anlatamiyorum iste bu daha kötü bilipte konusamamak.almanya gelecek olanlar dil ögrenip öyle gelin zorluk cekersiniz

dil sorunu cekenlerdenim 9 senedir burdayim kardesim bende senin gibi biraz biliyor ama derdimi anlatamiyorum

Evet bu yasayi ben de duydum ama tam olarak yürürlüge girmedi sanirim. Eski yöntemle gelenler oldu bu yil. Bir de saniyorum bu yasalar eyaletlere göre degisiyor, cükü RP da hala eskisi gibi devam ediyor islemler.
Almanya'da yasalarda baya degisiklikler oldu, yasalar kati ve insan yasaminin degeri de pek kalmadi :çok üzgünüm:

hanimaga benim duydugum su an baslamis yasa ve tr alman konsoloslugu basvuru yaptiiginda almanca bilip bilmedigini bi sinavla konsoloslukta olcecekmis ama henuz bu sinava giren birini bilmiyorum yani sinav ne zorlukta onuda ogrenirsem yazarim.Ama bence bu eyalete gore degisecek bi yasa degil cunki tr de konsoloslukla ilgili bisi yani yasa tr den buraya gelmedne onceyi kapsiyor gelecek kisinin hangi eyalete gittigine gore vize verme vermeme durumlari yok.
Tabii bu vize verme durumuda bi tuhaf neye gore verirler bilmiyorum.Ben basvurdugum donemde soyle bi his gelmisti icime sanki bi gun onceden yarin basvuran ornek veriyorum 8. 15. 36. kisiye vize verin oburlerine vermeyin.Bu gunun vize sinir 3 gibi.Cunki adamlara vize alamadinmi sebep sorma yetkin yok konsolosluk adamin ozel topragi verir vermez keyfi.simdi almanca ogrenen birine nasil soru soracakalr cok merak ediyorum.Gercekten insani cercevede sadece almanyada gunluk ihtiyacini giderecek kadar daha sonra ileri almanca kursuna gider diyemi yoksa tamamen vazgecirmek amaclimi? kimbilir!

Ayrica burda da henüz süresiz oturumu olmayanlara da süresiz oturumu verirken gene test yuguladiklarini duydum, gazete okutuyorlarmis falan...
Yaklasik iki hafta önce bir tanidik geldi buraya ilk kez ama dil sinavi uygulanmamis söylediklerine göre.

[BKara inci sen de bir yerlerden tutup baslamalisin canim, zaman kaybetme bence yasalar baya zorlasiyor. Bir de lisan ögrenmek cok zevkli, bunu düsünyerimseniben[/B]

Günümüzde gurbetteki akrabalarimizi bile görmemiz mümkün cok sükür. Sükredelim kizlar.

Benim babam da Almanya'daydi ve telefon bu kadar yaygin degildi, mektup beklerdi annecim. Babam izine gelemezse birileriyle sesini banta kaydedip yllardi dinlerdik, cok özlerdik coookkk!
Sonra babacim dayanamayip bizi de getirince, annecim buralara dayanamyip geri döndü. Zamaninda öyle pek fazla Türk bulinmazmis.

Gurbet deyince benim aklima o günkü gurbet geliyor, ben buna gurbet demiyorum. Her tarafta vatandaslarimiz var Türkiye gibi yerimseniben

ben cuma gunu o suresiz oturum icin gidecektim oglan ateslenince birakamadim bu hafta bakalim persembe buyuk ihtimal gidecegim ne sorduklarini yazarim sizlere
hanimaga canim gazete okutsalar iyi valla resmen okul sinavina donmus ya bakalim benim basima ne gelcek persembe heycan basti yani neyse ben sinavlara alisigim insallah kazik soru gelmez:)

vallahi bende birsey yazmak istiyorum.Bende almanyada dogup büyüdüm,ama tam anlamiyla buraya isinamadim!!nedenide almanlarin gözünde her zaman yabanci olmamiz.Biz istedigimiz kadar dil ögrenelim,entegre olalim,yinede hor görülüyoruz!Bn almanlarla cok icli disliyim,onun icin ne düsündülerini iyi biliyorum.Türkler hakkinda cok süpheci ve önyargililar.Ama biz onlarin eline iyi firsat vermiyor degiliz ama neyse!!!

Bu butun avrupa ulkeleri icin gecerlidir. Ben Fransa da yasiyorum ve aynen oyle oluyor yani vize almak istiyorsaniz fransizcanin olmasi gerekiyor. Birde burda yasayanlar icin de zorluk var yani soyle : duyduklarima gore 20 senedir burda yasayan bir bayan (10 senelik, 10 senelik almis = 20 sene) karti bitince basvurusunda bulunmus, bayan hic calismadigi icin 10 senelik kartini vermemisler, 1 senelik vermisler, dil kursuna gitmesi lazim yani bir dusunun...Hersey zorlasti artik avrupa'ya gelmek isteyen varsa o ulkenin dilini ogrenip gelsin zorluk cekerler yoksa.

haklisin hanimagacim daha bugün ailece yürüyüs yaptimizda oglumla eski zamani konustuk (dedenle tr ye izne giderken bögle misir tarlalarina girerdik nerde wc sonra neleri özlerdik ekmeyi misiri suyu tatlisini tuzlusunu) simdi ne istesen elinin altinda o zamanlar rahmetli dedemiz gazeteleri toplardi 2 3 ayda yollardi bayram yapardik eski gazeteleri okurken rum bakkalinda helva bulmustukta annem günlerce onun sevincini yasamisti heygidi günler bir türkle karsilasinca hemen davet edilirdi tanisalim anlasalim diye ve bu dostluklar ömür boyu sürüyor halen birbirimizden ayrilmayiz ve bizler 2inci kusak ücüncü kusak bile bir arada iste gurbet böyle birsey kayiplarin yerine insana belki hicbirzaman kendi vataninda olsa anlam veremiyceyi seyleri icine derin kaziyor ve dostluk, hasret ,özlem yani GURBET in anlamini ögretiyor. Hayirli günler canim

arkadaslar ben 10 senedir almanyada yasiyorum bu yasa avrupa birliginde olmayan ulkeler icin gecerli.yani yeni evlenenlr icin olan yasa.yasa simdi yurulukte bundan sonra tr den evlenme cok zor gibi gorunuyor.biz burda yasadigimiz halde zor ogreniyozda almancayi tr de daha zor.simdi burdada yasayanlar icinde almanca bilmek zorunlu.bence herkesde ogrenmesi gerekiyo.almanca olmadan cok zor burasi

Kizlar almancayi o kadar gözünüzde büyütmeyin derim.. TR´de gelecek olanlarin sullar seller gibi almanca bilmesine gerek yok,derdini anlatabilsin,yol iz sorabilsin yeter.. Benim arkadasim yakinda kocasini getirecek.. Baya bi bilgi aldi yetkililerden.. Alman vatandaslari icin cok daha kolay oluyor bu is..Fazla didiklemiyorlar öyle.

X