Almanya'da fiyatlar...

Burasi tamamen almanyadaki fiyatlar uzerine bir sayfa olacak.
Arada sırada her şeyin fiyatini paylaşacağım.
Normal/anormal nedir öğreneceğiz.
Farkindalik yaratmak icin küçük bir adım. :)
Sizlerden ricam, attığım ürünün tr fiyatini çekip eklemeniz.
Keşke seçimden önce acsaydin da bazı insanların gözüne gözüne soksaydim.

Yani fiyatları euro uzerinden çevirdiğiniz icin en makul aciklamayi yapayim, ben patatesi kilosu 2 liradan aldim yani:) 2 euro🤣
Haklısınız ama bir şey söyleyeceğim, acaba çok mu uzak bir bakış açısıyla bakıyorum onu anlamak için 😂 atıyorum şu an benim aylık gelirim 30 bin TL. Alım gücüm de buna göre değişir. Eğer siz 30 bin euro kazanıyorsaniz ve patates 2 liraysa, evet aramızda ciddi bir alım gücü farkı oluyor. Yani demek istediğim ortalama bir ailenin geliri ne kadar?

TL çevirmeyin demişsiniz ama bu şekilde direk 2 euroyu 2 TL gibi düşünmek de mantıklı gelmiyor bana 👀

Haklısınız ama bir şey söyleyeceğim, acaba çok mu uzak bir bakış açısıyla bakıyorum onu anlamak için 😂 atıyorum şu an benim aylık gelirim 30 bin TL. Alım gücüm de buna göre değişir. Eğer siz 30 bin euro kazanıyorsaniz ve patates 2 liraysa, evet aramızda ciddi bir alım gücü farkı oluyor. Yani demek istediğim ortalama bir ailenin geliri ne kadar?

TL çevirmeyin demişsiniz ama bu şekilde direk 2 euroyu 2 TL gibi düşünmek de mantıklı gelmiyor bana 👀
Bu da yanlış bir bakış açısı değil ama şöyle bir durum var ki Almanya'da asgari ücretle çalışan sayısı çok az ama Türkiye'nin yarısından fazlası asgari ücretle çalışıyor. Love daha iyi bilir ama orada dar gelirlilere sosyal yardımlar da var.

Gayette cevirmeyeceksiniz, bu kadar basit:) matematiğe ihtiyaci olmayan bir konu. Siz orada ne kadar kazanirsaniz kazanin, bu her seyi pahaliya aldiginizi degistirmiyor ki. 7 bin euro benim aylik maasim, ve patatesin kilosu 2 euro:)

Bu tarz karşılaştırmalarda genelde asgari ücret birimi göz önünde bulunduruluyor. Almanya’da 2000 € civarı diye biliyorum. Maaşın binde birine tekabül ediyor yani. Orada patates 2 Euro ise bizde de 8 lira olması lazım gibi.

Bu da yanlış bir bakış açısı değil ama şöyle bir durum var ki Almanya'da asgari ücretle çalışan sayısı çok az ama Türkiye'nin yarısından fazlası asgari ücretle çalışıyor. Love daha iyi bilir ama orada dar gelirlilere sosyal yardımlar da var.
Almanya'daki asgari ucret fiyatlarını bilmediğim için yorum yapamıyorum açıkçası. Bence bu çok değişkenli bir konu gibi geliyor

Bu tarz karşılaştırmalarda genelde asgari ücret birimi göz önünde bulunduruluyor. Almanya’da 2000 € civarı diye biliyorum. Maaşın binde birine tekabül ediyor yani. Orada patates 2 Euro ise bizde de 8 lira olması lazım gibi.
Evet aslında bunu merak etmiştim teşekkür ederim. Şu an daha kafamda oturdu

E

Macrocenter da çok güzel ürünler ama çok pahaliğğ. 2017 yılında bir cips 20 tl idi şimdi kaçtır Allah bilir uzun zamandır uğramadım :KK70: Tabi yabancı markalar genelde.
Suları bile şekil şukul oranın ajsjsjs. Lindt Lindor’u (çikolata) orada bulmuştum mesela, bulmuşken de parasına bakmamıştım. Pahalı olması normal, muhtemelen ithal üründü. 🥹

Gayette cevirmeyeceksiniz, bu kadar basit:) matematiğe ihtiyaci olmayan bir konu. Siz orada ne kadar kazanirsaniz kazanin, bu her seyi pahaliya aldiginizi degistirmiyor ki. 7 bin euro benim aylik maasim, ve patatesin kilosu 2 euro:)
Siz eğer asgari ücret 2 bin euroysa, asgari ücretin 3.5 katı kazanıyorsunuz. Yani Türkiye'deki 30 binli rakamlar gibi aslında. Bu durumda baktığımızda fiyatlar çok çok ucuz gelmedi bana. Patatesi es geçiyorum, diğerleri için konuşacak olursak yani.

Trdeki fiyatların ucuz olduğunu iddia etmiyorum yanlış anlaşılmasın ama 2 euro eşittir 2 TL gibi düşünmek çok ham oluyor bu durumda

Suları bile şekil şukul oranın ajsjsjs. Lindt Lindor’u (çikolata) orada bulmuştum mesela, bulmuşken de parasına bakmamıştım. Pahalı olması normal, muhtemelen ithal üründü. 🥹
Var ya arkadaşla 1 saat dolaştık sanki mağaza dolaşıyoruz aldığımız çikolata brownie asdfg aynen genelde ithal ürünler var bakışıyoruz, flörtleşiyoruz falan :KK70:

Siz eğer asgari ücret 2 bin euroysa, asgari ücretin 3.5 katı kazanıyorsunuz. Yani Türkiye'deki 30 binli rakamlar gibi aslında. Bu durumda baktığımızda fiyatlar çok çok ucuz gelmedi bana. Patatesi es geçiyorum, diğerleri için konuşacak olursak yani.

Trdeki fiyatların ucuz olduğunu iddia etmiyorum yanlış anlaşılmasın ama 2 euro eşittir 2 TL gibi düşünmek çok ham oluyor bu durumda
Benim icin oyle ama iste, 2 euronun bir degeri yok gozumde, evde yerde bulsam kumbaraya attigim bir paradır.

Yok ona da '' onların da maaşı düşük, evleri pahalı alamıyorlar, onların para birimine göre o pahalı geliyor '' diyorlar sanki gitmiş, görmüş, yaşamış gibi :)
E tamam artık Türkiye’nin de ev/kira fiyatları konusunda altta kalır yanı yok. As bayrakları as as.

Ben turkiyede nutella yiyemedim ya, resmen yiyemedim, ben de bilmiyorum sebebini
İçerik nedir iki tarafta da bilmiyorum açıkçası ancak bizde ki Nutella'yı bende yiyemedim pek. İnanılmaz bir yağ var ve midemi kızdıran tek çikolatadır o yüzden Torku'ya geçtim derken ona da zam geldi asdfg

1600 Euro 2 çocuklu 4 kişilik aile desteğini ayrıca kira Euro verilmesini saymıyoruz bu durumda.

X