Almanya Gelinleri Meslek Edinenler ve Edinmek İsteyenlerin Köşesi

meraba Almanyada üniversite okumak icin dsh prufungu gecmek lazim onun icinde b1 yeterli olmuyor maalesef canim b1 i gectikten b2 ve c1 kurslarina devam edip dsh prufunga katilman lazim onu gecersen,ordan aldigin belgeyle lise diplomani ve üniversite giris belgeni tercümana cevirttirip bewerbung vermen lazim üniversiteye, onunda tarihi onemli mesela burda düsseldorfta 6. aya kadar en gec verilebiliyor..yani türkiye de bir üniversiteyi kazanmissan kac sene ara verirsen ver yine devam edebilirsin universiteye ayni bolume gitmek istemiyorsan oss giris puanini buraya gore hesaplatip baska bir bolume de gidebilirsin..örnegin ben türkce ögretmenligi 2 yil okudum tr de burda puanimi hesaplattim hukugu tuttu..ama bende suan dsh prufunga hazirlaniyorum cok zor canim Allah yardimcin olsun..

ne kadar güzel:) ben tr de ögretmenlik okudum ama meslegimi yapamiyorumm. ne ypabilirim onu da bilmiyorum,yani hangi alana yönelsem nerde basarili olabilirim bilmiyorum.yazdiklarin kulaga hos geliyor. acaba dil problemi yasadiniz mi?merak ettim dogrusu cunku 15 ay kisa bi süretebrikler

meraba arkadaslar yakında evleniyoorum bende sizler gibi almanyaya geleceğim ama hiç istemiyorum yazdıklarınızı okuyuncaa daha bi kötü oldum burda üniversiteyi bitirdim 4 yıllık sonra çalıştım felan..şimdi evlenme zamanı geldi ve sevdiğim insan almanyada onu seviyorum ama oraya gelip burdaki tüm hayatımdan vazgeçme cesaretinide gösteremiyorumm..ben evde oturamam burdada çalışıorum ama oraya gelince mecbur 2 sene dil, meslek derken evde oturmak zorunda kalcaam vee cook sıkılırım die düşünüyorum..onu çook kandırmaya çalıştım o buraya gelsin yerleşsin diye ama yapmıyor tr de şartlar kötü diyoor..ne yapıcağımı bilmiyorum evlendiğim için sevinsemmi yoksa burdaki tüm hayatımdan vazgecip oraya geldiğim için üzülsemmi bilemiyorum..çoook karışığımm(

merak etme burdakilerin durumu senden farksiz degil burdaki insanlarla anlasmak kolay olmuyor bende butun gun evdeyim kafayi siyirmak üzereyim...

Arkadaslar Mannheim ve cevresinde(hergun mannheima gelebilcek uzaklikta) oturup da is arayaniniz var mi? İletisim kurabilcek kadar almanca bilmesi yeterli.. Bana bu forumdan ulasin sanirim henuz ozel mesaj atamiyorm veya okuyamiyorm.

arkadaslar! türkiyeden gelip de almanyada meslek yapanlar lütfen bana bilgi verirmisiniz.
bende meslek yapmak istiyorum ama cok kararsizim.b1 sinavini kazandim.ama almancam okadarda yüksek sekilde degil. bana yardimci olurmusunuz burda yapabilecegim meslekler hakkinda bilgi verirmisiniz

simdiden tesekkürler

Selam saram,
ausbildung icin gercekten cok fazla secenek var, kuaförlükten tut da insaatte makineleri kullanmak icin yapilan ausbildunglar var. Oncelikle ne istedigine karar vermen gerekiyor. Cogu meslek 3 yil sürüyor, ise gidip geliyorsun sectigin egitime göre bir ya da iki gun(haftada) okulun var, belirli bir aylik aliyorsun aldigin aylik her sene biraz daha artiyor tabi bunda nerede oldugunda onemli dogu ve bati arasinda fark var. Bunlari belkide biliyorsun zaten.. Yani oncelikle sen ne yapmak istedigine karar vermelisin. Yok eger benim hic bir fikrim yok diyorsan (her shirde varmi bilmiyorum eger buyuk sehirde oturuyorsan kesin vardir) Berufsinformationszentrum a gidip yardim alabilirsin, her yil icin bir kitapcik oluyor. Icinde her ausbildung bölümü icin bilgiler var. Ne kadar kazaniyorsun kac yil suruyor neler ogreniyorsun vs vs.

Bir de pratik icin televizyon izle. Konusma imkanin yoksa almanca dusunmeye calis. Simdi mutfaga gideyim yerine Jetzt gehe ich in die Küche diye gecir aklinda mesela.Cok faydasi oluyor.

tüm msj lari okudum allah yardimciniz olsun size kisaca bisiy anlatayim sorada bilgi vereyim ins isinize yarar ben 12 yillik evliligi bitirdim ufaktan evlenmistim okulumu devam ettirmediler bundan 5 yil önce ayrildim ve biyer buldum bu yer bana hauptschulabschluss yapmamda yardimci oldu sora anaokulögretmenligi yapmak istedigimdede yardimci oldular bi kac seceneginiz var tabiki yaslilarbakicisida olabilirdim ama istemedim neyse 1 yil anaokulunda ise girdim praktikumdu aslinda sora isimi begendiler ve simdi kagitli olarak calisiyorum inanin allah mucizelerini sunuyor siz istemeyi bilin ben frankfurttayim eger bu cevrede olan bayanlar varsa yardimci olurum almancayi süper hatasiz kusursuz bileceksiniz diye bisiy yok neden derseniz her ülkeden bayanlar geliyor almancasi hic olmayan bile ve ayni okul icinde almanca dersi veriyorlar kisacasi ufaktan basliyosunuz ve bi bakmissinizki ummadiginizkadar ilerlemissiniz hic korkucak bisiy de yok ögretmenler her derdinizle sorununuzla ilgileniyor örnegin ben anaokulunda yeni basladigim dönem 1 yil kizima bakmasi icin eve bi bayan bakici bile ayarlanmisti :) ve bi kac bilgi daha o dönem okula giderken aylik biletimi okul ödüyordu ve aylik bana yaklask 200 euro emek parasi veriyordu o dönem issizlik parasi aliyordumki mecburdum bu 200 euro issizlik parasina dahil deyil bu cok önemli :) insallah yardimci olur bu bilgiler hangi okul oldugunu bilmek isteyenler olursa bilgi verebilirim saygilarla

canim dün cevap verdigimi saniyordumki verememisim haklisin bisiy daha ögrendim sayende tskler bak bu vericem adres sana yardimci olucaktir bilmiyorum hangi sehirdensin ben frankfurtta oldugum icin bu okula gittim bi arastirirsin sizin oradada varmi adresi veriyim ben hersey detayli anlatilmis kal saglicaklan

www.lehrerkooperative.de: Freie Schule für Erwachsene

katiliyorum cok dogru...629 euro kiraya gidiyor zaten vergi bilmem ne 1300 euro hepsi ..yani ne kadar veriyorsa almanya o kadarda geri aliyor

acik ögretimmi bu universite kolndeki???? bnde sinava giricem ama kafam karisik buradan mezun olunca almnyaa diploma gecerli olmuyormus edebiyat istiyordum burda turkce drsi veririm diyordum ama malesef olmuyor dedilerr

selam kizlar ben almanyaya geleli 7 sene oldu almanca kursuada gitim ama ögrenemedim bende calismak istiyorum burasi kücük olunca is imkani yok tekrar kursa gitsem faydasinin olmayacaginida biliyorum ne yapacam bilmiyorum (

merhaba arkadaşlar aranıza kölnden katılıyorum . iki kızım var eşimden boşandım ve bir şekilde hayatıma devam etmeye çalışıyorum çocuklarımla ek iş olarak ağdacılık yapıyorum kölnden arkadaslara duyurulur kuafördekinin aksine cok daha uygun fiyata yapıyorum ilgilenen arkadaslar özel mesajla ulaşabilir .

size nasil ulasabiliriz ? Selamlar

Konunun üzerinden çok geçmiş ama verdiğiniz linki açamadım. Acaba bu bahsettiğiniz Ausbildung kaç yıl ve yaş sınırı var mıdır?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…