slm arkadaslar ben 15 aydir almanyadayim ve ilk kez bir ise basvurdum ve alindim cok sukur bencede calisin arkadaslar oyle calismak icinde 2 yil falan beklemenize gerek yok suan bir taki firmasinda calisiyorum herkesede calismayi tavsiye ediyorum evde butun gun oturmaktan cok daha iyi
selam kizlar hepimiz düstük bu memlekete napicaz bilmiyorum. ben kafayi yiyecem burda kafamçokkarıştıyaa bi arkadas bulamadim kendime 4 sene oldu. evde oturmaktan biktim. esimi bu kadar sevmesem türkiyeye geri dönerdim. ne bir is bulabildim ne bi arkadas tek basina 4 duvar arasinda hayat sürdürüyorum..senağlama
arkadaslar! türkiyeden gelip de almanyada meslek yapanlar lütfen bana bilgi verirmisiniz.
bende meslek yapmak istiyorum ama cok kararsizim.b1 sinavini kazandim.ama almancam okadarda yüksek sekilde degil. bana yardimci olurmusunuz burda yapabilecegim meslekler hakkinda bilgi verirmisiniz
simdiden tesekkürler
arkadaslar! türkiyeden gelip de almanyada meslek yapanlar lütfen bana bilgi verirmisiniz.
bende meslek yapmak istiyorum ama cok kararsizim.b1 sinavini kazandim.ama almancam okadarda yüksek sekilde degil. bana yardimci olurmusunuz burda yapabilecegim meslekler hakkinda bilgi verirmisiniz
simdiden tesekkürler
burda is bulmak okadarda kolay degil cnm burda yasamiyorsan ordan hava hos gelir , restaurantta calismak icin bile o meslegi ögrenmen gerek ayrica 500-600 euro ev kirasina bile yetmiyor !!!!!!!!!! meslegin yoksa burda ancak orda burda sürünür yada tuvalet temizlersin !!!
slm kizlar bende 2 senedir almanyadayim.bu sene kölnde bulunan türk üniversitesine yazildim.almancam fazla iyi degil.alman üniye gecis yapmak icin dsh dil sinavi gerkli.insallah bu dil sinavini yaparim.aranizda dsh dil sinavini yapan varmi?
merhaba arkadaşlar aranıza kölnden katılıyorum . iki kızım var eşimden boşandım ve bir şekilde hayatıma devam etmeye çalışıyorum çocuklarımla ek iş olarak ağdacılık yapıyorum kölnden arkadaslara duyurulur kuafördekinin aksine cok daha uygun fiyata yapıyorum ilgilenen arkadaslar özel mesajla ulaşabilir .
tüm msj lari okudum allah yardimciniz olsun size kisaca bisiy anlatayim sorada bilgi vereyim ins isinize yarar ben 12 yillik evliligi bitirdim ufaktan evlenmistim okulumu devam ettirmediler bundan 5 yil önce ayrildim ve biyer buldum bu yer bana hauptschulabschluss yapmamda yardimci oldu sora anaokulögretmenligi yapmak istedigimdede yardimci oldular bi kac seceneginiz var tabiki yaslilarbakicisida olabilirdim ama istemedim neyse 1 yil anaokulunda ise girdim praktikumdu aslinda sora isimi begendiler ve simdi kagitli olarak calisiyorum inanin allah mucizelerini sunuyor siz istemeyi bilin ben frankfurttayim eger bu cevrede olan bayanlar varsa yardimci olurum almancayi süper hatasiz kusursuz bileceksiniz diye bisiy yok neden derseniz her ülkeden bayanlar geliyor almancasi hic olmayan bile ve ayni okul icinde almanca dersi veriyorlar kisacasi ufaktan basliyosunuz ve bi bakmissinizki ummadiginizkadar ilerlemissiniz hic korkucak bisiy de yok ögretmenler her derdinizle sorununuzla ilgileniyor örnegin ben anaokulunda yeni basladigim dönem 1 yil kizima bakmasi icin eve bi bayan bakici bile ayarlanmisti :) ve bi kac bilgi daha o dönem okula giderken aylik biletimi okul ödüyordu ve aylik bana yaklask 200 euro emek parasi veriyordu o dönem issizlik parasi aliyordumki mecburdum bu 200 euro issizlik parasina dahil deyil bu cok önemli :) insallah yardimci olur bu bilgiler hangi okul oldugunu bilmek isteyenler olursa bilgi verebilirim saygilarla