- 21 Mart 2018
- 3.728
- 13.874
- 208
- Konu Sahibi HurremSultaan
-
Mağlesef çok uzun süreçler oluyor . Rahim filmi için bir gitmek zorunda kaldık (1gğnlük işlem) ( trdeki doktorlar illaha istiyor) yumurta toplama işlemi için 14 gün birde transfer için 10 gün aşşayuksrı ama aslında transfer için adet günündrn hergün takip edilmesi lazım . Bende zaman kısıtlı olduğu için son 10 kala gitmiştim . Kafadan ultrason vs yapmadan verdi ilaçları doktorumOtellerle falan haklısınız baya pahalıya gelmiştirpeki toplam kaç gün kalmanız gerekti Türkiye’de tabi bu kişiden kişiye göre değilir ama son olarak bunu da sorayım
Benden de Almanya’da doktor rahim flimi istedi hatta türksen Türkiye’de git çektir dediler sanırım endometrosiz hastası oldugum ıcın olabilir benım surecımde emin değilim, Evet zaman kısıtlaması çok kötü oluyor en büyük sorunda buMağlesef çok uzun süreçler oluyor . Rahim filmi için bir gitmek zorunda kaldık (1gğnlük işlem) ( trdeki doktorlar illaha istiyor) yumurta toplama işlemi için 14 gün birde transfer için 10 gün aşşayuksrı ama aslında transfer için adet günündrn hergün takip edilmesi lazım . Bende zaman kısıtlı olduğu için son 10 kala gitmiştim . Kafadan ultrason vs yapmadan verdi ilaçları doktorumuzakta olunca böylr oluyor mağlesef . Kalınlığını tahimin buradaki jinekoloğum yaptı .
Onu yapsaydiniz bunu yapsaydiniz yaptim belki nerden biliyorsunuz yapmadigimi?Sizin birazda hatanız bu konu . Ozaman doktorunuzu değiştirseydiniz . Üzerinr düşseydiniz . Endokrinoloji bölümüne yönlenseydiniz . Jinekolojik muayne tek doktorda kalınmamalı . İstanbul bahçeci cem çelike gidin tabi . Ben bahçecide tedavi oldum benim 5/6 arkadaşımda oldu . Herkes tabi kendi tecrübe etmeliİnstagramda herşey çok güzel gösteriliyor .herşey toz pembe .
Canim malesef kötüler yani iyiler kesinlikle vardir ama oda bize denk gelmezMerhaba;
Tanı konusunda kesinlikle cok kötuler ben 1 senedır almanyada yasıyorum daha öncesinde Türkiye’de yaşadım 20 yaşında endometrosiz tehsısı konuldu bana hep dusuk amhli idim zaten bu sorunlarımı evlenmeden önce bılıyordum. 1 senedir evlıyım cocuk olmadı tabi almanya da zentrum buldum gittim kan testlerı vb göre tup bebek ama söyle anlatayım benım sol yumurtalıklarımda kıstlerım vardı sağdada oldugundan supelendım cunku senelerdir bu hastalıkla savasıyorum ama almanyada doktor yok falan dedi içim rahat etmedi kalktım trde bunun ıcın gecen ay kendi doktoruma gıdıp muane oldum gerçekten de sağda kıstım olusmus. benımde hosuma gitmeyen endometrosiz anlamıyolar aslaaaa anlamıyolar hemde!! Ağrılarım oluyor serum bile alamıyorumve tüp bebekte de surec buysa bosa uğraşmak ıstemıyorum buralarda benim en buyuk kafamı kurcalayan sorun bu. Ayrıca siz Amh ve hormon sonuclarına baktırdınız hıc pco ıcın bıtkısel cok sey var onları bır dene pcola hamıle kalan da cok var ve sizin kistiniz ne kisti?
Evet yapsaydınız diyorum çünki tek bir doktorda çakılıp kalmayı doğru bulmuyorum. Herşeyin 2/3/4 doktordan dinlerim herzaman . Bu arada bu saydıklarınızla doktorların size aa evet direk pcos demezler altında yatam başka birşeyde olurdu . Sizin bu saydıklarınızı Endokrinoloji de randevu yapıp detaylı bir kan tahlili yaptırmanız lazımdı . Amh değeri prolaktin değeri fsh değeri testesteron değeri bunlar detaylı incelenmeli öyle her adet görmeyene de pat pcos diyemiyolar . Kendimen örnek vereyim amh değerime göre pcos olmam lazım ama Endokrinolojinin yaptığı hormon testlerine göre multikistik over var . Ki sonradan bunu diğer doktorlarda onayladı . Endokrinoloji den termin yapıp gittiğiniz ise iyimiş demekki buradaki doktorlar boşuna 5/6 sene okuyorlar . İnsanlarn işlerini böyle küçümsemeniz yaklaşımınız hoş değil buradakiler yapamaz tr dekiler yapar . Burada en az 20 kişi tanıyorum trde olmayıp belçika almanya fransada tedavi olup hamile kalan . İllaha orada olacak diye giderseniz hayal krıklığı . Siz tabiki bahçecide güzel şeyler görmüş duymuş olabilirsiniz . Ama benim için hayal kırıklığı . İnternetten günlük 10 kişi diye paylaşımların birde sonucu varOnu yapsaydiniz bunu yapsaydiniz yaptim belki nerden biliyorsunuz yapmadigimi?orda öyle gösteriliyor olabilir. Sonucta müsteri topluyor adam basarisiz degil. Cevremdeki akrabalarimda kendisinde tedavi oldu onun icin adini acik ettim doktorun. Ne güzel kendinizde tedavi olmussunuz umarim iyi sonuclar elde etmissinizdir. Kii bazi seyler insandan insana degisir. Herkes pozitif bir sonuc almayabilir her türlü sonuca acik olmak lazim bu yolda ilerlerken.. . bu arada jinekolojik muayenede tam 3 doktor degistirdim endokrine gittim. Daha ne yapmaliydim? Doktor iseniz siz önerin bari bu işler birazda nasip kismet tedavimin geri kalanini türkiyede kesinlikle gerceklestircem elimden geleni yapip dua etcem baska bsy elden malesef gelmez.
Almanyada çeken yerler var rahim filmini araştırırsanız bulursunuz . Bana bi arkadaş burada nerede çektirdiğini yazmıştı hatta ama kimdi hatırlıyamıyorum .Benden de Almanya’da doktor rahim flimi istedi hatta türksen Türkiye’de git çektir dediler sanırım endometrosiz hastası oldugum ıcın olabilir benım surecımde emin değilim, Evet zaman kısıtlaması çok kötü oluyor en büyük sorunda bu
Bune öfle sakin ol sampiyonEvet yapsaydınız diyorum çünki tek bir doktorda çakılıp kalmayı doğru bulmuyorum. Herşeyin 2/3/4 doktordan dinlerim herzaman . Bu arada bu saydıklarınızla doktorların size aa evet direk pcos demezler altında yatam başka birşeyde olurdu . Sizin bu saydıklarınızı Endokrinoloji de randevu yapıp detaylı bir kan tahlili yaptırmanız lazımdı . Amh değeri prolaktin değeri fsh değeri testesteron değeri bunlar detaylı incelenmeli öyle her adet görmeyene de pat pcos diyemiyolar . Kendimen örnek vereyim amh değerime göre pcos olmam lazım ama Endokrinolojinin yaptığı hormon testlerine göre multikistik over var . Ki sonradan bunu diğer doktorlarda onayladı . Endokrinoloji den termin yapıp gittiğiniz ise iyimiş demekki buradaki doktorlar boşuna 5/6 sene okuyorlar . İnsanlarn işlerini böyle küçümsemeniz yaklaşımınız hoş değil buradakiler yapamaz tr dekiler yapar . Burada en az 20 kişi tanıyorum trde olmayıp belçika almanya fransada tedavi olup hamile kalan . İllaha orada olacak diye giderseniz hayal krıklığı . Siz tabiki bahçecide güzel şeyler görmüş duymuş olabilirsiniz . Ama benim için hayal kırıklığı . İnternetten günlük 10 kişi diye paylaşımların birde sonucu varo sayı eve bebek götürenler olarak 2 /3 ? Onlarıda paylassınlar ozaman . Ben cem çelikte tedavi görmedim . Benim 3 tanıdığım gördü birtanesi kaç kez ağladı beni tersliyor diye . Belki terslemiyor o dönem insanlar çok hassas oluyor kullandıkları ilaçla ama cem hocanın sizin Piskolojinize ayıracak zamanı yok Aynı anda 5/6 muayne odası var hepsine müşteri alıyorlar . Hızlı hızlı kontrol edip çıkıyor . Bahçecide ben başka doktordaydım . Herkes kendisi tecrübe sini kendisi yapsın tabi ama çok bütüktr umutlarla gitmeyin derim . Tüp bebek konusu sahte bir pazar siz ise müşteri
Ahahahah hayatımın en rahat yazısı bu bana ne .Bune öfle sakin ol sampiyonben gereken tahlilerimi yaptiriyorum benim sagligim sonucta !! Hala bir doktora cakilip kaldin diyosun 3 doktor degistirdim 3!!! Tabikide kendi tecrübemi deneyimlicegim eger sizin yada tanidiklarinizin yumurta rezervi az ise yada kaliteli degil ise yada baska birsey var ise doktor elinden geleni yaptiysa gerisi takdiri illahi elden baska bisey gelmez..
doktorun davranisini bilemem kendisini cooook yakindanda tanimam, hasta ve doktor iliskisi önemlidir tabiki bu dönemler cok hassastir ama hazirlikli olmak lazim hertürlü sonuca HERKES POZITIFI GÖRCEK DIYE BIRSEY YOK bi önceki yazimdada dedim simdi de diyorum.
kaldi ki artik bunu oraya gidince anlicagim nasil bir ortam oldugunu .. şansimi denicegim senin gibi cogu kisi bu yoldan gecmis burdan okuyorum duyuyorum kii benim direk tüp bebek yaptirip yaptirmicagimi nerden biliyorsunöyle emin konusup öfkeleniyorsun bosuna cok hararetlisin. Kendi deneyiminden kaynakli olsa gerek senin icin üzgünüm ama herkes negatif yada pozitif alcak diye bisey yok bu yüzdende türlü nedenler vardir. Bu sebeplede millete kötülemek gerekmezki tüp bebek merkezini kötülemekden ziyada korku yada kaygi aşilamayada gerek yokki .. herşeyi gectim yaşim daha 25 ve 3 senelik evliyim allah önce yillarca bebek hasretiyle yanim tutuşanlara versin en son bana versin ne diyim bu işler birazda nasip.. gercekten senin adina üzgnm az cok tahmin edebiliyorum.bu sürecin yipratici oldugunu umarim daha iyi yerde daha iyi doktorda güzel sonuclar elde edersin.
Kuzum bırak hiç bişey anlatmaya gerek yok mesele ne bilmiyorum ama arkadas Bahceci yi savunuyorsa bırak savunsun 4 sene bende savundum agzımın payını alınca bıraktım.Ahahahah hayatımın en rahat yazısı bu bana ne .ben insanların iyiliği için konuşurum . Genel olarak yazdığımı anlamadın galiba tek doktorda çakılıp kalmamak gerek diyerek bir genelleme yaptım sen yaptın bunu demedim pcos hastalarda yumurtalar genelde çok kaliteli değildir belki doktorun sana bunu belirtmemiştir . Çok yumurta vardır ama hepsi sağlıklı değildir . Bu arada sana şunu söyleyeyimbahçecide en fazla yumurta sayısını veren hasta derdi doktorum rekor sensin derdi ama en kötü tecrübemdi(ki pcos değilim ) kalitelerindede hiç bir sıkıntı yoktu yani benim tanıdıklarımda rezevleri çok iyi ve kaliteleride öyleydi . karamel Latte canım sende olaya şahitsin . İster yaptırın ister yaptırmayın o kısmı beni alakadar etmiyor. Sizin tecrübe edeceğiniz birşey fakat insanlara korkuyu siz aşılıyorsunuz buradakiler bilmiyor bulamıyor diyerek endişe aşılıyorsunuz . Kaldıki Siz burada pozitif sonuç almadınız diye herkesmi aynı olmak zorunda . Belki o arkadaşta burada daha verimli bir doktora denk gelecek. Şampiyon felan nasıl bi konuşma tarzı o ? Karşınızda arkadaşınız kardrşiniz yok .
Kuzum bırak hiç bişey anlatmaya gerek yok mesele ne bilmiyorum ama arkadas Bahceci yi savunuyorsa bırak savunsun 4 sene bende savundum agzımın payını alınca bıraktım.
Aaa cem beye 7 ay öncesine kadar tek kelime ettirmezdim biliyosunArkadaş senin doktorunun sevenlerinden hayır bana korku aşıladığımı savunuyor ama kendisi almanyada ki doktorların birşeyden anlamadığını vs söylüyor gerçekten bazen uzatmamak gerekir benim ve çevremdeki tedavi olanların yumurta rezervi az veya kalitesiz olabilirmiş dedide ondan seni etikeledim
Harbi sana laf ettirtmezdik gözlerim doldu bürütüsAaa cem beye 7 ay öncesine kadar tek kelime ettirmezdim biliyosunadamla 4 senemiz 4 denememiz gecti isteyen dileyen bana sorsun ben onlara iyisinide kötüsünüde anlatayım.
Sen polemiğe girme boşver
Hayatımı zehir etti de ondanHarbi sana laf ettirtmezdik gözlerim doldu bürütüs
Iste sizin konusma tarziniza karsilik verdim.Ahahahah hayatımın en rahat yazısı bu bana ne .ben insanların iyiliği için konuşurum . Genel olarak yazdığımı anlamadın galiba tek doktorda çakılıp kalmamak gerek diyerek bir genelleme yaptım sen yaptın bunu demedim pcos hastalarda yumurtalar genelde çok kaliteli değildir belki doktorun sana bunu belirtmemiştir . Çok yumurta vardır ama hepsi sağlıklı değildir . Bu arada sana şunu söyleyeyimbahçecide en fazla yumurta sayısını veren hasta derdi doktorum rekor sensin derdi ama en kötü tecrübemdi(ki pcos değilim ) kalitelerindede hiç bir sıkıntı yoktu yani benim tanıdıklarımda rezevleri çok iyi ve kaliteleride öyleydi . karamel Latte canım sende olaya şahitsin . İster yaptırın ister yaptırmayın o kısmı beni alakadar etmiyor. Sizin tecrübe edeceğiniz birşey fakat insanlara korkuyu siz aşılıyorsunuz buradakiler bilmiyor bulamıyor diyerek endişe aşılıyorsunuz . Kaldıki Siz burada pozitif sonuç almadınız diye herkesmi aynı olmak zorunda . Belki o arkadaşta burada daha verimli bir doktora denk gelecek. Şampiyon felan nasıl bi konuşma tarzı o ? Karşınızda arkadaşınız kardrşiniz yok .
Hayır aslaIste sizin konusma tarziniza karsilik verdim.tamda ayni seyi savunuyordum basindan beri siz negatif aldiniz diye baskalarida alcak degil belkide pozitif alcak korkuyu siz asiladiniz burda kendi tecrübelernizden kaynakli yapacak bisey yok. 10 doktora gitseniz 10nundada negatifi alsaniz hepsine kötü diyeceksnz o yüzden bsy demiyorum
Bir araştırayacağım çok teşekkür ederimAlmanyada çeken yerler var rahim filmini araştırırsanız bulursunuz . Bana bi arkadaş burada nerede çektirdiğini yazmıştı hatta ama kimdi hatırlıyamıyorum .
Hangi eyalettensiniz ?Almanyada nereyi tavsiye ediyorsunuz
Seni çok iyi anlıyorum Allah isteyen herkese nasip etsinCanim malesef kötüler yani iyiler kesinlikle vardir ama oda bize denk gelmezgercekten anlamiyolar bilmiyorlar , seni okadar iyi anliyorum ki hic anlamiyolar yada yabanciyiz diye harekete mi gecmiyolar allah bilir. Senin gibi benimde kafam karismisti. Burdaki biseyin yok diyor tr gidiyorum var polikistiklisin diyor elbette trdekine inanirim vucudumdaki degisim kilo ve adet düzensizlikleri gebe kalamama, sivilcelenme ve yüzde vucutta killanma olusmustu sana kisaca özetleyim , ergenligmde vardi ama ben adini bilmiyormusum megersem ama 2 ayda bir adet olurdum evlendigim ilk senesi korundum düsünmedik ama ben bi anda adetten kesilip 15 -20 kilo arasi kilo aldim demem o ki iyi bir doktor şart ve iyi bir klinikde şart yoksa cok zaman kayibi oluyor insanlari deneme tahtasina ceviriyolar o ilaci ic bu ilaci ic aa ise yaramadi dur bide bu kimyasali vucuda yükliyelim derken insan kötü oluyor , ben cok vucuduma hormon yükledim sonucu depresiyona kadar gitti... cok yazdim ksra bakma canim uzun lafin kisasi nasip kismet ne gelirse allahtandir duani eksik etme. Pco icin cok sey var ama benim icin en büyük sknti kilo insulin direnci ve üzüntü stress hayatimdan eksik olmaz asla bunlari aşabilirsem tüp bebek yada dogal yolla hamile kalmam icin şansim artacak diye düsnyrm.. inan ne görsem ictim denedim cogu sey hormonlarimi bile mahf etti herkese hersey yaramiyor ..
yaşadığınız kötü deneyim için çok üzüldüm eğer sizi üzmeyeceksem sorabilir miyim ne gibi kötü bir deneyeminiz oldu?Aaa cem beye 7 ay öncesine kadar tek kelime ettirmezdim biliyosunadamla 4 senemiz 4 denememiz gecti isteyen dileyen bana sorsun ben onlara iyisinide kötüsünüde anlatayım.
Sen polemiğe girme boşver
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?