Tüp bebek transferi anestezi ile yaptıran var mı ?

Anestezisiz oldu acısız da oldu aynı zamanda acıdıysa da farketmedım çünkü ekrana kilitlenmiştim dua okuyordum embrıyoyu oraya koyuşunu görünce dedim aldın kuzularını :) yalnız mezhanem çok doluydu hemşire ultrason cihazını fazlaca bastırıyordu :) 5 dk demeden lavaboya gittim sonra uzandım :)
wc ye hemen gitmek sonucu etkilemiyor o zaman. bende çok korkuyorum idrar sıkışık olunca nasıl olacak diye. hemen de wc gitmek istemiyorum olumsuz etkiler tutunmayı diye

Merhaba bende normalda vajınal muayne olmaya cok korkan bu yuzden tedavimi 1 yıl erteleyen bırıyım.. zar zor muayneleri bir sekılde olduk bitirdik opu oldum. benım doktorumda anestezili yapalım dedı bende oyle olmasını ıstedım, ocakta transfer olacagım :)

Oy maşallah darısı başıma 🤲🏻👶🧿😇 bana da dua edin lütfen şimdi doktordan çıktım ocakta transfer olucak nasipse , alttan muayenede zorlanıyorum diye doktorum Bülent bey anestezili dedi.. ama genellikle anestezi alınmıyor ya , merak ettim nasıl süreç ? Anestezi transfer nasıl geçiyor ,? Siz kendiniz mi istediniz anestizili
Merhaba acaba doktorunuz Bülent tıraş mı ben de merkezimi değiştirmek istiyorum

O zaman anestezili transfer bir risk yok dimi canım
Hayır kesinlikle risk yok hatta vücut kendini bıraktığı için uykudasınız rahim ve diğer dokular kasılmıyor. Zaten biliyorsunuz ağır narkoz değil anasteziden hemen uyanıyosunuz uyanınca bana dışardan eczaneden aldırdıkları bi rahim kasılmalarını önleyen serum yapıldı. Serum bitti hoca geldi 5 dk uğradı sorular var mı diye bilgiler verildi çıktık. Bana kalırsa o rahmin kasılmasını önleyen serum da faydalı birşey çünkü çok sulugözdüm herşeye ağlayasım geliyordu kasılmamak gerekiyor insanız sonuçta kasmıyım denmiyor

Peki nasıl geçiyor hamilelik canım ? Yatiyor musun ? Günlük işlerini helledebiliyormuusun canım?
Moral oldun bana bende korkmuştum anestezi zararlı olur mu diye Allah korusun tabi
Doktor muayenelerimde kendimi kasıyordum. Kara Kara da düşünüyordum nasıl olacak bu iş diye ? Doktorum kendisi anesteziyi teklif etti sağ olsun. Sakıncası olmadığını sonucu etkilemediğini söyledi. Hamileliğime gelirsekte zor geçmiyor. Bulantı da yaşamadım. Bu sıralar karnım çıkmaya başladı gibi hissediyorum. Bir de arada kasık ağrılarım oluyorum. İnşallah sağlıkla kucağıma alırım.

Doktor muayenelerimde kendimi kasıyordum. Kara Kara da düşünüyordum nasıl olacak bu iş diye ? Doktorum kendisi anesteziyi teklif etti sağ olsun. Sakıncası olmadığını sonucu etkilemediğini söyledi. Hamileliğime gelirsekte zor geçmiyor. Bulantı da yaşamadım. Bu sıralar karnım çıkmaya başladı gibi hissediyorum. Bir de arada kasık ağrılarım oluyorum. İnşallah sağlıkla kucağıma alırım.
Benim de anlattığın gibi oldu , kasıldığım için öyle önerildi

merhaba benim de kistimden oturu muayenelerim catalda zipzip ziplayarak gecebiliyor ama bir sekilde anestezisiz iki hsg cektirmisligim,uc kez smear aldirmisligim ve tedavide sayamadigim kadar muayene olmuslugum var hem elle hem vajinal ultrason ile. Spekulum takilma ani cok canimi yakiyor malesef biraz da travma yaratti bende. Hem cok gormek istiyorjm transfer anini hem de panikten embriyoyu veya doktoru kisitlayacak bir seye sebep olur muyum diye endiseleniyorum. Yani cocuk tibi tepkiler verip insanlarin da isine engel olmak istemem 🥹 sanirim bu dogrultuda anestezili olmam daha hayrima olacak ne dersiniz? :)

Benımde bunda öncekı transferımde kendımı çok kasdım galıba embryon dışa atdı bır daha koydular negatıf oldu bence ondan oldu , ondan dolayı bende anestezi istuorum doktorda bıldı alcağım izin verirsen anestezi istyorum

öneriniz için teşekkür ederim
aslında ikisi farklı yerler :) ama ayağa kalkma korkusu var bende. ayağa kalkınca tutunmayı etkileyecekmiş gibi geliyor saçma ama
🤣o anda yatağa salacak kadar sıkışık olduğumu düşününce ben direk fırladım valla yapabilcem hıc bısey kalmamıştı çünkü saat 11:15 de sıkışık çagırıp litre litre su içirtip 1:30 da işleme aldılar 🤣

X