- 27 Eylül 2021
- 201
- 137
- 33
- 33
- Konu Sahibi HurremSultaan
-
Ne kadar tuttu hangi ülkedesiniz acabaMerhaba Almanya değil ama yurtdışında yaşıyorum burda yaptırdım bence çok zahmetli ve stresli bir süreç evinizde kendi ortamınızda daha rahat edebilirsiniz
Burda sigorta karşılıyor 6 denemeye kadar. O yüzden siz pek birşey ödemiyorsunuz. Sadece ben rutin muayeneleri doktorumda özel yaptırdım, her muayenede 60 Euro veriyordum onun da 40ını sigorta geri ödüyor bana. Onun dışında doktorun yazdığıngonal f gibi yumurta büyütme iğneleri, opu, transfer vs ücretsiz. Yumurta dondurmaya da 20 Euro gibi bir para ödedikNe kadar tuttu hangi ülkedesiniz acaba
tüm sigortalar bu şekilde değil mi? Almancam çok iyi değil araştırdım ama hepsi %50 %75 karşılıyordu o halde tr daha mı ucuza geliyor?Almanyada 50% sigorta karsiliyor. Eger sansiniz olursa ilac haric dize düsen pay 3500€-5000€ arasi
Merhaba,tüm sigortalar bu şekilde değil mi? Almancam çok iyi değil araştırdım ama hepsi %50 %75 karşılıyordu o halde tr daha mı ucuza geliyor?
Merhaba;
Ben almanyada yaşıyorum kafam bazı süreçlerden çok karışık Türkiye’de sistemi çok bilmiyorum sizce almanya damı tüp bebek yaptırmalıyım Türkiye’de mi? Bu konuda bilgisi olan var mı?
Bu kadar takılmamın sebebi endometrosiz hastasıyım
Teşekkürler
karamel Latte canım etiket için teşekkür ederim ..
Soruları olan arkadaşlar istediğini sora bilir . Ben gem Türkiye de hem almanyada tedavi oldum ..
Merhaba cok teşekkür ederim yardımlarınız ıcın öncelikle maliyet açısından tr mı uygun almanya mı?karamel Latte canım etiket için teşekkür ederim ..
Soruları olan arkadaşlar istediğini sora bilir . Ben gem Türkiye de hem almanyada tedavi oldum ..
Merhaba,Merhaba,
Ben İsviçre’de yaşayıp Türkiye’de yaptırıyorum ve çok pişmanım. Çünkü başta ucuz gibi görünsede extra tahliller, kalacak yer, uçak bileti, yeme-içme derken daha pahalıya geldi. Üstelik evimden uzakta olduğum için konforum yok ve daha da stresli oluyorun. Ayrıca sürekli git-gel yapmak mümkün değil, bu çok uzun bir süreç öyle kısa gibi görünmesine aldanma. Ben transfer sonrası Zürih’de bir klinik bulup takibe orda devam edeceğim, yollarda tutmaz bu çocuk!
Çok teşekkür ederim yardımın içinLadyNurr arkadaşım yardımcı olabileceğin bi konu mu?
Canım selam ..Merhaba cok teşekkür ederim yardımlarınız ıcın öncelikle maliyet açısından tr mı uygun almanya mı?
Ve ben endometrosiz hastasıyım almanyada sgk %50 karşılıyormuş ama rahim flimi yok mesela bunun ıcın doktor trye git dedi kafamda deli sorular nasıl bir yol ızleyecegımı sasırdım
3. Gün embriysuna sgk karşılıyormuş mesela ama 5. Gün extra para almanyada toplamda ne kadara olcak anlamadım gitti bir parça parça masraf hep almanyada anladığım kadarıyla
Ve son olarak trde süreç ne kadar sürüyor?
Çok ama çok teşekkür ederm zaman ayırıp ayrıntılı anlattıgınız ıcın kafamdakı cogu soruyu karsıladınızCanım selam ..
şöyle başlayım konuya türkiye düşündüğümden daha pahalıya geldi 3 sene önce toplamda 70 bin tl yi buldu aşşa yukarı . Herşey ezbere klinikler hınca hınç dolu . Hasta değil MÜŞTERİSİN tüp bebektemağlesef . Benim şuanki aklım olsa almanyada başlardım şnşlarım biterse tr de denerdim .
Almanyaya gelecek olursak hastalık sigortana bağlı bizimkisi 75% ödüyor özelden söyleye bilirim istersen . Almanyada klinik klinik biraz süreçler değişiyor . Benim gittiğim hiç bir klinik (4 yere gittim içime sinen yer bulana kadar hepsini araştırdım ) hiçbiri 5 hün embriyosu paralı demedi öyle bir Mevburiyet yok o klik olarak kendilerin belirttiği bir extradır . Almanyada sigortandan 75% aldığının haricinde ilk 3 sefer devletten extra yardım talep ediyorsun . Gittiğin klinik evrakları veriyor siz doldurup devlete yolluyosunuz 6:8 haftadan onay çıkıyor oradanda gelen para aşşa yuksrı senin için yapılacaklara bağlı kendimden örnek vericek olursam (500) euroda extra devletten hakkm vardıonu ben kullanmadım ama ilkinde eksik imza ile gittiği için ikinci kez 8 hafta beklemek istemedim . 2 ci sefer olursa ozaman kullanırız dedik (3 sefer kullana biliyorsun ) bebek teşvik primi oluyor . Ve ilgi alaka olarak kesinlikle almanya . Sen topluluktan bir parça olmuyosun hasta olarak seni Piskolojini füşünüyorlar . Senin Piskolojine çok çok önem vererek yaklaşıyorlar . Birde olası başka bi hastsalıkta anında özel bi ilgi oluyor başka doktordan bende mesela Endokrinoloji devreye gitmesi gerekti doktorlarım mailleşerek tedaviyi planladı . Ama tr de bu imkanın yok .
Rahim filmine gelecek olursak şmyle söyliyim tüplerin gözükmesine gerek yok . Zaten tüp bebek olucağı için yani EMBRİYO transferi olacağı için tüplerden sperm felan geçmiyecek . Rahim iç tabakasına bakmak içinde illaha rahim filmi şart değil . Ben çektirdim trde buradaki doktorlarım yüzüne bakmadılar . Tanısal histeroskopi yapıyolar , (tr de tanısal da olsa narkozla yapılan şeyi ) doktorum bana normal yaptı sırf regl sancısı gibi birşeydi trde extra para almak için basıyolar narkozu .. tanısal histeroskopi de yaptıra bilirsin rahim filmi şart değil kaldıki illaha rahim filmi istiyosan almanyadada çeken yerler varmış . Bi arkadaş anlatmıştı şuan net hatırlıyamıyorum kimdi . Ama almanyada çekiyormuş . Araştırman bulman lazım . Sen almanyanın hangi eyalettindendin ?
Almanyada çok çok önemsediğim bir başka şey iser Embryo Schutz (embrio koruma kanunu ) .
Türkiyede embriyo karım 5 ci güne gelemsine rağmen 2 tanesine attılar sebep olarakta GEBELİK VAAD ETMİYOR BİZE GÖRE , dediler .
Almanya embriyo hakları kanununa göre hiç bir embriyo telif edilemez canlı oluyor ilk döllendiği günden sonra ve yapılacak her hangi bi yanlış( hatta embriyo olmadan dondurulması lazım döllenmenin arkasında direk ) embriyo olduğunda dondurulamıyot canlı olarak sayıldığı için anneye teslim edilmek zorunda asla ama asla bu gebelik bad etmiyor diye çöpe basamıyolar . ( hepsi embriyo dondurma kanunu tabi yapmaya bilir benim kliniğim ama bu yasaya uygun çalııyot kaldıki hapis cezasına kadar gidebilir devlet görevlileri gelse diyorlar . Yani çok yazdım kusura bak a ama uzun lafın kısası almanyada embriyoları bebek olarak götüyorlar tr de amann gebelik vad etmiyor diye düşünmeden atıyolar birde dönüp aman nolacak yine denersiniz diyorlar .
Merhaba;Merhaba bende Almanyadayim 3 yildir olmuyor hic gebe kalmadim cocuk yok. Polikistik over ve kilo var yumurtaligin biri komple kist .
Bu taniyi koymalari 3 senemi aldi. Nedenini sorarsan almanyadaki jinekolog bi halt anlamiyor. Bisey yok diyip yolluyolardi canima tak etti 15 kilo aldim ve üstüne 1 sene adet görmedim.
O Sinir stressle türkiyede doktor buldum.muayene oldum neyseki bir tani konuldu . Klomen tedavisi ise yaramadi 3 kez. Simdi almanyada ki doktorumu degistirdim kan verdim tekrar sonuca göre tüp bebek merkezine yollucaklarmiss.. tabikide Almanyadakine gitmicem!! Zaman kaybi alaninda uzman değiller bu konuda. Baska ameliyat baska hastaliklarda evet okey. Ama cocuk konusu almanyada sifir. O yüzden tüp bebek merkezine gitmelisin bu kan degerlerin hamile kalmaya engel derlerse direk Istanbul Bahceci kliniğe, Dr.Cem çelik'e gitcem.. senin durumun nedir suan ?
Sizin birazda hatanız bu konu . Ozaman doktorunuzu değiştirseydiniz . Üzerinr düşseydiniz . Endokrinoloji bölümüne yönlenseydiniz . Jinekolojik muayne tek doktorda kalınmamalı . İstanbul bahçeci cem çelike gidin tabi . Ben bahçecide tedavi oldum benim 5/6 arkadaşımda oldu . Herkes tabi kendi tecrübe etmeliMerhaba bende Almanyadayim 3 yildir olmuyor hic gebe kalmadim cocuk yok. Polikistik over ve kilo var yumurtaligin biri komple kist .
Bu taniyi koymalari 3 senemi aldi. Nedenini sorarsan almanyadaki jinekolog bi halt anlamiyor. Bisey yok diyip yolluyolardi canima tak etti 15 kilo aldim ve üstüne 1 sene adet görmedim.
O Sinir stressle türkiyede doktor buldum.muayene oldum neyseki bir tani konuldu . Klomen tedavisi ise yaramadi 3 kez. Simdi almanyada ki doktorumu degistirdim kan verdim tekrar sonuca göre tüp bebek merkezine yollucaklarmiss.. tabikide Almanyadakine gitmicem!! Zaman kaybi alaninda uzman değiller bu konuda. Baska ameliyat baska hastaliklarda evet okey. Ama cocuk konusu almanyada sifir. O yüzden tüp bebek merkezine gitmelisin bu kan degerlerin hamile kalmaya engel derlerse direk Istanbul Bahceci kliniğe, Dr.Cem çelik'e gitcem.. senin durumun nedir suan ?
Tek seferlik uçak biletleri ve otellerde vardı içerisinde ama şuanda herşey daha pahalı tedaviler ve ilaçlarda arttı.rica ederim kafana her takılan soruyu sora bilirsin .Çok ama çok teşekkür ederm zaman ayırıp ayrıntılı anlattıgınız ıcın kafamdakı cogu soruyu karsıladınızBen Frankfurttayım gittiğim klinik dedıgınız gıbı bu sekılde sanırım sartları.
70 bin tl de cok tutmus sızın bu tek seferlık tup bebek fiyatı mı?
Otellerle falan haklısınız baya pahalıya gelmiştirTek seferlik uçak biletleri ve otellerde vardı içerisinde ama şuanda herşey daha pahalı tedaviler ve ilaçlarda arttı.rica ederim kafana her takılan soruyu sora bilirsin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?