Almanca çalışıyorum

Ben birde Türkiye'de İktisat bölümü okumuştum ve burada denklik yatırdım geçen sene, çok şükür diplomam burada geçerli. Burada çalışabileceğim alanlar geniş ama "Steuerberaterin" olmak istiyorum yani vergi ve muhasebeyle ilgilenmeyi. Şimdiden bu bölümle ilgili biraz araştırma yaptım ve kesinlikle çok fazla eksiğim var dil olarak. Çünkü ben günlük Almanca öğrendim ama mesleki Almancam yok ve bir sürü terimler var, internetten bir kitap sipariş ettim vergi ile ilgili. Orada kelimeleri ve kısaca anlamları yaziyo. Çok hoşuma gitti, kitap 90 sayfa. Bu aralar buna ağırlık verdim. Zor bir süreç ama bunu da basarabilecegime inanıyorum yeter ki azimle devam edelim.
Ben de tezimi yazarken alanımla ilgili almanca kelime dağarcığımı ve yetimi geliştirmek için almanca üniversite alan kitapları alıp onları okumuştum. Zaten konsept olarak neden bahsettiğini bildiğim için kafamda kavramları birleştirmem kolay olmuştu ve aynı zamanda akademik dile alışmamı sağladı

Merhabalar
6 yıldır Almanyadayim ve Almanca seviyem B2 civarlarında. Ama B2 kursundaki sınavımdan ne yazık ki geçemedim. Araya 2 tane çocuğum oldu. Ve ben şimdi tekrar çalışmaya başladım. Evde hergun 1 saatte olsa çalışıyorum. Suanlik kelime ve cümle olarak gidiyorum. Gramatik konularını aştigim için çokta üzerine gitmiyorum daha çok cümle kurmaya ağırlık veriyorum.

Bana eşlik etmek isteyen var mi? Birbirimizi motive eder yardımcı oluruz. Hangi seviyede olduğunuz farketmez.

ben birkaç öneri sıralayabilirim:
bol bol radyo ve podcast dinle. ev işi yaparken açık olsun bunlar. (podcast önerisi: easygerman, radyo önerisi: Wdr5)
online ücretsiz konuşma oturumlarına katıl. ilgili anahtar kelimelerle arattığında internette bulacaksın. gönüllüler genelde haftalık düzenliyor.
okuma yaptığında en az birkaç sayfasını sesli oku. kelimeler ağzından çıksın.
kendi kendine konuş. evet günlük eylemlerini almanca gerekirse duvara anlat :)
yapabiliyorsan günlük tut yok sıkıcı diyorsan chatgpt ile yazışarak sohbet et, seni düzeltmesini iste.
Deutschwelle - Deutschlernen sitesi,
VHS Online Portaldaki B2 kursunu tamamla.
pes etme, ara verme, kendine güven, hata yapmaktan korkma. (1,5 yılda C1 almış bir dost)